Rezoluciju ili refresh rate ? Tebi nešto drajveri baljezgave.
:: :: Ic :: :: :: ma to mi je jasno ali primer sve igre igram na 1920x1080 i kad izadjem iz igre malo mi razvuce i umrljavi pa moram da ponovo popravljam rezolucij :: ::
Vraga ne utiče - ja sam izgubio kilo zivaca pokusavajuci da...
06.11.2009. 00:03
status: user broj poruka: 10999
prokljuvim zasto Battelfield2 nece da mi proradi sa novim monitorom (Samsung 2250), dok nisam shvatio da igra zahteva minimalni refresh rate od 60Hz (da, da, upravo joj smeta ta, naizgled beznacajna razlika). Sva sreca te postoji opcija `change resolution` u eNvidijinom kontrol panelu. Tu sam forsirao frekvenciju od 70Hz pri tim-i-tim rezolucijama i BF2 je proradio. Inace, Internet forumi su PREPUNI jadanja na ovu temu (problemi u startovanju pojedinih aplikacija koje su `radile` kako treba na tim istim makinama, ali sa CRT monitorima, pa sada, zbog 59Hz kaliraju).
mislim da nije do drajvera tako je bilo sa 4870, a issto i sa 4890 toxic znaci ccc vidi refres na 60 hz,dok win 7 vidi na 59 ja ga u win podesi na 60 i applay uradim kad proverim on ga vratio na 59 nije problem rezzz vec refresh
Re: Vraga ne utiče - ja sam izgubio kilo zivaca pokusavajuci da...
06.11.2009. 00:16
status: user broj poruka: 12057
Da li ti dečko znaš kako funckioniše akcivna LCD matrica, tj aktivno matrično adresiranje ? Kakav crni refresh rate kod TFT monitora, to što se igre baguju blage veze sa životom nema kako TFT funkciniše !
59=60 Hz to je optimalno. Tačka.
:: prokljuvim zasto Battelfield2 nece da mi proradi sa novim monitorom (Samsung 2250), dok nisam shvatio da igra zahteva minimalni refresh rate od 60Hz (da, da, upravo joj smeta ta, naizgled beznacajna razlika). Sva sreca te postoji opcija `change resolution` u eNvidijinom kontrol panelu. Tu sam forsirao frekvenciju od 70Hz pri tim-i-tim rezolucijama i BF2 je proradio. Inace, Internet forumi su PREPUNI jadanja na ovu temu (problemi u startovanju pojedinih aplikacija koje su `radile` kako treba na tim istim makinama, ali sa CRT monitorima, pa sada, zbog 59Hz kaliraju).
@Bax2003>>>Izgleda da me nisi razumeo: Battelfield2 se...
06.11.2009. 03:07
status: user broj poruka: 10999
pokrece samo ako je vrednost monitorovog refresh rate-a u rasponu 60Hz-120Hz. Ako pokusas da ga pokrenes na kompu ciji monitor radi na 59Hz, pojavi se splash screen igre i nestane (pola sekunde). Hiljade (pazi: HILJADE) ljudi je ovo iskusilo i izjadalo se na forumima, ne samo ja. Pomislio sam da bi to moglo da bude problem i u ovom slucaju. - - - - - - - - Pitanje: ako je tako kako ti kazes `...59..60 i tacka...`, zasto na monitoru koji sada stoji, evo, ispred mene (LG Flatron 1717) mogu da biram izmedju 60, 65, i 75HZ (u njegovoj `native` rezoluciji, bez forsiranja drajvera)? Kada izaberem 75Hz dobijam, izmedju ostaloga, mnogo ostriji/jasniji tekst i sliku koja manje podrhtava. Verovao ti ili ne, za mene je TO optimalno.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.