Zamolio bih za pomoc .Ovako zgleda. Imam PIII 733 intel IBM ploca sa integrisanom grafikom i zvukom(znam sranje) .Desilo se da sam hteo da ustekam bolju graficku od 16MB(komp je bio ugasen i u dobar slot je ubodeno 100%) Kada upalim kompnema slike na monitoru,nema ni signala da upali monitor. Ja uradio: Proverio HD OK! Zamenio napajanje. Vadio bateriju. Uopste nece da pokrene windows. Kada skinem kratko Kuler sa procesora greje e!! Sta moze biti? Imam SKYPE ime sima_verica msn messenger simke000@yahoo.com isto je za yahoo messenger!! CEKAM i HVALA UNAPRED!!
Pri podizanju reacunara idi u bios iskljuci onbord grafiku i to bi trebalo biti resenje. Samo je pitanje da li imas ikakav signal na monitoru trebalo bi da imas.
Pri butovanju racunara,pritiskom na taster f8 udji u safe mode,a zatim izbrisi drajvere za graficku.Restartuj racunar i trbalo da ti podigne windows.Nakon toga naravno instaliraj drajvere za grafu.Pozdrav!
ako ne moze da uopste upali monitor (da ga aktivira)... postoji mogutjnost da grafichka nije dobro postvljena u slot... mozda ti je nova grafichka crknuta.. probaj staru grafichku (pretpostavljam ta integrisana) ... inache, po manualima, nije dovoljno da komp bude samo ugashen, treba da bude iskljuchen iz strujeposto je plocha uvek pod naponom .. probaj i kada upalish komp oba izlaza za grafichku,i na integrisanu i ubodenu u slot mozda radi onaj drugi ... proverish i ostale komponente da li su dobro postavljene (ram, PCI kartice)
ako mozesh u bios uradish ovo sto ti maliabner rekao... ako kretje da podize windows onda opcija goran27...
ako crkne ram nemash slike na ekranu (ako je potpuno crkao) isto je i sa ... plochom, procesorom, modemom, grafichkom i napajanjem.. (PCI komponente kada izgore mogu da blokiraju potpuno rad ploche) crkavanje harda obichno ne blokira rad rachunara
skinesh sve periferne komponente za ploche dakle plocha, ram i procesor jedino sklopljeni(posto imash integrisanu grafichku) ispraznish BIOS i pokushash da upalish (kada praznish bios izvadi strujni kabl iz napajanja)
ako imash od nekog uzmi napajanje kako bi najpre njega eliminisao... posto ako padne samo jedan napon netjesh ni znati da je crklo ... cooleri tje da se vrte... ali nista drugo netje raditi..
Sve sam probao i opet nema signala. Ineresantno da oba harda(imam 2) samo malo se pokrenu i stanu i komp se ugasi posle 2 minuta.Napajanje sam zamenio imam 2 kom i isto je. Sada koristim burazerov lap-top i poludeh. Hvala svima ko god mi pomaze!! Simke!! Kada dodjes u bilo koji grad,a taj grad bude Valjevo,docices korakom koji dvostruko odjekuje........... Matija Beckovic... Jednostavno MORAM!!
Probao ga i radi monitor. najverovatnije mirise na djubre da sve bacim. Dobra je bila masina za surf ubilo. Okacim je na 6MBit/s i celu noc sljaka.steta. Hvala i pozdrav od Simketa!!! Jos sam nesto zaboravio.
Kada ukljucim komp nema signala na tastaturi i ona je sa kablom i mora da se *javi*da tako kazem. Eto tako,ja sad odoh pa vidimo se momci,a bogami i devojke!!
:: posto ako padne samo jedan napon netjesh ni znati da je crklo ... :: cooleri tje da se vrte... ali nista drugo netje raditi.
Ako jedan napon na napajanju crkne nece raditi celo napajanje.
Proveri RAM. Stavi drugi u tvoju masinu ili taj odnesi kod nekog druga ko ima SDRAM. Da li resetovanje BIOS-a radis samo vadjenjem baterije ili i dzamperom? Pitam posto nigde nisi pominjao dzamper.
:: :: posto ako padne samo jedan napon netjesh ni znati da je crklo ... :: :: cooleri tje da se vrte... ali nista drugo netje raditi. :: :: Ako jedan napon na napajanju crkne nece raditi celo napajanje :: :: Proveri RAM. Stavi drugi u tvoju masinu ili taj odnesi kod nekog druga ko ima SDRAM. :: Da li resetovanje BIOS-a radis samo vadjenjem baterije ili i dzamperom? Pitam posto nigde nisi pominjao dzamper
ako crkne jedan napon netje raditi kompjuter uopste ali tje ti ponekad uredno raditi cooleri na celom kompu,recimo, ako napon od 12V ne crkne... malo nauchiti neke stvari pa onda kucati drugima o njima bilo bi pozeljno...
Proverio sam ram,a bios sam resetovao tako sto jumper izvadim i pomerim na druga 2 10 tak sec i ponovo vratim u stare buksne.To je to!! Hvala u svakom slucaju!! Toliko barem znam!!
neshto je trulo u kutjistu kompjuterskom(Danskom) i bolesno
07.09.2006. 08:52
status: user broj poruka: 299
ebi ga... trebalo bi natji sta je, ali ovako on-line ako osnovno nije upalilo teshko da tjemo natji shta je otishlo u virtuelnu nirvanu... :)))))))) da nosish u neki servis, datjesh para koliko tjesh da dash i za polovnu trojku (ne mislim na Vodku trojku) :P poshto su ti hardovi, ram i sta-god-da-si-imao-u-PCI-slotovima celi (mozesh proveriti HDD i PCI komponente na drugom kompu) plocha i procesor nisu preterano skupi za 3-ku ako ne zurish, nadjesh na malim oglasima ... i koliko puta si sada petljao po mashini skoro da imash osnovu da sam ubacish dotichno u kutjiste.... :)))) skinesh manual za plochu sa neta, pazljivo chitash i sklopitjesh sam svoj komp... :))))))) pazi samo koji ram imash pa da za taj ram kupish plochu... trojka plocha sa procesorom ne bi trebalo da je preko 30 eura... ako je ostalo zaista zivo .... proveri obavezno da li jeste prezivelo ili jock... to ti je to...
Mizes li mi dati link gde da skinem upustvo za IBM 06P2525 plocu. Pokusao sam ali bez uspeha. MOZE nemacki i engleski!! HVALA UNAPRED!!
Pevao je slavuj sa grlom grlice Sve na svetu me na te podsecalo Hvalio sam se da si luda za mnom Cela plaza da ti se uzalud udvara Kako te teram da ides iz glave I kako neces Vera Pavladoljska!!!
Izvinjavam se ali jednostavno moram jer obozavam matiju Beckovica(Necu reci da je Valjevac)!! Ziveli!!!!!!!
IBM koliko vidim sve daje u serijama.. ne daju nigde .. motherboard xxxx nego serija PC730, PC300GL, PC 300PL,Aptiva 2170.. tako da mora da se trazi po srriji a nemam seriju tvog kompa...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.