Sobzirom da je vrlo jeftin u odnosu na ostale 24`(23.6`) interesu je me da li je kvalitetan,ima li ga neko i kako se pokazao?Ako ima neki slicnih karakteristika i cene molim vas preporucite mi,DVI obavezan,hvala unapred!
Pa naspram manjeg brata(VX2260wm)su malo ukakili..
11.11.2009. 16:00
status: user broj poruka: 7285
Imas manji svetlosni stepen od propisanih 300(269),siva boja se u nekim slucajevima pretapa sa crnom,same boje u igrama su malo blede i imas 22,5 incha efektivnu vidljivu dijagonalu.
Moje subjektivno misljenje je,da bi trebao ici na Asus VH236H.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Sto mi se ne svidja nativna rezolucija u Full HD tj u 16:9 odnosu.Da je 1920x1200 u 16:10 bilo bi mnogo bolje.Inace po specifikacijama stoji sasvim dobro.
Elem,posedujem ViewSonic VX 2433wm i mogu ti reci da je fantastican! Za te pare bruka dobar monitor. Pre njega sam imao ViewSonic VG2230WM i mogu ti reci da su extra kvalitetni monitori! Malo mi je u pocetku bilo neobicno, posto je format 16:9, a koristio sam 16:10 ali sam se navikao. Garancija obuhvata 1 mrtav pixel (znaci da ne sme da ima nijedan!), tako da mozes da mislis koliko polazu na kvalitet (a garancija na sam monitor je tri godine). Moj savet ti je da odes do radnje i da ga pogledas, odigras neku igricu na njemu ali je najvecu uzitak kad gledas filmove. Trebace ti malo jacha grafika ako nameravas da igras zahtevnije igre (doduse ja sad koristim nVidia 8800 gt ali ce mi trebati jacha za novije naslove-cekam pocetak sledece godine, da malko padnu cene). Dizajn je prelep,to me je odusevilo. Jedina zamerka je sto se monitor ne moze podesavati po visini, znaci kako je-tako je ali osim toga SVAKA PREPORUKA!!! Pogledaj pa javi sta si odlucio, kakvo je tvoje misljenje..
Pozdrav i sve najbolje prilikom kupovine (i obavezno gledaj da li ima mrtve pixele i kakva je garancija na mrtve pixele).
P.S. Mani se ASUS-a i Samsunga, po meni Apple, Dell, Eizo, Nokia i ViewSonic ako ces dobar monitor. (seti se da je do pre par godina Samsung pravio usisivace,pegle,miksere-kucnu tehniku a danas pravi sve. ne bi me zacudilo da pocnu da prave automobile iako sam vidjao njihove buldozere! Za neke stvari se zna ko je najbolji. )
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Apple koristi Dell panele u svojim monitorima... dalje... Eizo ne postoji na nasem trzistu, a cene su im astronomske... dalje Nokia koristi Samsung panele i nema je na nasem trzistu... dalje
Asus koristi AU Optronics panele, inace najbolje na svetu...iste koristi i Dell... Samsung je jedan od samo nekoliko proizvodjaca na svetu koji proizvodi svoje panele tako da tvoje povezivanje Samsung bele tehnike i njihovih monitora je retardiran komentar. Ako ti se bas svidja taj Viewsonic koji imas, ne znaci su ostali svi sranje... a sem toga, najgori TN paneli koje sam ikada video koristi Viewsonic...
__________________ Scourge of PCBerza
:: P.S. Mani se ASUS-a i Samsunga, po meni Apple, Dell, Eizo, Nokia i ViewSonic ako ces dobar monitor. (seti se da je do pre par godina Samsung pravio usisivace,pegle,miksere-kucnu tehniku a danas pravi sve. ne bi me zacudilo da pocnu da prave automobile iako sam vidjao njihove buldozere! Za neke stvari se zna ko je najbolji. :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
pa `ebem li ga, nije zlato sve sto sija, ali video sam sliku na ASUS monitorima, prakticno ne moze se porediti sa ViewSonic-om, ja radije gledam kvalitet slike, nego velicinu...nemam odbojnost, samo mislim da ASUS za monitore nije bas u rangu sa ViewSonic-om..
ps nemam nista protiv pufija, ali nemam ni njegov sindrom, nemoj tako prenagljeno
To je tacno da Asus ima malko vise krs modela,medjutim ovi ozbiljniji su veoma dobri monitori.Shvatam ja da se tebi svidja VS,interesantno je sto je i kod mene ista situacija.Ja vec merkam VX2260 i najverovatnije cu ga uzeti.A sve sto sam napisao u vezi ove teme sam iskljucivo vezao za autorov model,koji je iz iste serije kao i ovaj sto ga ja merkam,medjutim evidentno ne i istog kvaliteta.Napominjem da to nije los monitor,vec samo mislim da pomenuti Asus daje malo vise,za malo manje para.
E druze najbolje bi bilo da ja i ti uzmemo Dell kao pobratim Sky,pa da se manemo ove buranije.Plus jos cena od +90k tako primamljivo zvuci :))
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: pa `ebem li ga, nije zlato sve sto sija, ali video sam sliku na ASUS monitorima, prakticno ne moze se porediti sa ViewSonic-om, ja radije gledam kvalitet slike, nego velicinu...nemam odbojnost, samo mislim da ASUS za monitore nije bas u rangu sa ViewSonic-om. :: :: ps nemam nista protiv pufija, ali nemam ni njegov sindrom, nemoj tako prenagljeno :: ::
pa dobro, ajde tacno je, svidja mi se VS, oduvek mi se svidjao, i oduvek sam zeleo da ga imam, tako da sam uzeo tog VX2260 ali kakve to veze ima, koliko god da dobre monitore pravi ASUS, ne mogu da pariraju Samsungu i ViewSonic-u, moraces to da priznas, neka ASUS ima dobre monitore iz vrha, ali takodje i ovi imaju jos bolje...a cudi me da nisi preporucio nesto iz Samsung asortimana..
:: Apple koristi Dell panele u svojim monitorima... dalje.. :: Eizo ne postoji na nasem trzistu, a cene su im astronomske... dalj :: Nokia koristi Samsung panele i nema je na nasem trzistu... dalj :: :: Asus koristi AU Optronics panele, inace najbolje na svetu...iste koristi i Dell.. :: Samsung je jedan od samo nekoliko proizvodjaca na svetu koji proizvodi svoje panele tako da tvoje povezivanje Samsung bele tehnike i njihovih monitora je retardiran komentar. Ako ti se bas svidja taj Viewsonic koji imas, ne znaci su ostali svi sranje... a sem toga, najgori TN paneli koje sam ikada video koristi Viewsonic.. :: : Znam koji su paneli u kojim monitorima, meni su ispale oci dok nisam nasao koji panel se koristi za koji model monitora (Samsung koristi vise panela za svoje monitore). Moj komentar nije retardiran vec ne shvatas poentu ali ima vremena (Kao sto rece Radovan III: `Vreme radi za tebe!`). Ne znam samo sto ne kazes coveku da kupi AOC i oni nisu losi. Dosta proizvodjaca imaju dobre monitore ali se zna ko uz ime garantuje i kvalitet. (secam se komentara i pitanja na forumu, za Samsung monitore, tipa `koji je moj panel i da li je dobar` i sl.) Isto kao i kod automobila-kupis Mercedes i ne mislis jer znas da nisi pogresio. (to ti je ona nasa narodna: `Sve hvali ali Mercedes vozi`) O tome se radi. Meni se ne svidja kao idealno resenje ViewSonic ali sam suzio izbor na nasem trzistu i dobio resenje u vidu istog. Da mogu,kupio bih Eizo. Ovako imam ViewSonic i veoma sam zadovoljan istim.
:: :: :: :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: :: :: :: ::
..bih rado,ali uzeti Samsung-a u Srbiji je isto kao da igras Ruski rulet sa punim burencetom.Mozda nisi pratio prethodne teme gde sam detaljno objasnio fenomen zvani Erc Comerce,i njihovu magicnu formulu za izracunavanje dozvoljenog broja mrtvih pixela kod doticnih monitora.Ako gledamo sve aspekte(cena,kvalitet,zero pixel policy)bitne za ordinary game user-a,Viewsonic je ubedljivo najbolji.Ali pojedinacni slucaj moze(mora)drugacije da se gleda.Nego da nebi presipali iz supljeg u prazno,reci ti meni kako se pokazala ta bombona od monitora(VX2260wm)koji kazes da posedujes?Eto primera radi za mene je upravo taj monitor vrh vrhova u svojoj klasi.
Aloha
:: pa dobro, ajde tacno je, svidja mi se VS, oduvek mi se svidjao, i oduvek sam zeleo da ga imam, tako da sam uzeo tog VX2260 ali kakve to veze ima, koliko god da dobre monitore pravi ASUS, ne mogu da pariraju Samsungu i ViewSonic-u, moraces to da priznas, neka ASUS ima dobre monitore iz vrha, ali takodje i ovi imaju jos bolje...a cudi me da nisi preporucio nesto iz Samsung asortimana. :: ::
pa sta da kazem, jednostavno fenomenalan monitor, Dizajn, kratko receno - Do jaja, najlepsi monitor kog sam imao i video, elem, kada sam ga izvadio iz kutije, prvi utisak je bio, `jao, koliko je wide`, posto je fullHD i 16:9, malo razocaravajuce`, ali imajuci u vidu da sam imao CRT 21`, to je bila normalna reakcija, navikao sam se posle 2h, i sve vise i vise mi se svidja, ima par manica po meni, koje su, ajde da kazem zanemarljive, ali slika mu je savrsena... mane: plava led diodica na sredini ekrana koja svetli kao blesava pravo u oci, zatim ram je onaj shljashteci, i kupi prasinu, ali to su sitnice koje se resavaju navikom...igrice, sve ostalo - zadovoljava moje veoma zahtevne i detaljne potrebe...filmovi (mHD, blueRay), u igrama nemam reci za sliku..
monitor ima VGA, DVI, HDMI izlaze pozadi, cak ima i mali software switch za deljenje signala, recimo, nakacis DVI na svoje kuciste, VGA na drugo i podesis u meniju da ti taster 1 sluzi za VGA, a taster 2 za DVI i tako prebacujes, kao da imas KVM switch, to je fenomenalna fora, zatim u meniju postoje rezimi ODZIVA 3-way, standard, advanced, ultra-fast, takodje zanimljiva opcija je ECO mode, koja ima standard (povecan contrast), optimize (nesto manji contrast), conserve (stedljivi rezim sa manjim kontrastom, sto meni najvise odgovara i nesto je manje naporan za oci). Takodje ima i HD mode za HDMI, ali to nisam eksperimentisao jer nemam HDMI kabl...ostalo je standardno sve. Sve u svemu, cena/kvalitet, mislim da je ispunio sve uslove po tom pitanju, ja sam prezadovoljan.
nista manje nisam ni ocekivao,a jos mu je i cena pala za jedno 2k od kada si ga ti uzeo(pretpostavljam da si ga platio +21k).Taj switch imaju svi bolji monitori,i ja ga trenutno kod burazera koristim(laptop VGA,konfa DVI).A za tu plavu diodu te potpuno razumem,206BW ima plavi krug oko on/off dugmeta,i stvarno ume da iritira,stim sto sam ja nasao nacin da ga `eliminisem`. Eto vidis da i corava koka zrno ubode,kada sam rekao da je bestbuy u toj klasi.
Sve najbolje
eto i ja sam u nekoj ajmo retj fazi kupovanja monitora, nije frka sa vremenom ali ono lagano razgledanje... svi na forumu hvale upravo tvoj model vx2260wm..medjutim, naishao sam na par ljudi koji kazhu da su boje u gornjem delu ekrana tamnije u odnosu na donji ekran ili obrnuto nisam tachno zapamtio a nije ni bitno... (i da to nije samo kod njih nego da su gledali vishe primeraka ovog modela). Da li je i kod tebe ta shema?? razmishljam se izmedju vx2260wm i vx2433wm (iz ovog topica)... za 25-30e vishe dobijem 2` vishe.. koristio bih ga najvishe za gaming..shta vi kazhete ?
Kakv je View Sonic VP2650wb ? Ako neko ima iskustav ili zna nesto o tom modelu.
@repsi Tako je kod svih monitora, gore je svetilije dole tamnije, cak je kod samsunga par njih koje sam imao prilike da detaljnije zagledan ta pojava jos izrazenija, govorim o modelima vecim od 22`.
@repsi Druze, ja sam imao 22` monitor (isto ViewSonic) i presao sam na 23,6` i mogu ti reci da se vidi razlika. Razlika u monitorima po kvalitetu slike je minorna ali je velicina extra za gledanje filmova i igrice (uglavnom ga za to i koristim). Ja bih platio 25-30e vise za 2` vecu dijagonalu.
@Zajebani76 To je profi serija monitora za koju se ja ne bih razmisljao (rezolucija je 1920x1200). Jedino mi se ne svidja dizajn (svako ima svoj ukus). Pogledaj ako imas negde kakav je,pa odluci (ako ga kupis verujem da neces pogresiti).
Pozdrav
VX2433wm u ameriki 132 eura ... :`/ bilo bi extra ako bi mi kolega doteglio sad za zhitjbo :D inache kod ovog modela kazhu da su boje malo loshije ... i da se ne razlikuje bash najbolje tamno siva i crna .. pozdrav!
I ako je svrstan u monitore za profesionalnije namene ovaj monitor ima TN panel. Ko i malo poznaje tematiku znace da se ni jedan TN ne moze da poredi sa PVA panelima a da ne pominjem sa S-PVA i S-IPS gde je to nebo i zemlja po svim karakteristikama. Ali kaze stara izreka : `Plati pa se klati` pa je tako i vrhunska tehnologija jako skuipa. Sve zavisi od potrebe korisnika.Taj Samsung sto imas tebi zavrsava sve potrebe i sto je najzanimljivije pokazao se jako dobro.
Ako mozes,nabavi ga iz amerike,tamo je sve dzabe. Svasta ljudi kazu ali dok se sam ne uveris nema ti druge. Zato sam ti rekao da odes da vidis. Ja mogu da razlikujem jako dobro na mom monitoru tamno sivu i crnu,a boje su sasvim OK. E sad to sto se nekome nesto ne svidja,imas dugme pa namestis,kao i za svaki monitor. Otidji negde i vidi kakav je-tako sam ja uradio.
@Zajebani76
U pravu je SkyFire, taj ima TN panel,a razlika u panelima je nebo i zemlja u korist PVA panela ali koliko para-toliko i muzike. Npr. Eizo S2431WH-GY (24`) ima S-PVA panel i kosta oko 900e,sto je duplo skuplje od tog ViewSonica.
Ja ga imam i slika je perfektna, koji goda da je panel 26` bombonica, sto se slike tice u odnosu na Samsung malo je bolja i kvalitetnija ali nista posebno nisam ni ocekivao.
Zajebani pa kad imas sto pitas za savet?Inace razlika koju si dobio oku primetna je upravo bas ta.Mizerna,nista posebno i ne treba ocekivati. Da vidis kakva je slika na mojoj zveri,ih samo da znas :) Iskreno sad vise ne mogu da se naviknem na TN panele.Svaki mi dodje kao da su mu boje isprane.A o uglovima da i ne pricam.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.