E248 ima poprilican problem sa gubljenjem osvetljenja slike po vertikali, i ovo je bio glavni razlog sto sam ga prodao u roku od 2 dana.
S2409 je TN dosta novije generacije i nema toliko izrazen ovaj problem...
Po meni je bolja kupovina Samsung T240, mada za 30.000 moze samo TN panel da se nadje, pa je manje vise izbor dizajna...
__________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: DELL S2409W DVI ... :: :: Mada ja posedujem dva DELL E248WFP DVI i jaakkoo sam zadovoljan...razlika jeste malko jaca ali se isplati... :: U zdravlje...
Imam dva 248 vec godinu dana i nikakvih problema nemam...niti planiram da ih zamenim jer rade savrseno...To sto si imao losu srecu sa komadom ne znaci da ne valjaju!!!...niti najmanji problem a oba rade po ceo dan...
Ja ti iz licnog iskustva ne bih preporucio 16:9 (1920x1080) zato sto mi to deluje sakat format slike i kao da me potkradaju (posedujem jedan ovakav monitor).
Preporucio bih ti neki 16:10 (1920x1200) zato sto mi to deluje kao da me ne potkradaju. Jednostavno sa ovim ormatom prikaza imas 2.3 naspram 2.07 MPix slike a to je dobrih 11% vise.
Samsung t240 deluje razuman izbor za nekih 300E mozda ima drugih boljih modela ali eto ja predlazem ovaj.
T240.Sta znam.Koliko god da sam se susretao sa TN panelima Samsung iz serije T mi je nekako davao najprijatniju sliku.Pored svega ovaj monitor ima najlepsi dizajn i prosto ga je milina pogledati. Sto se tice odnosa i ja sam uvek za 16:10 jer je najoptimilaniji za vidno polje (preglednost) i radnu povrsinu displeja.Ispod nativne rezolucije 1920x1200 ne treba ici kad je 24` u pitanju.Ipak je to neka osnova i standard.
Ovih dana, a svakako pre nove godine, pojaviće se Samsungovi LED modeli. Oni ipak rešavaju problem neujednačenosti pozadinskog osvetljenja i poboljšavaju prikaz crne boje. na Benchmark-u su već testirali jedan model i koliko sam shvatio vrlo su zadovoljni.
:: :: Ovih dana, a svakako pre nove godine, pojaviće se Samsungovi LED modeli :: Oni ipak rešavaju problem neujednačenosti pozadinskog osvetljenja i poboljšavaju prikaz crne boje :: na Benchmark-u su već testirali jedan model i koliko sam shvatio vrlo su zadovoljni :: :: Budi pametan.. :: ...i tako :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.