Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
N vidia & W7
STRANA 1 OD 1
gliga79 N vidia & W7 27.10.2009. 03:27 T21317

status: user
broj poruka: 4641
http://www.itsvet.com/tekst/nvidia-gpu-na-windows-7/3069/

RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 27.10.2009. 05:09 #152531

broj poruka: 18472
Ovo i nema toliko veze sa nVidiom koliko je reklama za Windows 7.
Na sve moguce nacine pokusace da plasiraju svoj proizvod i omoguce sto vecu prodaju.
Ovo je samo jedan od poteza sta ce se tek desavati u skorijoj buducnosti.
Svi znamo da je Windows 7 prepeglana Vista.Znaci nije nikakvo cudo od operativnog sistema,cak je i po mnogo cemu losiji,tj sporiji od vec starog XP-a.
Jedino velikom kampanjom i raznim drugim sredstvima kao i ukidanjem podrske za XP ce Microsoft uspeti da nametne svoj operativni sistem da bude primarni i jedini,da se korisnici okrecu ka njemu.Bez obzira na sve sto taj sistem nudi ili ne nudi to im je za sada jedina ponuda,nada i jedino resenje da se izvuku iz loseg poslovanja koje su imali sa Vistom.
Sve mi se cini da ni ovaj sistem nece biti tako popularan ali reklama je cudo pa je sve moguce.
Dovoljan je samo jedan dobar pastir i ovce ce ici u smeru prema kome se upravljaju.

P.S.A pro po reklamiranju i mome zapazanju da je ovo samo reklama za operativni sistem evo i dela vezano za AMD :

AMD je čestitao Microsoft-u na zvaničnom pojavljivanju dugo očekivanog Windows 7 OS. Prema navodima predstavnice za štampu ove kompanije, dva industrijska giganta blisko sarađuju na optimizaciji hardvera i softvera za novi operativni sistem. Postoje tri glavne oblasti u kojima AMD blisko sarađuje sa Microsoftom sa ciljem optimizacije svojih proizvoda za Windows 7. To su grafika, virtuelizacja i upravljanje energijom. Ona je naglasila da AMD blisko sarađuje sa Microsoftom radi obezbeđivanja najboljeg doživljaja za korisnike. DirectX 11 je jedna od oblasti u kojima AMD proizvodi prosto sijaju i donose prednosti i za igrače ali i profesionale kreatore sadržaja.

Green Green Grass Of Home

operator re 27.10.2009. 05:48 #152532

broj poruka: 4266
Vjerovali ili ne, u Americi, konkretno u Cikagu, svi su se smijali kada sam rekao da koristimo XP. Ali kada sam im na masine instalirao XP i podesio, nisu vjerovali da OS moze tako da radi.Ali, ipak, ono sto je bitnije. Win7 je brzi u odnosu na Vistu(subjektivno, bar u aplikacijama koje ja koristim), ali malo kasni za Xp-om. Drugo, podrska od strane velike vecine kompanija jos uvijek nije zadovoljavajuca, a i dosta vlada u Evropi i u Americi prelazi na Linux, a to im je bio najveci izvor prihoda, a ne od malih korisinika. Cinjenica je da velika vecina korporativnih korisnika nije presla na novi OS, ali zbog podrske, koju MIcrosoft ukida za Xp, neminovno ce preci na Win7, jer im je alternativa Linux, a za njega korisnike treba obuciti i naviknuti, a ni serverske varijante Linua nisu jeftine.
Sto se tice graficke podrske, u pravu si Skyfire, to je vise reklama za OS nego za NVidia-u, mada se naslucuje da za izbor ce ostati samo jedan OS. Skinovima od WinXP-a moze se uvek napraviti Win7, ali da Win7 se moze zastititi od nezeljenih pogleda je smesno. Prakticno, Win7 je nesiguran sistem, cak mozda i od WinXP SP1, ali mozda budu veliko mozda ispeglali kod sa SP1, koji je vec u planu u prvom kvartalu iduce godine. Ako niste znali Win8 je vec u pripremi, i ono sto je rekao Skyfire, samo bla-bla-bla od strane Microsoft-a(citaj: reklama), a nimalo rada iza toga.
S druge strane, dok predsjednici drzava (citaj: US,GB,AUS, Indije i Kine) budu podrzavalitaj OS on ce se i prodavati, a kad se predje na Linux ili ostane na BS OS-u kao u zeleznici Nemacke, Microsoft ce otici u crveno, a da ce uvek biti ovaca za sisanje, bice.
Ali sa druge strane, radi dosta pristojno i prepoznaje mi 16 GB, tako da je posle WinXP 64 bita ostao samo Win7.
A kad padne, ni podatke ne mozes vratiti sa njega, za razliku od Viste i od XP-a, sto je jos jedan problem, koji htjeli priznatili ili ne, serviserima ce zadavati mnogo muke.
obradmi Jedno je sigurno Win7 je bolji od Vista 27.10.2009. 07:47 #152538

broj poruka: 7723
Vecu podrsku u driverima,brzi od Vista.XP je dugo trajao,ljudi su navikli na njega i meni je tesko da se odviknem od XP-a ,ali posto sam probao Win7 mogu reci da je dostojan zamenik XP-a.
Od samog nastanka PC -a skr. personal computer (zamisao IBM)uvek je bilo ovako ,trka softver ,hardver ,zacarani krug u kome sve kompanije profitiraju i Intel i AMD i Nvidia.

Po recima osnivaca Nvidia Jen-Hsun Huang najvise profita Nvidia (dve trecine) Nvidia ostvaruje od quadro workstation ,a tek jednu trecinu od sveta igrica.Tako da svet igrica i nije nesto profitabilan za Nvidia.Tako da i ovo kasnjenje sa DX 11 verovatno se nece odraziti na Nvidia profit.

CHW: Are Gamers the most profitable market for NVIDIA?
JHH: I would say probably not, 2/3 of our revenue come from games but 2/3 of our profit comes from Quadro workstations, you know NVIDIA is the words largest workstation technology provider, our market share is about 95% in this market.

http://www.chw.net/2009/10/chw-entrevista-a-jen-hsun-huang/2/#
DaSickSyst Win 7 27.10.2009. 14:58 #152640

broj poruka: 2909
Da je Win 7 dostojan naslednik XPa se potpuno slazem...I besmisleno je porediti ga sa Vistom...
Svako ko je ikad radio na Visti i sedmici zna o cemu pricam....
Neuporedivo je brzi od Viste,a meni se cini i od XPa ili je iste brzine kao XP...
Sama instalacija Viste moze da traje i do 2 sata,dok se Win 7 instalira za 15-20 minuta na gotovo svakoj konfiguraciji...Brze se startuje,brze radi,manje baguje...Apsolutno sve je usavrseno u odnosu na Vistu...

Na HP Compaq 615 sa XPom nisam mogao da instaliram wireless i nikako nisam mogao da ga nateram da radi...Instalirao sam Vistu proradio je,ali taj laptop ima 1GB rama i od toga 256MB koristi grafika,Vista je sa tom kolicinom rama pucala makar 3x dnevno i da ne pominjem da posle sat vremena rada pocne da se koci i prijavljuje da nema dovoljno rama..Zamenio sam jedno zlo drugim...Inace ovaj laptop je namenjen surfovanju po netu i multimediji(muzika i filmovi) znaci apsolutno nista zahtevno i to je jedva radilo...Instaliram Win 7,sve radi i sve klizi u odnosu na Vistu...

Potpuno se slazem sa izjavom da je Win 7 sve ono sto je Vista trebala da bude,a nikad nije bila...

Ono sto je meni veoma bitno je da mi Win 7 x64 prepoznaje svu ram memoriju(dok XP 64 vidi samo 4GB), radi stabilno,AutoCAD i MAX rade neuporedivo brze nego na Visti...
U mane mogu da svrstam to sto `voli` novije graficke karte i sto jos uvek nema svih drajvra,ali ovo je ipak beta verzija tako da je to prihvatljivo...

Osim toga samo reci hvale...

DaSickSystem

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs