hahaha... znaci kako su jadni ne verujem... uporedjuju karte na papiru, eh sta ti je marketing, sta sve nece uraditi da bi pospesili prodaju svojih gpu-ova. I naravno neko neupucen kad ovo vidi, uzece ATI fala bogu, uzas...
stekao sam utisak da vise naginjes nvidiji(pa otud i to `jadni`)ali se slazem da je ovo poredjenje totalna glupost,dele broj sejdera da bi dobili neki koeficijent koji ne znaci apsolutno nista... mesaju babe i zabe,po ovome bi ispalo da je recimo 4770 sa 640 brza od gtx285 sa 240!
mada to ne menja cinjenicu da ATI trenutno ima bolju ponudu...
AMD claims that ATi Radeon HD 5870 is better than Nvidia Fermi on specifications comparison.
prevod: AMD tvrdi da je ATi Radeon HD 5870 bolji od Nvidia Fermi poređene po specifikaciji.
Po specifikaciji odnosno po količini onog što je ugrađeno u samu kartu ona `na papiru` i jeste jača.
Dakle, po specifikaciji možemo reći da neki tamo automobil sa 5litarskim motorom ide brže od nekog tamo automobila sa trolitaskim motorom, a u suštini znamo da ne mora da bude tako. support normality
Jeste glupo uporedjivati sada tako posto u praksi ne treba da znaci da ce bas tako biti.Dok sa druge strane to jeste marketing i borba za prevlast na trzistu sredstvima kojima se sluze podjednako i jedni i drugi.Samo sto kako god se okrene Ati je tu u mnogo vecoj prednosti,zato sto ce imati bog bi ga znao koliko prodatih proizvoda u momentu izlaska Fermia. ___________________________________________
Pa ne... ne naginjem nVidia-i, ali ovo je stvarnoo.... msm glupost najveca. Jednostavno me iznerviralo to cime se bave... pa to.... nVidia i ATI 2 razlicite arhitekture.... uvek se znalo da je ati imao vise shadera od nVidie, ali je nVidia imala jace shadere, da uzmem u obzir gtx285 kartu...
Malo sam preterao,ovo moje je zvucalo kao:`eno ga nvidijovac,spalite ga na lomaci` :) Izvinjavam se. A jebiga,sto kazu reklama bato,a nije bas i da je nvidija kaludjerica i oni koriste razno razne fore i fazone za marketing kao `the way it`s meant to be played`,kad to vidim u igrici oma mi dodje da pritisnem shift+delete! (iako imam nvidia kartu)
:: :: Pa ne... ne naginjem nVidia-i, ali ovo je stvarnoo.... msm glupost najveca. Jednostavno me iznerviralo to cime se bave.. :: pa to.... nVidia i ATI 2 razlicite arhitekture.... uvek se znalo da je ati imao vise shadera od nVidie, ali je nVidia imala jace shadere, da uzmem u obzir gtx285 kartu.. :: :: To da ATI ima trenutno bolju ponudu slazem se....
Nije bas jadno ali je totalno decije i neprofesionalno!
18.10.2009. 23:55
status: user broj poruka: 18472
Previse tvrd je izraz jadno mada u nekim okolnostima moze se i tako reci.Neprofesionalno je porediti nesto na papiru a znamo da je po papiru ako tako gledamo poredeci nv i ATI ,ATI uvek imao prednost nekad skoro i u duplim performansama na papiru naravno a u realnom radu je bio sporiji!Cisto da te sumnje oko papira,specifikacija i realnog rada razjasnimo. Sto se tice specifikacija za nv,ja ne znam ko je uopste gde video da postoje.Samo spekulacije,NV nije jos ni jednom najavila koje su tacno specifikacije vec je rekla sta bi moglo da se ocekuje.Pa kako onda proizvoljno staviti nesto na papir.To je jednostavno nemoguce izvesti.Poredjenje i sama kampanja je totalno glup potez ali svakako se vidi da se generalno bore za trziste na sve moguce raspolozive nacine. Nego ova reklama mi malo zagolica mastu.Cini mi se da se ATI malo uprpio od Fermija cim ovakve reakcije sebi dopusta.Izgleda da znaju nesto sto mi neznamo
daj bre kolega panticu ne lupaj molim te... svi znaju da taj auto sa 5litarskim motorom mora da pobedi ovaj od 3litra jer ce ovaj sigurno potrositi pre te 3 litre goriva nego ovaj ovih 5 litara.
Ajd uzdravlje
:: AMD claims that ATi Radeon HD 5870 is better than Nvidia Fermi on specifications comparison :: :: prevod :: AMD tvrdi da je ATi Radeon HD 5870 bolji od Nvidia Fermi poređene po specifikaciji :: :: Po specifikaciji odnosno po količini onog što je ugrađeno u samu kartu ona `na papiru` i jeste jača :: :: Dakle, po specifikaciji možemo reći da neki tamo automobil sa 5litarskim motorom ide brže od nekog tamo automobila sa trolitaskim motorom, a u suštini znamo da ne mora da bude tako :: support normalit :: ::
Odosmo u off ali samo da dodam.Ta konstatacija zapravo i nije bas tacna.Japanski automobili sa manjom kubikazom i vecom konjskom snagom prelaze jednako ako i ne i vise od nemackih automobila sto opet ne znaci da ce jedan americki auto sa 8000cc da sahrani jedan nemacki od 5000cc ili 3000cc znaci teorije nema.Stvar je tehnologije a ne zapremine.
Green Green Grass Of Home
:: daj bre kolega panticu ne lupaj molim te.. :: svi znaju da taj auto sa 5litarskim motorom mora da pobedi ovaj od 3litra jer ce ovaj sigurno potrositi pre te 3 litre goriva nego ovaj ovih 5 litara :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: AMD claims that ATi Radeon HD 5870 is better than Nvidia Fermi on specifications comparison :: :: :: :: prevod :: :: AMD tvrdi da je ATi Radeon HD 5870 bolji od Nvidia Fermi poređene po specifikaciji :: :: :: :: Po specifikaciji odnosno po količini onog što je ugrađeno u samu kartu ona `na papiru` i jeste jača :: :: :: :: Dakle, po specifikaciji možemo reći da neki tamo automobil sa 5litarskim motorom ide brže od nekog tamo automobila sa trolitaskim motorom, a u suštini znamo da ne mora da bude tako :: :: support normalit :: :: :: ::
Oduvek sam vise voleo nvidiu, ali je u zadnje vreme nerealna sa cenama, tako da sam se opredelio za atia :D i mogu reci da sam jako zadovoljan. trenutno imam msi 4890 cyclone soc i prezadovoljan sam, za te pare nisam mogo ni gtx275 da kupim
haha ful je `kretenski` porediti nesto sto postoji i nesto sto ne postoji. Taj fermi se najvaljuje mesecima, a nikako da stigne. Kada ga konacno naprave, videcemo, za sada ati dominira. Oduvek sam `gotivio` vise NV, ali trenutno, ati nema konkurenciju sa novom generacijom kartica. Pitanje je samo dokle ce se gt300 cekati. Voleo bih da iznenadi, pa da ati obori cene i tako u krug.
Sada imamo prvi put u istoriji uvodjenje cash-a u GPU sto je uradila Nvidia sa Fermi ,mislim da je izvorni Fermi pravljen za HPC trziste gde je veca lova nego za desktop.Derivati Fermija t.j mainstream GPU ,nesto slicno ATI 57xx seriji ce se pojaviti negde u martu iduce godine to su sadasnja predvidjanja.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.