nemam mogucnost kontrole obrtaja ventilatora u ccc
STRANA 1 OD 1
skar
nemam mogucnost kontrole obrtaja ventilatora u ccc
26.10.2009. 08:22
T21288
status: user broj poruka: 3992
grafika je power color 4870,i ko sto napomenuh nemogu kontrolisati speed fan...cini mi se da stalno radi na 60%,grafika je hladna ali cuje se ko da imam sobni ventilator u kucistu.... sta raditi
Ni vent na mom Gigabajtu nije ništa tiši, ali dok god hladi dobro, spreman sam da trpim malo buke. Važno je da zvuk koji Zalmanov kuler proizvodi nije neki kreštav, pištav i tome slično, pa kad pustim muziku ili igram igru, i ne primećujem ga. Rešenje je kontroler obrtaja. Čini mi se da je Slavuj preporučivao nekog Titana. Valjda će se i on javiti, pa nek ti kaže tačan model.
Sa referentnim kulerima ne bi trebalo da bude problema. Mislio sam da se PC isprsio za neki aftermarket kuler, a oni geaci zezaju i sa referentnim. Zalman na Gigabajtu hladi ko lud, tako da mu se malo buke ne može mnogo zameriti.
...nije mi jasno kako ne mozes da podesis obrtaj ventilatora na 4870, jesi li probao sa RivaTuner`om?!? Probaj tamo, mora da moze, jel ne secam se da su izbacili 4870 sa fiksnim brojem obrtaja, ...obicno ona sebi sam tera koliko joj treba, kod mene se ne cuje uopste, cak i kad picim najzahtevnije igre (tj kad przim GPU), ne predje 40% !?!
Probaj sa Riva Tuner`om, ali obrati paznju da ti najvisa temperatura koju ti RT pokazuje, ne prelazi 90°C, to je Core Memory ili tako nesto...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
imam utisak da je automatska kontrola obrtaja,jer kad se optereti onda vent radi ko blesav
`U INAT SVIMA,I UPRKOS SVEMU`
:: ...nije mi jasno kako ne mozes da podesis obrtaj ventilatora na 4870, jesi li probao sa RivaTuner`om?!? Probaj tamo, mora da moze, jel ne secam se da su izbacili 4870 sa fiksnim brojem obrtaja, ...obicno ona sebi sam tera koliko joj treba, kod mene se ne cuje uopste, cak i kad picim najzahtevnije igre (tj kad przim GPU), ne predje 40% !? :: :: Probaj sa Riva Tuner`om, ali obrati paznju da ti najvisa temperatura koju ti RT pokazuje, ne prelazi 90°C, to je Core Memory ili tako nesto.. :: :: Pozz.. :: __________________________ :: :: ...I sence you young padawan... :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 7 :: ::
...nisam sad kod kuce da bih ti postovao slicke iz RT`a, ali probaj da skines verziju 2.24 sa guru3D...
Nisi nam rekao koji OS koristis, jer cini mi se da u Vista 64bit nece da radi software`ski fan controll...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.