Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
8600 GT Silent mislim da je asus .)
STRANA 1 OD 1
Milan24 8600 GT Silent mislim da je asus .) 28.11.2009. 23:27 T22338

status: user
broj poruka: 95

Dakle imam gore navedenu kartu,nisam igrao igre ali sam primetio da se toliko jako greje da bi mogao da isprzim jaje na njoj.Znaci prst kad stavim ne da peche nego odvaljuje.Zanima me da li je moguce da se ugradi cooler i ako moze koji mi preporucujete i kako se kotiraju cene?

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: 8600 GT Silent mislim da je asus .) 28.11.2009. 23:34 #162931

broj poruka: 3053
Bas taj asus ide preko 100 stepeni posle 15 min igranja neke zahtevnje igre,provereno. postedi sebe troska i ugradi obican kuler od 200-300 din na stranicu kucista,to ce joj spustiti temperature na podnosljiivih 80 stepeni u igrama... Ovo sam licno proverio i testirao

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

::
:: Dakle imam gore navedenu kartu,nisam igrao igre ali sam primetio da se toliko jako greje da bi mogao da isprzim jaje na njoj.Znaci prst kad stavim ne da peche nego odvaljuje.Zanima me da li je moguce da se ugradi cooler i ako moze koji mi preporucujete i kako se kotiraju cene
:: Unapred hvala.
Jebivetar ... 28.11.2009. 23:42 #162933

broj poruka: 2386
Ventilator na stranici je dobro reshenje, i uopshte promaja u kucishtu. Mozesh da nakachish neki mali ventilator direktno na pasivni hladnjak kartice.

ko nema u vuglu, ima u guglu

doca80 Re: ... 28.11.2009. 23:43 #162934

tacno tako,samo malo promaje u kucistu joj spusta temperature iz mesta za 20-30 stepeni...

:: Ventilator na stranici je dobro reshenje, i uopshte promaja u kucishtu. Mozesh da nakachish neki mali ventilator direktno na pasivni hladnjak kartice
:: ko nema u vuglu, ima u guglu
Equinoxe Re: 28.11.2009. 23:57 #162937

broj poruka: 12057

Iskreno toj kartici treba bar neki klasični 80 x 80 mm ventilator da bi ozdravila. Ako možeš nekako da fixiraš neki takav ventilator na stranu kućišta da duva u nju to bi bilo sjajno.

acayo ... 29.11.2009. 00:00 #162939

broj poruka: 851
ja ne razumem zasto uopste izbacuju u prodaju kartice koje se toliko greju.

Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO

Equinoxe Re: ... 29.11.2009. 00:02 #162940

broj poruka: 12057

Za one koje temperatura ne interesuje, i po svaku cenu traže tišinu. Ima ih dosta.

:: ja ne razumem zasto uopste izbacuju u prodaju kartice koje se toliko greju
:: Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO
obradmi Silent 29.11.2009. 00:32 #162945

broj poruka: 7723
Kome god nisu potrebni dinamicki dogadjaji na kompu u vidu igrica, 3d animacije i slicno moze komotno silent.Ono sto treba znati silent nije predvidjen za igrice.Ako se igraju igrice na silent obavezno kuler.Znaci Office ,net ,2 D itd..

Milan24 re: 29.11.2009. 00:36 #162946

imam ventilator u cetiri boje koji sam ugradio na pozadinu kucista inace stranica je uvek otvorena.mislim ja ipak ako moza se na karticu bas stavi neki kuler to bi bilo super.inace imam crknutu asus 2600 pro sa bakarnim aktivnim kulerom na kom pise gaming series pa sam mislio ako pashe sraf na sraf :D ne bih dirao nista ako mi ne preporucujete naravno.
frka mi je jer s obzirom da mi je kuciste otvoreno a ona se toliko greje... ne bi bas da igram neke igre da me ne snadje maler.otkud znam..
SkyFire Re: ... 29.11.2009. 00:38 #162947

broj poruka: 18472
Nije to do kartice,serije i sl..Svako pasivno resenje hladjenja je smrt za ozbiljnije korisnike.Kao sto Brad rece,kada su u pitanju 2d aplikacije i normalan rad i neko ko bas ima mali prag tolerancije na tisinu onda se takve kartice i kupuju i verovatno su namenski i tako napravljene.Pasivni kuler na kartici za svakodnevni rad u 3d aplikacijama NIKAD!Smrt za kartu .Totalni idiotizam.E sad onaj ko ne zna i nije upucen uzme ovakvu kartu i roka igrice po 3-4 sata i naravno dodje i do 100c i onda se cudi.Ne moze to tako,nije predvidjeno.Prema tome,nije karta u pitanju vec resenje hladjenja chipa.

Primea radi, 8600GTS ne prelazi preko 65c full load,licno sam ga testirao.Mnogo puta bude na 50-55c zavisno od hardverske zahtevnosti igre.Eto isti je chip.Sto to nije vruca kartica?

Green Green Grass Of Home

:: ja ne razumem zasto uopste izbacuju u prodaju kartice koje se toliko greju
:: Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO
acayo re 29.11.2009. 00:44 #162950

broj poruka: 851
Pa da na resenje hladjenja sam i mislio.Moja ASUS 8600GT Magic ne prelazi 60 u full load a i ne cuje se.mada bih se cudio kada bi se cula pored ovog TT-a koji mi stoji na CPU kuleru

Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO

doca80 Re: re: 29.11.2009. 01:03 #162952

pa kad je kuciste otvoreno,Pasivno hladjena kartica se jos vise greje jer tada nema bas nikakav air flow u kucistu... Poslusaj ti mene,stavi stranicu na kuciste,na nju neki ventilator osmicu da duva u graficku i zavrsio si posao za cas posla. Veruj mi,ja ovo ne pricam napamet...

:: imam ventilator u cetiri boje koji sam ugradio na pozadinu kucista inace stranica je uvek otvorena.mislim ja ipak ako moza se na karticu bas stavi neki kuler to bi bilo super.inace imam crknutu asus 2600 pro sa bakarnim aktivnim kulerom na kom pise gaming series pa sam mislio ako pashe sraf na sraf :D ne bih dirao nista ako mi ne preporucujete naravno
:: frka mi je jer s obzirom da mi je kuciste otvoreno a ona se toliko greje... ne bi bas da igram neke igre da me ne snadje maler.otkud znam..
obradmi Tebi treba obican kuler 29.11.2009. 01:04 #162953

broj poruka: 7723
da namoniras na karticu recimo nesto ovog tipa:

http://www.etron.rs/proizvodi/hladenjekuleri/coolermaster-rv-uaa-l6u1-gp-57994

Da ponovim ,silent kartice se ne projektuju za igrice .
Milan24 re: 29.11.2009. 01:08 #162954

doco taman posla citao sam ja i ranije tvoje postove ne sumnjam u tvoje iskustvo samo se nikada nisam oglasavao.u svakom slucaju uradicu tako.i jos nesto postoji li neki programcic preko kog bi stalno pratio temperaturu?
ne znam puno o karticama da budem iskren skoro sam presao sa atija smart doctor i napred o nVidiji ne znam mnogo.

Milan24 o.O 29.11.2009. 01:10 #162955

obradmi ovo ti je extra resavam u ponedeljak,usrecicu se za male pare + ono sto je doca preporucio = WIN.

Ruff re + offtopic 29.11.2009. 04:21 #162962

broj poruka: 829
znas da je asus kartica ako ima rebra za hladjenje razmaka i debljine radijatorskih... ali ozbiljno, dizajn za nesrecnu medalju. a plus ima i oci u plamenu i pise Republic Of Gamers ili tako nesto.:))
ortaku sam resio isti problem sa istom tom kartom tako sto sam uzeo lepljivu (izolir) traku i jednu osmicu (u interesu ti je da bude sto tisa, nebitan broj obrtaja) i za 5 minuta uz malko snalazenja odlicno fiksirao fan za radijator... znaci jedini problem koji ces onda imati je sto gubis jos jedan pci(-ex) slot ispod, ali osim toga to je najjednostavnije, najjeftinije i najbrze resenje.

inace, imam gigabajtovu 9600gt SILENT, i sa dve 12ice u kucistu (jedna duva in, druga out) obrnuo sam dva-tri puta Crysis i tri puta Crysis Warhead u 1680x1050 sa 2x AA (ponekad sam ipak morao da ga ugasim) i prelazila je 80 stepeni samo ako otvorim kuciste. Minimalna (idle) temperatura joj je bila 45 - 47`C, sto je ok. Cisto iz radoznalosti, otvorio sam komp i ukljucio furmark stres test sa 16xAA i gledao temperaturu da vidim kada ce kartica poceti da izdaje. Na 105`C sam morao JA da odustanem umesto moje grafe, posto sam smatrao ludilom i to sto sam je pustio da dodje dotle uopste.
A onda sam odlucio da joj usrafim osmicu na radijator... idle 37 - 39`C, load nikad preko 55`C (osim furmark, on ju je na max podesavanjima oterao do 75`C). znaci led. fan je tih, pa tako ne moram da slusam svoju grafiku kako rezi kada udje u 3d mod niti da vodim racuna o brzini obrtaja (kao vecina ovde, rekao bih - nista licno, samo iznosim licno misljenje o stanju) zbog bucnosti doticnog. a i ako ikada pozelim apsolutnu tisinu, samo odsrafim doticni fan i voila. nema vise nesrecnog defektnog gainwardovog fana (na 8600gt gs, taj je probijao barem 60-80dBa) ili mini-turbine sa (gw) 8600gts. hvala, ali ne. nikada vise. svi koji su culi tisinu znaju da ona vredi.

inace, doticna kartica je jedna od prvih koja je imala i softverski voltmod (GA GamerHud) i na 1.3v sam je poterao i na 850+Mhz (mislim da je bilo cak i 875+mhz, a moglo je i vise, kartica jednostavno nije imala granicu) za core (podsetnik: def joj je 650Mhz, a oc verzije 720) bez problema (ostale taktove se ne secam, nisam kuci, al recimo da je bilo 1800-1900+mhz za shader... secam se da je jedino memorija imala problema da ide preko ~1050mhz, al to je ocekivano s obzirom da je deklarisana na 1ns). Sve igrice teram na 1680x1050 bez ikakvih problema, naravno na nekim medium ~ medium-high podesavanjima, dobar deo i na max (npr, Demigod, Sacred 2). znam da zvuci pomalo naucno fantasticno, ali tako je. (napomena: ne igram puno fps, vise rts, ali odigram i pokoju pucacinu.)

dakle: oc potencijal joj je oko 30% -impresivno, smatram, ispravite me ako se ne slazete. temperature bez hladnjaka su joj ok/tolerantne, sa dodatim fanom je hladna, smem reci u rangu sa posebno pravljenim (nereferentnim) serijama hladnjaka. jedina mana je sto se izgube dva slota ispod u tom slucaju. so, what`s not to like?^_^

izvinjavam se zbog ovog bas predugog teksta, ali svi stalno pricaju kako silent karte nisu za igranje. hteo sam da se ovaj put cuje i drugo misljenje. nisu BILE. sada stizu novi klinci u stari blok.:)

takodje, ako sam provalio neku glupost, molim vas da uzmete u obzir da je ovo pisano u 4 ujutru, i da mi jos uvek zuji lobanja jer sam se malopre vratio sa koncerta. samo napomenite, pa cu ispraviti.

edit: ufff... i nemojte zameriti sto sam usarenio, samo sam hteo da odvojim najbitnije iz suvoparnog texta.:)

pozdrav,

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

nbkom uradi sam 29.11.2009. 08:03 #162969

broj poruka: 348
Pitanje za ruff-a:
Kako bi se u praksi uopste nesto kacilo na pasivni hladnjak,kad su rebra obicno ravna,siroka,mislim ko nije spretan za to,mozes li da malo detaljnije objasnis- das ideju kako kaciti kuler na pasivni hladnjak a da ne padne posle 2 do 3 dana,obican ventilator bilo da je osmica ili sestica.Hvala.

Scyter Re: 29.11.2009. 09:31 #162984

broj poruka: 8138
Hahahahahaha,koji sam ja bio manijak...Pre 2 i po godine sam imao istu kartu (Asus GF 8600 GT 256 MB DDR3 Silent).Terao sam sa njom Crysis,COD 4,Gears of War...po 2-3h minimum.Hahaha,nikad nisam gledao temperaturu grafike.Nijednom me nije izbacila iz igre,nikad me nije izbacila plavi ekran ili slicno.Radla je extra.To moze samo da znaci jedno.Da proizvodjac grafickih kartica (u ovom slucaju Asus) bira posebne cipove za silent grafike koje mogu da izdrze temperaturu do 100c.

Mnogo igrica sam presao sa njom,i nista joj nije bilo.Extra je radila.Mada,sada kad sam malo zreliji,sigurno mi ne bi palo na pamet da igram igrice sa silent grafikom.Kriv sam,priznajem.Tad sam bio mali.

The Way It`s Meant To Be Played

aco re 29.11.2009. 09:42 #162988

broj poruka: 2788
jedan moj komsija ima asus 8500gt silent i samo je savio jedan ventilator sa strane da duva u nju i temperaturu je sam 90c spustio na nekih 60c ali ne igra igraice uopste

Ruff re 29.11.2009. 23:20 #163259

broj poruka: 829
@nbkom:
ovako izgleda moja grafa:
http://img20.imageshack.us/img20/2355/dsc01259i.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/7837/dsc01262g.jpg
kao sto vidis, poenta je samo da nadjes sraf koji je nesto siri (ne previse) od razmaka izmedju rebara radijatora i usrafis dva komada u dijagonalnim coskovima ventilatora. pri srafljenju je samo bitno da ne forsiras previse, rebra ce se sigurno malko iskriviti i to ti govori da ce sraf cvrsto drzati, al nemoj da preforsiras i mozda ostetis hladnjak. kada zasrafis kuler, probaj ga dal se cvrsto drzi (npr, probaj da odignes grafiku drzeci za vent). meni kuler stoji dobro fixiran mesecima. jedan sraf se malo olabavio kad sam naknadno stavljao filter za prasinu, al i dalje kuler stoji i ne mrda.
u slucaju da ne nadjes odgovarajuci sraf (npr za asus silent 8600gt), preporucujem vec pomenutu izolir traku, oblepis da stoji cvrsto i miran si.:)
probaj, pa javi sta si uradio ili ako treba jos neka pomoc!:)

@eseses: pa moraju da stave izdrzljivije komponente, inace bi sve do jedne zavrsile na servisu, a to ih kosta.:)

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

imarkovic re 29.11.2009. 23:30 #163261

broj poruka: 19012
koliko vidim, ovo moze i jednom vecom spajalicom da se pricvrsti..

LonleyMax Re: Re: 29.11.2009. 23:34 #163262

broj poruka: 1475
Nista cudno... milion puta sam spominjao karticu mog druga koja je isla na 130 stepeni dok nismo nakacili 8-icu na nju... da napomenem bila je bas Asus 8600GT R.O.G http://img.directcanada.com/images/ASUS/EN8600GT_SILENT_HTDP_256M/EN8600GT_SILENT_HTDP_256M_F.jpg

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Hahahahahaha,koji sam ja bio manijak...Pre 2 i po godine sam imao istu kartu (Asus GF 8600 GT 256 MB DDR3 Silent).Terao sam sa njom Crysis,COD 4,Gears of War...po 2-3h minimum.Hahaha,nikad nisam gledao temperaturu grafike.Nijednom me nije izbacila iz igre,nikad me nije izbacila plavi ekran ili slicno.Radla je extra.To moze samo da znaci jedno.Da proizvodjac grafickih kartica (u ovom slucaju Asus) bira posebne cipove za silent grafike koje mogu da izdrze temperaturu do 100c
:: Mnogo igrica sam presao sa njom,i nista joj nije bilo.Extra je radila.Mada,sada kad sam malo zreliji,sigurno mi ne bi palo na pamet da igram igrice sa silent grafikom.Kriv sam,priznajem.Tad sam bio mali.
:: The Way It`s Meant To Be Played
Milan24 re: 30.11.2009. 03:20 #163315

lonleymax pa istu tu imam i ja skroz ista.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs