Kupio sam pre par dana SAMSUNG 2243 SN (za 12.000 ,00 din) pa molim za savet .....
Rezolucija monitora je 1920*1080 Refresh rate 60 HERTZ Ima samo analogni - VGA ulaz tako da sam morao da kupim adapter jer moja graficka karta XFX GF 7900 ima samo digitalni izlaz.
Generalno zadovoljan sam monitorom, ali posle dužeg gledanja čini mi se da kao da su slova malo mutna - kalibrisao sam monitor, podešavao najbolji izgled slova (uz pomoć nekog programa u okviru OS - WIN 7), smanjivao rezoluciju.....
Pitanje je da li su slova mutna zbog:
- slabe grafičke (stavio sam ga radi na najačoj rezoluciji)
- digitalno-analognog konvertora (kabl kojim su povezani monitor i PC kao i konvertor su novi)
Tako ti je sa svim dvadesetidvojkama full HD. Ja sam koleginici uzeo jedan `full HD` 22 ASUS i isto sam primetio. Jednostavno ta rezolucija nije za tu veličinu ekrana. Iako sam očekivao da slika bude oštrija i bolja nego na dvadesetčetvorci dešava se obrnuto. Zašto ne znam, možda će neko ovde dati bolje objašnjenje. Proizvođači verovatno znaju zašto pa ih zato i valjaju za 12000. support normality
Pre mesec dana sam uzeo jedan 24` 16:9 monitor, uz njega sam dobio samo VGA kabel iako ima priklucke za DVI-D i HDMI. Slika sa VGA kabelom je blago receno uzasna, slova imaju senku, slika kao da surfuje na talasima i slicno. Onda sam uzeo DVI-D kabel sa starog monitora i povezao novi sve anomalije uocljive na prvi pogled i navedeni problemi su nestali.
Dakle ljudi ne zalecite se na jeftine monitore dijagonale preko 20` sa samo ANALOGNIM povezivanjem na racunar, ne kazem da su svi losi ali to je jedini nacin da sebi ne nabacite bedu za vrat.
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Na Benchmark forumu se ubih objasnjavajuci da BenQ G2420HD (prikaz 1920x1080) koji sam kupio nije nikakav monitor a vecina mi rece da nemam pojma i da sam `sta sve ne`, ja im lepo rekoh da nema dobrog monitora za 16K dinara i argumente u vidu slike im dadoh ali ne vredi. Ljudima je to prvi TFT posle ko zna kakvih spravica i za njih je on TOP nema bolje. Tek na kraju teme shvatim da je mnogima u srbiji puno dati 500 dinara za DVI-D kabel a kamo li 20-25K+ dinara za kvalitetan monitor.
:: to ti je nedostatak DVI ulaza .. Jedino ako nije nesto bas mutno pa da je do panela. :: ili si bas corav :: :: ::
da ne ostanem dužan ili da neko ne stekne pogresno misljenje o ovom monitoru.... razlog zasto je bio blur je tej sto je moj (sada prethodni) komp bio mnogo slab. GF 7900 nije mogla da izvuce sliku.
sada sam ga nakacio na novi komp (hd 5850) i slika je kristalno cista ....
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.