Prva je od meni poznatog proizvodjaca, dok mi je druga sasvim nepoznata (razlika u ceni je neznatna). Prva ima 1G GDDR3 dok druga ima 512MB GDDR3.
Po meni prednost druge je sto ima pasivni hladnjak, tj. moje razmisljanje je ako joj je dovoljan pasivni hladnjak, kad dodam kuler bice extra ohladjena.
Moje pitanje je koja je bolji odabir i ukratko zasto? Isto tako kakav je koji proizvodjac sto se tice grafickih karti?
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB OCZ SLI Edition 1TB ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case Samsung 226BW DVI
A sto ne bi uzeo karticu sa 1gb memorije?Ako je razlika minimalna,a ista brzina,i veca memorija,ma slobodno pazari,te kartice uopste nisu losi,tamo je negde izmedu 3850-3870,i tera sve igre,uz to jos apsolutno nisu topli.A memorija ti nije lose ako imas vise,novije igre vise iskoriscavaju graficku memoriju,pogotovo za texture,tako da nista ne gubis sa 1gb,samo dobiti mozes(posto ne radi o ddr2,kao nekad,kartice sa vise memorije dobili manju brzinu)!!!
Sapphire ti je Ati-jev broj jedan partner,i u svemu(osim garancije)bolji od Gigabyte-a.Zadnji put govorim da 4670 nije jaci od 3850,svi ti testovi gde 4670 stice prednost se baziraju na 2+AA,e sad vi meni recite koji ce djavo 4AA ukljucen,kad karta nemoze vise od medium na 1680x1050.A posle svega jos 128bit-na magistrala. I molim vas bez ikakvih linkova,testova,namestaljki,jer imao sam obe karte i nema potrebe da se trudite da mi dokazete kako je 4670 jaca od 3850.
Nadji 3870 512MB,koja ce da preore sve te 4670-tke.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sapphire ti je Ati-jev broj jedan partner,i u svemu(osim garancije)bolji od Gigabyte-a.Zadnji put govorim da 4670 nije jaci od 3850,svi ti testovi gde 4670 stice prednost se baziraju na 2+AA,e sad vi meni recite koji ce djavo 4AA ukljucen,kad karta nemoze vise od medium na 1680x1050.A posle svega jos 128bit-na magistrala :: I molim vas bez ikakvih linkova,testova,namestaljki,jer imao sam obe karte i nema potrebe da se trudite da mi dokazete kako je 4670 jaca od 3850 :: :: Nadji 3870 512MB,koja ce da preore sve te 4670-tke :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Apsolutna istina i tacka...Ko ih je prakticno poredio nema potrebe za blabla tructruc,novi cip,k...c palac.3870, nemas brige. :: :: :: ::
:: Hvala svima na odgovorima :: U duhu zadnja dva posta nasao sam sledece modele kod mene u NS :: :: 1. MSI ATI RX3850 za ~5000di :: http://www.i-c.co.rs/catalog/5447 :: :: 2. Gainward HD3850-512-HDMI-DVI-D2 za ~660 :: :: 3. RX3850-T2D512E-OC za ~5200di :: :: 4. Gainward HD3870-512-HDMI-DVI-R ~5000 di :: :: Kako sam u NS teze mi je doci do razlicitijih modela koje se nalaze u BG :: :: :: Koja varijanta od navedenih bi bila najbolja? Ako znate neku bolju slobodno recite. Ako se isplati otici po nju nije ni BG preko sveta ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.