Umrela mi grafichka pa sam reshio da kupim novu (tak logichno nee) i reshio sam neku iz ove serije 5000 e sad par pianja 1)Koja iz navedene serije je konkurent nVidiji gtx 260 a koja gtx 280 (mislim na performanse ne ukljuchujuci 40nm i dx11)? 2)Koje drivere bi trebalo da instaliram? 3)Koliko bi cena trebalo da padne zbog novogodishnjeg popusta (odavde se vidi da mi rachunar nije neophodan odnosno da igram igrice)? 4)I naravno koju mi preporuchujete?
Niko ti sa sigurnoscu nece moci da kaze kako rade te seije 5xxx jer ih niko licno i nema.Uglavom ce se drzati COPY/PASTE sistema sa neta sto mene iskreno nervira jer postujem samo licno iskustvo i ne oslanjam se nikad na price. Trenutno testiram jednu 5870 i znacu tacno kakva je grafa. Problematika koju ti imas svodi se samo na jedno.Koliki ti je budzet?U tom slucaju ni najmanje nije bitno sta je,nvidia ili ATI!
Konkurentna GTX260 je Ati HD5770, a konkurent GTX280 (285) je Ati HD5850. Ja bih uzeo 5850 naravno, a on je oko 220e dok je 5770 oko 150e... Ili sacekaj novu godinu jeftinije ce biti svakako.
Da se ogradim, sve ovo je na osnovu testova sa neta :)
GTX 260 SP216 mislim da je najbolje za ulozen novac.Ima Palitova verzija,user eseses je uzeo i neka ti on kaze kako se ponasa karta. Drugo veoma bitno je dual slot cooler na karti,extra hladjenje. Tvoja volja.Samo predlazem ti da pre kupovine i odabira se doobro informises.Ja znam sta bih ja uzeo tj sta daje najvise za ulozen novac ali ja nisam ti i ti nisi ja jeli tako? :)
Za 150e je tu 5770 koja ti nudi odlicne performanse...
Fejk net testovi su uvek bili manje vise tacni i performanse su varirale +-3-5%...Dok bi ti rekkao da `profi` testove sa ovog foruma uzmes sa DEBELOM rezervom jer su vise puta do sad provaljivani da su zaista fejkovani... Tako da ti savetijem da se definitivno drzis fejkovanog NETa,sigurno ces dobiti tacnije rezultate.
PS. Ako kupujes u Srbiji nemoj ocekivati Novogodisnji popust vec NG poskuljenje...A ako imas nekog da ti donese kartu naruci je za vreme bozicnih praznika(mislim na katolicki bozic) jer su tad svuda u svetu najveca snizenja...
@bstaletic:Ne uzimaj nista,dok se ovo ludilo ne smiri,ili uzmi 7600GS za 1k dok cekas.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: GTX 260 SP216 mislim da je najbolje za ulozen novac.Ima Palitova verzija,user eseses je uzeo i neka ti on kaze kako se ponasa karta :: Drugo veoma bitno je dual slot cooler na karti,extra hladjenje :: Tvoja volja.Samo predlazem ti da pre kupovine i odabira se doobro informises.Ja znam sta bih ja uzeo tj sta daje najvise za ulozen novac ali ja nisam ti i ti nisi ja jeli tako? :) :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Sky meni i dalje nije jasan tvoj trip.Svi ti ljudi kojima ces da objasnjavas o Ati kartama imaju ATI dugi niz godina. Bez tog copy paste linkovi ,ne bi funkcionisalo 90 % foruma na net-u ne samo IT.Kada se copy paste Nvidia testovi to je ok.Svi su vas provalili ,sta vi hocete meni nije jasno. Neces copy paste ?,nemoj da dajes tvoje linkove i tvoje testove ne zanimaju nas.
bolje vi ljubitelji Nvdia analizirajte zasto se to desilo po ne znam koji put Nvidia ,nadjite uzrok problema ,a ne sad ne volim copy paste ,losi driveri u Apple ili Dell -u smesno....
Ja nisam rekao za sve ATI karte vec za ovu seriju.Ali hvala coveku sto mi je kartu ustupio pa cu se uveriti da li sam ja u zabludi ili sam upravu.Svakako svoju gresku cu da priznam samo ne znam kako ce vama to ici na ruku? Prekinite vise taj flamewar,nije lepo da se svadjate i dobacujete bez potrebe!Svako ima pravo na svoje misljenje stoga i ja i zato nema potrebe da me uzimas u usta.Smiri malo strasti.
Testiraj je sa novim Catalistom 9.10 koji ima full podrsku za 58xx seriju ,a jos nema izgleda za 57xx seriju ,ne koristi dvostruke standarde i na dobrom si pravcu .Glupo je da copy paste u jednom slucaju smeta ,a u drugom ne,...
Zbog cega si toliko ironican?!Cemu gluma?! Ajde jednom za promenu budi konstruktivan pa predlozi nesto coveku sta bi mogao da uzme za 150 Eur a da mu je najisplatljivije!Koja je to sad karta?Ajde,odnos cena performanse,zar nije to sto vam je najbitnije?! Ja se slazem sa svim sto ce user da uzme,u krajnjem slucaju njegov izbor,njegova volja i njegove pare.Ima li od toga sta prostije?!Jasna stvar.
P.S.Nemoj sad molim te samo da planes posto vidim da si sklon tome! ..Jos nesto.Nauci da postujes druge da bi drugi postovali tebe.Drugarski savet ako to ista znaci.
Green Green Grass Of Home
:: Nemoj prelaziti na ATi-ja, zato što će te kolege `zeleni` ionako ubediti da uzmeš ĐiForsa. Kojeg ćeš da uzmeš, odluči sam :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu. A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno.
Sky ne klokuj tu 5870 nego je testiraj da default kloku
23.10.2009. 20:50
status: user broj poruka: 7723
ko voli da klokuje neka to radi privatno i na svoju odgovornost.Kad se setim da je jedan Bax koga inace cenim uspeo da spali i Intel i ATI onda je jasno o cemu je rec kad je u pitanju klokovanje ,radi se o black operations.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.