Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI 8800GTS 512 bios
STRANA 1 OD 1
H-nitro MSI 8800GTS 512 bios 21.10.2009. 05:14 T21143

status: user
broj poruka: 1975
Yo dudes what`s upp kao sto u naslovu pise treba mi bios za ovu kartu ali da se ne zavrsava na .bin nego na .rom ali nigde ne mogu da nadjem ocu da flesujem bios karte sa novim je povecan takt i jezgro i to mu ostaje default ali ne mogu da ga flesujem sa .bin a da probao sam sa rename i ne verdi what 2 do m8-s?

Dont drink and drive take joint and fly
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire 8800 GTS! 21.10.2009. 05:21 #150850

broj poruka: 18472
Koja je kartica?G92?
Sta ce ti novi bios?Sacuvaj stari originalni,promeni taktove i uflashuj taj modifikovani!

Green Green Grass Of Home

H-nitro hi 21.10.2009. 05:31 #150851

ma ti si bre lud sto ne spavas u 5 i 30 :)) nocna ptica a ? hehe ma da g92 pa ne mogu bas da uflesujem postojeci jer nije to samo staviti taktove ima x stvari koje trebaju da se urade od timinga do voltaza kojih ima 5 i nekih stvari koje idu uz to ne znam kako se zovu ali koje moraju da s epodese inace nece raditi ok...
priznajem nikad nisam flesovao bios kartice ali cudi me da nema da se skine sa .rom

SkyFire Kako flashati karticu? (Uputstva) by SkyFire 21.10.2009. 05:33 #150852

1.Prvo sto je potrebno jeste program pomocu koga cete moci da flashujete kartu.
Ako je nVidia (nvflash) a ako ATI onda (ATI Flash)

nvflash link :
(poslednja verzija)

http://downloads.guru3d.com/NVFlash-...load-2306.html

ATIFLASH Link :

http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.60.html

2. Potreban je i bios graficke karte ,ima kolekcija biosa na ovoj adresi :

http://www.techpowerup.com/vgabios/

3. Za editovanje biosa za nVidie-a karte se koristi Nvidia Bios Editor (NIBITOR)
Poslednju verziju mozete ovde skinuti :

http://downloads.guru3d.com/NVIDIA-B...or)_d2050.html

Za editovanje biosa ATI kartice kosristiti Radeon Bios Editor (RBE)

Download link :

http://downloads.guru3d.com/NVFlash-...load-2306.html

Napomena da pre svakog editovanja starog biosa sacuvati originalni i ostaviti ga na mesto gde vam je uvek dostupan.

Za komande koje su vam potrebne za izvrsenje radnje unutar flash tool-a mozete videti u samom meniju komandi koje ce da vam ispise!

Samu radnju odnosno flashovanje radicete unutar DOS-a i za to su potrebni sledeci koraci.

4. Uzeti floppy disk i napraviti bootabilni, ubaciti disketu u drajv, sledeci koraci : my computer -> A: desni klik -> format -> obeleziti create an MS-DOS startup disk, recimo zatim ubaciti drugi disk na koji cete staviti nvflash - ako je nvidia , (oba fajla iz arhive, nvflash.exe i cwsdpmi.exe), bios.rom i bios1.rom (novi bios koji je modifikovan), bilo bi dobro da se kopiraju BIOS-i sa diskete ponovo na tu istu disketu, (da bi ste uverili da je disketa ok i da su fajlovi ok), to cete uraditi najednostavnije tako sto cete kada snimite bios.rom i bios1.rom-ime novog biosa na disketu selektovati ih, komande - stisnuti ctrl pa klik na bios.rom pa klik na bios1.rom, ne pustati ctrl i dok su tako selektovani, i dok se drzi ctrl, prevuce se na prazno polje.

5. Sa ovog linka, http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm, moze se skinuti, windows 98 SE OEM, kada se skine fajl, ubaci se u disketu u floppy i pokreni se program, napravi se boot disketa ali sa podrskom za CD u DOS-u, ovo se moze koristiti da se bios.rom i bios1.rom snime na CD, kao i sam nvflash tako da se izbegava mogucnost da je disketa ne ispravna.

Ako niste u mogucnosti ili nemate floppy, sistem se moze podici i sa CD-a.Napravi se bootabilni CD iz programa NERO-a npr, a na drugi CD snimi se bios.rom, bios1.rom i nvfalsh.Takodje moze da se podigne i sistem sa USB flash diska uz pomoc HP Drive Key Boot Utility sa kojim se moze napraviti boot-abilni flash.

6. Resetuje se masina, udje se u BIOS od maticne ili jednostavno koriscenjem F8 tastera odabrati boot device, podesiti boot sa floppy-ja, ubaciti prvu disketu.Kada se sistem podigne ubaciti drugu disketu i kucati komande koje su potrebne za izvresenje tj samo flashovanje.Kada se flashovanje zavrsi resetuje se komp, vrati se da se sistem boot-uje sa HDD-a.

U zavisnosti od toga da li se koristio floppy, CD ili USB flash u BIOS-u od maticne ces podesiti odgovarajuci boot device, i naravno za CD i USB flash ne vazi procedura sa menjanjem disketa u floppy-ju.

7.Ako se kojim slucajem komp ne podigne posle flesovanja potrebna je jedna PCI kartica,ja recimo koristim Matrox Milenium II ali moze bilo koja PCI kartica.Ona se ubaci u slobodan PCI slot,ne vadi se druga kartica iz PCI-E slota.poveze se monitor na tu PCI karticu.Ponovo se odradi procedura za flashovanje samo sto ce se koristiti druge komande koje cete odabrati u samom meniju flash tool-a za vracanje starog biosa.Zatim se ugasi komp,poveze se monitor na PCI-E karticu i procedura je zavrsena.

SkyFire Netrebaju nikakvi tajminzi da se menjaju! 21.10.2009. 05:34 #150853

To te neko slagao!Samo podesis zeljenu frekfenciju u Nibotor-u,sacuvas bios i isti uflashujes!

Komande : nvflash (ime biosa)

Vaskev re 21.10.2009. 10:41 #150881

broj poruka: 1673
Ako vec menjas frekvenciju memorije i jezgra nemoj napamet da menjas tajminge jer ces tako ako nisi siguran sta moze da podnese memorija dobiti s*ebanu karticu, posto se iz prilozenog vidi koliko imas iskustva u editivanju biosa onda bolje zaboravi. Koristi softversko podesavanje.
2. MSI kartice nemaju bas neku ekstra kvalitetnu memoriju i hoce posle nekog vremena da pocne da izbacuje artefakte i da rikne.

Ako si bas resio da je modifikujes onda prvo pronadji maksimalne stabilne taktove i dobro istestiraj karticu pod opterecenjem i posle malo smanji taktove i tako je uflesuj jer se moze desiti da par testova odradi kako treba a da kasnije kada je opteretis u nekoj zahtevnoj igrici ona pukne. G92 se dobro greje i na default kloku a dizanje napona (mislim da nije podrzano ni sa editovanjem biosa) nije uopste preporucljivo.

SkyFire @Vaskev 21.10.2009. 14:56 #150926

Malo me cudi ova konstatacija da se G92 greje i na default taktu.
G92 je najhladniji i najstabilniji chip posle G71.Jedan od boljih chipova koje je nvidia izbacila.
Sto se tice OC potencijala takodje veoma visok procenat u OC-u.Nesto minimalno stabilno kod ovog chipa je 100 Mhz na defaultnu frekfenciju a u 90% primeraka ide dosta vise.Shaderi takodje idu nenormalno visoko,ni jedna arhitektura nije mogla da gurne ovoliko visoko shadere kao G92!
Memorija nema neki OC potencijal ni kod jednog primerka,ne zbog chipa vec zbog naponske sekcije.G92 kartice imaju `problem` sa naponskom sekcijom tacnije previse se greje,tj tantal kondezatori povlace previse struje u sebe i greju i samim tim skracuju dotok memoriji koja puca zbog toga!
To sto je H-Nitro pomenuo tajminge za memoriju je cista glupost i ne znam gde je to procitao da treba.Tajminzi ostaju i nista se ne dira ni najmanje vec se samo prosto podese frekfencije u Nibitoru GPU/Memorija i takav bios se sacuva i preflashuje.Prosto kao pasulj.To i vrapci danas znaju.

P.S.Nema G92 mogucnost softwares-kog volt moda!

H-nitro yo 21.10.2009. 15:15 #150929

tanx mnogo lep tutorijal nema sta samo o5 je problem sto sam ja to sve razumeo ali kada skinem bios on je na .bin nema ni jedan sa .rom i onda mi kaze da nemoze da ucita tu extenziju
a da direktno ga promenim to izbacuje neku gresku, a jesi li ti kad flasovao svoj bios tj jesi li se igrao sa voltazama ili nope

SkyFire Re: yo 21.10.2009. 15:19 #150930

Malo pre sam bas rekao to i vrapci znaju.Znaci zamisli koliko sam puta onda to uradio do sad.
Ono sto si trebao da uradis je sledece.Prvi korak je backup starog biosa tj originalnog.Onda taj isti povuces u NIBITOR (Nvidia Bios Editor) ,stavis odredjene frekfencije koje ti odgovaraju,GPU mozes slobodno da dignes za 100 Mhz a memoriju recimo za 50 Mhz.Sacuvas taj noviji bios,napises 8800GTSOC.bin ili ti tacka rom zavisi od biosa i takav preflashujes ponovo.Znaci udjes u DOS,kucas nvflash pa razmak pa ime biosa sa ekstenzijom.\
Voltaze ne mogu da se promene.Nije software-ski omoguceno.

:: tanx mnogo lep tutorijal nema sta samo o5 je problem sto sam ja to sve razumeo ali kada skinem bios on je na .bin nema ni jedan sa .rom i onda mi kaze da nemoze da ucita tu extenzij
:: a da direktno ga promenim to izbacuje neku gresku, a jesi li ti kad flasovao svoj bios tj jesi li se igrao sa voltazama ili nop
::
:: Dont drink and drive take joint and fl
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs