Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI ili Gainward?
STRANA 1 OD 3  
Scyter MSI ili Gainward? 09.10.2009. 21:59 T20823

status: user
broj poruka: 8138
Planiram da u skorije vreme uzmem novu grafu.U pitanju je GF GTX 260 SP 216.Zanima me Vase misljenje i iskustva kojeg proizvodjaca uzeti?Meni je MSI GF GTX 260 SP 216 Twin Frozr OC zapao za oko.Skoro je uzeo drug doticnu karticu i extra je!Hladna,tiha,ma sve.Kakav je Gainward GF GTX 260 SP 216 GS?Cuo sam da se kvari?Da li je bucan?Da li se greje?

The Way It`s Meant To Be Played
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Po nekom mom misljenju 09.10.2009. 22:04 #147286

broj poruka: 6502
te nabudzene nereferentne karte su bacanje para jer obicno su skuplje od referentne a performanse iste, hladjenje je i referentno sasvim ok pogotovo kod GTX2xx serije...
Ja bih gledao neku najjeftiniju GTX260 a garanciju svaka ima, i za godinu dve ces je sigurno zameniti za jacu, te OC i nabudzene verzije koje imaju 2-3FPS vise ne bih uzimao...
Razmisli i o GTX275, dobijes 5% slabiju kartu od GTX285.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 09.10.2009. 22:06 #147289

Hmm...Pa ima Gainward GS za 14k da se nadje.Dok MSI kosta 15k.Nije mi tu velika razlika,samo me zanima kakve su karte,pogotovo ova Gainward?
Sto se tice GTX 275,ona kosta minimum 18k,sto mi je mnogo.Ne bih davao vise od 15k.

TheBear Ja pravo da ti kazem 09.10.2009. 22:12 #147293

ne bih davao 1000 din. vise samo sto je ta TwinFrozr, i taj Gainward ima dobro hladjenje....
Nisam imao kartu ali znam za Gainward GTX285 koja isto izgleda sa istim onim kulerom kao na toj GTX260 da je sasvim ok karta.

To je ovakva karta valjda ta Gainward GF GTX 260 SP 216 GS:

http://www.thg.ru/technews/images/gainward_gtx_260_gs-160209.jpg

SkyFire Ako mene poslusas.. 09.10.2009. 22:17 #147297

broj poruka: 18472
MSI bez razmisljanja.Ima bolju elektroniku i plsu imas regulaciju napona sto omogucava mnogo veci OC potencijal!MSI ima sad i svoju podrsku sa Software MSI AfterBurner koji zamenjuje rivu a imas jos mnogo vise mogucnosti..
Ta serija se pokazala odlicno,uostalom pogledaj malo reviewe po netu.
Ja se nebi dvoumio ni najmanje a pogotovu sto Gainward za sigurno vise ne pravi kvalitetne karte kao nekad.
Golden sample samo nalepljuje nalepnicu,ni G od probranog primerka.Plastika se koristi ona najjeftinija kineska i kad se karta zagreje smrdi na les.Ostale komponente takodje jeftine..Uostalom ko to malo bolje zagleda i moze da uporedi moze da potvrdi ovo sto ja pricam da ne ispadne da lupam gluposti.
Hebi ga kad nema Machine da me podri,on bi to najbolje objasnio mada Machine ne voli MSI nikako!Hahahahahah.

Green Green Grass Of Home

Scyter Re: Ja pravo da ti kazem 09.10.2009. 22:18 #147298

Da,to je ta karta.Ovako izgleda extra,ali me najvise zanima da li je tiha i da li je hladna?

:: ne bih davao 1000 din. vise samo sto je ta TwinFrozr, i taj Gainward ima dobro hladjenje...
:: Nisam imao kartu ali znam za Gainward GTX285 koja isto izgleda sa istim onim kulerom kao na toj GTX260 da je sasvim ok karta
::
:: To je ovakva karta valjda ta Gainward GF GTX 260 SP 216 GS
:: http://www.thg.ru/technews/images/gainward_gtx_260_gs-160209.jp
Scyter Re: Ako mene poslusas.. 09.10.2009. 22:20 #147301

To sam hteo da cujem...Znaci MSI?Cuo sam da su joj konderzatori veoma kvalitetni i da ne cvrce kao kod nekih drugih proizvodjaca?

:: MSI bez razmisljanja.Ima bolju elektroniku i plsu imas regulaciju napona sto omogucava mnogo veci OC potencijal!MSI ima sad i svoju podrsku sa Software MSI AfterBurner koji zamenjuje rivu a imas jos mnogo vise mogucnosti.
:: Ta serija se pokazala odlicno,uostalom pogledaj malo reviewe po netu
:: Ja se nebi dvoumio ni najmanje a pogotovu sto Gainward za sigurno vise ne pravi kvalitetne karte kao nekad
:: Golden sample samo nalepljuje nalepnicu,ni G od probranog primerka.Plastika se koristi ona najjeftinija kineska i kad se karta zagreje smrdi na les.Ostale komponente takodje jeftine..Uostalom ko to malo bolje zagleda i moze da uporedi moze da potvrdi ovo sto ja pricam da ne ispadne da lupam gluposti
:: Hebi ga kad nema Machine da me podri,on bi to najbolje objasnio mada Machine ne voli MSI nikako!Hahahahahah
:: Green Green Grass Of Home
TheBear Trebalo bi da je efikasan kuler 09.10.2009. 22:25 #147303

na toj Gainward a za buku stvarno nemam pojma ne bi sigurno trebalo da je nesto previse bucna...
Kako hoces, nije ni taj MSi los, e sad dal vredi 1000 din. vise ja mislim da ne, ti kako hoces...

imarkovic .. 09.10.2009. 22:54 #147310

broj poruka: 19012
Sky, da ne preterujes malo, mislim, pljujes Gainwarda na sve strane, a sve na osnovu glasova, ja sam imao ranije 9600GT GS, burazer obicnu GT, moja je bila znatno jaca, kada sam mu je dao, odusevio se razlikama u performansama sa prelaska obicne Gainward GT na GoldenSample, uopste nije tacno da je u pitanju samo `nalepnica`, DA, tacno je da lepe nalepnice GoldenSample na kutiju od pakovanja, ali to ne znaci da naplacuju samo nalepnicu, bez trunke performansi vise, pa nisu ni oni moroni, znaci, imao sam tu 9600GT GS, jos par ortaka su furali obicnu GT, sada imam GTX260 sp216 GS, kad je uzmes u ruku, ko je drzao, primetio je da plastika bas i nije kako kazes `najjeftinija kineska`, `i kad se karta zagreje, smrdi na les`, MISLIIIIM, o cemu brate milim ti pricas, mislim, ovakvu konstataciju nisam ocekivao od tebe, obzirom da se bavis time cime se bavis, i obzirom da su mnoge karte prosle tvoja `mocna` testiranja... Druga stvar, ajde 9600 je inace hladna, ali ova 260GTX je mnogo hladnija od referentnih modela, a plus se OCuje fino, hladjenje se podesava ExpertTool software-om, sto je opet plus, tako da nemoj pricati, ne kazem zato sto ja imam Gainward-a, boli me bas da hvalim svoju graficku, vec zato sto je stvarno dobra i hladna, tiha, imao sam je pre, uzeo sam je opet, i ubuduce cu uzimati samo Palit i Gainward.

@eseses
Toplo bih ti preporucio Gainward-a GoldenS, radije nego MSI, ne mislim da je MSI los, dosta su se popravili, ali ova graficka je hladnija od referentnih.

SkyFire Re: Re: Ako mene poslusas.. 09.10.2009. 22:55 #147311

Od prilike si dobro cuo.Uclani se na hwgurus i obrati se spacemaster-u,on je neke njihove proizvode testirao i mogao bi podrobnije da ti objasni sve sto te interesuje.
Tacnije potvrdice sve ovo sto sam ti ja rekao.

:: To sam hteo da cujem...Znaci MSI?Cuo sam da su joj konderzatori veoma kvalitetni i da ne cvrce kao kod nekih drugih proizvodjaca
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: MSI bez razmisljanja.Ima bolju elektroniku i plsu imas regulaciju napona sto omogucava mnogo veci OC potencijal!MSI ima sad i svoju podrsku sa Software MSI AfterBurner koji zamenjuje rivu a imas jos mnogo vise mogucnosti.
:: :: Ta serija se pokazala odlicno,uostalom pogledaj malo reviewe po netu
:: :: Ja se nebi dvoumio ni najmanje a pogotovu sto Gainward za sigurno vise ne pravi kvalitetne karte kao nekad
:: :: Golden sample samo nalepljuje nalepnicu,ni G od probranog primerka.Plastika se koristi ona najjeftinija kineska i kad se karta zagreje smrdi na les.Ostale komponente takodje jeftine..Uostalom ko to malo bolje zagleda i moze da uporedi moze da potvrdi ovo sto ja pricam da ne ispadne da lupam gluposti
:: :: Hebi ga kad nema Machine da me podri,on bi to najbolje objasnio mada Machine ne voli MSI nikako!Hahahahahah
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
imarkovic btw 09.10.2009. 23:00 #147315

ne mogu kondenzatori da zuje, vec to sto zuji su čoperi, odnosno `zavojnice` po starom recniku..

SkyFire Pazi ovako.. 09.10.2009. 23:01 #147316

@imarkovic

Glup nisam a umem da citam i izmedju redova pa znam da ti nisam bas omiljeni lik.Ali..
Prvo ne pljujem stalno i ne pljujem uopste vec izlazem ono sto sam video.Ima i strucnijih od mene koji to mogu da potvrde.Ja samo pricam na osnovu onog sto iskusim.Nikad nisam slagao niti pricao neke bajke.Sve sto kazem na ovom jebenom forumu je iz dobre namere da nekom pomognem a ne da solim pamet i glumim nekog znalca!Ko je tako protumacio ocigledno nije dovoljno ukljucio mozak.
Sto se tice Gainworda bio je odlican a najbolji je bio za vreme G80 kartica odnosno 8800 serije.Zato je i bio skup kao djavo,skuplji od svih referentih primeraka.Od tad je polako poceo da popusta sitno dok nije postalo i suvise primetno.

Da te pitam nesto.Jel znas zasto se zove Golden Sample i na sta se to odredjeno odnosi?

Ima mnogo strucnijih ljudi sa vecim iskustvom od mene.Nije tesko proveriti moju pricu koju ja pricam na pamet kako ti kazes.

philaemos ... 09.10.2009. 23:09 #147327

broj poruka: 2743
Ja sam do sada imao 2 Gainward karte
nVidia 7600GS
i trenutni HD4850

Niti im je bilo sta pistalo, niti su se cule, niti grejale, a kamoli smrdele (ali ok, za ovaj HD4850 jos ima vremena da prosmrdi na les sto bi rekao Sky )

tortojed Gainward=Prva liga! 09.10.2009. 23:17 #147330

broj poruka: 10999
Godinama se takvim pokazao, kako na mojim makinama tako i na onima koje sam sklapao za druge (iskljucivo su to bile eNvidije).

SkyFire Posto se imarkovic nasao sad u cudu ili coolira da mu odgovorim.. 09.10.2009. 23:18 #147331

Golden Sample se zove zato sto su to probrani chipovi za tu seriju.A sto su probrani?Zato da bi radili na vecim frekfencijama i zbog jednog glavnog aduta - zbog overkloka.To prodaje tu seriju.Zato se zove golden sample.

Primer najsveziji.Jedan moj kolega je uzeo skoro novu kartu GTX275 Golden sample koja radi normalno u tim normalnim uslovima bez OC-a .Poznavajuci nvidiu,svaka serija pocev od G80 ide opusteno 100 Mhz iznad pa i dalje,zavisno od primerka kao standardni oc tj stabilnu vrednost za svaki dan.Ovaj nece ni da mrdne ni na 80 Mhz a jos moraju da mu se smanjuju shaderi mnogo vise nego li kod ostalih referentnih modela a ova karta cak nije ni referentna.Sto se tice buke,urla Boga mi dosta i mora fan da se drzi na 35% da bi bilo ok.
Jedan od primera zasto se zove Golden Sample i zasto je to sad samo nalepnica i za sigurno samo obican chip,ni p od probranog.Da ne ispadne kako sam samo dao jedan primer i da to nije kompetentno recicu da to ne sme da se desi kod Golden Sample-a jer je bas zbog toga Golden Sample,nije obican model!
Hoces jos primera da ne ispadne da lazem i da nagadjam.Ako pocnem da pisem a i ovako ne znam da pisem kratko bice cela jedna strana ..

@Philaemos

7xxx serija je bila bruka.Odlicni su to bili primerci.I danas dan nalecem na te kartice koje rade besprekorno!

imarkovic @SkyFire 09.10.2009. 23:21 #147334

brate, nemoj tako pogresno da me shvatas, stvarno nemam nista protiv tebe, nisam tip koji rasudjuje na osnovu `foruma`, nemoj da razmisljas tako, uopste te ne napadam, samo stvar je u tome sto ne mogu se pomirim sa time sto si to tako rekao, kao da Gainward-a pravi neka rumunska firma, pa ubacuje jos kinesku najjeftiniju plastiku, koja smrdi na les kada se zagreje, itd, kako to moze da bude tacno, kazi ti meni? jel ima neko ko moze ovo da potvrdi???...ja ovo kazem na osnovu mog iskustva, eto, znaci ne bih tvrdio da stvarno nisam imao Gainward-a od 9600GT serije i da ne znam nekoliko njih koji ga takodje poseduju duze vreme sa zadovoljstvom...

Ne znam zbog cega se konkretno zove Golden Sample, ali znam da im je podignut radni takt i da su brze od obicnih modela, GS je iz vrh ponude odredjenog modela, kao npr. kod ASUS-a TOP.

SkyFire @imarkovic 09.10.2009. 23:26 #147337

Dobro,mozda sam doneo pogresan sud.I ako ovo nije za forum mogu ti reci da sam za tebe cuo samo lepe reci hvale..
Eto gore ti objasnih.Imao sam cak modele i 8800 koji su imali tu jeftiniju plastiku i te jeftinije komponente ali su im kartice uvek bile dosta hladne to stoji sa dobrim oc potencijalom.Sad nije bas tako..
Problem forumasa i mene je taj sto ja ne pricam na pamet i ono sto procitam na netu nego uvek imam priliku da uporedim dva proizvoda.Onda ispadne kao da se preseravam i glumim nekog baju .Srecom ima i onih koji to pravilno shvate.
Kad uporedjujem i testiram nekad je to moj hw,nekad uzmem od prijatelja,nekad se slucajno nadje jer gde je hw tu sam ja.To je trenutno nesto sto me najviose zanima u zivotu pored onog od cega zivim..
Znaci ne pricam nikad na pamet.

Scyter Re: 09.10.2009. 23:37 #147342

Momci,nisam stavio temu da bi se svadjali,samo me je zanimalo vase miljenje i iskustva,nista vise.Nemojmo se svadjati,svako ima razlicito misljnje i zbog toga dolaze prepirke,ali treba biti samo malo realan.

imarkovic @SkyFire 09.10.2009. 23:37 #147343

OK, sve je u redu, komentari su ti na mestu, samo me jos uvek pecka ono za plastiku i les, ajde priznaj da je to malo bilo sa averzijom prema Gainward-u

@eseses
niko se ne svadja, samo mala diskusija, nista neprijatno..

SkyFire Re: @SkyFire 09.10.2009. 23:48 #147347

Ne pomerio se sa mesta ako sam te slagao za plastiku.Nadam se da ces imati priliku da uporedis dve iste karte pa pogledaj malo odnos kvaliteta.

Kako se zapravo prave kartice?

Chip se dodeljuje svakom brendu.PCB stampa nvidia ili eVga recimo.Dodatnu elektroniku i na kraju sam referenti cooler rade brendovi gde na kraju lepe svoje nalepnice.Referentan cooler i sam dizajn se zove bas zbog toga sto je propisan zakon o postovanju da sve kartice budu iste.Dozvoljeno je par firmi izuzetak u kontroli frekfencije i na kraju sada tek od skoro i ceo non referentni dizajn.Sa non referentnim coolerima prica ide odavno to svi znamo..Sve to propisuje nvidia.

Da li si se zapitao kad se koriste referentni modeli kartica na testu na istoj konfiguraciji zasto ima razlike u fps-u na istim frekfencijama,znaci uslovi isti za sve.Sve referentno.
Verovatno zbog tih nekih elemenata koje sacinjavaju kartu,verovatno zato sto sve nije bas 100% isto.Hm..Da li nagadjam ili sam mozda u pravu?Mozda?

:: OK, sve je u redu, komentari su ti na mestu, samo me jos uvek pecka ono za plastiku i les, ajde priznaj da je to malo bilo sa averzijom prema Gainward-u
:: @esese
:: niko se ne svadja, samo mala diskusija, nista neprijatno.
urosk Msi! 10.10.2009. 00:08 #147352

broj poruka: 462
Pre neki dan sam uzeo doticno kartu, msi, i odusevio sam se! Tiha je, brza , jer je faabricki oc i izuzetno je kvalitetno odradjena. Stvarnu se je odradili svetski, plus u 2d rezimu obara taktove sto je po meni jedini minus gainwardove karte, a sto se tice kvaliteta ne bih da sudim jer nisam video gainwardovu kartu! Mislim da nema potrebe za raspravu jer svako ima neki svoj pogled i razmisljanje, ali mislim da je ovde sky ipak najiskusniji i treba uvek poslusati njegov savet!!! Decko se stvarno razume u karte i kvalitet komponenata, mada nekad ume da pretera (`plastika smrdi kao les`), ali u svakom slucaju zna sta prica!

SkyFire @urosk 10.10.2009. 00:16 #147355

Hvala na komplimentima ,mislim da nije bilo potrebe za tim i da si malcice preterao,ima jos iskusnih ljudi ali hvala jos jednom.

Sto se tice `Smrdi ko les` .Pa ja sam poznat po tome kad docaravam da se koristim ulepsavanjem situacije sa odredjenim izrazima.Hahha.Pazi,kako opisati taj opor miris od koga zaboli glava.Naravno da tako ne smrdi i da sam preterao ali je iritirajuce.Zapali nekad jeftiniju plastiku pa ces da vidis kako gadno smrdi a jos gadnije kada ogoreva.

imarkovic @SkyFire 10.10.2009. 00:19 #147359

ok matori, `everything is clear, you maked your point`, *ebo i Gainward i referente
pozdrav
gile23 ... 10.10.2009. 00:20 #147361

broj poruka: 9121
Ova moja 4850 u kucistu samo sto ne poleti koliko se cuje :). A sto ne bi uzeo 4890 za 15k-16k ?

Pozdrav!
SkyFire Ne znam stvarno kako zvuci dok pisem! 10.10.2009. 00:24 #147366

Evo karte :

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&cat3_no=&prod_no=1893

Ja stojim iza toga da je ovo bolji izbor.Naravno nije na meni izbor niti ja nekog zelim da nagovaram.I ako uzme Gainward nece se sigurno pokajati vec ce biti zadovoljan.Ja gledam odredjene detalje pa to kod mene i presudi.Razlika uvek postoji samo je treba primetiti.

P.S.Sad mi krivo kad dodje do ovako neceg.Ni najmanje ne zelim da ispadne da nesto mrzim.Zapazam samo neke detalje.Gainward je odlicna firma i nema govora o tome da je to neko djubre i sl ako je tako zvucalo iz mog posta.Uvek malo ostrije pisem tj izrazavam se kao i kad se obracam.Znaci nije ni blizu toga da je to moje misljenje niti je u realnosti tako.Primetio sam samo da su opali sa kvalitetom i to je sve.Ne znam,mozda sam i u zabludi..Pozdrav svima.

gile23 Re: Ne znam stvarno kako zvuci dok pisem! 10.10.2009. 00:26 #147368

broj poruka: 9121
4890=15k, 4890 VaporX=16k.

Pozdrav!

:: Evo karte
:: http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&cat3_no=&prod_no=189
:: Ja stojim iza toga da je ovo bolji izbor.Naravno nije na meni izbor niti ja nekog zelim da nagovaram.I ako uzme Gainward nece se sigurno pokajati vec ce biti zadovoljan.Ja gledam odredjene detalje pa to kod mene i presudi.Razlika uvek postoji samo je treba primetiti
:: P.S.Sad mi krivo kad dodje do ovako neceg.Ni najmanje ne zelim da ispadne da nesto mrzim.Zapazam samo neke detalje.Gainward je odlicna firma i nema govora o tome da je to neko djubre i sl ako je tako zvucalo iz mog posta.Uvek malo ostrije pisem tj izrazavam se kao i kad se obracam.Znaci nije ni blizu toga da je to moje misljenje niti je u realnosti tako.Primetio sam samo da su opali sa kvalitetom i to je sve.Ne znam,mozda sam i u zabludi..Pozdrav svima
:: Green Green Grass Of Home
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs