E ovako drugar mi je uzeo ovu graficku i temperature su za mene malkice visoke, u idle je oko 80 stepeni, a kad pokrenem Furmark ili neku igru bez problema dodje do 100 stepeni a fan pokazuje da je na 100% tako da ne znam kako da resim problem, pa me zanima el neko imao iskustva sa doticnom karticom.
likovi iz radnje ce ti kenjati kako je to normalno i da ne treba da brines...Ni ne pokusavaj da ih pitas nego kartu u ruke,pravac radnja,trazi drugu...Ja imam tu karticu pod punim opterecenjem je isla na 72 stepena kad je sobna temperatura bila preko 30 stepeni u najzescim testovima koji postoje...u igrama 56-60 stepeni...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: kartica je nova i sve je novo tako da prasine jos nema, pitacu likove iz radnje sta oni misle o tome :: :: ::
Pre nego je odneseš, kada se zagreje pipni rukom hladnjak (pazi da se ne ispečeš). Proceni da li je tačno što senzori kažu. Ako možeš da držiš prst na hladnjaku par sekundi tu nema više od 60 C
temperaturu i ako bude tako i tamo kad odneses i ako onako kako pufi kaze(provere 3d mark i vrate ti kartu)lepo reci OCU PARE NAZAD!
sad sam se setio,kad sam kupio mis desni levi klik je skripao nenormalno to je paralo usi samo tako,odnesem tamo prijavim problem,posalju me u servis ,kazem liku problem ,on klikne 5-6 puta vidi da ne skripi i vrati mi(skripelo je kad se malo cesce cepa ,na primer u strategijama,sva sreca da je stalo koji dan kasnije i evo ga radi sad vec 5 meseci ok.Djubrad su to
pipao sam hladnjak i samu kartu sa druge strane i jako je vrela, i bukvalno se oseti kad pridjes kartici kako toplota izbija iz nje, nije mi jasno zasto, ali probacu je na mom kompu pa ako i tu bude vrela nosim je nazad, necu da rizikujem jer ce ispod nje ici audio karta od 300 i nesto eura tako da ne bi da se nesto lose desi pa da i ona strada.
ma Pufi a karta je hladna ko led,kakvih 70stepeni,ni na najgoroj torturi ne sme da ima takve temperature,ja mislim da ona ima Arctic cooling hladjenje...znaci silent and cold
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: E sad ako ti zapadne neki zajeban serviser i on kreen nju da testira doci ce do sledeceg zakljuck :: :: Oni teperature ne gledaju,AKO PRODJE 3DMark oni ti odbijaju reklamaciju i vracaju ti je nazad,tako radi vecina servis :: :: Intel Core i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1TB :: Sapphire 4870 VaporX 512MB DDR :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: Samsung 226B :: ::
nikad silent nije cold, moze samo da se zove tako...
@DarkDawn da sam na tvom mestu, trazio bih u zamenu neku hladniju, tipa Sapphire (prethodno bih se raspitao), mada mi je bas `trip` da se ta graficka toliko greje, a ako nema opcije za ATi, jos bolja varijanta po meni neka nVidia u rangu...
htedoh reci da taj arctic nije bucan,a ne bukvalno silent....
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: nikad silent nije cold, moze samo da se zove tako.. :: :: @DarkDaw :: da sam na tvom mestu, trazio bih u zamenu neku hladniju, tipa Sapphire (prethodno bih se raspitao), mada mi je bas `trip` da se ta graficka toliko greje, a ako nema opcije za ATi, jos bolja varijanta po meni neka nVidia u rangu.. :: :: ::
Sa tom karticom nešto nije u radu, u IDLE 80 je apsolutno nenormalno, osim ako se ventilator ne vrti ili je nekim slučajem problem između GPU-a i hladnjaka. Proveir sve, ako imaš iskustva, ako ne nosi i reklamiraj.
i sve sam proverio sto mi je palo na pamet, ventilator radi kako treba, prvo sam mislio da treba da se samo povecaju obrtaji ali to nije slucaj. Za sad kartica radi i nije nista bagovalo, drug pici Fallout 3 na 1920 1080 na jakim podesavanjima i sve je okej. U svakom slucaju posto mi drugar nije iz istog mesta moram da sacekam da mi posalje karticu pa cu ja da je posteno namucim i da vidim sta se desava. Javi cu rezultate.
Kartica je stigla do mene stavio sam je u svoju masinu i sad su temperature skroz okej idle je 55 stepeni a uspeo sam sa furmarkom da je naguram do 71 i dalje nije islo. Sad mi tek nije nista jasno, korisceni su isti programi za gledanje tempa HW monitor, MSI afterburner, i Furmark i sad mogu da drzikm prst na hladnjaku a da se ne opecem. Jedina bitna razlika je sto je kod mene kartica u HAF 922 kucistu ali to ne bi trebalo da utice toliko na temp, kod druga je Xigmatek Asgard.
Sta mislite sta bi mogao da bude problem? Meni pada na pamet jedino ploca ali stvarno ne znam.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.