ATI 5750 je karta izmedju 4850 I 4870,iam razlika a ima I padova,karta je ok,medjutim u nekim situacijama se desava da je bolji I od 4850 I od 4870 a u nekim se sve to osetno izgubi I padne,temperature su jako niske u idle je oko 37-40 a u full ne predje 60 stepena sa 60% obrtaja kulera,ali vrlo interesantna svar je da kad temperature predje 65 stepeni kad je kuler na 25% I performance karte jako opadaju ali kad teperatura varira izmedju 55-60 stepeni igre su jako igrive,sto se tice klokovanja ona fabricki radi na 700/4600 a klok koji sam postigao je I poslednji jer CATALYST ne dozvoljava veci klok od 750/4800,ona na tom kloku radi stabilno I nije pravila probleme,sto se tice 3dmarka06 tu se pokazala bolje I od 4850 I od 4870 ali 4890 I dalje bezi u bench-u.
Sto se tice igrica u GTA IV mi se na pocetku jako lepo pokazala,cim sam je ukljucio svi detalji su bili na HIGH a view distance mi je 50 a detail distance automobile I detalja mi je 70,rezolucija je 1680x1050,a u benchmark tetsu daje oko 50 frejmova,sve u svemu ima I skokova I padova kao I kod 5870 I 5850,na primer u GTA IV sve glatko ide na nekih 50 frejmova I odjednom padne na 22-24 frejma I sto je nabolje I sa 25-27 frejma radi lepo ne oseti se toliko pad frame rate-a!!!
Sto se tice NFS Shifta karta radi isto kao I 4850 I 4870 I 4890 uopste nema razlike,rezolucija 1680x1050,sve na HIGH I 16x Antitopsic filtering,pri cemu kad je guva oko auta to jest kad ima puno automobile frejmovi ne prelaze 30 a oce da padnu I na 23-24 frejma dok kad ima manje kola na vidiku frejmovi rastu I na 70FPS-a
Sve u svemu karta je ok,I verujem da kad izadju novi drajveri da ce se sve lepo ispeglati I da ce svakako raditi bolje od 4870,po meni je I dalje 4850 BEST BUY karta ali sada je I 5750 jako interesantna,daje performanse priblizne nekoj klokovanoj 4870 dok kad se I ona klokuje daje malo bolje performnase od 4870,ova uporedjivanja sam zakljucio uporedjivanjem doticne karte sa ASUS 4870,Glaciator.Uporedne testove nisam stigao da uraim jer mi je ortakov komp zapecacen zbog garancije a nema svrhe za testovima jer ima E2180 procesor.Ali naravno im ao sam odavno doticnu kartu I secam se kako je radila!!!
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB HyperX 1TB ATI HD5750 SAPPHIRE CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case SAMSUNG 226BW DVI
steta sto ne mozes da uradis Vantage, u GPU testu se tek vidi prava snaga, 06 je zastareo vise, ok je i on al je Vantage bolji za nove karte i realniji. Trebao si da uradis Crysis Benchmark i FC2 Benchmark ! Stavi W7, sta ce ti XP. I ova karta tesko da je jaca od 4870 jer je 5770 kao 4870 otprilike. 5750 je tu negde ili malo jaca od 4850, bar tako testovi na netu kazu.
Neka iskustva vezano za 5xxx nam se podudaraju.Kontaktirao sam jos neke kolege,licne vlasnike 5xxx serije i oni imaju istu dozivljenu situaciju.Izgleda da je generalni problem driver-a.Saltao sam po netu nocas celu noc i dosao do zakljucka da ista karta kod 10 razlicitih ljudi radi totalno drugacije.Kako zbog driver-a tako zbog konfiguracije.Zanimljivo je da to nisu priblizni rezultati vec velike variojacije.Pokupio sam neke shootove i linkove pa cu ih ubaciti u svoju temu.
P.S.Najbolje se pokazao 9.1 driver.Onaj beta 9.1.1 se pokazao cak i losije.
Driver mora biti 100% .Ja sam cak u nekim testovima dobio losije rezultate od Zajebanog sa 5850 a ta karta je slabija.Takodje jako lose skaliranje kada je OC u pitanju.Nema sta drugo da zeza nego driver.A pore svega obisao sam ceo net i imam za sad cak i najbolje rezultate.Moram dugo da prepakujem one slike,pa zato jos nema testova.Smorih se,oci i glava,vrat,sve me boli :(
P.S.Ne ocekujem ja neko cudo od novih drivera ali bar to sklairanje da se popravi i ti padovi i skokovi da se stabilizuju.Ono sto dobijes u Vantage to ti je. Probaj Vantage obavezno.
Ne moras da brises.Instaliraj Win 7 na drugu particiju. Ovaj Crysis test nisi lepo odradio.Treba da podesis nivo zahtevnosti.Stavin na HI.Onda ubaci da ti sam odradi bez AA,pa 2xAA,4xAA,8xAA...
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB HyperX 1TB ATI 4890 SAPPHIRE VaporX CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case SAMSUNG 226BW DVI
:: Ne moras da brises.Instaliraj Win 7 na drugu particiju :: Ovaj Crysis test nisi lepo odradio.Treba da podesis nivo zahtevnosti.Stavin na HI.Onda ubaci da ti sam odradi bez AA,pa 2xAA,4xAA,8xAA.. :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Da brisem sistem zbog Ventidza,mrzi m :: :: :: :: Evo CRYSIS Bench Test :: :: :: :: http://img62.imageshack.us/img62/9732/klh.pn :: :: :: :: :: :: http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.pn :: :: :: :: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI :: :: ASUS MAXIMUS II FORMUL :: :: 4GB Hyper :: :: 1T :: :: ATI 4890 SAPPHIRE Vapor :: :: CHIEFTEC 650 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: SAMSUNG 226BW DV :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.