Prvo hteo bih da se jos jednom svima zahvalim za onu detaljnu raspravu oko iPhone-a, HTC-a i Nokia-e!
E sad...
Planirao sam da zamenim stari monitor i uzmem Samsung T240(HD)... E sad zanima me ovo sve vece `suzavanje` monitora! Prvo su bile rezolucije 1920x1200 px, sad je kao neka Full HD rezolucija 1920x1080 px... I sta se desava sa igrama? Hoce li i one pratiti ovu tendenciju nenormalnog suzavanja monitora ili ne? Ne bih da uzmem ovaj monitor pa da se ispostavi da ce sve biti razvuceno na njemu...
I nije mi bas jasno zbog cega ovoliko suzavaju monitore... Mozda je jeftinija prizvodnja i ok je za filmove, ali ne planiram bas po ceo dan da gledam tv i filmove... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
To mi je jasno, ali me zanima koja ce se rezolucija koristiti u buducnosti... Sta ako ja uzmem ovaj monitor a igre budu podrzavale samo neku rezoluciju 16:9?
Kao sto mi je sad slucaj da u nekim igrama nemam rez 1280x1024 nego 1280x960 (ako se ne varam) i moram da gledam izduzenu sliku...
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Standard 16:10 ili ti 1920x1200 !Ja recimo nebih mogao da idem na 16:9,nije za moj ukus i nervira me manja preglednost!Taj Samsung sto planiras je odlican.Samo ta HD verzija oznacava seriju sa TV Tunerom.Tebi treba obican Samsung T240 bez HD!
Imam 2 x24` monitora, i vrlo retko mi se dešavalo da u 3D modu moram iz native 1200 vertikalne rezolucije da se ide u 1080. To je vertlikalno razvlaćenje od 120 pixela, 60 gore i dole. Nikakva drama, nešto što nije vredno brige, niti se u 3D-u uopšte primećuje.
... ni ja ne planiram da regulišem saobraćaj po rasrsnicama i vukojebinama gde mi pukne guma, ali moram da kupim fluoroscentni prsluk.... Ko šiša šta ti planiraš, kad neće biti drugih formata monitora, pa, ako ti je bitna vertikala, kupovaćeš veći monitor i to je to.... pri tome će horizontala da poraste mucho, a vertikala jedvice, ali tako je....
Po svoj prilici uzecu iPhone 3G 8GB, ali kazem ici cu u bg ovih dana pa cu da pogledam i taj HTC u nekoj radnji (Misa je predlozio VIP-ovo predstavnistvo koliko se secam) pa cu doneti konacnu odluku, mada, kazem, nekako sam blizi iPhone-u!
Sto se tice monitora otvoren sam naravno i za druge predloge u tom cenovnom rangu (350e) ali da monitor bude Full HD jer planiram da ga koristim i kao TV, ali, ako vec nije bitan odnos kako kazete, voleo bih da bude 16:10!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Da, nisam naveo da imam Gainward 4850 GS GLH (GDDR 5)! Da li ce ona biti dovoljna da izgura toliku rezoluciju? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa sad neces moci sve da igras na max detaljima i sa AA i AF da to bude glatko ali ces moci svakako da je iskoristis za igrice u max rezoluciji monitora.Kasnije dodaj jacu kartu tipa ATI 5850 i miran si na duze staze..
Green Green Grass Of Home
:: Da, nisam naveo da imam Gainward 4850 GS GLH (GDDR 5)! Da li ce ona biti dovoljna da izgura toliku rezoluciju :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Ne pratim zaista trziste monitora toliko, niti razvoj te tehnologije, tako da ne zamerite na ovim pitanjima...
Sta kazete na ovaj monitor sto je predlozio Gile23? Deluje mi odlicno (jest da je 16:9) ali mi je nejasno zasto je naglaseno LED osvetljenje? Jel t240HD nema LED osvetljenje? Vidim da ovaj xl2370 ima kontrast 5 000 000 : 1, dok t240 ima 1000 : 1... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Led Tehnologija pozadinskog osvetljenja pomaze u boljem prikazu boja,realnija crna,realnija bela,nema pozadinskog probijanja osvetljenja itd.. E sad.I to je sve q kad je TN panel u pitanju.Znaci mozes da ides na LED pozadisno osvetljenje koliko volis kada ce uvek realniji prikaz boja i veci kvalitet imati PVA i IPS matrice. U tvom slucaju gubis preglednost tj povrsinu.Vecu povrsinu imas na T240.Ali mozes da ides i na ovaj XL2370 ako mozes da progutas 16:9 odnos plus gledanje televizije
Pa koliko sam video u linku koji je dao Gile23 ovaj xl2370 ima TN panel! Koji panel ima t240HD (jel neki od ovih PVA ili IPS koje si naveo ili neki treci) i na kom je kvalitetnija slika?
Ja sam samo zbog poredjenja pomenuo PVA i IPS matrice.I Samsung T240 ima TN panel. Za neki profesionalniji monitor sa S-PVA/S-IPS panelom morao bih da izdvojis od 650 Eur pa na dalje i preko 1000 Eur!..Znaci mnogo je to para.Sasvim dovoljan za sve tvoje potrebe je Samsung T240,po meni za TN panel ima jako dobru sliku,kvalitetnu u odnosu na sve ostale konkurente!
Ma daj mu tvog Della :). Pazi sledeci rad, ako radis ti neki dizajn dzabe tebi i PVA i IPS matrice, kada ce 90% onih koji gledaju taj dizajn posedovati klasicne monitore do 300 evra max. Po meni XL2370 je ubica T240, jeste da je 1 inc manja dijagonala, drug ima neki Samsung 23 inca i odlicno izgleda :). A to koji je odnos po meni nije bitno, neces ti to uskoro ni primecivati :). Ja sam se neko vreme zagrejao da kupim T240,bio mi je mnogo para, ali sada kada vidim ovaj Samsung XL2370 mogu reci da vredi svake pare, jeste da je skuplji, ali je po mom misljenju toliko i bolji. Razmisli o neko LCD TV-u dobijes mnogo vecu dijagonalu za malo vece pare :).
Pozdrav!
:: Ja sam samo zbog poredjenja pomenuo PVA i IPS matrice.I Samsung T240 ima TN panel :: Za neki profesionalniji monitor sa S-PVA/S-IPS panelom morao bih da izdvojis od 650 Eur pa na dalje i preko 1000 Eur!..Znaci mnogo je to para.Sasvim dovoljan za sve tvoje potrebe je Samsung T240,po meni za TN panel ima jako dobru sliku,kvalitetnu u odnosu na sve ostale konkurente :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
OK! Hvala na objasnjenju! :) Jel ima jos neki predlog za monitor u ovom cenovnom rangu ili da bude onda T240HD? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Postovali smo skoro istovremeno pa nisam ni video sta si napisao... Kakav LCD mogu da kupim za 350e... ? I na TV da kacim komp? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Ma daj mu tvog Della :). Pazi sledeci rad, ako radis ti neki dizajn dzabe tebi i PVA i IPS matrice, kada ce 90% onih koji gledaju taj dizajn posedovati klasicne monitore do 300 evra max. Po meni XL2370 je ubica T240, jeste da je 1 inc manja dijagonala, drug ima neki Samsung 23 inca i odlicno izgleda :). A to koji je odnos po meni nije bitno, neces ti to uskoro ni primecivati :). Ja sam se neko vreme zagrejao da kupim T240,bio mi je mnogo para, ali sada kada vidim ovaj Samsung XL2370 mogu reci da vredi svake pare, jeste da je skuplji, ali je po mom misljenju toliko i bolji. Razmisli o neko LCD TV-u dobijes mnogo vecu dijagonalu za malo vece pare :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ja sam samo zbog poredjenja pomenuo PVA i IPS matrice.I Samsung T240 ima TN panel :: :: Za neki profesionalniji monitor sa S-PVA/S-IPS panelom morao bih da izdvojis od 650 Eur pa na dalje i preko 1000 Eur!..Znaci mnogo je to para.Sasvim dovoljan za sve tvoje potrebe je Samsung T240,po meni za TN panel ima jako dobru sliku,kvalitetnu u odnosu na sve ostale konkurente :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
To bi trebalo da bude silazak IPS panela u taj neki niži cenovni rang. W2220P je 22-inčni monitor. Kad sam video ovu vest malo sam procunjao, u toj seriji će biti lansirana i dva IPS 24 inčna modela. Jedan će biti recimo povoljan a drugi je perverzija, IPS sa LED pozadinom i preko 1000 evrica. Možda će ovo naterati i Samsung da popusti malo sa S-PVA panelima.
Da, citam bas ovaj opis koji je postavio Gile i zaintrigirao me je i ovaj model Samsunga... Nema sta! Jest da je 16:9 i malo manja dijagonala od t240, ali izgleda da je jako kvalitetan, a i zaista lepo izgleda!
Cene su slicne pa zaista ne znam sta mi je ciniti... Jel i ovaj xl2370 isto Full HD? Jel i njegov TV tjuner isto tako odlican kao i kod T240?
Kupis LED Samsung TV oko 1k evra pa da vidis ti sta je dijagonala+prikaz :), ima LCD-ova neke srednje dijagonale, ali ne neke super rezolucije za nekih 350 evra :), ali PES, NBA ili neki dizajn na nekom 30-incnom LCD-u odlicno izgleda :). Ako nismo dobili bitku na polju telefona, na polju monitora cemo dobiti, sala, tvoje su pare idi u prodavnicu pogledaj oba monitora i odluci :). Srecno sa kupovinom :).
Pozdrav!
:: Da, citam bas ovaj opis koji je postavio Gile i zaintrigirao me je i ovaj model Samsunga... Nema sta! Jest da je 16:9 i malo manja dijagonala od t240, ali izgleda da je jako kvalitetan, a i zaista lepo izgleda :: :: Cene su slicne pa zaista ne znam sta mi je ciniti... Jel i ovaj xl2370 isto Full HD? Jel i njegov TV tjuner isto tako odlican kao i kod T240 :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
xaxaxa... Pa ko kaze da ste izgubili bitku na polju telefona? :) Kazem samo da sam blizi iPhone-u jer sam imao prilike i da ga koristim... Dok ne vidim kako se ponasa HTC u praksi nista nije gotovo! :)
Sto se tice monitora tih sicusnih 1000e evrica za LED Samsung TV na one evre za phone mi je malcice mnogo... :) Drzacu se monitora... :D
Hvala!
:: Evo ti teme :: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=22105&forid=12&katid= :: :: Kupis LED Samsung TV oko 1k evra pa da vidis ti sta je dijagonala+prikaz :), ima LCD-ova neke srednje dijagonale, ali ne neke super rezolucije za nekih 350 evra :), ali PES, NBA ili neki dizajn na nekom 30-incnom LCD-u odlicno izgleda :). Ako nismo dobili bitku na polju telefona, na polju monitora cemo dobiti, sala, tvoje su pare idi u prodavnicu pogledaj oba monitora i odluci :). Srecno sa kupovinom :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Da, citam bas ovaj opis koji je postavio Gile i zaintrigirao me je i ovaj model Samsunga... Nema sta! Jest da je 16:9 i malo manja dijagonala od t240, ali izgleda da je jako kvalitetan, a i zaista lepo izgleda :: :: :: :: Cene su slicne pa zaista ne znam sta mi je ciniti... Jel i ovaj xl2370 isto Full HD? Jel i njegov TV tjuner isto tako odlican kao i kod T240 :: :: :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
ja imam 22 asus i mislio sam i ja jer mrzim mnogo wide ali nije uopste jbg taman za igre ali mislim da je i 16:10 cool mozda i bolje jer ipak dobijas na sirini ne znam o5 zavisi sta tebo odgovara samo da znas da ces na 1920x1080 gledati bly ray tako da vidi ipak 90% bly ray su u 1920x1080
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.