3870 x2 nije 512 bitna krta vec su to dva 256 bitna cipa...Sto nikako nije 512 bita... Ako si mislio na 512 MB onda uzmi 4870...Imas je za stotinak jura.
A ako je iz nekog tebi znanog razloga stalo da karta bude bas 512bitna probaj da iskopas na oglasima ATI 2900XT...
To te neko slagao da je u SLI ili CroosFire konekciji 2 kartice od 256 bita dobijaš 512 butnu vezu. Ignoriši takve mamlaze i njhive sugestije da bez toga ne možeš ništa da igraš / samo to valja / NE UTRKUJ se ni sa kim.
Imaš XY slučajeva da je 128 bitna kartica brža od 256 bitna zbog drugačije arhitekture procesore (broja (programibilnij) šejdera) i brzine memorije na kartici. To 512-bit, zaborvi. Širina magistrale nije presudna.
Dobro brzina mi nije tolko ali ono hocu najvise grafiku boje bolje kako bi objasnio kolko znm sto vise bita bolhja grafika sad dobro i brzina da nije bas krs tipa makar gddr4!
:: :: Imaš XY slučajeva da je 128 bitna kartica brža od 256 bitna zbog drugačije arhitekture procesore (broja (programibilnij) šejdera) i brzine memorije na kartici. To 512-bit, zaborvi. Širina magistrale nije presudna :: :: :: :: :: Pa zbog bolje grafike! :: :: :: ::
6800 GT u svoje vreme je bila bruka kartica.256-bitni memorijski interfjes 16 pipelines itd..Kad se pojavila 7600 GT karta,128 Bit-ni bus,druga arhitektura,ostavila je u prasini 6800 GT.Tehnologija napreduje,chipovi imaju sve bolju arhitekturu i nije merilo memorijksi interfejs.
P.S.Zato ja i imam onu zver od karte 9500 GT sa 128 bit-a i giga memorije i to DDR2 hahahahahah!
Iskopaj Readeona 4870 i igraj se ko čovek (256bitna + GDDR5).
@Sky fire: Koliko ona roka u 3dmarku 1975 ? Hhahahahahaha...
:: Dobro brzina mi nije tolko ali ono hocu najvise grafiku boje bolje kako bi objasnio kolko znm sto vise bita bolhja grafika sad dobro i brzina da nije bas krs tipa makar gddr4 :: :: :: :: :: :: Imaš XY slučajeva da je 128 bitna kartica brža od 256 bitna zbog drugačije arhitekture procesore (broja (programibilnij) šejdera) i brzine memorije na kartici. To 512-bit, zaborvi. Širina magistrale nije presudna :: :: :: :: :: :: :: :: Pa zbog bolje grafike! :: :: :: :: :: ::
Imam MSI 3870 512ram OC 256bt-a. I kupio bi naravno jacu i bolji ali eto 512bit-a jer me je 256 bas smorio imo sam i ATI x800XT isto 256bit-a za sad sam samo naso MSI 3870x2 2 puta po 256bit-a!
:: :: :: :: Imam MSI 3870 512ram OC 256bt-a. I kupio bi naravno jacu i bolji ali eto 512bit-a jer me je 256 bas smorio imo sam i ATI x800XT isto 256bit-a za sad sam samo naso MSI 3870x2 2 puta po 256bit-a!
Valjda znaš koliko je star taj X800 ? Ne možeš ni pod sedativima da porediš HD4000 seriju i X800 mator nekoliko godina.
:: Imam MSI 3870 512ram OC 256bt-a. I kupio bi naravno jacu i bolji ali eto 512bit-a jer me je 256 bas smorio imo sam i ATI x800XT isto 256bit-a za sad sam samo naso MSI 3870x2 2 puta po 256bit-a!
Ako vec ne razumes problematiku, i poredis nekakav X800 sa 4870 samo zato jer ima 256bit-a, kupi sebi HD2900, ona ti je 512bit-na, ima DDR4 memoriju, ma za tebe je sam snova...
Posto ti imas 3870 vec, kada kupis tu `bolju i jacu` HD2900 vidjeces da tih 512bit-a u poredjenju sa 256 bit-a na 3870 ne donose nikakvo poboljsanje performansi...
Nego, ostavi se supljih i praznih prica o 3870X2, koji ce ti to djavo, em sto je stara, em sto je velika, em sto se grije vise nego Single GPU karta, em sto trosi vise struje, em sto je po snazi slabija od 4870, i zbog svega ovoga sto sam ti napisao kupi lepo 4870 i uzivaj u carima 256 bit-a jos neko vreme...
Cisto poredjenja radi, GTX285 je 512 bit-na karta nove generacije, a slabija je od 5850 koja je 256 bit-na karta...
Nemam vise argumenata, a ti se odluci sta zelis...
Naravno brate ali jednostavno taj 4870 mi uopste nije tolko bitan kad jednostavno nedaje grafiku 512-itna karta hvala ali.... Jedino 3870 makar znm da cu imati duplo bolju grafiku!!!A to kolko mi je jaka ite price...kad ce i naovoj da mi rade na full igre!!
:: :: Valjda znaš koliko je star taj X800 ? Ne možeš ni pod sedativima da porediš HD4000 seriju i X800 mator nekoliko godina ::
:: Ako vec ne razumes problematiku, i poredis nekakav X800 sa 4870 samo zato jer ima 256bit-a, kupi sebi HD2900, ona ti je 512bit-na, ima DDR4 memoriju, ma za tebe je sam snova.. :: :: Posto ti imas 3870 vec, kada kupis tu `bolju i jacu` HD2900 vidjeces da tih 512bit-a u poredjenju sa 256 bit-a na 3870 ne donose nikakvo poboljsanje performansi.. :: :: :: Nego, ostavi se supljih i praznih prica o 3870X2, koji ce ti to djavo, em sto je stara, em sto je velika, em sto se grije vise nego Single GPU karta, em sto trosi vise struje, em sto je po snazi slabija od 4870, i zbog svega ovoga sto sam ti napisao kupi lepo 4870 i uzivaj u carima 256 bit-a jos neko vreme.. :: :: :: Cisto poredjenja radi, GTX285 je 512 bit-na karta nove generacije, a slabija je od 5850 koja je 256 bit-na karta.. :: :: :: Nemam vise argumenata, a ti se odluci sta zelis.. :: :: Pozdrav :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Procitaj moj post (i postove ostalih forumasa), pa mi samo kazi koji dio moga posta ti nije jasan, mislim da sam kao i vecina rekao sta ti je bolje, a ti radi sta god hoces, tvoje su pare, ja da sebi kupujem znam sta bih uzeo sada...
Ma u reu brate nemoj da se ljutis ipak je ovo samo forum i kapiram sta mi pricas ali prosta matematika posto volim da igram igre prosto volim i da mije je bolja grafika! A vi izgleda da ste zacrtali 4870 sto je pala i dobra cena pa....to sto ce da mi pokazuje na benchmark-u i ostalim programima to mi uopste nije zanimljivo kad nemam dobru grafiku a razlike su male i za taj 2900 sam se razmisljo ali je mnogo starija graficka a i sporija tako da... Negde sam video na itsvet-u da postoji nemogu da se setim tacno da li je 9800 ili 9600 u svakom slucaju je geforce i 9000 serija i imala je 512-bit int. i 150 evra pre jedno pola godine!A mozda je i greska na sajtu posto obicne i nepise tacno koje su performanse mada su utisci bili fenomenalni!!Ako neko zna...
:: Procitaj moj post (i postove ostalih forumasa), pa mi samo kazi koji dio moga posta ti nije jasan, mislim da sam kao i vecina rekao sta ti je bolje, a ti radi sta god hoces, tvoje su pare, ja da sebi kupujem znam sta bih uzeo sada.. :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: A sto nebi uzivo u carima grafike!!!?
Pa otprilike na primer ko na fonu 16-bit-na 24-bit-na naravno 24 ima bolju sliku recimo sega konzola je imala kolko se secam 32-bit-a a npr nitendo 64-bit-a i bolju grafiku!! Hvala brate jedini si koji razume!!!
:: Šta treba da znači ``bolja grafika`` ? Bolja slika :: :: Supermarketi ``Čutura``
:: Šta treba da znači ``bolja grafika`` ? Bolja slika Pa naravno...Vidis da covek sad ima 32bitnu graficku pa moze da namesti samo 32bitnu sliku na monitoru... Ovako ce se u display properties/settings moci da namesti 512 bitnu sliku...Pa kad zasija desktop!!!
:: Pa otprilike na primer ko na fonu 16-bit-na 24-bit-na naravno 24 ima bolju sliku recimo sega konzola je imala kolko se secam 32-bit-a a npr nitendo 64-bit-a i bolju grafiku! :: Hvala brate jedini si koji razume!! Peconi...To uopste ne ide tako kako si ti zamislio. Jos uvek nisam siguran da li nas samo vozis ili si ozbiljan.
Do jaja si!!!Samo mi reci molim te po cemu to podjebavam???
:: garantujem da je ovaj lik neki od starih clanova(a znam i koji ) , napravio novi acc pa sad malo podje**va...ovako lud i opicen nije niko :: :: ako gresim..e onda Peconi ...jbg, priroda je surova ponekad. :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.