Danas idem da pazarim karticu pa me bas interesuje Saphire vapor-x 4890. Cena mu je 16.000rsd. Powercolor 4890 je 15.000rsd. E a koja Nvidijina kartica je u rangu? I da li se jako greju kartice? Da li mi se mozda isplati neki gtx za tu cenu do 16k.?
...da s greje, greje se, narocito ako navuce prasine, kao sto je i kod mene bio slucaj... Od te dve uzmi Vapor-X karticu, sto se nVidie tice, ne znam, jer od 8800GTS-a nisam imao ni jednu nVidiu...
...nesto mi govori da izbija novi rat...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Razlika izmedju 4870 i 4890 je nesto manja potrosnja kod 4890 cipa, jer je malo doteran, i nekih 10-15% speedup...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
@ ivica72: Meni stvarno nije jasno ljudi, da li vi citate review-ove ili samo gledate slike i grafikone ?
Te price da sama 4890 trazi 27A na 12V okaci macku o rep, to nema veze sa realnoscu...
Toliko Ampera na 12V grani trazi kompletna konfiguracija sa 4890 grafikom(naravno pod opterecenjem, u IDLE je oko 180W za kompletnu konfu (QX9770 @ 4.0GHz, ASUS RE, 4GB DDR3 i td.)), a ne sama grafika...
@ kisanti: Tacno je to da ti treba kvalitetno napajanje, ali svako kvalitetnije od 500 i vise W ce ti bez problema potjerati konfiguraciju sa tom grafickom kartom...
I da, idi brze kupuj posto ce te mali zeleni pokusati nagovoriti da kupis nesto iz zelenog asortimana po visoj cijeni (ili sa slabijim performansama)...
Preporucio bih ti radije Sapphire Vapor-X nego Power Color jer joj (Vapor-X) je hladjenje vrlo dobro uradjeno...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: Ic :: :: imam 4890 toxic taj trosi A +W KO BLESAV
eh,pravo je osvezenje procitati komentar nekog ko zna sta pise,i pazljivo cita tekstove pre nego sto napise odgovor... Svaka cast NMY,samo nastavi tako...pozZ
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: @ ivica72: Meni stvarno nije jasno ljudi, da li vi citate review-ove ili samo gledate slike i grafikone :: :: Te price da sama 4890 trazi 27A na 12V okaci macku o rep, to nema veze sa realnoscu.. :: :: Toliko Ampera na 12V grani trazi kompletna konfiguracija sa 4890 grafikom(naravno pod opterecenjem, u IDLE je oko 180W za kompletnu konfu (QX9770 @ 4.0GHz, ASUS RE, 4GB DDR3 i td.)), a ne sama grafika.. :: :: :: @ kisanti: Tacno je to da ti treba kvalitetno napajanje, ali svako kvalitetnije od 500 i vise W ce ti bez problema potjerati konfiguraciju sa tom grafickom kartom.. :: :: I da, idi brze kupuj posto ce te mali zeleni pokusati nagovoriti da kupis nesto iz zelenog asortimana po visoj cijeni (ili sa slabijim performansama)... :: :: Preporucio bih ti radije Sapphire Vapor-X nego Power Color jer joj (Vapor-X) je hladjenje vrlo dobro uradjeno.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: Ic :: :: :: :: imam 4890 toxic taj trosi A +W KO BLESAV
^^ ...bas, hehe... sta uradi, si kupio... osecam da se mali zeleni priblizava...
Pozz... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
:: @ ivica72: Meni stvarno nije jasno ljudi, da li vi citate review-ove ili samo gledate slike i grafikone :: :: Te price da sama 4890 trazi 27A na 12V okaci macku o rep, to nema veze sa realnoscu.. :: :: Toliko Ampera na 12V grani trazi kompletna konfiguracija sa 4890 grafikom(naravno pod opterecenjem, u IDLE je oko 180W za kompletnu konfu (QX9770 @ 4.0GHz, ASUS RE, 4GB DDR3 i td.)), a ne sama grafika.. :: :: :: @ kisanti: Tacno je to da ti treba kvalitetno napajanje, ali svako kvalitetnije od 500 i vise W ce ti bez problema potjerati konfiguraciju sa tom grafickom kartom.. :: :: I da, idi brze kupuj posto ce te mali zeleni pokusati nagovoriti da kupis nesto iz zelenog asortimana po visoj cijeni (ili sa slabijim performansama)... :: :: Preporucio bih ti radije Sapphire Vapor-X nego Power Color jer joj (Vapor-X) je hladjenje vrlo dobro uradjeno.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: Ic :: :: :: :: imam 4890 toxic taj trosi A +W KO BLESAV
...aj da dodam ja malo o potrosnji, jest` da je off topic, ali hajde...
Imjao sam prilike da testiram moje staro napajanje i konfiguraciju uz pomoc druga koji mi je pozajmio jos jednu grafu...
Imao sam AMD Athlon 64 6400+ X2 BE @ 3.5GHz (jedva) 2x 1GB DDR II na 800MHz nForce 4 Ultra 2x 8800GTS (G80) 320MB 2x 320GB SATA II u RAID`u SB Live 5.1 Digital sve na napajanju ANtec TruePower 430, evo review http://www.tweaknews.net/reviews/antectruepower430/
...uzeli da cepamo sistem, a izmedju napajanja i gradske mreze zakacili merac snage, pik potrosnje je bio 510W na mrezi, sa koeficijentom utrosenosti (0.75-0.80) dodje negde oko 400W max, a napajanje je 430W, ...naravno kvalitetno! A nVidia kaze da 8800GTS G80 trosi oko 200W, pa racunica je prosta 2x 200W + Procesor + ostale komponente dodje oko 400W, pa samo 2x 200W je 400W, znaci oc`ovani Windsor i ostale komponente daju snagu a ne trose...
...e moji ljudi, verujete svakome... Evo Vam konkretni podatci, pa samio zakljucite...
Pozz... ___________________________
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
Drug ima 8800GTS klokovan, i Athlon64 klokovan do maksimuma, + 2 HDD-a, 6 ventilatora, maticna, zvucna, memorija, optika... i napajanje Chieftec 360W _______________________________ Demon to some. Angel to others.
:: ...aj da dodam ja malo o potrosnji, jest` da je off topic, ali hajde.. :: :: Imjao sam prilike da testiram moje staro napajanje i konfiguraciju uz pomoc druga koji mi je pozajmio jos jednu grafu.. :: :: Imao sam AMD Athlon 64 6400+ X2 BE @ 3.5GHz (jedva :: 2x 1GB DDR II na 800MH :: nForce 4 Ultr :: 2x 8800GTS (G80) 320M :: 2x 320GB SATA II u RAID` :: SB Live 5.1 Digita :: sve na napajanju ANtec TruePower 430, evo review http://www.tweaknews.net/reviews/antectruepower430 :: :: ...uzeli da cepamo sistem, a izmedju napajanja i gradske mreze zakacili merac snage, pik potrosnje je bio 510W na mrezi, sa koeficijentom utrosenosti (0.75-0.80) dodje negde oko 400W max, a napajanje je 430W, ...naravno kvalitetno :: A nVidia kaze da 8800GTS G80 trosi oko 200W, pa racunica je prosta 2x 200W + Procesor + ostale komponente dodje oko 400W, pa samo 2x 200W je 400W, znaci oc`ovani Windsor i ostale komponente daju snagu a ne trose.. :: :: ...e moji ljudi, verujete svakome... Evo Vam konkretni podatci, pa samio zakljucite.. ::
Imam cooler master 700wati real power. Sad sam stigo iz prodavnice neko ju je kupio. Ostala samo power color 4890 neznam sta da radim ! U prodavnici ima 5850 za 21k, gts250 za 11k. apower color je 15k. Ljudi da cekam Saphire do cetvrtka ili da kupujem power color 4890. Koja je u opste razlika ? taktovi bi trebali da budu isti!
Cekaj Sapphire Vapor-X _______________________________ Demon to some. Angel to others.
:: :: :: :: Imam cooler master 700wati real power. Sad sam stigo iz prodavnice neko ju je kupio. Ostala samo power color 4890 neznam sta da radim ! U prodavnici ima 5850 za 21k, gts250 za 11k. apower color je 15k. Ljudi da cekam Saphire do cetvrtka ili da kupujem power color 4890. Koja je u opste razlika ? taktovi bi trebali da budu isti!
...cekaj tog vapora, mozda na izgled nema razlike, ali mislim da je hladjenje mnogo bolje odradjeno, a i predpostavljam da je Saphire radio nesto i na naponskoj sekcij na toj Vampor-X karici, ne drzi me za rec, ali sacekaj... ___________________________
A, si pitao kog cetvrtka? Meni to strasno lici na `one` prodavnice. Sve ima na netu, pa i preko telefona a kad odes nemaju tu grafu al` imaju kofu i neke cinculatore... Ja bih u drugu prodavnicu al` preporucenu.
:: :: :: :: Imam cooler master 700wati real power. Sad sam stigo iz prodavnice neko ju je kupio. Ostala samo power color 4890 neznam sta da radim ! U prodavnici ima 5850 za 21k, gts250 za 11k. apower color je 15k. Ljudi da cekam Saphire do cetvrtka ili da kupujem power color 4890. Koja je u opste razlika ? taktovi bi trebali da budu isti!
Hajde reci mi ko tebi trese kavez i sta te boli patka sa cim ja idem na net?Dali mislis da si dovoljno kompetentan da meni govoris da `zagrebem po materiji`?Druze obadve teme(posta) za koje se iz samo tebi znanih razloga cimas su bili cisti predlozi,ili ti prepisivanje iz aktuelnih cenovnika odredjenih firmi.A ti sad slobodno okreni Vip,pa ih pitaj zasto im stoji 1,5TB umesto 1TB i zasto pise da je cena od GTX275-ice 184€,kada to nikako nije isto izrazenoj ceni od 17770 dinara.
Sto ti treba sve ovo?
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ti mora da radis u toj kucici.. :: Nije 184E nego 17770 dianra, i kad pomenute evre menjas po 92 izadje 193Evra manje vise 10E razlike :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Gainward GTX275 :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Pazi prvo si samouvereno rekao da fizika ne radi na 8600, onda sam ti dao link da pogledas na zvanicnom sajtu nVidije koji od njihovih proizvoda podrzavaju fiziku a ti si to nazvao `wannabe` fizikom...
Onda si dao linkove za HDD od 1.5TB sa oznakama diskova od 1TB...
Onda si na kraju rekao da pitam VipHouse zasto im u cenovniku stoji 1.5TB umesto 1TB a ja ti kazem da ne stoji nego da su oznake sasvim u redu.
Zatim si naveo da kod njih proverim zasto im u cenovniku stoji cena u EVRIMA ali navedene cenu u njihovom cenovniku pise sledece: •Sve cene su izražene u dinarima sa obračunatim porezom •Sve cene su izražene sa obračunatim popustom za plaćanje u gotovini ili putem virmana na naš žiro račun. •Zadržavamo pravo promene cena bez predhodne najave i promene istih u cenovniku ili na sajtu
I jos nesto meni niko ne moze da trese kafez jer sam slobodan covek za razliku od nekih koji zive u virtuelnom svetu i sanjaju da postanu `mali od palube`.
Sta ti mislis zasto mnogi ljudi koji su u poslednje vreme odlaze sa foruma pa odlaze bas zbog ljudi kao sto si ti i onaj sto mu je cale ostao na poslu do 3:00AM jer su ATi upravljacki programi spucali OTF i srusili sistem.
Mislim lepo je sto se trudis ali samo budi malo temeljitiji nemoj bas sve napamet i po osecaju jer za osecaj je potrebno daleko vece zivotno iskustvo.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Hajde reci mi ko tebi trese kavez i sta te boli patka sa cim ja idem na net?Dali mislis da si dovoljno kompetentan da meni govoris da `zagrebem po materiji`?Druze obadve teme(posta) za koje se iz samo tebi znanih razloga cimas su bili cisti predlozi,ili ti prepisivanje iz aktuelnih cenovnika odredjenih firmi.A ti sad slobodno okreni Vip,pa ih pitaj zasto im stoji 1,5TB umesto 1T :: i zasto pise da je cena od GTX275-ice 184€,kada to nikako nije isto izrazenoj ceni od 17770 dinara :: :: Sto ti treba sve ovo :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ti mora da radis u toj kucici.. :: :: Nije 184E nego 17770 dianra, i kad pomenute evre menjas po 92 izadje 193Evra manje vise 10E razlike :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Gainward GTX275 :: :: :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Znaci zbog mene i doticnog user-a koji se oslobodio stresa primajuci vas,su ljudi otisli sa ovog foruma.Pa vidi nesto i ja razmisljam o tome odlasku,kada me pola `ne razume` a ljudi poput tebe udaraju recke za neke stvari koje nemaju nikakve veze samnom,samo da bi mogli da posle prebace.Jedino je recka tipa 8600GT na mestu,ali za koju i dalje tvrdim da nema ni reci o funkcionalnom chipu za fiziku.
A to za iskustvo je veoma diskutabilno,u IT sferi sam ja upoznao upoznao ljudi koji imaju i po triput krace iskustvo od mene,pa bi me po znanju mogli nostiti u zubima.A ja da dodjem ovde sa 50 i da onda tupim,nepada mi napamet.Ja ne zalazim u tvoje i bilo cije iskustvo i sasvim sam zadovoljan svojim za ovih 28 godina. Za ovo primanje o osecaju i govorenju napamet nemam komentara,misli sta hoces.
that is it folks!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ko sto mi je neko rekao da proverim kog cetvrtka, otisao do radnje a ono kartica tamo radnik prodavnice odneo kartu kuci da testira ./Zamislite to `? A posto su mi rekli daje i ta karta koju sam narucio rezervisana. Uzeo sam ovu . - Sta sve svet radi danas. Tako da sam ponosan vlasnik Ati Sapphire 4890 Vapor-x ,a. Sutra popodne dajem bench testove.
Opet pogresno tumacenje... Takvim stilom ces krenuti u stranu ka Pufti (definitivno mali od palube)... Taj bre baljezga i kad treba i kad ne treba i sta zna (a malo sta zna) i sta ne zna.
Dakle samo sam ti ukazao na to da budes temeljitiji i nista vise posto u tvojim postovima ima izvesnog kvaliteta u logici i razmisljanju ali i odredjenih (pomenutih) nedostataka koje bi trebalo sam da korigujes.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Znaci zbog mene i doticnog user-a koji se oslobodio stresa primajuci vas,su ljudi otisli sa ovog foruma.Pa vidi nesto i ja razmisljam o tome odlasku,kada me pola `ne razume` a ljudi poput tebe udaraju recke za neke stvari koje nemaju nikakve veze samnom,samo da bi mogli da posle prebace.Jedino je recka tipa 8600GT na mestu,ali za koju i dalje tvrdim da nema ni reci o funkcionalnom chipu za fiziku :: :: A to za iskustvo je veoma diskutabilno,u IT sferi sam ja upoznao upoznao ljudi koji imaju i po triput krace iskustvo od mene,pa bi me po znanju mogli nostiti u zubima.A ja da dodjem ovde sa 50 i da onda tupim,nepada mi napamet.Ja ne zalazim u tvoje i bilo cije iskustvo i sasvim sam zadovoljan svojim za ovih 28 godina :: Za ovo primanje o osecaju i govorenju napamet nemam komentara,misli sta hoces :: :: :: that is it folks! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.