Ica ne mogu da prokljuvim da li je do grafike ili napajanja ,koje napajanje moze komotno da gura ovu hd4890toxic+q6600+4x1gb ram ocz reaper na 1150+5kulera 120mm+1hard+1-2optike
Po raznim forumima sam procitao da to LC napajanje nije CWT vec Andyson! Ttvoja masina ne bi trebalo da trosi vise od 500w,postavlja se pitanje koliko stvarno W ima to napajanje?Mozda ga neko ima pa ce ti reci koje masine guraju.
PCBerza je, u većini, dala realnu, pozitivnu ocenu low-segment ponude LC-a. Ali,(šta da kažem, i ja sam to pomislio dok nisam čuo druge...) onda čovek pomisli sledeće: Kad za 4000-5000 dindži imaju ok napajanja, šta tek imaju za 8k? Mora da je super... Ali, nije. (Jedino lepo zvuči i izgleda, što jes` - yes).
Nije jedino bitno koliku ukupnu snagu napajanje daje vec i koliku snagu daje na grani 12V. Inace preporuka za bilo koje OEM Seasonic M12D napajanje tipa Antec True Power NEW, Corsair ali nisam siguran koja serija je S12 a koja M12D, inace razlika u kvalitetu je dosta na strani M12D dizajna koji ima sve napone stabilisane za razliku od S12 serije koja kontrolise 3,3V i 5V a regulacija 12V se ne vrsi uopste. Daleko od toga da stariji dizajn nije dobar ali noviji je daleko bolji i Antec je poceo da u novijim serijama koristi daleko kvalitetnije elektrolite (NipponChemicon) i ima ih mnogo vise nego ranije (sta reci za filtriranje standby napona sa 4700uF + 1000uF), cena je mislim skoro ista, jedino sto nisu uopste jeftina. Mada ruku na srce i to napajanje od 750W bi trebalo da ima potrebnu snagu, ili je problem u samom primerku napajanja, ako je modularno nemoj koristiti dodatne kablove za napajanje graficke ukoliko imas one koje idu direktno bez modularnih konektora.
to je i vise nego sto treba da bi se gurala ta konfa....realnih 400 w max ali prave snage je dovoljno za tu konfiguraciju...znaci da ti je napajanje felericno,ili ne moze da da deklarisanu snagu ni izbliza.....e sad,moguce je da ti je i nesto oko same grafike....probaj sa nekim drugim napajanjem.....neki chieftec preko 450w bi ti terao to bez problema,jer je to zaista prava snaga.....
citao sa da je corsair ok ali nikako da nadjem tx750ili850ili950 izanima me treba li da svetle diode na grafi na prethodnoj sapphire 4870 su svetlile zeleno tri komada ana ovoj prilikom palljenja trepnu crveno i posle ne svetle imace komp radi ok uglavnom sve ostalo
kazu da 4890toxic trazi oko27A NA OSMOPINSKOM KONEKTORU i ca trosi oko330w sa prethodnom4870 je radilo ko zmaj PSU ima jos 1god garancije u DPM GRAFA JE NOVA 1MESEC stara isto iz DPM
IMAO SAM KAZEM SAPPHIRE 4870 1G ONU SA CRNIM PLASTIKOM OKO KULERA RADILA JE EKSTRA DOK NIJE POCELA DA IZBAUJE TACKICE NA MONITORU RIKAVELA NJENOG RAMA PA SAM U ZAMENU UZ DOPLATU UZEO 4890 TOXIC STAVLJAO SAM U MEDJUVREMENU 8600GTS I NIJE BILO PROBLEMA A I TOXICA SAM STAVLJAO NA DRUGU AMD MASINU DODUSE SA ISTIM NAPAJANJEM NISAM SMEO SA KINESKIM NAPAJANJEM 400W DA PROBAM A NIKAKO DA NADJEM NEKO SOLIDNNO ZA PROBU
Nasao sam da je neki tip imao prolema sa ovim LC 750W I grafom gtx 260 super OC MSI SKORO TOTALNO ISTI SIMPTOMI KA KOD MENE problem resio kupovinom corsaira HX1000W a ja nemam te pare
Antec 750W ima zbirnu snagu na svim granama 12V (ima ih 4) 62A sto je nekih 744W ali je fora u tome sto je svaka grana u mogucnosti da da maximum 25A pre nego sto odreaguje prekostrujna zastita (jer tako zahtevaju zapadni standardi koji propisuju maximalnu dopustenu snagu iz bezbednosnih razloga), ukoliko je na 8-mo pinski konektor doveden napon sa dve grane onda se moze racunati na pik struju od 2x25A a ako je doveden sa jedne grane 12V onda je to razlog gasenja. Za ovo bi vec moralo da se zaviri u samo napajanje.
Na AMD forumu bas predlazu za 4890toxica single rail napajanja tipa CORSAIR,PC POWER I COOLING I SEASONIK ili SILVERSTONE ne secam se tacno ne znam ni sam sta je ok ANTECA I COOLER MAST nikako
`Na AMD forumu bas predlazu za 4890toxica single rail napajanja tipa CORSAIR,PC POWER I COOLING I SEASONIK ili SILVERSTONE ne secam se tacno ne znam ni sam sta je ok ANTECA I COOLER MAST nikako`
Pa pisu ljudi svakakve gluposti, pa Antec TP3 i Corsair HX serija su Seasonic S12 OEM napajanja pa ti sad vidi koliko je tacna prethodna tvrdnja.
Iz mog iskustva, mozda se i ovo desilo. Cudi me da se toga niko nije setio: Popustila pasta izmedju procesora i kulera. Svaka igra, program ili aplikacija koristi u odredjenoj meri resurse procesora. Pretpostavljam da te igrice koje igras, bas onako crpe i muce procesor. E sad, sto procesor vecim intenzitetom radi, to se vise i greje. Ong momenta kada cpu detektuje temperaturu vecu od one na kojoj je u BIOS-u podeseno gasenje, racunar se gasi. U prevodu, mozda se procesor pregreva zato sto postoji toplotna izolacija izmedju njega i coolera i slusa naredbu iz BIOS-a i zato gasi... Koje je resenje u koliko je u pitanju ovo:
1. Podizanje vrednosti u BIOS-u temperature na kojoj se racunar gasi. Ovo ne preporucujem. 2. Ciscenje vatom, pa ponovno ravnomerno nanosenje paste na gornju stranu procesora i donju stranu coolera, kako bi prenos toplote izmedju procesora i coolera bio sto bolji, sa sto manje izolacije.
Moze biti do samog napajanja (cak verovatnije), a moze biti i do kvara na napajanju (pod opterecenjem lose ili pokvareno napajanje daje manji napon na izlazima). Moze biti i do kvara na grafici...
Svakako, ako nemas te stvari u rezervi, nadji nekoga od prijatelja sa konfiguracijom slicne snage, pa malo prevezujte i igrajte se, menjajte grafike i napajanja, a pastu za procesor mozes kupiti gde god hoces za 200-300 dindzi. Eliminacijom ces najbolje dijagnostifikovati kvar. Pozz
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.