Imam gigabyte 7900gs sa zalmanovim kulerom,smeta mi sto je dosta bucan i probao sam da smanjim brzinu sa riva-tuner ali ne moze. Jel ima neko ideju kako bi smanjio buku?
ne moze ni jedan program to da resi, jer ventilator ima dve zice, sto znaci da se samo napaja, nema ocitavanje rpm-a, a ni kontrolu nad obrtajima, ali po meni je relativno tih, jesi siguran da se toliko cuje bas cooler na grafickoj, da nije nesto drugo, od CPU-a, napajanja, mozda to da razmotris...
nego ja imam skroz otvoreno kuciste pa se zato cuje jos bolje.Nije sad da urla ali polako pocinje da iritira a nesto razmisljam da ga skinem i podmazem pa cu da vidim sta ce biti .
:: nego ja imam skroz otvoreno kuciste pa se zato cuje jos bolje.Nije sad da urla ali polako pocinje da iritira a nesto razmisljam da ga skinem i podmazem pa cu da vidim sta ce biti ::
Evo danas sam odvojio malo vremena i razvalio karticu.Stara pasta sa gpu je toliko zapekla da sam morao fenom zagrejem da bi je skinuo a hladnjak i ventilator su ocisceni od prasine. Na zalmanovom ventilatoru gde naleze na kuler se odlepi nalepnica i na sredini se nalazi otvor gde sam kanuo tri kapi ulja mobil 0W-40. Na kraju stavio as5 pastu na gpu i evo ventilator radi mnogo tise i nema onog zvuka kao da kruni kukuruz.Temp na taktovima 600/750 na punom opterecenju ne prelazi sada 57c a na leru oko 35c. Cenjeni Slavuju imam u planu da uzmem neki tisi kuler od ovoga. Evo neka slika ako nekoga interesuje:
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.