Da li neko moze da mi kaze zasto se desava sledeca pojava? Od kako imam ovu karticu, kada ukljucim PC, ventilator na grafickoj radi max i stvara uzasnu buku. Sve do trenutka kada se pojavi logo za win pri podizanju i posle par trenutaka utihne. Moze li ovo nekako da se ukloni i da se ne cuje toliko ventilator pri ukljucivanju PC?
meni se to desavalo na 9600GT,sta ti smeta to to traje oko 1 minut nije to bitno,mozes da ga smanjis tako sto ces da kupis fan kontoler i njime fixiras broj obrtaja
100% je broj obrtaja dok ne ucita softwersku kontrolu obrtaja iz nVidia control panela ili iz cega vec kontorlishes(neki software uz grafu tj njeog prozivodjaca)
Normalna stvar za Gainward,i Palit ima slicne tripove ali to nista ne smeta...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Da li neko moze da mi kaze zasto se desava sledeca pojava? Od kako imam ovu karticu, kada ukljucim PC, ventilator na grafickoj radi max i stvara uzasnu buku. Sve do trenutka kada se pojavi logo za win pri podizanju i posle par trenutaka utihne. Moze li ovo nekako da se ukloni i da se ne cuje toliko ventilator pri ukljucivanju PC?
to je normalno kod Gainward-a, to je dobra stvar, ja sam imao GW 9600GT GS, koja je isto tako radila, fan se zavrti jako, dok ne ucita driver, sada imam Gainward GTX260 i fan se zavrti pri paljenju kompa isto tako, ali samo do BIOS-a i onda se spuste brojevi obrtaja, to je isto kod Palita, jer su to iste graficke, Gainward je u stvari Palitov, moraces da se pomiris sa time, nema sanse da to menjas, jednostavno tako funkcionise graficka.
...po meni je to odlicno resena stvar sa BIOS`om, prvo, ako i ima sta prasine, sto nije nemoguce da se slegla dok je komp bio ugasen, izduvace je sigurno drugo, dok je komp u stanju dok ne stigne do ucitavanja softverske kontrole, vecina stvari radi u loop-u, tako da komp nesto stalno `radi`, a ustvari ne radi nista, i tako se greje, pa mu ovo dobro dodje. a predpostavljam da ima jos mnogo drugih stvari za koje je to sigurno dobro... ...ista stvar je i sa Ati karticama, narocito Spin up kod 4870 modela, ...mislim da moze da se resi to malim editom u BIOS`u graficke, potrazi malo po netu, suigurno ima nesto...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Isto iskustvo sa 9800gt i sada sa GTX 260 (oba GW),tako da je sve u redu :) Inace kolko vidim 2005. gainward se spojio sa palitom,dal to znaci da ih je palit kupio ili?
:: to je normalno kod Gainward-a, to je dobra stvar, ja sam imao GW 9600GT GS, koja je isto tako radila, fan se zavrti jako, dok ne ucita driver, sada imam Gainward GTX260 i fan se zavrti pri paljenju kompa isto tako, ali samo do BIOS-a i onda se spuste brojevi obrtaja, to je isto kod Palita, jer su to iste graficke, Gainward je u stvari Palitov, moraces da se pomiris sa time, nema sanse da to menjas, jednostavno tako funkcionise graficka :: :: ::
Normalna stvar. Kontrolu obrtaja preuzima drajver...
09.10.2009. 23:24
status: user broj poruka: 10999
graficke karte na pocetku load-ovanja Win-a. Ista se stvar dogadja (ne znam da li si primetio) kada deinstalises drajver - angazovanost ventilatora na kuleru naglo poraste na 100%.
Isto tako radi moj Gainward Radeon 4850. Ali vrlo kratko, tipa 10 sec. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Hahahahaha sad ce imarkovic da me zadavi.Salim se. Ovo je sasvim normalna pojava i ne desava se samo kod Gainwarda vec i kod ostalih brendova i ostalih serija karti.Nista zabrinjavajuce sto bi trebalo da ugrozi uzitak koji pruza jedna takva kartica I tortojed rece..
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.