Dok je grafička na servisui da li je moguće dobiti zamensku?
STRANA 1 OD 1
korica
Dok je grafička na servisui da li je moguće dobiti zamensku?
02.11.2009. 09:01
T21479
status: user broj poruka: 152
Da li je po zakonu prodavac obavezan da kupcu usled kvara graficke karte da mogucnost sluzenje druge graficke dok se ova ne popravi ili ne zameni! Imam problem sa grafickom kupljena je u DPM-u i zanima me da li mogu da dobijem neku drugu graficku na sluzenje dok se ova ne popravi da li je to po zakonu ili ne?
...u 99% slucajeva ne, samo ako se nakrivi onom tamo, pa ti izadje u susret, pa ti da neku njegovu koriscenu...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Re: KAD JE GRAFICKA NA GARANCIJI DA LI JE MOGUCE DOBITI NEKU DRUGU GRAFICKU DOK SE OVA NE SREDI
02.11.2009. 09:22
status: user broj poruka: 185
ne ..........zamisliti kada bi svima davali polovne grafike ,hdd,rezace.......njihova obaveza je da ti to poprave u roku od 45 dana ili ako popravka nije moguca zamene istim ili slicnim proizvodom......pozzzzzzzz Terminator
:: Da li je po zakonu prodavac obavezan da kupcu usled kvara graficke karte da mogucnost sluzenje druge graficke dok se ova ne popravi ili ne zameni :: Imam problem sa grafickom kupljena je u DPM-u i zanima me da li mogu da dobijem neku drugu graficku na sluzenje dok se ova ne popravi da li je to po zakonu ili ne?
To 45dana je odprilike vreme za koje ce ti vratiti grafiku, ispravnu ili zameniti za drugu, jer do sad, iz iskustva, gledaju na to da sto duze zadrze... Ako odneses u servis, racunaj da ces dobiti to nazad za nekih 45dana, ...tako stoje stvari... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
pa sta vama sve pada na pamet ... prosto neverovatno .. moracu u svojoj prodavnici i servisu da uvedem za sve kupce&kliente IQ test .. ko prodje moze da kupuje ili da donese komp na servis .. sa ludacima nezelim da imam posla (iz filma ... neodnosi se na nikog :))
dobices nakon 45dana, ako ne delas malo `na gurku`, smaras ih posle nedelju dana, pozurujes itd, i oni se malo vise aktiviraju pa ti odrade na vreme, u principu oni to mogu da zavrse za 1 dan, samo kad hoce, ja to znam, ali jednostavno to je nemoguce, imaju neke druge prioritete, mislim i ja sam to radio, pa ih neki put razumem..
E moj druze....kad sam ja batalio maloprodaje samo iz tog razloga i presao da radim samo firme, znam da se niko naucen nije rodio ali nije ni za pricu sta sve ljudima padne na pamet da ti rade kada kupe komp od tebe, naravno da si duzan da si im na raspolaganju svih 24 casa, skola racunara od jedno mesec dana se podrazumeva a bilo bi jos bolje kada bi mogli da te usvoje jedno dva meseca jer ni engleski ne znaju bas najbolje pa ako mozes da pomognes i to da savladaju! Naravno u sve to se podrazumeva da instaliras sve igrice koje im se svidjaju, napunis hard sa odabranim filmovima i muzikom samo po njihovom ukusu! S R B I J A
moze sve to uz odredjenu finansijsku nadoknadu .......nas narod se najbolje uvodi u red finansijski......... Terminator
:: E moj druze....kad sam ja batalio maloprodaje samo iz tog razloga i presao da radim samo firme, znam da se niko naucen nije rodio ali nije ni za pricu sta sve ljudima padne na pamet da ti rade kada kupe komp od tebe, naravno da si duzan da si im na raspolaganju svih 24 casa, skola racunara od jedno mesec dana se podrazumeva a bilo bi jos bolje kada bi mogli da te usvoje jedno dva meseca jer ni engleski ne znaju bas najbolje pa ako mozes da pomognes i to da savladaju! Naravno u sve to se podrazumeva da instaliras sve igrice koje im se svidjaju, napunis hard sa odabranim filmovima i muzikom samo po njihovom ukusu :: S R B I J :: :: ::
Da li bi vi ljudi kupovali robu 20-25% jeftinije a da za takvu nemate garanciju.
Ja bih kupovao jer generalno kad saberes i oduzmes sve od tehnike retko sta crkava jednostavno tehnoloski procesi su manje vise solidni i skarta je sve manje mada rat cenama utice na kvalitet kod pojedinih robnih marki.
Generalno garancija na hdd, cemu ona sluzi ako ja na njemu imam sacuvano ono sto sam radio u poslednjih mesec dana, on crkne i ja ga recimo odnesem na reklamaciju oni mi daju drugo a sta je sa onim sto se nalazi u njemu a ja ne mogu da dodjem do toga.
Ili recimo graficka nece da radi u ocekivanim okvirima i odneses je na reklamaciju a ispostavi se da napajanje nije adekvatno za tu spravicu... pa cim ustartujes neku igru rusi sistem...
Stampac po spec. moze da odstampa 2-3000 stranica a lik ne ispucao slike i nije uspeo da dobije vise od 500-700 stranica pa ga je odneo na reklamaciju.
Generalno ako bi moglo bez garancije (pogotovu one od 12 meseci) a da pri tome bude 20-25% jeftinije bi meni bilo vrlo prihvatljivo.
Uvek ti ostaje da ljubazno pitaš da ti daju nešto na korišćenje ako si u gužvi. Znaš ono `Lepa reč i gvozdena vrata otvara`. U te svrhe, zakonski ti ne sleduje ništa koliko znam.
Meni su pre 10 meseci zamenili memorijske module veoma brzo.
Niti sam neka česta mušterija, niti ih poznajem, niti sam ikoga smarao, zvao, forsirao. Doneo sam neispravne module, ostavio broj telefona, pozajmio jedan njihov, tek da bih mogao da uključim PC i zvali su me kada je zamena stigla, posle 2-3 dana.
A možda je upravo sada pravi trenutak da kupiš rezervnu grafičku za 20-25 eura i više ne razmišljaš o tuđim sposobnostima tumačenja zakona.
Koliko je meni poznato, nisu dužni da ti daju privremenu zamenu, ali je to stvar firme i njenog imidža. Kupovao sam mnogo komponenti i sebi i drugima u raznim firmama i imam pozitivna iskustva sa garancijama. Poslednji primer: WD500AAKS kupljen u Atom Computersu pre 15 meseci, zamenjen novim u roku od nekoliko dana. Isti Marko, (sada vlasnik Atom Computersa), pre 8-9 godina, dao mi je polovnu grafičku kartu na korišćenje, dok mi nije stigla nova umesto neispravne.
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.
Ne, imaju rok od 45 dana da ti rese tu neispravnu.
02.11.2009. 14:32
status: user broj poruka: 9425
osim ako od kupovine nije proslo 10 dana, onda su obavezni da ti u kratkom roku (odmah ili sutra) zamene za drugu ili vrate novac.
Dobra volja, obicno, postoji kod manjih prodavaca, kojima je stalo do svake musterije. Veliki prodavci, obicno, ne izlaze u susret pozajmljivanjem druge, ali zato brze resavaju reklamaciju.
Koje izlaze svojim kupcima u susret i na taj nacin ali to je generalno retko i uglavnom se svodi na uzi krug ljudi,ne na svakog korisnika. Po pravilu to nije,to je samo dobra volja vlasnika te firme.To ne mozes ni da ocekujes. Svi se drze tog zakona od 45 dana.Negde ces da dobije ranije a uglavnom ces da se nacekas na taj odredjeni vremenski period.
potpuno tacno. Samo pozitivna iskustva sa Markom i pomenutom firmom... Svaka pohvala za Atomce...
KLIN(KA) SE KLIN(KOM) IZBIJA
:: Koliko je meni poznato, nisu dužni da ti daju privremenu zamenu, ali je to stvar firme i njenog imidža. Kupovao sam mnogo komponenti i sebi i drugima u raznim firmama i imam pozitivna iskustva sa garancijama. Poslednji primer: WD500AAKS kupljen u Atom Computersu pre 15 meseci, zamenjen novim u roku od nekoliko dana. Isti Marko, (sada vlasnik Atom Computersa), pre 8-9 godina, dao mi je polovnu grafičku kartu na korišćenje, dok mi nije stigla nova umesto neispravne :: :: Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže. :: ::
Re: KAD JE GRAFICKA NA GARANCIJI DA LI JE MOGUCE DOBITI NEKU DRUGU GRAFICKU DOK SE OVA NE SREDI
02.11.2009. 16:06
status: user broj poruka: 4521
i ..sta si uradio ? si dobio drugu grafu
Ajd uzdravlje
:: Da li je po zakonu prodavac obavezan da kupcu usled kvara graficke karte da mogucnost sluzenje druge graficke dok se ova ne popravi ili ne zameni :: Imam problem sa grafickom kupljena je u DPM-u i zanima me da li mogu da dobijem neku drugu graficku na sluzenje dok se ova ne popravi da li je to po zakonu ili ne?
Evo ljudi da bi tacno znali o cemu je rec. Rec je o grafickoj ASUS GTX280 obicna verzija.Evo sad sam stigao kuci i neverovatno sta se desava cim pokrenem neku 3d aplikaciju odmah mi izbaci ovu sliku (http://img190.imageshack.us/i/img0190k.jpg/) na kompu i sve mi zablokira sad sam probao na drugom racunaru i na drugom pci-e slotu isto mi se desava, a onda posle nekog vremena krene sve normalno da radi pa opet uzas. Znaci karticu nikad nisam overklokovao nisam imao potrebe temperatura na grafickoj ne predje 70 stepeni znaci nezagrejava se,sve mi je ok u vezi hladjenja ali prosto neverujem da je ovo moguce da se desava!!! Malo sam gledao na netu mnogi ljudi se zale na ovo , imaju isti problem kao ja i odjednom je pocelo da se desava i nestaje zovu ga `PINK OF DEATH` kazu da su to greske kod GTX 280 modela i da se desava kod mase ljudi i najcesce se menja cela graficka posto ne moze da se sredi! Jel imao neko nekad iskustvo sa tim i ako jeste sta ste preduzeli povodom toga?
imas srece ne znas ni koliko..samo nisi svestan......ako je tacno to sto kazes u vezi tog kvara i da je to masovno, da je neophodna zamena....znas koliko si je platio, trazi u zamenu 5850 sobzirom da je skuplja 280-ka od 5850..treba bi da mozes da je dobijes...imaces brzu i bolju kartu, manje ce se grejati i trositi...
Ajd uzdravlje
:: Evo ljudi da bi tacno znali o cemu je rec. Rec je o grafickoj ASUS GTX280 obicna verzija.Evo sad sam stigao kuci i neverovatno sta se desava cim pokrenem neku 3d aplikaciju odmah mi izbaci ovu sliku (http://img190.imageshack.us/i/img0190k.jpg/) na kompu i sve mi zablokira sad sam probao na drugom racunaru i na drugom pci-e slotu isto mi se desava, a onda posle nekog vremena krene sve normalno da radi pa opet uzas :: Znaci karticu nikad nisam overklokovao nisam imao potrebe temperatura na grafickoj ne predje 70 stepeni znaci nezagrejava se,sve mi je ok u vezi hladjenja ali prosto neverujem da je ovo moguce da se desava!! :: Malo sam gledao na netu mnogi ljudi se zale na ovo , imaju isti problem kao ja i odjednom je pocelo da se desava i nestaje zovu ga `PINK OF DEATH` kazu da su to greske kod GTX 280 modela i da se desava kod mase ljudi i najcesce se menja cela graficka posto ne moze da se sredi :: Jel imao neko nekad iskustvo sa tim i ako jeste sta ste preduzeli povodom toga :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.