low end market sa Fermi arhikteturom koja bi trebala da izadje u ovoj godini ,kostace oko 300 dolara.Karte koje ce kostati 200 $ ili manje treba da se pojave u martu sledece godine.Koliko ja znam nije u planu Nvidia GT330 vec GT300.Sama GT300 je usmerena na HPC trziste ,jer stvarno ne mogu da zamislim ljubitelja igrica i Nvidia koji programira u C -u.
Malo mi je cudno da Nvidia upotrebljava za obradnu snagu Gflops ,to se upotrebljava za CPU ,umesto Tflops.Ako ce da kosta 100 E ta Gt330 onda bi navodno trebalo da se pojavi u martu sledece godine.
...mislim da je nVidia naletela na probleme, i to velike, ili cekaju da Ati izbaci seriju HD6XXX posto im je Fermi prejak za sadasnje kartice xD
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Pokušavam da budem objektivan, iako realno, natežem na ATI stranu (a imam nVidiju.... e, šta ćeš..). Ako nVidia nije spremna i ima nekih sranja u proizvodnji ili ih je ATI ubo u stomak sa 5xxx pa čekaju da ih prepišaju uopšte ili značajno, da odjekne.... bolje da se ne zaleću i ne upadnu u još jedan prozvodni promašaj - čipove sa otkazima. Nikako, nikako, im ne treba loš marketing i neuspeh. Kao što sam zagriženim i isfrustriranim intelovcima koji su penili po pojavi core jezgara govorio: niko vam nije bolji prijatelj od AMD-a (misleći na džep i cenu Intelovih procesora).. tako i sad mislim u grafici a i mnogi od vas. Pa, ako bude bolja od ATI-ja, ovaj će da se potrudi, ako bude gora...... a ne toliko i jeftinija.... neće da bidne dobro. Đekna još nije umrla, a ka` će, ne zna se.
Mislim da je cekanje Fermija uzaludno.Ko zna kad ce izaci.Moze da izadje i polovinom sledece godine.Verovatno je nVidia u velikim problemima cim ne mogu da ga dovrse i izbace ga na trziste.
Delom se slazem sa Piskom.Mislim da generalno jednostavno ne zele da zure vec rade na usavrsavanju finalnog proizvoda.Idu ka kvalitetu.Ne treba im bespotrebno prerano pojavljivanje sa nedovrsenim proizvodom.Nisu ovde nikakvi problemi vec cenim da radi na tome da pogodi trziste sa svojim proizvodom tj serijeom.Definitivno mora biti bolja od ATI jer ako ukaki sad sa GT3xx serijom nece biti dobro.
Crveni su tu vec mesec dana, a od zelenih ni najave da ce uskoro da se pojavi neki novi proizvod. Vec pocinje da lici na onu deciju kad slome kevinu vaznu za cvece i zatvore oci u nadi da kad ih ponovo otvore vazna bude citava... ... ali avaj ona je i dalje u parcicima, opet zatvaranje ociju... ... otvaranje ociju i dalje u parcicia, opet zatvaranje ociju (uz molitvu)... ... i dalje parcici ne ide...
A sto se tice ATi-ja desava se bas ono sto sam mislio da ce se desiti cim ima konkurentan proizvod odmah su opalili cene bas kao sto je to radio i AMD kad je Athlon 64 i X2 bio top procesor i kad Intel nije imao nista sto bi mu pariralo.
Ma ne znamo to, odnosno, neće nešto da nam kažu pede*i iz nvidije... misle da smo ATI-jevci a ovi opet suprotno... vremena treba, još je sve novo ili na papiru, zavisi da li pitaš za crvene ili zelene. Ono što ja zasigurno mogu da ti kažem unapred, je da će se tamo daleko (kod nas) pojaviti još kasnije nego se stvarno `pojavi`, tamo negde napolju. Tako da ti slinocur i frustracija ne ginu.
Na nekim forumima posvecenim krajnjim frikovima za hardware (likovi koji se jedva nakanu da odu do WC-a) se prica da nvidia ima problema sa nekoliko stvari: 40nm proces pravi problem oko zagrevanja pa pokusavaju da izbace G3xx seriju u 28nm procesu, ali im to stvara nove probleme zbog skarta od preko 85% i cini masovnu proizvodnju apsurdnom. Semplovi rade na 28nm procesu, ali ne mogu masovno da ih izbacuju. Broj tranzistora je prevelik za nomalnu potrosnju/zagrevanje na 40nm procesu i potreba za enormnoim hladnjacima koji cine proiznodnju neisplativom. Takve price kruze, a sta je stvarno tacno, znaju samo oni u nvidijinim razvojnim timovima.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Ne znam koje naivcine mogu cak i da gledaju ovakve gluposti.Stvarno se vidi koliko pojedinci imaju komplekse nize vrednosti kada prave nazovi testove necega sto ne postoji ni u bliskoj buducnosti. ___________________________________________
Sama cinjenica govori koliko je jadno iznositi neke brojke i rezultate..cega??? nepostojeceg... ma daj.Sve ostalo je sto se kaze `Sta se babi milo ,to joj se i snilo.` ___________________________________________
Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: :: Pa ja mislim da ce tako nesto i biti kada izadje GT300, uostalom videcemo svi sta ce i kako ce biti. :: ::
Ali nista manja glupost nije marketisnki potez ATI-ja koji poredi nepostojecu GT3xx seriju sa jos neproverenim specifikacijama sa svojom HD5870!Sto,to je sad lepo i nije bolesno?!Klepace vas ATI jos dugo vremena sa ovom 5xxx,slavice te dan kad se bude pojavio GT300!Sad znam neke stvari koje mi nisu ranije bile dostupne.Monopol je cudo!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.