E vako izgleda moja graficka: http://lookpic.com/i/976/AQLzYIi7.jpeg i na njoj je pasta samo na sredini(zuti okvir),moje pitanje je da li bi trebalo da stavim novu pastu koja ce da prekriva ceo cip(crveni okvir)? Ventilator je mnogo bucan pa hocu da smanjim broj obrtaja a da ne porastu temperature.I ako treba cime da ocistim ovu koja je vec na njoj?
Pasta se stvalja samo na povrsinu chipa tj IHS-a.To je povrsina koju si oznacio sa zutim okvirom!Ocisti tu kartu lepo,izduvaj ili prebrisi cetkicom i stavi preko chipa pastu tipa OCZ Freeze ,blago nanesi preko cele povrsine!
Prethodno naravno ocisti sa alkoholom i krpicom ceo chip i bazu cooler-a~!
Ako ti je pasta zapekla na chipu a vidim da su ostale deblje mrlje i na bazi cooler-a uzmi medicinski benzin pa vatom to poskidaj a onda sve ponovo preslajfuj sa alkoholom.Tek onda nanosi pastu na skroz cist chip!
Ne bi ja ovo ni pitao,nego sam na netu video neku od novijih kartica koja je bila musava ko cigance,sve je bilo prekriveno pastom :) A zar ne bi bio bolji prenos toplote ako bi svuda stavio,a pasta je valjda neprovodna,zar ne?Jel moze da rikne ako dodje do kontakta sa hladjakom? Sto se ovoga tice sam totalni laik... A inace sam je ocistio od prasine koliko sam mogao,nemam mali srafciger da skinem ovaj plasticni poklopac...
Od viška glava boli. Usvinjen čip se ne hladi bolje, a, paste na bazi srebra SU provodnici i mogu da izazovu kuršlus (iskreno, ne znam nikoga kome se to desilo, ali je definitivno urbana legenda)... Pasta se skida i jednim kućnim sredstvom: acetonom za nokte, pa, samo prikriveno od bolje polovine to odradi i pravi se nevin .... (realno, mala količina treba). I na kraju, prošešljaj malo forum kako se podmazuju ventilatori na cooler-ima, neće da ti škodi sigurno.
Fala na korisnim informacijama,za razliku od NEKIH nervoznih likova!
repsi:ma nema majstora ni za leba,sve neke babe iz shvabije :)
:: Od viška glava boli. Usvinjen čip se ne hladi bolje, a, paste na bazi srebra SU provodnici i mogu da izazovu kuršlus (iskreno, ne znam nikoga kome se to desilo, ali je definitivno urbana legenda).. :: Pasta se skida i jednim kućnim sredstvom: acetonom za nokte, pa, samo prikriveno od bolje polovine to odradi i pravi se nevin .... (realno, mala količina treba) :: I na kraju, prošešljaj malo forum kako se podmazuju ventilatori na cooler-ima, neće da ti škodi sigurno :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Pisko legendo,pa de bre aceton predlazes,pa to govno moze da oguli PCB samo sa jednom kapi.
Majstore ako nemas medicinski benzin ili 70-to procentni alkohol,uzmi lepo domacu sljivku ili komovicu(strogo pazi da nije secerusa vec cista)i ubrisi ga.Stavljanje nove paste ti je bruder Sky vec objasnio.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Fala na korisnim informacijama,za razliku od NEKIH nervoznih likova :: :: repsi:ma nema majstora ni za leba,sve neke babe iz shvabije : :: :: :: :: Od viška glava boli. Usvinjen čip se ne hladi bolje, a, paste na bazi srebra SU provodnici i mogu da izazovu kuršlus (iskreno, ne znam nikoga kome se to desilo, ali je definitivno urbana legenda).. :: :: Pasta se skida i jednim kućnim sredstvom: acetonom za nokte, pa, samo prikriveno od bolje polovine to odradi i pravi se nevin .... (realno, mala količina treba) :: :: I na kraju, prošešljaj malo forum kako se podmazuju ventilatori na cooler-ima, neće da ti škodi sigurno :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ::
:: Saveti su nedaj boze :: :: Pisko legendo,pa de bre aceton predlazes,pa to govno moze da oguli PCB samo sa jednom kapi :: :: Majstore ako nemas medicinski benzin ili 70-to procentni alkohol,uzmi lepo domacu sljivku ili komovicu(strogo pazi da nije secerusa vec cista)i ubrisi ga.Stavljanje nove paste ti je bruder Sky vec objasnio
Rizikovaću da i ja tebe malo ispravim. U elektronici se ne koristi nikakva rakija. Iako nije šećeruša, u njoj postoji voćni šećer koji ostaje i kad ispari voda i alkohol i vremenom dobija svojstva kiseline koja razara bakar u većoj mjeri nego blagi rastvor acetona u skidaču laka sa noktiju.
Danas vecina, ako ne svi, acetoni za nokte sadrze odredjen procenat ulja koji sprecava isusivanje noktiju, koze... Tako da koriscenje tog acetona i nije bas pametno, osim ako covek nema tehnicki aceton.
:: Od viška glava boli. Usvinjen čip se ne hladi bolje, a, paste na bazi srebra SU provodnici i mogu da izazovu kuršlus (iskreno, ne znam nikoga kome se to desilo, ali je definitivno urbana legenda).. :: Pasta se skida i jednim kućnim sredstvom: acetonom za nokte, pa, samo prikriveno od bolje polovine to odradi i pravi se nevin .... (realno, mala količina treba) :: I na kraju, prošešljaj malo forum kako se podmazuju ventilatori na cooler-ima, neće da ti škodi sigurno :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ta tvrdnja nije van mozga,rakiju sam spomenuo kao alternativu u slucaju hitnosti.I svi koji je neznaju,kao i njena svojstava bi trebali da je gledaju kao alternativu.Ja sa druge strane i ako imam 3 pakovanja medicinskog benzina,2l 70%-og alkohola,1l 96%-og alkohola,i dalje rado koristim sljivku koju sam licno pekao.Taj secer o kome pricas se prepicanjem ili ti destilizacijom svodi na minimum koji ni ukom slucaju nemoze da se veze,a kamoli da oslobidi kiselinu.Tako da se slobodno moze koristiti za brisanje DVD-jeva,laserskih i magnetnih glava,metalnih i plasticnih povrsina,display-a...Naravno pricam o rakiji koja je cista i nisu koristeni secer,kvasac,pileca govna(Makedonska mastika)ili bilo koji drugi pojacivaci vrenja dok kljuk `radi`.Sljivovica je tipican Srbski brand i to znaci da se prilikom prvog pecenja dobija votka koju skoro svi(Makedonija,BiH,Hrvatska,Slovenija,Grcka,Rusija,Mexico..)koriste bez da je ponovo prepeku i odstrane slobodne radikale iz secera a samim tim dobijajuci jaci procenat alkohola, i cistiji proizvod ali u dosta manjim kolicinama.
Sa druge strane Aceton je prvenstveno namenjen SKIDANJU LAKA,i gde god ga primenis i u kom obliku(jacini)dobices fizicka ostecenja na svakoj povrsini osim metala,a cak i tu mozes da primetis poroznost zastitnog sloja(mikroskopom)ili ti prisustvo maglovitog sloja na povrsini.Pogledaj samo nokte kod zena,posle duzeg koristenja laka za nokte,ta zuta boja(kada nokti nisu namazani)su direktna posledica acetona i drugih(navodno blazis(ali u snu) skidaca laka
Inace rakija se nanosi vatom a odmah nakon tretmana povrsina se brise pamucnom krpom.
Ovo je cisto moj princip(a ne namera da solim pamet),detalje sam naveo cisto da ne pomislis da je moj prethodni post bio inspirisan tim bozanskim picem.
Hik,hik
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Suludo je predlagati Aceton za skidanje paste!To se radi samo u extremnim situacijama kada pasta predje u beton fazu i tada ni jedno sredstvo osim guljenja rucno nozem ne pomaze.Obzirom da se nozem vise rizikuje upropascenje chipa aceton je jedina varijanta.Ide se na veoma mali nanos acetona na vatu,tek toliko da kapne.Kuglica sa kojom masiras po IHS-u i tako spada ona beton zvaka koja se slepila od dugog stajanja i izgubila viskozitet!Takodje neki chipovi nemaju pravi IHS tako da bi aceton bio smrt i kraj za takav chip!
@Ishmerish
E moj brate.Tuga je sto je sljivovica nas brend ali se nikad nismo izborili da to sacuvamo i da osiguramo tu licencu!Imas je sad svugde u svetu i svako moze da je pravi na zalost!
Au, al` se ti nalupa za medalju, a i neki jos za secer koji se pretvara u kiselinu.
:: Nemas sta da rizikujes-ne boj se vezan sam : :: :: Ta tvrdnja nije van mozga,rakiju sam spomenuo kao alternativu u slucaju hitnosti.I svi koji je neznaju,kao i njena svojstava bi trebali da je gledaju kao alternativu.Ja sa druge strane i ako imam 3 pakovanja medicinskog benzina,2l 70%-og alkohola,1l 96%-og alkohola,i dalje rado koristim sljivku koju sam licno pekao.Taj secer o kome pricas se prepicanjem ili ti destilizacijom svodi na minimum koji ni ukom slucaju nemoze da se veze,a kamoli da oslobidi kiselinu.Tako da se slobodno moze koristiti za brisanje DVD-jeva,laserskih i magnetnih glava,metalnih i plasticnih povrsina,display-a...Naravno pricam o rakiji koja je cista i nisu koristeni secer,kvasac,pileca govna(Makedonska mastika)ili bilo koji drugi pojacivaci vrenja dok kljuk `radi`.Sljivovica je tipican Srbski brand i to znaci da se prilikom prvog pecenja dobija votka koju skoro svi(Makedonija,BiH,Hrvatska,Slovenija,Grcka,Rusija,Mexico..)koriste bez da je ponovo prepeku i odstrane slobodne radikale iz secera a samim tim dobijajuci jaci procenat alkohola, i cistiji proizvod ali u dosta manjim kolicinama :: :: Sa druge strane Aceton je prvenstveno namenjen SKIDANJU LAKA,i gde god ga primenis i u kom obliku(jacini)dobices fizicka ostecenja na svakoj povrsini osim metala,a cak i tu mozes da primetis poroznost zastitnog sloja(mikroskopom)ili ti prisustvo maglovitog sloja na povrsini.Pogledaj samo nokte kod zena,posle duzeg koristenja laka za nokte,ta zuta boja(kada nokti nisu namazani)su direktna posledica acetona i drugih(navodno blazis(ali u snu) skidaca lak :: :: Inace rakija se nanosi vatom a odmah nakon tretmana povrsina se brise pamucnom krpom :: :: Ovo je cisto moj princip(a ne namera da solim pamet),detalje sam naveo cisto da ne pomislis da je moj prethodni post bio inspirisan tim bozanskim picem :: :: Hik,hik :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Bato, pusti ti ove ljude koji samo traze temu za svdjanje, moj ti je predlog da se malo vise druzis sa tim babama iz shvabije, tu je spas, odradis posao, dobijes neku kintu, kupis novu graficku i peva kuca! Mislim da je to mnogo bolja ideja i sto je naj bitnije, svi vise nego zadovoljni, i ti i baba i prodavac IT opreme i tako u krug. Posle svega toga videces da ce ti se mnogo ljudi da ne kazem baba iz komsiluka rado osmehivati i nazivati dobar dan a koje do tada te nisu ni primecivale! Javi sta si radio, pozdrav! PS. Pazi da ti neka od njih ne ostavi stan u nasledstvo! Srecno!
Hahahahaha.Kakav si ti lik.Zasmeja me pravo.Eeeeee.Nije ti taj predlog los.Jos ako su babe grofice nas drug mozda dodje i bogat
Green Green Grass Of Home
:: :: Bato, pusti ti ove ljude koji samo traze temu za svdjanje, moj ti je predlog da se malo vise druzis sa tim babama iz shvabije, tu je spas, odradis posao, dobijes neku kintu, kupis novu graficku i peva kuca! Mislim da je to mnogo bolja ideja i sto je naj bitnije, svi vise nego zadovoljni, i ti i baba i prodavac IT opreme i tako u krug. Posle svega toga videces da ce ti se mnogo ljudi da ne kazem baba iz komsiluka rado osmehivati i nazivati dobar dan a koje do tada te nisu ni primecivale! Javi sta si radio, pozdrav! PS. Pazi da ti neka od njih ne ostavi stan u nasledstvo! Srecno :: ::
Evo ga jos jedan potencijalni babojebac!!! SkyFire i ti bi leba bez motike obzirom na smeh, znaci li da si i ti sebe prepoznao u ovoj prici, varovatno si nekada razmisljao na ovu temu? Ne sekiraj se, nisi jedini, nema tog coveka kome to nije palo na pamet mislim da setas bogatog bakutanera pored sebe.Za to treba imati stomak, veruj mi, probao sa jednom prilikom i ...i vise nikada!!! babojebac
Dobar predlog :)Onda bi imao i za 5870! Al mislim da cu ipak da preskocim... Kako mi se cini na kraju cu pazarim novu kartu,4650 najverovatnije... Ladnjak je otisao u ......mnogo zuji!
:: :: Bato, pusti ti ove ljude koji samo traze temu za svdjanje, moj ti je predlog da se malo vise druzis sa tim babama iz shvabije, tu je spas, odradis posao, dobijes neku kintu, kupis novu graficku i peva kuca! Mislim da je to mnogo bolja ideja i sto je naj bitnije, svi vise nego zadovoljni, i ti i baba i prodavac IT opreme i tako u krug. Posle svega toga videces da ce ti se mnogo ljudi da ne kazem baba iz komsiluka rado osmehivati i nazivati dobar dan a koje do tada te nisu ni primecivale! Javi sta si radio, pozdrav! PS. Pazi da ti neka od njih ne ostavi stan u nasledstvo! Srecno :: ::
:: Dobar predlog :)Onda bi imao i za 5870! Al mislim da cu ipak da preskocim.. :: Kako mi se cini na kraju cu pazarim novu kartu,4650 najverovatnije.. :: Ladnjak je otisao u ......mnogo zuji :: :: :: :: :: :: Bato, pusti ti ove ljude koji samo traze temu za svdjanje, moj ti je predlog da se malo vise druzis sa tim babama iz shvabije, tu je spas, odradis posao, dobijes neku kintu, kupis novu graficku i peva kuca! Mislim da je to mnogo bolja ideja i sto je naj bitnije, svi vise nego zadovoljni, i ti i baba i prodavac IT opreme i tako u krug. Posle svega toga videces da ce ti se mnogo ljudi da ne kazem baba iz komsiluka rado osmehivati i nazivati dobar dan a koje do tada te nisu ni primecivale! Javi sta si radio, pozdrav! PS. Pazi da ti neka od njih ne ostavi stan u nasledstvo! Srecno :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.