Ljudi sta je bitno kod graficke,kad pise na primer 512mb-128bita,ili kad pise 128mb-512 bita,samo dajem primer,zanima me sta je bitnije da bih na primer igrao nba 2k10,jer mi je na 128mb-256 bita kocilo mnogo,a sad imam u ponudi da kupim 512mb-128 mpa ne znam dali ce da koci i da li je dobro da kupim inace agp,ako nesto znaci?
Ma znam da ne postoji da sam primer za paralelu,znam da nije nista posebno,ali sta ima veci uticaj za igrice,iskljucivo za nba 2k10?Evo npr. ova graficka - Biostar V6802XA52 512MB AGP
i neces se s njom nesto naigrati, i nema tu nekog konkretnog pravila za svaku igru posebno kako ce raditi i sta je vaznije, zavisi od snge same karte. Ako hoces AGP tu je jedino i najbolje resenje neka Ati 3650 ili jos bolje 3850 !
A gledaj kupovao sam neke stvarcice za komp,pa nemam kintu bas sad nesto,ova sto sam napisoa dole je veoma jeftina,pa me zanima evo ovako pise za nba 2k10..
* Video card with 128 MB or more memory and one of the following chipsets is required: ATI x1300 or greater | NVIDIA 6600 or greater | DirectX 9.0c compatible card with Shader Model 3.0 support.”
Da li ce moci da se igra na gore pomenutoj grafickoj- Biostar V6802XA52 512MB AGP...
Sta mislis da li ce moci da se igra na 512mb-128 bita,posto vidim da ima u ovom sto si napisao da ima tih slucajeva 512mnb-128bit.Sta mislis jer znam da moj drug radi npr.na nvidia6600gt valjda..sa mali kocenjima,a verujem da je bolja od te graficke sigurno??Sta mislis,ili mislite ako neko vec zna i razume se..
Mislim da sam bio dovoljno jasan sa prethodnim postom,ali ako hoces u sitna crevca ja sam uvek za.
Znaci sa bilo kojom gore navedenom neces imati problema,a to sto si ti naveo 512MB na 128bit-noj magistrali nam govori da je u pitanju midrange chip koji po defaltu signifikuje(znaci)i DDR2 memoriju.Kod takve vrste kartica osim suzene magistrale imas i problem DDR2 memorije,koj a radi na dosta manjim frekvencijama od DDR3,sa vecim odzivom iste,sto ti direktno utice na preformanse u igrama.A skoro sigurno iskljucuje mogucnost iole boljeg overclocka,koji bi itekako znacio ovako slabim kartama(ne odnosi se na 3850).Tako da ako nemas u planu uzimanje 2600Pro,3650 preskoci varijantu sa DDR2 memorijom,jer prema svemu navedenom 512MB ti nista neznaci ako je DDR2 sa odzivom od 1,6ns i na magistrali od 128bit-a
Think about it
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
1. najvecu ulogu igra prvi broj u nazivu karte, samo se mora malo pripaziti, jer se istrose brojevi, pa krecu od pocetka, recimo 9800 pa 280 ili 9600 na 1700, obidjes ati i nv sajtove i skontas redosled a pogotovu ako je broj razlicit za bar 2, tj. dve novije generacije, nazovimo ih tako 2. u svakoj generaciji imas karte koje imaju magistrale 64, 128, 256MB, ima i drugih, ali je nebitno, uglavnom magistrala obicno opisuje klasu kartice u datoj generaciji 3. i 4. je memorija, svaka novija generacija ima je sve vise, i sve je brza, njena brzina u okviru jedne klase moze da se koristi kao jos jedna podela naravno uvek ima izuzetaka, ali su te karte obicno malo nepopularnije
tako da su najbolje karte sa sto visim vrednostima po svim ovim tackama, obratiti paznju samo na prvu stavku
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.