Da li da uzmem tu retardiranu 5870 i nabudzim dve takve na plocu ili da sacekam novu seriju iz Velike Zelene? Inace ne volim ATI ali jebiga svi hvale novu seriju pa sad ne znam ni sam ova moja kartica dojadila(Asus 295 4gb Mars Edition) a u prilici sam da je prodam za masne pare a ta lova bi pokrila otprilike 70-80% potrebnog novca za dve 5870? Letimicno sam procitao da neki forumasi imaju 5870 pa me zanimaju licna iskustva a posto ce poceti izlaziti DirectX 11 igre za koje se ne preporucuju DirectX 10 karte (ali mogu da guraju) razmisljam da zrtvujem principe i da pazarim ATI barem dok nesto iz Nvidije ne iskoci.
Ja konkretno apsolutno nijedan problem nisam imao sa Ati driverom
28.10.2009. 19:50
status: user broj poruka: 7723
Imao sam problem kao i svi u ono vreme kad je Ati bio samostalna firma ,ali tad je bio problem i sa Intel vga driverima sto malo ljudi i sada zna , koji su isto rusili sistem recimo na Nt2000 negde oko 1999 -2000 ,iz tog vremena se secam losih drivera.
Bilo je problema i sa Nvidia driverima ranije ,detonator itd...Rekoh nemam problema sa driverima .To ti je vise sada propaganda ,jer recimo jedan Dell i Apple ne bi ugradjivali Ati karte na njihove sisteme da postoje problemi.Sta si igrao sa Nvidia igraces i sada sa Ati bez problema.
Mislim da ti ne nabrajam igre sada koje sam ja igrao na ATi
28.10.2009. 20:07
javice ti se i drugi bez problema,Test drive unlimited ,COD 4 modern warfare itd..Inace zaigram nekad i Duke Nukem 3d high res isto bez problema itd....velik je spisak stvarno ,da ne opterecujemo forum sa mnogo puta ponavljanom temom.
Daj neki bench, koliko si platio tu kartu jbt, ako to prodas 5870x2 pitanje da li ce biti brza GTX295 4GB, u DX10 u DX11 ce se osetiti ubrzanje. Uskoro izlaze valjda 59xx e to ce biti dosta brze
2x5870, pa ta Mars je 2xGTX285 a 5870 je brza od jedne GTX285 za oko 20-30% Pa samim tim i od dve logicno da ce biti dve 5870 brze. Sad zavisi i od igre do igre dal funkcionise lepo Crossfire, tamo gde funkcionise bi bile brze sigurno. Mada i ta GTX295 Mars je Overkill za sve rezolucije sem mozda 2560x1600 ( ne znam ko ima monitor koji to podrzava), jedna 5870 je idealna za 24-26` monitore odnosno maksimalnu rezoluciju 1920x1200.
Prodas ti lepo taj Mars za velike pare i uzmes GTX 285.Em ti ostanu pare,em imas i dalje extra kartu. Veruj mi,ako predjes na ATI,grdo ces se razocarati.Ne zato sto su losi,vec zato sto im je sve sasvim drugacije nego kao kod nVidie.Pricam iz mog licnog iskustva.
Jeste 5870x2 brza, ali crossfire je to, driveri trebaju da izadju da pokazu punu snagu kartice, moje je misljenje da izvuce debele pare za ovu kartu i uzme 59xx gde ce osetiti razliku, ali sve je to pod znakom pitanja.
:: 2x5870, pa ta Mars je 2xGTX285 a 5870 je brza od jedne GTX285 za oko 20-30% Pa samim tim i od dve logicno da ce biti dve 5870 brze. Sad zavisi i od igre do igre dal funkcionise lepo Crossfire, tamo gde funkcionise bi bile brze sigurno :: Mada i ta GTX295 Mars je Overkill za sve rezolucije sem mozda 2560x1600 ( ne znam ko ima monitor koji to podrzava), jedna 5870 je idealna za 24-26` monitore odnosno maksimalnu rezoluciju 1920x1200 :: ::
Drugaciji je softver nije mogao ni eseses da se navikne
28.10.2009. 22:12
Moje iskustvo sa Ati mogu samo da kazem sve pozitivno ,prvenstveno mislim na multimediju od univerzalni dekodera ,Ati avivo ,Ati stream do igrica ,nekako mi deluje univerzalnije,ali sto rece eseses ,navika je cudo ostano gde jesi.Navikao si na to.
Ako zeleni ne obajve bolju koartu bar ce cene da padu kad zeleni objave kenkuenta pa ti ostane neki kes za pivo.Salu na stranu sacekaj rasplet situcaije jos je rano da se zalceces samo strpljivo i pamtno.
Pa da to mi i jeste dilema da li da sacekam ili da kupim sta se trenutno nudi? opet ova sadasnja VGA moze da gura ama bas SVE mada je promena neophodna (burazer to vise forsira a ne ja) pa kad vec menjam da pitam malo strucnije drustvo tj. forumase. Hvala na postovima a sacekacu jos malo da se ponude iz ATI-ja i Nvidije kompletiraju pa hladne glave sa kesom u dzepu do lokalne It prodavnice.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.