U principu xx70 su serije koje imaju jaci proc (odnosno xx50 imaju malo oslabljenu verziju tog proca - kako god hoces) i brzu memoriju... Recimo 4850 ima GDDR 3 , a 4870 ima GDDR 5... Mada moja Gainward GS GLH 4850 ima GDDR 5 memoriju takodje! :D **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: U principu xx70 su serije koje imaju jaci proc (odnosno xx50 imaju malo oslabljenu verziju tog proca - kako god hoces) i brzu memoriju... Recimo 4850 ima GDDR 3 , a 4870 ima GDDR 5... Mada moja Gainward GS GLH 4850 ima GDDR 5 memoriju takodje! : :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
bilo je radeona 4850 sa DDR5 memorijom od palita i gainwarda, pa je bilo i nekih muljanja sa klokovanjem tih kartica i rinejmovanjem u 4870...amd je saznao za to i blokirao proizvodnju 4850ki sa DDR5 memorijom...
nisam znao da je i palit pravio sa ddr5 memorijom,mislio sam da je samo gainwarda,pa je zato i popio pedalu od atija....
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: bilo je radeona 4850 sa DDR5 memorijom od palita i gainwarda, pa je bilo i nekih muljanja sa klokovanjem tih kartica i rinejmovanjem u 4870...amd je saznao za to i blokirao proizvodnju 4850ki sa DDR5 memorijom.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Osnovno je to da je serija XX50 slabija od serije XX70, naravno ako se radi o istoj seriji tipa 4850 i 4870, ili 5850 i 5870, dok za razlicite serije ovo ne vazi! (npr 4870 nije jaca od 5850)
Dalje, pufi, opet se ne informises, postojala je 4850 sa DDR5 memorijom, to ti je bila Gainward 4850 GS GLH (Golden Sample Goes Like Hell)!
Inace, za neupucene, ta graficka (4850 sa DDR5 memorijom) i jeste razlog raskida ugovora o plasiranju grafickih karti izmedju ATI-ja i Gainward-a! (ne znam za Palit, ali vjerujem da to isto i za njih vazi)
Nije bilo nikakvog Rename-ovanja nego jednostavno ATI nije htio da dozvoli da Gainward (firma koja od njih kupuje karte i plasira ih dalje) mijesa svoje prste u specifikaciju pojedinih karti, ATI je specificirao da na 4850 ide DDR3 a oni su stavljali DDR5 i tako su mogli poremetiti prodaju 4870 (za neupucene ista karta kao i 4850 samo sto joj GPU radi na visim taktovima i ima DDR5 memoriju), ali ih je ATI sprijecio u tome! (citaj: Sasjek`o u korijenu!)...
I ko god u buducnosti uradi slicno ima da popase pedalu i nesto pride. Sto je i razumljivo,nemozes sr*ti u tanjir iz kog jedes,Palit i Gainward ko da su Srbi pravili.
Bas tako kao sto kaze NMY ova moja karta kad se malo klokuje proc na njoj je fakticki 4870 (jer vec ima GDDR 5 na sebi) a kada sam je uzimao bila je ipak oko 3000 din jeftinija od 4870!
NMY je tada ucestvovao u raspravi o tome koju karticu da uzmem i na kraju sam poslusao njega i njegove istomisljenike...
Veliki pozdrav druze i naravno za ostale koji su mi tada, svojim komentarima, pomogli!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: hvala! znaci kao sto je mkukic rekao na pocetku:) ::
Da da, sjecam se i ja da sam ti preporucio tu kartu, jer sam i sam imao Gainward Golden Sample tada (a i sada radi bez problema, bas sam je za vikend rastavio i ocisti malo heatsink od prasine, temperature bombona) samo obicni model (700/2200 MHz) a ne GLH koji si ti uzeo!
Inace, ja kada sam kupio ovu svoju, nije ni postojala ta sa DDR5 memorijom, tek se kasnije pojavila i ucinila ovo sto je ucinila (da Gainward i Palit vise ne prave ATI karte)...
Milane, pozdrav i za tebe!
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Nema na cemu :: :: Bas tako kao sto kaze NMY ova moja karta kad se malo klokuje proc na njoj je fakticki 4870 (jer vec ima GDDR 5 na sebi) a kada sam je uzimao bila je ipak oko 3000 din jeftinija od 4870! :: :: NMY je tada ucestvovao u raspravi o tome koju karticu da uzmem i na kraju sam poslusao njega i njegove istomisljenike.. :: :: Veliki pozdrav druze i naravno za ostale koji su mi tada, svojim komentarima, pomogli :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: hvala! znaci kao sto je mkukic rekao na pocetku:) :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.