Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
u-p-d-a-t-e u vezi 5970
STRANA 1 OD 1
Ishmerish u-p-d-a-t-e u vezi 5970 10.11.2009. 22:19 T21778

status: user
broj poruka: 7285
Po mojim izvorima karta bi trebalo da izadje za 5 do 10 dana,i kod nas bi pocetna cena trebala da bude oko 45K.Sto ce ako se ispostuje biti extra jer ce biti samo +-5K skuplja od GTX295,a dosta jaca.

Napominjem da su ovo iskljucivo moji izvori,i ako me uveravaju da je ovo 100% tacno,ja sam ih uzeo sa rezervom posebno u vezi nase cene,ako znamo da se na west-u spekulise sa cifrom od 500$.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire To vredi probati i posedovati.. 10.11.2009. 23:18 #157233

broj poruka: 18472
To je sprava za respekt.
Sa tom kartom skidaju krunu definitivno.To je to.Samo nisam siguran da im je to bas pametno.Brzo se ATI ispucao.Kasnije ce morati da ide na revizije chipa da bi izbacio nesto sto ce podici jos nivo performansi.
Sto se tice cene cisto sumnjam da ce kod nas biti tako pristupacna .Hm..Daj Boze.

Green Green Grass Of Home

Equinoxe Re: 10.11.2009. 23:36 #157237

broj poruka: 12057

Ja da sam Fermi, ja bi izašao..hahahaahhaha, da cene malo zveknu, ako nije problem.

obradmi AMD ide direktno na 28-nanometarske GPU-ove 10.11.2009. 23:47 #157241

broj poruka: 7723
Naredna generacija je poznata pod kodnom oznakom `N. Islands`.
N. Islands bi trebao da donese drastične promene u arhitekturi još od R600. Nema sumnje da će se više saznati u predstojećem periodu.navodi se da su u kompaniji doneli odluku da tokom četvrtog kvartala naredne godine pređu na 28-nanometarski proizvodni proces, bez izbacivanja 32-nm čipova

http://www.benchmark.rs/Benchmark-vesti/Video-karte/AMD-ide-direktno-na-28-nanometarske-GPU-ove.html

Ati se tek zalaufao.
Pisko Ne ferma nas 11.11.2009. 00:00 #157245

broj poruka: 6651
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1561640/nvidia-fermi-delayed

Ovi digli ruke, izgleda ih sve što može zayebaye, od proizvodnog procesa, žutaća i njihove gownave fabrike škartova, do SEKE, swinjoflua, globalnog zagrevanja....
Tako da možemo da uradimo skok, i kažemo hop... ali neće biti price drop! Nisu blesavi. Ko misli da se ponovi, moraće malo da zableji, bar kad ga šišnu.
Za sada to ipak nije tako. Ako pogledamo cene novih kartica (izuzev naše tržište), nije cenovni skok kakav bi se očekivao. Ali, otom-potom, ako ovako nastave, uskoro će da podivljaju bez konkurencije, alavost je exponencijalna bolest. Šteta. Sad čak ne moraju da se zezaju sa drajverima, bar im je to nVidija nametala non-stop.... da ne budemo pesimisti, videćemo... možda zeleni nešto kuvaju. Mada mi onaj njihov žuti hsinhsen jao-pao izgleda kao da mu je tetris najveći domet....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Trebalo bi u Januaru da bude prvi radni primerak Fermi 11.11.2009. 00:09 #157247

broj poruka: 7723
Mislim da je problem ipak bio staviti Fermi na 40 nm ,duplo veca povrsina GPU OD ATI 58xx.

http://xtreview.com/addcomment-id-10547-view-Nvidia-Fermi-delay-can-have-a-negative-impact-on-NVIDIA-business.html

Associate with the reference to Taiwan producers reported that the announcement delay of mass products with fermi architecture prior to January- April 2010 will influence the financial results of NVIDIA activity in the remained days of 2009
skar Re: Trebalo bi u Januaru da bude prvi radni primerak Fermi 11.11.2009. 08:24 #157290

broj poruka: 3992
ma to su samo price...stize nam za koji dan gtxs250torbo tornado edition.....
nema od tog fermija nista,jos 4 meseca...pa nisu normalni,do tad ce ati da napuni dzepove ko blesav..

`U INAT SVIMA,I UPRKOS SVEMU`

:: Mislim da je problem ipak bio staviti Fermi na 40 nm ,duplo veca povrsina GPU OD ATI 58xx
::
:: http://xtreview.com/addcomment-id-10547-view-Nvidia-Fermi-delay-can-have-a-negative-impact-on-NVIDIA-business.htm
::
:: Associate with the reference to Taiwan producers reported that the announcement delay of mass products with fermi architecture prior to January- April 2010 will influence the financial results of NVIDIA activity in the remained days of 2009
Ishmerish Price ili ne 11.11.2009. 09:35 #157306

broj poruka: 7285
Ali mi cemo najvise na*e*a*i ako ovi Crnogorci iz Nv uskoro nesto ne izbace.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs