Dobila sam racunar od rodjaka ali nema graficku. Konfiguracija je sledeca bar ja mislim, amd 3000+,754 ddr1 768 MB ploca k8 napajanje fronteir 400W. Uzela bi graficku oko 4000 din, ne znam koja bi bila najbolja jer sam cula da za nove graficke ne idu stari procesori odnosno procesor ne moze da isprati graficku. Koja bi bila najbolja graficka. Imala bi jedan hard disk i bezicni internet. Igrala bi neke osrednje igrice i pustala filmove. Moze li neko da preporuci nesto.
U tom cenovnom rangu AH3450. Mozda 100 - 200 dinara skuplje od 4000 dinara, ali ako hoces novo, onda je to to. Za polovne ne znam. Uvek je macka u dzaku. Nema garancije i ne mas kome da reklamiras ako nesto ne radi.
Bilo bi dobro da proveris koji je slot na ploci za graficku karticu. Kako je navedena konfiguracija to je tesko videti. K8 ploce sa AMD 754 procesorima su imale i jednu i drugu varijantu slota, sto je zavisilo od ploce do ploce.
:: :: Dobila sam racunar od rodjaka ali nema graficku. Konfiguracija je sledeca bar ja mislim, amd 3000+,754 ddr1 768 MB ploca k8 napajanje fronteir 400W. Uzela bi graficku oko 4000 din, ne znam koja bi bila najbolja jer sam cula da za nove graficke ne idu stari procesori odnosno procesor ne moze da isprati graficku. Koja bi bila najbolja graficka. Imala bi jedan hard disk i bezicni internet. Igrala bi neke osrednje igrice i pustala filmove. Moze li neko da preporuci nesto.
uzmi neku 4670,nesto je skuplja od 4000,ali ne preterano,gurace je taj athlon sasvim pristojno,a to je grafika koja pokrece sve igrice,za tvoje potrebe i viise nego dovoljno!
(ati 4670) ona je oko 5000 nova,ali je UBEDLJIVO najbolja kupovina,narocito sto ona ne vuce puno struje,jer ti je taj frontier lose napajanje.....al zato ces moci ponesto i da odigras...to je dx10.1 grafika,shader 4.1,open gl 2.1,znaci sve ces igre moci da pokrenes....
ništa osim nVidia 9500GT nema smisla staviti na tu konfiguraciju, ili neki Radeon 3650...znači do nekih 3500din...sve preko toga je čisto bacanje para jer je ostatak konfiguracije previše slab i jača grafička tu nema šta da traži...
ploca onda je u pitanju ili NF4 ili Via,u svakom slucaju na VIA-u ce biti umetnost staviti unifide shaders-e i da to sve sljaka. Drugim recima,ako je Via-jin chipset idi na 7900GS/7900GT0 tj,moras uzeti polovno. Medjutim ako je NForce 4 imas 3650 DDR3 za te pare po radnjama.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
radeona 4670,radice sasvim solidno,to je nf4 chipset,taj athlon je venice jezgro,radice ti sve igre sasvim solidno...te pricce usko grlo procesor i to.....pa neces ti da obaras rekorde u 3d marku.....slobodno uzmi ati4670,to ti je najbolje sto sto za to napajanje i taj tvoj sistem mozes da uzmes....za te pare....
Ovo si sada rekao i ako nemas nameru da zauzmes mesto dvorske lude na PCB-i nemoj vise.Ne da ce da bude usko grlo,nego ce da se oseti na svakom koraku a posebno u igrama.Ja sam nedavno prodao masinu(bila je mesec dana kod mene)sa athlonom LE1640(najjaci single core na svetu)koji je bio klokovan na 3,3GHz.Grafika je bila Asus 2600Pro(agp)i da vidis kako se u svakoj igri osetio procesor(i to jako).A sta mislis kako ce se osetiti na duplo slabijem procesoru,koji uz to radi sa DDR memorijom i duplo jacom kartom od 2600Pro?
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: radeona 4670,radice sasvim solidno,to je nf4 chipset,taj athlon je venice jezgro,radice ti sve igre sasvim solidno...te pricce usko grlo procesor i to.....pa neces ti da obaras rekorde u 3d marku.....slobodno uzmi ati4670,to ti je najbolje sto sto za to napajanje i taj tvoj sistem mozes da uzmes....za te pare... :: :: ::
je generacijski novije od te agp karte.....iskreno taj am2 procesor je dobar,ali koja je to ploca za am2 koja ima agp slot?to je onda nesto do chipseta samog.....ili podesavanja,a ne do procesora....ja nisam ni rekao da ne zavise performanse od procesora,ali da ce biti usko grlo,nece,jer ce moci da pokrene svee igre,pa cak i crysis sa tom kartom i tim procesorom....nece moci da se naigra,ali ce sa tom kartom i tim procesorom daaaleeeko bolje raditi nnego sa 9500 i tim procesorom.....i jos bitna stvar je da je njoj napajanje lose,a ta karta ubedljivo najmanje trosi struje za te performanse....a sama komunikacija izmedju nf4 chipseta,memorije i pci e X`16 je sasvim solidna.....
je duplo sporiji od pci e x16....pre ce biti da ti je stucala grafika nego da procesor nije stizao da obradi podatke....ako mozes da biras izmedju boljeg procesora i bolje grafike....uuuvek bolja grafika
Ako je VIA, to je najverovatnije K8T890 chipset, ako ima PCI-e... Znas kako, uzmi bilo koju kartu za PCI-e slot, imas da biras, od NVDIA 7300GT/7600/8500/8600 ili ATI X1650/2600/3650/4650, bukvalno za sta resisi da se iskesiras. Ne moras striktno 7900 kartu. Mozda bi ti najbolji izbor bio 7300GT ili ATI X1650, proverene i solidne karte za tvoje potrebe a i jeftine
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Kakva 4670 na taj procesor, da igras igrice na tome nema sanse proc je mnogo slab, jedino sini neku osrednju grafu, ako je PCI E 4350/4550. Taj komp ce moci da potera neke starije igre, ovo novije nema sanse :), zbog procesora, trenutno su 2 jezgra minimum. A uvek je bolje uzeti jaci procesor posto se njima cesto menja socket, pa ako sad uzmes neki slab proc a jaku grafu ti moras da menjas i maticnu, i procesor, i ako zatreba ram, a ako uzmes jak proc, svaka novija ploca ima PCI E 16 slot pa ces na nju moci da ubacis svaku noviju grafu.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.