Bas Samsung T220 znaci imas 2ms odziv najmanje na trzistu igras gledas filmove i radis po windows-u bez problema bez imalo smetnji slike, 50000:1 dynamic contrast znaci kad je crna boja onda je crna a ne kao kod ostalih bude previse svetla bela. Ugao vidljivosti sasvim dobar i isto sto je dobro a to je opcija 4:3 format za starije igrice!!!A ono sto je najbolje je cena mozes da ga nadjes za 170 evrica! Ja imam T200 20` i stvarno je extra a T220 je jos bolji!!Samo proveri na grafickoj kakav ti je ulaz tj. izlaz digitalni ili analogni ali kad budes kupovo trazi oba kabla naravno ako ti je analogni a kasnije za neku jacu da imas za digitalni!!!Mada 9600GT bi trebalo da ima digitalni!Pozz
ako nije tajna, gde si ga kupio i da li su ti dozvolili da ga pogledas pre definitvine kupovine?
Sekira me moguca situacija da mi ne dozvole da ga vidim pre nego sto ga uzmem (pominje se tu nekoliko panela u T220 monitorima - neki losi, neki dobri)
Kupio sam ga u Tehnomarketu(Delta City).Nisu mi dali da ga na licu mesta pogledam,vec su mi dali 10 dana fore da vratim monitor ako ima dead pixel ili nesto slicno tome.
The Way It`s Meant To Be Played
:: @esese :: :: ako nije tajna, gde si ga kupio i da li su ti dozvolili da ga pogledas pre definitvine kupovine :: :: Sekira me moguca situacija da mi ne dozvole da ga vidim pre nego sto ga uzmem (pominje se tu nekoliko panela u T220 monitorima - neki losi, neki dobri :: :: Pozdrav.
Imam Samsunga ali sada cu da oazarim iskljucivo LG, jer za iste pare , dobijes po performansama bolji monitor i sa vise ulaza....vidi o tome na https://WWW. ITSVET.COM LG je lider za monitore od ove godine definitivno!!!
razmisljam da idem u Gigatron, oni reklamiraju za T220 garanciju od 3 meseca na 0 mrtvih piksela (pored standardne garancije od 3 godine) - valjda uzimaju najkvalitetnije panele.
@Vanja022 gledam i LG i Viewsonic i Acer i nisam pametan. Papir svasta trpi jos od vremena CRT monitora, gde su neki (j)ADI itd. bili po papiru ispred Samsunga, ali je moj 17GLi iz 1996. bio po slici bog (doduse tada je tako i placen). Uglavnom, upao mi je u oko model LG2253TQ-PF, ali nisam siguran ova rezolucija 1920x1080 u odnosu na 1680x1050 kako ce izgledati na 22`. I nemam nikakve povratne informacije zadovoljnih i `zadovoljnih` korisnika LGa.
Pozdrav.
PS. Eto otvara se i pitanje rezolucije 1920x1080 vs 1680x1050 na 22` - sta je prikladnije. Licno ne volim da koristim lupu.
E sto se tice panela imas cetiri vrste.Evo ti kako mozes da proveris koji je panel.Mrzelo me da kucam pa sam ti samo past-ovo sa drugog sajta....
Nema potrebe za rasklapanjem monitora da bi se utvrdio koji je panel, to je ovde zakljuceno. Takodje receno je i kako da se preko tastera OSD-a prikaze sistemski meni na ekranu koji daje korisne informacije.
1. staviti `contrast` i `brightnes` na 0 2. pritisnuti `source` taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama
E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a vi gledate informaciju o verziji dakle, `version` i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo) Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.
E sada, vi gledate pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L. Prema onome sto sam uspeo da nadjem, moguce su sledece opcije: x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje, i pozeljan x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto losiji od gore navedenih x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, najgori.
Eto, to znace ti simboli i ovako se proverava koji je panel.U principu, treba ganjati A i L oznake (panele), a poslednja dva izbegavati u sirokom luku. Ne zato sto ne valjaju, nego zato sto su manje kvalitetni, brze se kvare, pre dolazi do anomalija i treba mnoooogo muke oko podesavanja opcija iz OSD-a da bi se iole priblizili panelima sa A i L oznakama (ako je ikome to uspelo, a takvih je malo).
Znaci A i L juris najvise mada A original Samsungov tesko da ces naci mislim da to nestize kod nas a i verovatno je skuplji tipa 200 evrica...Ja imam L oznaku i sasvim sam zadovoljan ima malo probijanja svetlosti u pocetku ,veruj mi posle neces ni primcivati i kupio sam ga u gigatronu da kucnem u drvo za sad bez ijednog mrtvog pixela mada starije su proizvodnje tako da su i serije poslednje!!! A da sto se tice T220 zeznuo sam se nema 50000:1 nego 20000:1 pomeso sam ga sa nekim drugim sorry!!Ali opet sasvim je ok! A evo preporucio bih ti jos neke ako hoces 23`-inca LG-ijev je dobar LG W2361V-PF i utisci su dobri moze da se nadje za 207 eur i Samsung P2350 za 196 eur oba su sa 50000:1!!A rezolucije za 22 mislim da je bolja 1680x1050 ja koristim 1440x900 a najveca je 1680x1050 na 1680x1050 je previse sitno i zamaraju se oci toj je moj utisak! I to ti je to :)))
Pa za 20k dinara ima da se uzme i po neka 24` sa HD prikazom... Ja sam uzeo BenQ G2420HD i posteno ga nikome ne preporucujem, ali ima u toj klasi i Asus i Viewsonic koji imaju iste karakteristike.
Sto se tice LUPE ona na 24` stvarno nije potrebna, posto je sve vise ngeo citljivo i sa udaljenosti vece od JEDNOG METRA.
Mene na pomenutom BenQ nerviraju duhovi koje nisam iskusio ni na jednom TFT monitoru do sada a bilo ih je vise od sedam komada, s obzirom da je pomenuti koji sam kupio deklarisan na 2ms stvarno je vise nego smesno da ima te duhove na svetlijoj podlogi. A i pitam se sta sam ocekivao kad 24` HD monitor kosta svega 16K dinara.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: PS. Eto otvara se i pitanje rezolucije 1920x1080 vs 1680x1050 na 22` - sta je prikladnije. Licno ne volim da koristim lupu ::
nista dok se ne ode do radnje i pogleda uzivo. Ovako imam tendenciju da izludim od silnih marketinskih (dez)informacija.
@Peconi Hvala za preporuku.
@ MaliAbner Imao sam i ja priliku da gledam jedan Benq i znam da Benq necu.
Ima li ko iskustvasa Viewsonicom i njihovom garancjom na 0 mrtvih pixela?
Odavno nisam lutao po vecim shopping centrima, pa molim za informaciju u kojim radnjama postoji veliki broj monitora prikljucenih uporedo, tako da mogu da se uporedjuju.
Ja sam pre par meseci kupio VIEWSONIC VA2413wm i prezadovoljan sam kvalitetom slike, odzivom, kvalitetom boje, velicinom,... i na kraju cenom. Pre njega sam imao Samsunga, poisto se bavim i fotografijom, obradom slika, montazom,... Samsung mi je bio ne upotrebljiv, njegov prikaz je bio ne realan, boje hladne i ne prirodne, monitor kome su napucani kontrast i svetlopa kada neku fotku obradim na tom monitoru i takvu fotku prikazem na nekom drugom monitoru ili printeru to bude blagi uzas. Smanjivao sam mu svetlo, kontrast, podesavao boje i na kraju sam ga poklonio, isao sam od druga do druga i nosio ga da bi uporedjivao sa drugim monitorima. Odusevio me LG kvalitetom boje, varnim prikazom i toplinom ali tada nisam mogao da nadjem 24` pa sam odlucio da pazarim Vievsonic jer je bio odmah iza LG, 3 god. garancije, jeftin, jedina mana sto nema DVI ulaz ali nije mi to toliko bitno, ne kupujem ga za ceo zivot, par godina pa neki 28-30`sa DVI! Mislim da bi ti ovaj monitor zadovoljio tvoje i ne samo tvoje potrebe, nadji neku firmu koja ih prodaje, i neka ti puste par monitora sa istom slikom pa ces videti o cemu ti pricam, SLIKA GOVORI SVE!!! Pozdrav
Monitor i od 24 incha moze da ti gura i mnogo slabija karta od te tvoje 9600GT. Baj d wej ako vec volis da gledas filmove moj ti je savet kupi obavezno 23 ili 23.5 incha monitor. Mogu da ti dam par predloga......e da i obavezno gledaj da ima DVI ili HDMI ulaz. 1. ACER 23` H233HA on je oko 22000 din 2. PHILIPS 231E1SB/00 oko19000 din ( Gigatron ) skoro stigli novi modeli 3. ASUS 22` odnos stranica je 16:10 pa ti ga zato pledlazem za kraj a model je LS221H 19000 (comtrade) 4. ACER P224W 22` ali ima veoma lepu sliku, bas kad ga gledas oci ti se odmaraju on ima najj sliku ali je i najskuplji kosta oko 21000 din ( etron )
Sva ova 4 monitora imaju odlichnu sliku. Samo pazi da se ne zeznes i kupips 21.5 incha jer na full HD rezoluciji su sitna slova i jako je tesko na to se navici znam iz iskustva zato obavezno uzmi ili 23` ili 16:10 22` kao ovaj asus.
Da , moze i mx400 da `gura` 24 ` ali ne na taj nacin na koji strela hoce zato ne pametuj.
To sto si nabrojala je sve dno dna, monitora.
Strelo uzmi bilo koji LG ili Samsung za te pare i uzivaces..generalno moj predlog ide na t220 ili ako imas love 240-ka
Ajd uzdravlje
:: Monitor i od 24 incha moze da ti gura i mnogo slabija karta od te tvoje 9600GT. Baj d wej ako vec volis da gledas filmove moj ti je savet kupi obavezno 23 ili 23.5 incha monitor. Mogu da ti dam par predloga......e da i obavezno gledaj da ima DVI ili HDMI ulaz :: 1. ACER 23` H233HA on je oko 22000 din :: 2. PHILIPS 231E1SB/00 oko19000 din ( Gigatron ) skoro stigli novi modeli :: 3. ASUS 22` odnos stranica je 16:10 pa ti ga zato pledlazem za kraj a model je LS221H 19000 (comtrade :: 4. ACER P224W 22` ali ima veoma lepu sliku, bas kad ga gledas oci ti se odmaraju on ima najj sliku ali je i najskuplji kosta oko 21000 din ( etron :: :: Sva ova 4 monitora imaju odlichnu sliku. Samo pazi da se ne zeznes i kupips 21.5 incha jer na full HD rezoluciji su sitna slova i jako je tesko na to se navici znam iz iskustva zato obavezno uzmi ili 23` ili 16:10 22` kao ovaj asus.
DNO dna? kad cete deco nauciti da se ne ubacujete u razovor?
27.10.2009. 14:20
status: user broj poruka: 601
To kad kazes dno dna zvuci jako idiotski pre svega! To su odlicni monitori koje sam nabrojala i SLIKU sam im u zivo videla tako DA znam sta pricam i mojne mi se vise ubacujete i komentarisete moje predloge ako ti imas nesto pametno da napises izvoli i pisi do mile volje. TAj samsung na koji vi insistirate NIJE nista posebno pa ga ne blatim i ne vristim okolo kako mi se ne svidja OVDE je poenta pomoci coveku da kupi monitor sto bolji i kvalitetniji. S obzirom da imam iskustva moji saveti su ODLICHNI!!! Mozes da seres jos ako hoces ali te tvoje kretenske upadice ne mogu da utichu na mene pa ti izvoli iskenjaj se.
Re: DNO dna? kad cete deco nauciti da se ne ubacujete u razovor?
27.10.2009. 14:22
status: user broj poruka: 4521
Upadice hahaha....ubacujem se u razgovor hahaha...sta ti si ovde sama, zauzela si i rezervisala forum i niko ne sme da napise nista osim tebe :) ...
hahah...moje saucesce tvom mozgu.
Ajd uzdravlje
:: :: To kad kazes dno dna zvuci jako idiotski pre svega! To su odlicni monitori koje sam nabrojala i SLIKU sam im u zivo videla tako DA znam sta pricam i mojne mi se vise ubacujete i komentarisete moje predloge ako ti imas nesto pametno da napises izvoli i pisi do mile volje. :: TAj samsung na koji vi insistirate NIJE nista posebno pa ga ne blatim i ne vristim okolo kako mi se ne svidja OVDE je poenta pomoci coveku da kupi monitor sto bolji i kvalitetniji. S obzirom da imam iskustva moji saveti su ODLICHNI!!! Mozes da seres jos ako hoces ali te tvoje kretenske upadice ne mogu da utichu na mene pa ti izvoli iskenjaj se :: ::
.I. vrlo dobro znas sta sam htela da kazem a ti kao pravi klinac, retos, trudis se da nastavis sa zajebancijom i sprdnjom.....jadan si.....bolje napisi nesto pametno mnogo si jadan.
Ovako fina devojcia kao sto si ti, koja u dva posta napise ovako mali broj uvreda i ruznih reci verovatno ima nekih teskih kompleksa kada se svadja bez razloga sa nekim koga ni ne poznaje..a da ne pricam o elementarnoj kulturi.
Zao mi te je stvarno...
p.s. ..nemoj toliko da se nerviras,dobices bore :)
Ajd uzdravlje
:: .I. vrlo dobro znas sta sam htela da kazem a ti kao pravi klinac, retos, trudis se da nastavis sa zajebancijom i sprdnjom.....jadan si.....bolje napisi nesto pametno mnogo si jadan ::
Viewsonic VX2262 - (1680x1050) Viewsonic VX2260 - Full HD (1920X1080)
Slika ti je bolja nego kod Samsunga i manja je verovatnoca sa mrtvim pixelima,cak mislim da je retkost da ih uopste ima jer gde god sam video i cuo za ove monitore niko nije dobio mrtav pixel!
Slazem se, ako nema mrtav piksel kad izadje iz frabrike 97% mozes da zaboravis da ces ga ikad dobiti! Ja kad sam uzimao monitor hteo sam taj VX2260wm i ostalo 3 komada u roku od 4 sata osto samo taj jedan i njega bi prodali ali sam rekao da cu sigurno uzeti pa ostavili, ja dosao da ga probamo kad ono mrtav piksel... ali ako ga nema kad ga uzimas nece ga biti nikako zato proveri pre kupovine i topla preporuka su monitori koje je Sky preporucio!
:: Viewsonic VX2262 - (1680x1050 :: Viewsonic VX2260 - Full HD (1920X1080 :: :: Slika ti je bolja nego kod Samsunga i manja je verovatnoca sa mrtvim pixelima,cak mislim da je retkost da ih uopste ima jer gde god sam video i cuo za ove monitore niko nije dobio mrtav pixel :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
To sto na internetu i u cenovnicima ima svega, ne znaci i da cete videti/kupiti. T220 postoji samo formalno na papiru. Uglavnom ga nema. Znaci moram da ga uklonim sa spiska zelja (osim ako slucajno ne naletim na njega.
Molim dalje predloge.
Gigatron - imaju monitore i za onaj za koji se opredelim, prikljucice ga. VIP house isto. Pakom uvozi Viewsonic, ali nije za svaki monitor ista garancija. Sada ih zovem da vidim za ove 2260
u bree...od 4 komada 1 ne valja . 25 % skarta..i nije ti neka prica .)
Ajd uzdravlje
:: Slazem se, ako nema mrtav piksel kad izadje iz frabrike 97% mozes da zaboravis da ces ga ikad dobiti :: Ja kad sam uzimao monitor hteo sam taj VX2260wm i ostalo 3 komada u roku od 4 sata osto samo taj jedan i njega bi prodali ali sam rekao da cu sigurno uzeti pa ostavili, ja dosao da ga probamo kad ono mrtav piksel... ali ako ga nema kad ga uzimas nece ga biti nikako zato proveri pre kupovine i topla preporuka su monitori koje je Sky preporucio :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: Viewsonic VX2262 - (1680x1050 :: :: Viewsonic VX2260 - Full HD (1920X1080 :: :: :: :: Slika ti je bolja nego kod Samsunga i manja je verovatnoca sa mrtvim pixelima,cak mislim da je retkost da ih uopste ima jer gde god sam video i cuo za ove monitore niko nije dobio mrtav pixel :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.