Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta mislite o ATI 5000 seriji?
STRANA 1 OD 2  
Scyter Sta mislite o ATI 5000 seriji? 19.10.2009. 16:43 T21084

status: user
broj poruka: 8138
Konkretno me zanima Sapphire 5850.Postoji mogucnost da uzmem nju,samo me zanima da li je pametno sad uzeti ovu grafu?Mislim,zbog hladjenja,drajvera koji nisu jos optimizovani za celu seriju,zbog cene?Ima je za 22k.Ja bi je dobio za par hiljada jeftinije.Neznam da li ce biti OCz SXS 500W dovoljan za ovu zverku?I da li ce E7200@3,7 GHz biti mnogo usko grlo?

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Karta je ekstra 19.10.2009. 16:47 #150240

broj poruka: 6502
za 20k dobijes nivo performansi jedne GTX285, sta dalje pricati... Plus sve ostalo sto prati 5000 seriju. Mislim da hladjenje i drajveri nece predstavljati problem. OCZ bi trebao da bude dovoljan, karta i nije neki potrosac. E7200 i nisam siguran, ali trebao bi da bude ok, sve dok igre igras u max. rezoluciji i detaljima, sto ces sa ovom kartm verovatno moci procesor nece predstavljati usko grlo...

Uzimaj isplati se za 20k, i provrti testove da znamo iz prve ruke kakva je karta.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 19.10.2009. 16:56 #150241

Sad sam bas gledao,karta trosi smesno.151W u fullu,a u idlu samo 27W.Sto se napajanja tice,bice dovoljno.Drajveri i hladjenje me najvise brinu.Za CPU tu i tamo,jer i ne igram u nekoj velikoj reoluciji pa da karta pokaze neku pravu snagu.1680x1050 je smejurija za nju.

Postoji verovatnoca da je uzmem,znaci nije sigurno.

TheBear Ja se ne bih brinuo oko 19.10.2009. 17:02 #150243

hladjenja i drajvera, imas gomilu review-a pa ti vidi performanse su na nivou GTX285, a sa novim drajverima mogu samo da budu bolje ! A i nisam po netu po stranim forumima vdeo toliko zalbi, rade karte ok... A kad ti stavis AA i AF i max. detalje i na primer 1680x1050 (nije nesto prevelika rezolucija al nije ni mala) onda tu procesor i ne dolazi do izrazaja nesto, mislim da bi bio dovoljan.
A 1680x1050 jeste za tu kartu cak i mala rezolucija, ali bices duze vremena miran onda...
Ja bih da sam u prilici svakako uzeo tu kartu sada...

Ishmerish Koliko ja vidim 19.10.2009. 17:28 #150249

broj poruka: 7285
Samo ovaj zeleni potpis ce da bidne problem :)

Ako vec imas kesa,ja stvarno nevidim bolje resenje od najnovije generacije karata.A sto se hladjenja tice nebrini se,ti bloweri se na stocku vrte na 5-10% i tu je neka normalna temperatura,a do 35% su na razdaljini od pola metra necujni.Pod pretpostavkom da su kuleri bolji(+40nm) od ovog na 3870x2 ja sam ovoga pod full load-om drzao oko 50-60° sa 35% brzinom blower-a.

Kupuj i cekamo test.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

SkyFire Au..Vidi ti sad ovo.. 19.10.2009. 17:51 #150254

broj poruka: 18472
@eseses

Sad vec malo preterujes,vise ni ti ne znas sta zelis,sta hoces i sta radis?

@Ishmerish

Sunce mu poljubim pa zar i ti sine Brute?Poceo si kao ovi,copy-paste sa neta i slicne stvari.Gde coveka nagovaras na zlo.Bar da smo kartice probali pa da znamo sta moze da ocekuje.A sta ako se desi usko grlo za CPU ,sto se vec prica na netu,pa onda losi driveri,pucanje u igricama,velike temperature sto vec imaju..Auuu.Cek polako kume da je prvi mi probamo pa tek onda da je nudimo,decko i onako nije neki bogatas,zasto da se opece i prvi da probija led.Nadam se da me razumes.

A tek Medo konstantno ponavlja jedno te isto kao svaba tralala,e medo da sam sad neki bogatas kupio bi ti obe karte da se igras kuci pa da vidimo koliko su realne te price sa neta koje toliko volis.

Za sad svaku sumnju koju sam imao u vezi hw-a nikad nije bilo da sam pogresio.Iskreno se nadam da cu ovde da pogresim u sta cisto sumnjam.Zato cu da se izborim da probam vise tu seriju 5xxx jer mi je muka od reklama i raznih prica,radi ovako,radi onako a kartu jos uvek nema niko!Svasta!

Green Green Grass Of Home

Scyter @SkyFire: 19.10.2009. 17:59 #150258

Ajde na MSN.

SkyFire Re: @SkyFire: 19.10.2009. 18:01 #150260

Zeznuo si me.Hteo sam update.Sad cu da dopisem.

update :

Sad sam isao na benchmark da trazim te rezultate.Ima usera koji vec poseduju ATI 5850/5870 ali ni jedan d aizbaci test.Ima po koji rezultat ali sve izokola.Nem ni jedan shoot pravi da se vide prava setovanja,klokovi,CPU -Z validacija,nista.Totalno neozbiljno!

:: Ajde na MSN
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
TheBear Sky 19.10.2009. 18:01 #150261

zasto tebi smeta HD5000 serija ? Sta to ja pricam a da nije tako, sad bas da svi po netu lazu ne bih rekao... I nije da je niko nema, ima par ljudi na Benchforumu, i nisu se zalili nesto da imaju problema, bar ja nisam video. A Zajebani je rekao da ce uskoro nabaviti kartu i testirati pa cemo videti.

SkyFire @Benchmark 19.10.2009. 18:02 #150263

E najsmesniji lik mi je bio koji ima 5850 a nakacio test sa techpowerup-a!Eno prve nabudzene testove.Hahahahahha.Nesto mi tu smrdi!

Scyter Re: 19.10.2009. 18:03 #150264

Neznam vise ni sam sta da radim.Neki pricaju da je GTX 260 SP 216 zastareo cip i da se ne isplati,neki da se ATI 5800 serija greje,da je bagovita...

SkyFire Svasta,ja nista ne mrzim! 19.10.2009. 18:06 #150269

@Medo ti si izgleda postao jako neozbiljan.Meni ne smeta vec ne volim nerealnost.Reagovao bih isto na bilo sta!Nema pravih testova,sve se svodi na price i spekupacije.Ako zajebani dobije ,verujem da ce biti realan i da ce taj test biti merodavan.Ovo ostalo ne priznajem jer i ne postoji!Samo user review ,nista drugo!Tome i ja tezim,da uzmem te karte vise i da te urbane legende konacno razresim jednom za svagda!End and Over!

gile23 ... 19.10.2009. 18:06 #150270

broj poruka: 9121
Ovako 5850 je citave 4000 jeftiniji od GTX285, a po performansama su isti, a Sky svi pricaju da ce GT300 biti ubica ATI-ja,a nigde nista o njemu ? Sacekaj da Zajebani dobije kartu neces cekati verovatno duze od mesec dana, samo ta karta ce sigurno imati problem sa grejanjem kada se uprlja.

Pozdrav!

SkyFire Re: ... 19.10.2009. 18:11 #150272

Upravo to gile.E vidis u tome i jeste problem.Prica,ono sto me izludjuje!Mogu oni da pricaju da ce ne znam sta biti ubica dok se ne pojavi i to neko ne proba ne verujem ni rodjenom ocu!Shvatas!Ovde je malo drugaciji slucaj.Ovde su izbacene serije ali su testovi na netu prenaduvani.Dok sam ne probam ili neko kome verujem ,ko je realabn i objektivan ne proba,ne verujem necemu sto se na prvu vidi da je preuvelicano.
Sto se GT300 tice,ja imam svoje misljenje ali moje misljenje nema veze sa realnoscu sto moze da se desi.Ja niti bilo ko nismo vidovnjaci da znamo sta moze da se ocekuje.Licno imam podeljeno misljenje,da ce taj GT300 da pokrene citavu revoluciju na polju grafickih chipova kao sto je bilo sa G80 a drugi vid mog razmisljanja je da moze da se desi da podbace i da tio bude normalna serija neke jacine kao sto je GTX295..Isto tako moze se desiti i pad frekfencija samog chipa i sto raznih drugih stvari..

:: Ovako 5850 je citave 4000 jeftiniji od GTX285, a po performansama su isti, a Sky svi pricaju da ce GT300 biti ubica ATI-ja,a nigde nista o njemu
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 19.10.2009. 18:16 #150274

broj poruka: 9121
Napokon da se ti i ja slazemo u necemu :), samo ja licno mislim da ce GT300 biti bas jak ali videcemo. Odgovorno tvrdim sada da ce se 5850 posle nekog vremena napuniti prasine i imace nenormalne temperature, to tvrdim jer imam 4850 sa Single slot kulerom, radila je na niskim temperaturama prvih pola godine, a posle su temperature otisle do neverovatnih granica, 100 stepeni u idle na 100% kulera. Uporedite kulere pa sami zakljucite.

http://www.uberclok.com/blog/uploaded_images/4850-card-737061.jpg
http://thepcreport.net/wp-content/uploads/2009/09/radeon_hd_5850.jpg

Pozdrav!

:: Upravo to gile.E vidis u tome i jeste problem.Prica,ono sto me izludjuje!Mogu oni da pricaju da ce ne znam sta biti ubica dok se ne pojavi i to neko ne proba ne verujem ni rodjenom ocu!Shvatas!Ovde je malo drugaciji slucaj.Ovde su izbacene serije ali su testovi na netu prenaduvani.Dok sam ne probam ili neko kome verujem ,ko je realabn i objektivan ne proba,ne verujem necemu sto se na prvu vidi da je preuvelicano
:: Sto se GT300 tice,ja imam svoje misljenje ali moje misljenje nema veze sa realnoscu sto moze da se desi.Ja niti bilo ko nismo vidovnjaci da znamo sta moze da se ocekuje.Licno imam podeljeno misljenje,da ce taj GT300 da pokrene citavu revoluciju na polju grafickih chipova kao sto je bilo sa G80 a drugi vid mog razmisljanja je da moze da se desi da podbace i da tio bude normalna serija neke jacine kao sto je GTX295..Isto tako moze se desiti i pad frekfencija samog chipa i sto raznih drugih stvari.
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Ovako 5850 je citave 4000 jeftiniji od GTX285, a po performansama su isti, a Sky svi pricaju da ce GT300 biti ubica ATI-ja,a nigde nista o njemu
:: ::
:: :: Pozdrav
Ishmerish Re: Au..Vidi ti sad ovo.. 19.10.2009. 18:17 #150275

A sta treba da kazem istinu pa da opet pocne.Ja sam samo siguran da temperatura nece biti problem,a to sto se prvi macici u vodu bacaju,nemora da bude uvek tacno.Karta je nova i ako moze da je jeftinije dobije,nek je uzme,proba,pa ako mu se nesvidja proda po istoj ceni po kojoj je uzeo a opet jeftinije od radnji.

Al sam ga slozio kao Frojd

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: @esese
:: Sad vec malo preterujes,vise ni ti ne znas sta zelis,sta hoces i sta radis?
:: @Ishmeris
:: Sunce mu poljubim pa zar i ti sine Brute?Poceo si kao ovi,copy-paste sa neta i slicne stvari.Gde coveka nagovaras na zlo.Bar da smo kartice probali pa da znamo sta moze da ocekuje.A sta ako se desi usko grlo za CPU ,sto se vec prica na netu,pa onda losi driveri,pucanje u igricama,velike temperature sto vec imaju..Auuu.Cek polako kume da je prvi mi probamo pa tek onda da je nudimo,decko i onako nije neki bogatas,zasto da se opece i prvi da probija led.Nadam se da me razumes
:: A tek Medo konstantno ponavlja jedno te isto kao svaba tralala,e medo da sam sad neki bogatas kupio bi ti obe karte da se igras kuci pa da vidimo koliko su realne te price sa neta koje toliko volis
:: Za sad svaku sumnju koju sam imao u vezi hw-a nikad nije bilo da sam pogresio.Iskreno se nadam da cu ovde da pogresim u sta cisto sumnjam.Zato cu da se izborim da probam vise tu seriju 5xxx jer mi je muka od reklama i raznih prica,radi ovako,radi onako a kartu jos uvek nema niko!Svasta
:: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Au..Vidi ti sad ovo.. 19.10.2009. 18:21 #150277

Razumem ja tebe.Ali eseses-a da kazem sam na neki nacin upoznao.Kada nekog nesto savetujem,savetujem ga dobronamerno i iz licnog iskustva.Nikad nisam nesto na pamet neprovereno govorio.Plasim se da sumnje koje bacam imaju itekako velike osnove..A decko da uzme nesto ,pa onda da se zeza i prodaje,izgubice sigurno i na ceni i sl a vec je imao jednu takvu situaciju.Malo je to gubljenje zivaca.Zato je moj stav takav kakav jeste.Znaci da bar imam da prilozim neki test i da kazem,tako i tako je bilo,ovo se dobilo,karta je takva i da podvucem crtu.Ali ja je nisam probao a ne zlim d nagadjam.
Doduse,neko mora probiti led,tu si upravu.

:: A sta treba da kazem istinu pa da opet pocne.Ja sam samo siguran da temperatura nece biti problem,a to sto se prvi macici u vodu bacaju,nemora da bude uvek tacno.Karta je nova i ako moze da je jeftinije dobije,nek je uzme,proba,pa ako mu se nesvidja proda po istoj ceni po kojoj je uzeo a opet jeftinije od radnji
:: Al sam ga slozio kao Frojd
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: @esese
:: :: Sad vec malo preterujes,vise ni ti ne znas sta zelis,sta hoces i sta radis?
:: :: @Ishmeris
:: :: Sunce mu poljubim pa zar i ti sine Brute?Poceo si kao ovi,copy-paste sa neta i slicne stvari.Gde coveka nagovaras na zlo.Bar da smo kartice probali pa da znamo sta moze da ocekuje.A sta ako se desi usko grlo za CPU ,sto se vec prica na netu,pa onda losi driveri,pucanje u igricama,velike temperature sto vec imaju..Auuu.Cek polako kume da je prvi mi probamo pa tek onda da je nudimo,decko i onako nije neki bogatas,zasto da se opece i prvi da probija led.Nadam se da me razumes
:: :: A tek Medo konstantno ponavlja jedno te isto kao svaba tralala,e medo da sam sad neki bogatas kupio bi ti obe karte da se igras kuci pa da vidimo koliko su realne te price sa neta koje toliko volis
:: :: Za sad svaku sumnju koju sam imao u vezi hw-a nikad nije bilo da sam pogresio.Iskreno se nadam da cu ovde da pogresim u sta cisto sumnjam.Zato cu da se izborim da probam vise tu seriju 5xxx jer mi je muka od reklama i raznih prica,radi ovako,radi onako a kartu jos uvek nema niko!Svasta
:: :: Green Green Grass Of Home
obradmi Ne bi ti bila losa 5770 ili 5750 19.10.2009. 19:21 #150296

broj poruka: 7723
Za ove 58xx treba ti bas bas jak CPU da ih poteras ,a posto je veca graficka snaga vise ce ti se i grejati.Ako uzimas uzmi Saphire vaporx ili Asus verzije ,Asus cak ima svoje verzije drivera ,alat za OC gpu i memorije iz windowsa , pracenje obrtaja kulera.

trogdor Za 5850 ima 20-ak testova na netu... 19.10.2009. 19:37 #150299

broj poruka: 373
Nije me mrzelo, pa sam video svih 20-ak. Citao sam i misljenja korisnika i skroz su pozitivna, mada je tek mesec dana od kako se kartica pojavila, bice jos vremena da se pokaze.

Nigde nisam video da ima problema sa grejanjem i pucanjem driver-a. Upravo suprotno svi su odusevljeni karticom i zele da nvidia sto pre odgovori na 5xxx seriju, pa da padnu i cene... Kazu ili kasni decembar ili sledece godine ocekuju odgovor nvidie.

Ja bi zabo tog sapphira bez razmisljanja ali mi smeta sto ne dobijes nista uz njega sem drivera... Za kartu od 200e, nema sanse da je to ok... His i XFX imaju bar kupon za dirt2, his ima i neki alat, nista posebno ali simpaticno... Medjusobno su vrlo slicne, mada se taj sapphire izdvaja neznatno, a i mnogo ljudi ga kupuje, valjda je ok onda.

Vredi sacekati da se neki modeli pojave kod nas, pa ce valjda do nove godine i cena malo da padne... Do tada ce vec da bude neki ozbiljniji roundup, pa cu da odaberem pravu stvar nadam se.
Evo nesto sto nije toliko bitno, ali kod svaba je taj sapphire vec danas pao na 206e, juce je bio 216.

Go Go Go !!!

BEmpire ???????? 19.10.2009. 20:34 #150308

broj poruka: 439
Ma da sve jace od jaceg,al sta ce vam te karte kad za mesec-dva izade nove igre koje ce zahtevati graficku sa minimum 16gb memorija,procesor od 1Tbhz,memoriju najmanje 128Gb napajanje barem od 6kW(barem ce biti toplo i preko zime,ko jos moze sebi da priusti i struju) a da plasma lcd sa najmanje 100 miliona boja,i 10000 megapiksela dabi igra bio prijatno za ljudsko oko(posto na manjim rezolucijama i sa manje od 300fps,igre ne izgledaju nikako)...Ma sta nam jos treba,prosto neverovatno kako smo slepi i padamo na neke stosove samo da bi nam uzeli lovu(ako jos imamo)...Ma ko nebi voleo ovakve karte,ali pravo pitanje glasi,sta ce nam ove monstrume?
(Nadam se nisam nikog povredio!!!Poz!!!)

BlueSkyNIS ... 19.10.2009. 20:49 #150311

broj poruka: 860
Pa treba nam da poteramo tupavi, ali lepi crysis na max. Nema veze što su botovi inteligentni kao u CS-u, ali bitno je da je lepo.

Windows-free with Fedora 10

loce Re: ???????? 19.10.2009. 20:53 #150312

broj poruka: 400
ja bih je voleo imati zbog potrosnje. racunar radi non-stop a 80% vremena je u 2d modu (mislim grafika), tako da uopste nije losa ova fora sa potrosnjom u idle-u

.Ma ko nebi voleo ovakve karte,ali pravo pitanje glasi,sta ce nam ove monstrume?
:: (Nadam se nisam nikog povredio!!!Poz!!!
Ishmerish Unforgiven ll 19.10.2009. 21:18 #150320

@B
Empire:Druze ovde su vecina ljudi freakovi,i niko para nema...,a malo pa neko vozi GTX,X2 i CF.I to je normalno za ovaj forum.Ima ljudi sa skromnijim masinama i to je ok,ali u ovakvim diskusijam nema one minorne manjine koja svake 4 godine uzima masinu i nema zelju da svaku seriju GPU-a isproba.Znaci vecinu ovog foruma cine freak-ovi poput mene i hteli oni to da priznaju ili ne,cim dignu neku lovu prvo im je hardware u glavi.To ti je prava i istinska ljubav,a za sve ostale ludost jer ne razumeju sta prolazi kroz vene kada se kupuje toliko zeljeno parce hardware-a.Tako da je odgovor na tvoje pitanje `dali nam to treba` u svakom slucaju DA!

@Sky:pobratime proveri to berzansko sanduce ili ga zapali(pre 3+ sata) :)

Master of puppets

SkyFire @Ishmerish 19.10.2009. 22:06 #150341

Razumeo .Nisi cak ni morao nista da mi odgovoris.

Tebra ima li ko majku mu da je uzeo nesto iz te serije 5xxx,daj da raspalimo neki test.Nisam skoro nista testirao ,uzeleo sam se malo..
Daj da damo ljudima jednu kompletnu sliku ,nesto sto ce im koristiti.Da promenimo malo fukcionalnost ovog foruma,da se vise ljudi ne oslanjaju na rekla kazala price i na razne bum tras reklame sa net vec da ima neko ko ce uvek da ih obavestava o tome.
Benchmark je davno postao nekompetentan na tom polju jer imaju nestrucne ljude.Covek koji testira grafiku ubije je posle testa ili jednostavno proglasi grafiku neklokabilnom!Dzaba im i nivo i ozbiljnost kada im fali strucnost i najvise objektivnost!
Razumem ja da neko navija za svoj brend ali da u testu lazira i vuce ka njemu to je sramota.To je ispod svakog morala.Skines FPS,ovamo,tamo,napravis kompletnu tabelu i voilà eto ga score u korist svog miljenika.Da ne duzim.Ovde su potrebni strucniji ljudi da narodu pomognu.Meni nije problem da izbacim test,ja sam to prvi ovde i radio a i radim cesto za sebe tako da zasto i drugi nebi videli.Kome da krijem.Bar nek se znaju te neke performanse i kvalitet.
Napomenucu da je najkompetentnije user review iskustvo.Najbolja solucija je ta kada test izbaci neko ko malo bolje poznaje materiju.To je nesto na sta covek pouzdano moze da se osloni.Pa nismo ni mi gubavi,sto su sajtovi na internetu ovi poznatiji inostrani bolji od nas.Oni kao imaju vise znanja,sta li?Ma glupost.Sve se to moze ovde i bolje uraditi,treba samo volje i zelje i sredstava za rad.

obradmi Ti strani sajtovi prvi i dobiju graficke 19.10.2009. 23:14 #150388

broj poruka: 7723
I to od ATI ili Nvidia isto se desava i sa CPU ,cak dobiju indzenjerske primerke posalju im besplatno.Recimo to se desava sa Guru3D.
To jedino kada bi se na PC berza napravio poseban link za testove ,ali koje su radili ljudi sa foruma.Sve je stvar na adminu koliko je spreman da prosiri sajt na testove hardvera ,posto se sajt inace i bavi prodajom hardvera.
Sto se tice verovanju stranih sajtova ,pa ako neko vidi slicne rezultate na vise sajtova ,elementarna logika mu kaze da je to to ,nisam sklon teorijama zavere.

@Ishmerish
Svemir nije beskonacan naucno je dokazano vec je u stalnom sirenju,eto i Ajnstajn nesto pogresi.
Ishmerish Re: Ti strani sajtovi prvi i dobiju graficke 19.10.2009. 23:26 #150397

Znaci jos je veci od beskonacnog,koji Ajnstajn?Pa taj bi cirko jelen ispred dragstora da nije posedovao nase gore list.

No opet ne citate ili jednostavno neobradjujete procitano,a u krajnjem slucaju i permutujete po licnim afinitetima :)

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za PRVU nisam siguran`

:: I to od ATI ili Nvidia isto se desava i sa CPU ,cak dobiju indzenjerske primerke posalju im besplatno.Recimo to se desava sa Guru3D
:: To jedino kada bi se na PC berza napravio poseban link za testove ,ali koje su radili ljudi sa foruma.Sve je stvar na adminu koliko je spreman da prosiri sajt na testove hardvera ,posto se sajt inace i bavi prodajom hardvera
:: Sto se tice verovanju stranih sajtova ,pa ako neko vidi slicne rezultate na vise sajtova ,elementarna logika mu kaze da je to to ,nisam sklon teorijama zavere
:: @Ishmerish
:: Svemir nije beskonacan naucno je dokazano vec je u stalnom sirenju,eto i Ajnstajn nesto pogresi.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs