Test sisitem CPU:Phenom II 955@ 3.91Ghz NB=HT=2.706Ghz RAM:2x2GB 1600Mhz 7-7-7-20 KHX MB:GA-MA790FXT-UD5P GPU:ATI 5870 OS:Windows 7 Ultimate RTM x64
Nisam imamo nesto puno vremena da radim testove ali evo kako to izgleda na AMD-ovoj platformi. Naravno u igrama realno karta je extra ali malo skupa, mislim da je realna cena oko 250e-260e to bi bilo ok. Inace lepo parce HW-a......
Testovi su radjeni na stabilnim clockovima, dakle kako je na slikama takva su i setovanja za svaki dan, nisam hteo da dizem CPU na 4Ghz nema svrhe posto to nije moguce stabilizovati na vazduhu a tecno hladjenje trenutno nemam, kada budem nabavio C3 PII 965 ici cu na tecno hladjenje pa cemo videti sta se tada desava . U svakom slucaju ja sam zadovoljan ovim AMD sistemom. Sto se tice same kartice lepo rekao bih, samo jos malo kod nas te cene da se koriguju i bice Suuupeeer.
Pa poprilicnu sam promaju napravio i kuciste je veliko tako da se ne greje puno. sa grejanjem u sobi tako nekih 57 max. To je sve sto mogu da uradim na vazduhu, bolje od toga ne moze.
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB OCZ SLI Edition 1TB ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case Samsung 226BW DVI
Da li si probao neki stress test za graficku? Kao npr OCCT gpu test, na max podesavanj sam primetio da on najvise usijava graficku.
Pitam te jer ja imam 5850, testirao sam je 2h u tom testu, i max koji sam dobio je 88 stepeni pri sobnoj od 24, sa ventom na oko 5000 obrtaja. Nesto mi je to mnogo, + nisam je klokovao radi na default.
p.s. Mrzi me da gledam sve slike, ako si postavio nesto ovako, izvini.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
@Vuk Inace, sve karte su built by AMD, a ostali samo lepe nalepnice. Na mojoj Sapphire na PCB-u pise AMD, isto izgleda kao MSI, Gigabyte, Asus, PowerColor,...
Nisam a nemam ni potrebe posto imam dva monitora pa kada nesto igram ja na to drugom pratim everest i GPU-Z tako da u svakom momentu znam sta se dogadja sa tempereaturama. Nisam dobio vise od 63c kada je kgrafika overklokovana posel 90 min igranja Crysis-a ili neke druge igre sve jedno., Naravno vent na 60-70% a klokovi koje sam vozio su 900/1220 i radila je strava i temperature su bile vise neko dobre ocekivao sam vise. Mada nema potrebe da se OC-uje jer je dovoljno brza. Neki max bi bio 1020/1220 uz pomoc volt tweakera, ali opet kazem nije potrebno jer je brza i ovako.
Re:sve karte su built by AMD Ma slazem se jeste tako.Bax je pitao ko je proizvodjac pa ja rekoh ATI AMD direktno dakle bas ATI ATI nije Gigabyte Saphire, Powercolor i td. Tj ima njihove nalepnice ATI i na kutiji pise samo AMD ATI.
Sve pohvale na ulozenom trudu Svidja mi se ovaj trend da korisnici iznose svoje iskustvo sa hardverom koji imaju. Kada bi bilo moderatora mogla bi neka pravila da se uvedu, recimo koji gaming testovi da se koriste sa kakvim podesavnjima i koji klok CPU-a, pa udri po testovima ko sta ima, stace nam sajtovi sumnjivog morala :P i diskusije u nedogled u kojima se iznose subjektivni utisci bez i jednog argumenta. Kada neko odradi ovako nesto moze da iznese i neki utisak to je ok ali nije ok da to radi svako i onaj ko jedva zna o cemu govori a ono sto je rekao negde je procitao, da barem kaze odakle mu info nego tudje zakljucke namece kao svoje. Imam neki osecaj da ce se ovaj formu iskultivisati sam od sebe :)
Subvendor (za grafulju) - ASUS....... a sa nalepnicama možeš da obrišeš.... Rezultati u Komandantu Marku, prikazani su, ali temperature grafulje su skinute: aktivnost grafulje je 0% a fan je na 50%, i, onda mora biti mala temperatura. Hoću da kažem da nema slike temperature kada je kartica tokom 10-tak minuta u full-loadu nego kada je 3d završen i sve se ohladilo (osim ako nije neposredno nakon toga što je impresivan rezultat za temperaturu grafulje...). Na čemu si u stvari radio test? Win7, win7 skin, winxp mod, winxp, win???? Imaju slike defaultnog okruženja i 7-mice i xp-a. Na kojim si rezolucijama raido test? Na početku se vidi 1280x1024 - podrazumevano za 19 inčne monitore, ali je screenshot (meni se bar čini) widescreen. Za screenshot-ove sa winxp ili skina winnxp-a šta god da je...., rezolucija je sakrivena prozorom koji se nalazi baš preko tog podatka. Za krizu, vidi se da je 1680x1050 tj. 22 inčni widescreen. Ok, shvatam dva mnitora, ali oba moraju da pokazuju skin istog operativnog sistema u jednom trenutku? Reveal the facts!
Ima jedan test na xp-u sa beta driverima slika se zove x86 i nesto, i to 3d mark 2006 sasvim slucajno sam pustio,taj test na xp-u i okacio isti aj kada ga vec imam, sto da ne. Sve osstalo je win 7 x64. kao sto sam i napisao Posto po meni vise smisla ima raditi test DX11 kartice na win 7 x64 sistemu nego na xp-u koji cemo uskoro izbaciti iz upotrebe jer ce stizati dx11 igrice
Skin win-a 7 za XP?? Nemoj da se naljutis ali ovo pitanje je meni smesno :) Svako ko se iole malo razume u ova testiranja moze da shvati da se Crysis DX10 ne moze pustiti na XP-u pa da mu se instalira ne znam kakav skin posto to nema veze sa kernelom sistema i DX-om Ali dobro tvoje je da pitas a moje je da ti odgovorim ako umem :)
Tacno je da pise Asus za subvendor, i nema potrebe da se brisem bilo cijim nalepnicama, rekao sam onako kako je. Ali pise i MSI kada kao stom mozezs da vidis na slici sa testom na XP-u x86, dobro ovde je objasnjenje beta driveri koje sam koristio. A i na tarabi svasta pise.
A evo sta pokazuje za subvendor za 8800 ultra karticu koja je nVIDA by nVIDIA
Kao sto vidis i za tu pise Asus. Zasto GPU-z prijavljuje Asus za Subvendor tih kartica koje su nVIDIA build by nVIDIA i ATI build by ATI na to pitanje verovatno programeri GPU-Z-a mogu da ti daju tacan odgovor posto ja ne umem.
Rezolucije su za markove defaulttne a za crysis pise. Kao sto rekoh za neke detaljnije testove nisam imao vremena niti cu imati samo sam hteo da pokazem kako 5870 radi na Full AMD patformi. I iz ovoga sto sam gore postavio i iz nekog og dosadasnjeg iskustva sa njom rekao bih da radi lepo ja sam uglavnom zadovoljan i prezadovoljan Nije bilo potrebe da nista pokrivam i sakrivam nema svrhe jer rezultati su logicni a ne znam kojii bi motiv imao da to radim. Da sslikam karticu i ostali HW stvarno nemam vremena na poslednjoj slici se ona vidi u kucisru. Sto se tice temperatura GPU-z detektuje kako max tako i min ako mu je za verovati, ali kao sto rekoh ja sam tempertaure tokom igranja pratio i tu je negde oko 63c u everestu, dakle karta se kod mene ne greje. Malo je bucna kaada se poveca rotacija ventilatora ali meni to ne smeta isuvise je dobra za sve ostalo da bi joj to bila mana. :))) Ja bih rekao brooka za single GPU. Crysis GRID, Crysis Warhead Lost Pllanet, AC I i ACII i jos neke DX10 igrice koje sam probao lete kao film i kada se stavi maX anizotropija i 8xAA cak i na 16xAA stvari se ne menjaju. Nadam se da ti je sada malo jasnije. pozz WOLF
Najreferentnija bez ikakvih nalepnica i natpisa. Sliku nisam ja slikao, posalo mi je prijatelj koji mi je nabavio kartu pre nego sto ce karta stici u BG.
Re: RE:Da li si probao neki stress test za graficku
22.11.2009. 12:20
status: user broj poruka: 2743
Ma ok, nego sam hteo da ti naznacim, da ako hoces da testiras usijavanje graficke, probas OCCT gpu test na max-u. Pusti ga jedno 30 min, pa da vidis kako se greje.
Ja nisam primetio da bilo koji 3D Mark, ili game test, moze da ugreje grafu toliko. Neka me ispravi neko, ako gresim (ili ja imam falicnu graficku, pa joj temp ide do 88c)
Za merenje temperature koristi HW Monitor jer on pamti peak temp, tj najvecu koja se desi u toku testiranja, a ne moras da je pazis na drugom monitoru, radi u pozadini.
:: Nisam a nemam ni potrebe posto imam dva monitora pa kada nesto igram ja na to drugom pratim everest i GPU-Z tako da u svakom momentu znam sta se dogadja sa tempereaturama :: Nisam dobio vise od 63c kada je kgrafika overklokovana posel 90 min igranja Crysis-a ili neke druge igre sve jedno., Naravno vent na 60-70% a klokovi koje sam vozio su 900/1220 i radila je strava i temperature su bile vise neko dobre ocekivao sam vise. Mada nema potrebe da se OC-uje jer je dovoljno brza :: Neki max bi bio 1020/1220 uz pomoc volt tweakera, ali opet kazem nije potrebno jer je brza i ovako :: :: Re:sve karte su built by AM :: Ma slazem se jeste tako.Bax je pitao ko je proizvodjac pa ja rekoh ATI AMD direktno dakle bas ATI ATI nije Gigabyte Saphire, Powercolor i td. Tj ima njihove nalepnice ATI i na kutiji pise samo AMD ATI :: :: :: :: :: :: :: ::
Mislim da je ovo odgovor, nisam sigura ali mislim. Evo ovako u bazi podataka GPU-z-a nalaze se nekakvi kodovi koje prilikom pokretanja gpu-z prikaze-procita kada poktrenes isti ovde on procita da je to 1043 i u slicaju 8800 ultre i u slucaju 5870. Verovatno GPU-z procita 1043 i dodeli za subvendor ASUS. Odgovor je verovatno ASUS bios koje ove kartice imaju, ali dobro nisam strucnjak za ovo sta su programeri GPU-z-a radili to samo oni znaju. Ja sam pokusao da obajsnim, opet kazem ne kazem da je ovo sto sdam napisao tacno to je neko moje razmisljanje.
Pa to je to... ASUS piše jer je asus proizvođač - autor podataka iz bios-a grafe. Da, mogao je neko da stavi šta hoće na karticu, ali, možda je stvarno proizvedena za Asus, ko zna gde. ATI, baš kao i nVidia, nema svoje fabrike i ne proizvodi ništa osim papirnog smeća u svojim kancelarijama gde se projektuju i smišljaju GPU. A da su kartie iste to svi uglavnom i tvrde (i da se prave u sapphiru).... Obrad se zaleće... napisao si da je win7 a jasno se vidi da je na delu testova xp, što si i potvrdio, a nedostajalo je u celoj priči. Temperature su fake, tj. prikazane su onda kada nema opterećenja, i to nedostaje. Ako pričaš o maximumu kartice na AMD platformi, onda treba prikazati i temperaturu tom prilikom a ne na idle-u. Pa smetala tebi buka ili ne. Valja da se vidi sa koliko nasviranim ventilatorom imaš koju temperaturu kad se pokrene mark ili igra. Da mi objašnjavaš šta može na 7 šta na xp... ne tražim te to, nego da nema nedoumice šta si na kraju koristio za koji test, jer, to JESTE bitno. Isto kao i rezolucija. Nije svejedno da li je test rađen u manjoj ili većoj rezoluciji. U manjoj, dobijaš bolje rezultate, a u većima ATI ubija nVidiju - kada se porede, ali su ukupni rezultati manji. Pošto ovde nije bilo poređenja pod istim uslovima.... meni nije bilo jasno kada si i zašto si menjao rezolucije na testu, toliko. I, sad, pošto si se toliko trudio, a ovo moje postovanje izaziva sumnjičavost, ja to ne mogu da poreknem, MORAŠ da slikaš to parče hardvera (to ti ja nisam tražio ali...) da sav trud ne bi bio popljuvan. Meni nije namera, ali ako ostaviš prostor da se u nešto sumnja ili je dvosmisleno - trosmisleno.... pusti to. Slika nije od toga.. nego drug.. nemoj bolje ništa dok ne uslikaš. Ne znam šta te sprečava ako si mogao izvana kućište može i iznutra uz malo više svetla.... da se vidi ebena kartica. Ovo je otišlo na stranu gde nije trebalo, ali bar nema ružnih reči, mada mislim da si samo bio brzoplet. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.