Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dual-GPU Radeon HD 5950 dolazi u Novembru
STRANA 1 OD 1
obradmi Dual-GPU Radeon HD 5950 dolazi u Novembru 22.10.2009. 18:45 T21191

status: user
broj poruka: 7723
Jos jaca karta od HD 5870 ali sa mnoziocem puta 2 .Ovo bi tebalo da bude zadnji ekser u kovcegu Nvidia.O Fermi cemo kad se bude pojavio .

http://www.fudzilla.com/content/view/16094/34/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss Haha 22.10.2009. 18:49 #151375

broj poruka: 486

Once it launches, this card will finally take over the performance crown from Nvidia`s Geforce GTX 295, but there is a big chance that ATI`s performance leadership might only last a few weeks, since Nvidia is still planning to launch its Fermi card in 2009.

no comment... hehe
skar mnoooogo je brate 22.10.2009. 18:55 #151378

broj poruka: 3992
stvarno ako nije nekakva bezveze najava ove grafike bi bile stvarno dominantne u svakom pogledu...

`rad je od coveka napravio majmuna`

obradmi Izmedju mozda i sigurno je velika razlika 22.10.2009. 18:55 #151379

ako si razumeo prevod.5950 ce biti jaca od 5870 i to sve kad pomnozis sa 2 dobijes Fermi Terminator .`p
ravenoss Haha 22.10.2009. 18:58 #151381

Once it launches, this card will finally take over the performance crown from Nvidia`s Geforce GTX 295, but there is a big chance that ATI`s performance leadership might only last a few weeks, since Nvidia is still planning to launch its Fermi card in 2009.

no comment... hehe
ravenoss I sam ATi kaze 22.10.2009. 19:01 #151383

I pribojava se da ce drzati tron ta karta najvise nekoliko nedelja dok ne izadje Fermi :D A onda opet u senci nvidie,mada kad pogledam ove cene sad radujem se samo konkurenciji...ako toga ponestane plakacemo za dobrim parcetom hardvera..
obradmi OK ravenoss zaebavam se i ja malo 22.10.2009. 19:03 #151386

Pazi ono nisam ni ja vise siguran ko ce biti bolji ,ali ako izbace ovu 5950 x 2 bice azdaja sigurno ,koliko ce Fermi da pruzi otpor videcemo.
ravenoss Obozavam ATi-a 22.10.2009. 19:11 #151388

Samo zato sto je jeftiniji i nudi fino za ulozen novac... i like...ali brate nvidia oduvek imala jace karte,malo mi smesno sto se porede ove nove iz serije 5 sa gt200 i opet su tu negde po performansama,al s druge strane i razumem poredjenje,jer jos nema fermija,mora se porediti sa necim :D daj boze samo da nvidia ne posustane i bicemo svi srecni i zadovoljni..
Daum Re: Dual-GPU Radeon HD 5950 dolazi u Novembru 22.10.2009. 19:11 #151389

broj poruka: 12796
Covece covece.... zadnji ekser... no comment...

:: Jos jaca karta od HD 5870 ali sa mnoziocem puta 2 .Ovo bi tebalo da bude zadnji ekser u kovcegu Nvidia.O Fermi cemo kad se bude pojavio
::
:: http://www.fudzilla.com/content/view/16094/34/
obradmi Re ravenoss 22.10.2009. 19:21 #151393

Nisam ja mislio sad propasce Nvidia ,tesko je da propadne pojave se uvek investitori ,nego sam mislio zadnji ekser na kovceg ove starije Nvidia serije grafickih.Zato sam i napomenuo o Fermi cemo kad se bude pojavio.

ZackFair LIGHT he said. 22.10.2009. 19:24 #151394

broj poruka: 42
Nvidia nije glupa kao Ati pa zato ceka sa izbacivanjem novih kartica a ovi su bibci pozurili i izbacili
seriju 58.. koja i nije nesto naspram najjacih Nvidijinih kartica iz serije 200. Da li se to samo meni cini ili Ati uvek sklepava dve glave na jednu kartu ne bi li parirao Nvidiji. Serija 200 je nedorecena a uskoro ce biti kompletirana izlaskon novih kartica a Ati se vec bacio na novu seriju koja i nije nesto. Mislim stoji to da nova serija goni sve naslove ali opet nije dala koliko se ocekivalo a kod visokih rezolucija `nova` serija jedva drzi prednost ispred `stare` Nvidije. ATI = LEIM, SO LEIM.
Jedino sto je dobro kod Atija je sto imaju dobar odnos cena-perfomanse kao sto i AMD uvek kaska za Intelom ali u srednjem cenovnom rangu odnosi ubedljivu pobedu.Vidite li slicnost? Ups moja greska pa Ati je u AMD-om vlasnistvu.

Ishmerish Re: Re: Dual-GPU Radeon HD 5950 dolazi u Novembru 22.10.2009. 19:27 #151397

broj poruka: 7285
Neprimaj to k`srcu.Covek ima znanje ali objektivnost mu je jednacina sa dve nepoznate.
Doduse kad Fermi izadje pa kad se vi zeleni nabrijete pa ima da prsti kao u Afganistanu.

:)))

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Covece covece.... zadnji ekser... no comment..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Jos jaca karta od HD 5870 ali sa mnoziocem puta 2 .Ovo bi tebalo da bude zadnji ekser u kovcegu Nvidia.O Fermi cemo kad se bude pojavio
:: ::
:: :: http://www.fudzilla.com/content/view/16094/34/
obradmi I meni je smesno ravenoss poredjenje Hd5xxx serije sa Gt ili gtx serijom Nvidia 22.10.2009. 19:33 #151403

Prvo HD 5xxx serija je DX 11 ,kao kad bi poredio dx 9 karte i dx 10 karte .
Smesno sta reci ,koliko je pametno Nvidia sto kasni ne znam ,znam samo da ATI sada sakuplja kajmak sto kazu seljaci.
Ishmerish Re: I meni je smesno ravenoss poredjenje Hd5xxx serije sa Gt ili gtx serijom Nvidia 22.10.2009. 19:55 #151408

broj poruka: 7285
Obrade druze moj,i ja sam seljak al kajmak u zivotu nisam video.Moras malo da se baziras i na nas lale,a ne samo gedze.
Uciteljica zada domaci zadatak,da svi napisu jednu recenicu koja sadrzi rec ananas.
Doslo jutro sva deca u klupama,a uciteljica dize jednog po jednog da procitaju svoje recenice.
ustaje prvo dete i kaze:ja i mama smo pravili tortu od ananasa.Bravo(uciteljica).
Drugo dete kaze:mama mi je kupila puno ananasa i pravili smo sok od njega.Super(uciteljica).
Na kraju ustane mali ciga i kaze:Moj mama i tata su juce sve pojeli, ANANAS decu nisu ni mislili !

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Prvo HD 5xxx serija je DX 11 ,kao kad bi poredio dx 9 karte i dx 10 karte
:: Smesno sta reci ,koliko je pametno Nvidia sto kasni ne znam ,znam samo da ATI sada sakuplja kajmak sto kazu seljaci
ravenoss Re: I meni je smesno ravenoss poredjenje Hd5xxx serije sa Gt ili gtx serijom Nvidia 22.10.2009. 20:00 #151409

Meni je smesno to poredjenje iz razloga kog sam napisao,smesno mi je i to kurcenje ATi bez neke osnove,dx11 je plus koji se ne vidi,ko da ne postoji,a performanse su tu negde tako da ATi nista revolucionarno nije uradio,a cene je bogami nebio ko da prodaje spejs shatl...misim svako ko ima malo u glavi razumece...a i glupa su vise prepucavanja izamendju tabora ati-nvidia,fanovi treba da postoje,sve je to lepo ali biti objektivan to e nesto jos lepse veruj mi :)

:: Prvo HD 5xxx serija je DX 11 ,kao kad bi poredio dx 9 karte i dx 10 karte
:: Smesno sta reci ,koliko je pametno Nvidia sto kasni ne znam ,znam samo da ATI sada sakuplja kajmak sto kazu seljaci
obradmi Ishmerish imaju i Lale dobar kajmak samo sto je manje mastan 22.10.2009. 20:05 #151412

Jedina je razlika sto se u Vojvodini sa seljaka kaze paor.
TheBear A kad je nVidia 22.10.2009. 20:15 #151416

broj poruka: 6502
prva izbacila DX10 kartu to je bilo ekstra, sad ovo nije nista DX11 s*anje obicno...
Ati DX11 karte se prodaju samo tako, a sta nVidia ceka sa Fermijem ne znam, a i kad izadje opet je High End GPU koji se nece prodavati kao Ati 5000 serija u kojoj ima za svakoga po nesto, a kad ce Fermi derivati srednje vise klase to ne znam, bilo bi logicno da uporedo sa najjacom izbace i srednju klasu...
Cene Atiju nisu nabijene uopste, jesu malo vece, ali nova tehnologije (ne samo DX11) se placa...

GTX285 je 270 evra ! A 5850 je 220e !? Bas nabijena cena...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss Dx11 hehehe 22.10.2009. 20:20 #151423

Mocna stvr,nego jedno je sigurno da ce ati izlaskom fermija da zaokupira srednju i nizu klasu i bice lider na tom polju al zato u visokoj klasi nema sta da trazi to svako zna...meni se to i svidja jer realno uzecu neku ati iz srije 5 i boli me uvce a nvidia neka hara sa kartama od 500e...
MaliAbner Fermi ce biti vrlo skup ako sad u 40nm procesu ima 7cm²... 22.10.2009. 20:31 #151432

broj poruka: 7769
Nece se taj zavrteti na mnogo racunara...

Mislim i veliki intel se mrsti kad je nesto vece od 3cm² a kamo li nVidia kojoj su kola krenula nizbrdo. Uz sve to znajuci njenu politiku za te nove katrice ce preporucivati napajanja od 2.5kW.

ATi je uradio pravu stvar digao je performanse svoje nove generacije chipova i smanjio im potrosnju na pola, ajde da to vidimo i od nVidie pa da kazemo da je nesto uradila ovako to je ipak `origami figura`.

Tomato Republic Of Serbia !!!

TheBear Za Ati kad bi poredili 22.10.2009. 20:35 #151434

4000 seriju i 5000 seriju. Ova 5000 je znacajan napredak i u performansama i u potrosnji, znaci serija je pun pogodak sta go ko pricao, to sto nVidia ima GT200 koji je bio jak (i skup) je druga stvar, Ati je u odnosu na njihovu proslu seriju dosta napredovao.

TheBear Evo nesto zanimljivo 22.10.2009. 20:49 #151441

DX11 Demonstration Video Dirt 2:

http://www.youtube.com/watch?v=pDFszGI3FwQ

ravenoss ma da 22.10.2009. 20:51 #151444

sve je to ok i sve to stoji sto kazete da je gt200 bio preskup itd itd ali je bio mnogo jaci od 4xxx serije,znacajno jaci,e sad ce opet ista prica da se ponovi,nebitno to sto ati ima 5xxx seriju koja je logicno jaca od 4xxx ali opet ce kaskati za nvidiom kao i uvek,to sto kasne to im nejveci problem zbog prodaje ati-a trenutno inace nvidia sada radi punom parom,kad izbace ovaj fermi veruj mi bice revolucija u odnosu na 5xxx...ali zato ce 5xxx biti dzabe i to mi se svidja :)

ATi - I like...
MaliAbner Izvinjavam se zelenima oko povrsine chipova... 22.10.2009. 20:51 #151445

broj poruka: 7769
Znaci gtx200 je cca 567mm²
A ova za sada jos uvek `Origami figura` ce nakon umanjivaja ipak biti nesto manje povrsine negde oko 480mm² sto je prilicno veliki uspeh s obzirom da je broj najavljenih traznistora vise nego dupliran u odnosu na gtx 200.

Ko sto rakoh ako uspeju i potrosnju da smanje to ce onda biti uspeh, jer ovo sto su do sada radili je ko oni dragster auti koji samo gutaju gorivo i brzi su ali nista vise od toga.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs