da skidas ovo sa net-a ili ti je veza spora prilicno sveze drajvere za graficke kartice mozes naci na dvd-u casopisa Digital (n Vidia i katalist ). P.s. povrsice ti posao i neki stariji broj (citaj upola cene) , a imas i jos krs i lom programa na njemu ; ima ih i u drugim casopisima ,al` za ove znam sigurno. `Ajd u zdravlje!
idi na ATI-jev sajt i skini aktuelnu verziju CATALYST-a, univerzalnog drajvera za sve modele grafickih baziranih na ATI procesorima svih modela i proizvodjaca to ti je ekvivalent za nVidia detonator
Odlazak na ATi-jev oficijelni sajt i skidanje najnovijeg drajvera NIJE PREPORUCLJIVO za sve domace korisnike. Ne bih da prejudiciram da domaca javnost koristi piratske operativne sisteme ALI komplikacije sa oficijelnim ATi-jem su sledece (cak i za one koji imaju licenciran softver):
-Odete na ATi-jev sajt i u donjem levom uglu nadjete direktan link do strane na kojoj cuce NAJNOVIJI i SAMO NAJNOVIJI drajveri (ako vam ovi prave problem stariju verziju nemozete da nadjete ovde).
-Kad ste svukli ~20 MB ili vishe drajvera sa integrisanim ATi control panelom i ostalim zezalicama saznacete da vam je potreban i JOS jedan detalj- dodatni download Microsoft .net firmware verzija 2.0... Ebg, kazete vi i onda udri jos ~30MB dodatnog downloada.
-Kad ste otisli da instalirate doticni .net trt mrt saceka vas NOVO INENADJENJE! Za ovaj .net firmware morate imati besplatni Microsoft Installer 3.0. Divno... kazete vi krenete putem linka do skidanja JOS JEDNOG pinklica koji vam je potreban i koliko drvena noga koji kaze: Da bi skinuli ovaj komadicak software-a morate da verifikujete da imate licencirani (placeni) primerak "Withnose" operativnog sistema pa se molimo prvo verifikujte...
U ovoj tacki meni se prelije zuc i krene mi pena na usta... da sam bio negde u blizini Redmonda ili ATi-jeve upravne zgrade uterao bi im copor bolesnih tvorova koji pate od proliva u prostorije i zakljucao na mesec dana! Pa da vide kako je to lepo dr*ATi korisnike sa umobolnim majmunarijama da bi se upotrebio jedan drajver. Ako ne zele da ima se ovaj scenario i dogodi od nekog iz njihove neposredne okoline preporucio bih cenjenim ATi-jevcima da drze kompletnu instalaciju drajvera i potrebnih svinjarijica u jednom fajlu koji je lako dostupan!
Ok... ok, miran sam... samo sam malo umoran od sinocnjeg natezanja sa drajverom...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.