Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Game testovi Ati 5770 i 5750 Juniper
STRANA 1 OD 1
obradmi Game testovi Ati 5770 i 5750 Juniper 09.10.2009. 19:34 T20816

status: user
broj poruka: 7723
5750

http://xtreview.com/images/junip-%20arch%205.PNG

5770

http://xtreview.com/images/junip-%20arch%204.PNG

Benchmark za obe karte u frejmovima po sekundi.

Launch date :13 oktobar 2009

Karakteristike 5700 serija:

Radeon HD 5770 - > 9, 10 SIMD blocks, 800 stream processors, 40 sample units and textures filtering, 16 blocks ROP, 128- bit memory, the core clock frequency 850 MHz, the memory clock frequency GDDR5 1200 MHz (effective – 4800 MHz), energy consumption in the reset regime - 18 W, under load - 108 W.

Radeon HD 5750 - > 9-129, 9 SIMD blocks, 720 stream processors, 36 sample units and textures filtering, 16 blocks ROP, 128- bit memory, the core clock frequency 700 MHz, the memory clock frequency GDDR5 1150 MHz (effective – 4600 MHz), energy consumption in the reset regime - 16 W, under load - 86 W.

Elder video card will cost only 9, and it will be equipped with 1 Gb video memory. Low-end will be evaluated at 9 or 9, depending on the video memory volume : 512 mb. and 1 Gb respectively
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Samo 108W 09.10.2009. 19:40 #147201

broj poruka: 6502
5770 a te performanse i specifikacije, svaka im cast. Ima da zameni lepo 4870 a plus ce imati i DX11.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Da odlicne perfomanse za Ati 5770 slozio bi se ,Bear 09.10.2009. 21:43 #147269

Posto je ovo iz AMD Confidental pretpostavljam da su kartice isprobane na AMD Phenom II 955.Ne iskljucuje se mogucnost i vise frejmova sa jacim modelima CPU Intel ili noviji AMD.

Za 5770 postojace 2 modela ,jedan sa 512 MB i drugi skuplji sa 1 GB GDDR5.Sa 1 GB GDDR5 kostace 159 $ a ovi sa 512 MB kostace 109 do 129 $ zavisno od proizvodjaca.

Koliko frejmova po sekundi je dovoljno za igrice?

Igranje

manje od 60 FPS najbolje moguce za igrice

izvor Guru 3 D
obradmi Koliko frejmova po sekundi je dovoljno za igrice? (ispravak) 09.10.2009. 21:44 #147272

Igranje

manje od 60 FPS najbolje moguce za igrice

izvor Guru 3 D

TheBear Za igre sve preko 30 je super 09.10.2009. 21:46 #147273

to se zna, 60 je idealno...
Ja sledecu kartu ne uzimam a da nema 1GB memorije...

obradmi Neda scripta PC berze simbole manje ,i vece i jednako da se prenesu na sajt 09.10.2009. 21:49 #147274

Uglavnom 30 do 40 moze da se igra ,40 do 60 frejmova je dobro za igranje ,vise od 60 idelano za igranje.

Ishmerish Re: Neda scripta PC berze simbole manje ,i vece i jednako da se prenesu na sajt 09.10.2009. 22:02 #147283

broj poruka: 7285
Sve je to lepo Obrade,samo ti ta teorija ne drzi vodu.Ljudsko oko nemoze da registruje promene preko 35 slika u sekundi,isto kao i odziv od 2ms i ispod.Tako da bih jako voleo da mi navedes razlike u prikazu fiksnih 35FPS-a i 60.

Sto se karte tice morace posteno GPU da bude jaci da bi jadna magistrala mogla da parira 256bit-noj na 4870-tci.Ja licno u ovoj postavci nebih uzeo kartu od 128bit-a makar isao i DX12 uz nju.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Uglavnom 30 do 40 moze da se igra ,40 do 60 frejmova je dobro za igranje ,vise od 60 idelano za igranje
::
TheBear Pa s bozirom da je 09.10.2009. 22:07 #147291

4770 kao 4850, 5770 mora osetno jaca da bude, odnosno bar kao 4870, sve ispod bi bilo smesno unapredjenje u odnosu na 4770...

A to za FPS, ja vidim razliku izmedju 35 i 60 zavisno i od igre, a preko 60 se stvarno ne vidi, 60 ili 120 to izgleda isto vec...

obradmi Ishmerish bila je ta rasprava na PCberzi 09.10.2009. 22:12 #147295

uglavnom sto vazi za igrice ne vazi filmove ,posto je kod igrica varibale birthrate ,a kod filmova constant birthrate ,za igrice mora vise frejmova od 25-30 jer variraju frejmovi po scenama.Inace ovo sto sam dao za frejmove je sa Guru 3 D.

obradmi Vise od 60 frejmova kod igrice 09.10.2009. 22:18 #147299

ljudsko oko ne moze da primeti ,jednostavno mozak nije programiran za to ,slozio bih se Bear.
SkyFire Re: Re: Neda scripta PC berze simbole manje ,i vece i jednako da se prenesu na sajt 09.10.2009. 22:50 #147309

broj poruka: 18472
:: Sve je to lepo Obrade,samo ti ta teorija ne drzi vodu.Ljudsko oko nemoze da registruje promene preko 35 slika u sekundi,isto kao i odziv od 2ms i ispod.Tako da bih jako voleo da mi navedes razlike u prikazu fiksnih 35FPS-a i 60

Kolega oprosti ali ovo izlaganje je skroz netacno.Da ti stari gamer objasni.Prvo,FPS nije onaj FPS kojim se u realnom zivotu predstavlja ,koji se recimo meri u filmskoj produkciji.Svi se hvataju na tu foru ne treba vise od 25 FPS jer sve ide glatko.Nije tacno,to je izgovor za one ljude koji podrzavaju tu teoriju iz prica jer su tako culi i za one koji imaju slabije karte pa veci FPS ne mogu ni da postignu.Ispod 25 FPS je Slow Motion skoro pa tako..
Razlika ne da nije mala vec je jako primetna.30 FPS moze da prodje za igru ali je opet na neki nacin natezanje,slika se rasteze po ekranu.Tacno je da je 60 FPS idealno jer taj broj FPS-a daje najbolju gipkost da ni u jednom trenutku nema `zastoja` ,pokreti,brzina i odziv ide tecno.Sve ispod 60 se vec oseca polako i primetno do odredjene vrednosti kad je zaista velika razlika.Veruj mi da vidim i osetim razliku i iznad 60 FPS.Kad je cak i 100 FPS osecam da bukvalno sve leti,osetim razliku ali ne u toj meri da sad znam koji je tacno framerate,to niko ne moze da proceni ali znam da je veci..
Ili ne zapazas detalje ili ocigledno ne igras toliko igre pa zato imas tu teoriju koja i da je tacna ne odnosi se uopste na gaming.Ljudi su ovo pogresno povezali.
philaemos ... 09.10.2009. 22:58 #147314

broj poruka: 2743
Skines FurMark, pokrenes i lepo vidis buckicu koja se vrti, i u zavisnosti od FPS-a koji ti pise sa leve strane osetis razliku. Naravno ko ima dobru grafiku imace dosta FPS-ova pa nece da primeti nista, ko ima slabiju, moze da menja podesavanja, pa lepo da vidi kako izgleda 25 FPS, 35, 40, 60,...

Ishmerish Re: Re: Re: Neda scripta PC berze simbole manje ,i vece i jednako da se prenesu na sajt 09.10.2009. 23:03 #147318

Jebem li ga Sky,vec skoro dve decenije picim igre,u mortal kombatu sam bio jedan od jacih u zemlji,kompise vostim od kada su im igre pocele da budu bolje od konzola.I stvarno nevidim razliku izmedju 40 i 100 FPS-a,dali se previse uzivim ili sta vec.

Ps:jos u glavi imam vecinu finish-a iz MK2 i jako malo poznat Fergality.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: :: Sve je to lepo Obrade,samo ti ta teorija ne drzi vodu.Ljudsko oko nemoze da registruje promene preko 35 slika u sekundi,isto kao i odziv od 2ms i ispod.Tako da bih jako voleo da mi navedes razlike u prikazu fiksnih 35FPS-a i 60
:: ::
:: Kolega oprosti ali ovo izlaganje je skroz netacno.Da ti stari gamer objasni.Prvo,FPS nije onaj FPS kojim se u realnom zivotu predstavlja ,koji se recimo meri u filmskoj produkciji.Svi se hvataju na tu foru ne treba vise od 25 FPS jer sve ide glatko.Nije tacno,to je izgovor za one ljude koji podrzavaju tu teoriju iz prica jer su tako culi i za one koji imaju slabije karte pa veci FPS ne mogu ni da postignu.Ispod 25 FPS je Slow Motion skoro pa tako.
:: Razlika ne da nije mala vec je jako primetna.30 FPS moze da prodje za igru ali je opet na neki nacin natezanje,slika se rasteze po ekranu.Tacno je da je 60 FPS idealno jer taj broj FPS-a daje najbolju gipkost da ni u jednom trenutku nema `zastoja` ,pokreti,brzina i odziv ide tecno.Sve ispod 60 se vec oseca polako i primetno do odredjene vrednosti kad je zaista velika razlika.Veruj mi da vidim i osetim razliku i iznad 60 FPS.Kad je cak i 100 FPS osecam da bukvalno sve leti,osetim razliku ali ne u toj meri da sad znam koji je tacno framerate,to niko ne moze da proceni ali znam da je veci.
:: Ili ne zapazas detalje ili ocigledno ne igras toliko igre pa zato imas tu teoriju koja i da je tacna ne odnosi se uopste na gaming.Ljudi su ovo pogresno povezali.
SkyFire Re: Re: Re: Re: Neda scripta PC berze simbole manje ,i vece i jednako da se prenesu na sajt 09.10.2009. 23:05 #147321

Ok.Ne sporim da si stari gamer ali ti garantujem da ne obracas paznju.
Takodje u gamingu je potreban brz mis.Od njega takodje zavisi jer se teze primeti FPS ako imas neki normalan mis.

Green Green Grass Of Home

:: Jebem li ga Sky,vec skoro dve decenije picim igre,u mortal kombatu sam bio jedan od jacih u zemlji,kompise vostim od kada su im igre pocele da budu bolje od konzola.I stvarno nevidim razliku izmedju 40 i 100 FPS-a,dali se previse uzivim ili sta vec
:: Ps:jos u glavi imam vecinu finish-a iz MK2 i jako malo poznat Fergality
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Sve je to lepo Obrade,samo ti ta teorija ne drzi vodu.Ljudsko oko nemoze da registruje promene preko 35 slika u sekundi,isto kao i odziv od 2ms i ispod.Tako da bih jako voleo da mi navedes razlike u prikazu fiksnih 35FPS-a i 60
:: :: ::
:: :: Kolega oprosti ali ovo izlaganje je skroz netacno.Da ti stari gamer objasni.Prvo,FPS nije onaj FPS kojim se u realnom zivotu predstavlja ,koji se recimo meri u filmskoj produkciji.Svi se hvataju na tu foru ne treba vise od 25 FPS jer sve ide glatko.Nije tacno,to je izgovor za one ljude koji podrzavaju tu teoriju iz prica jer su tako culi i za one koji imaju slabije karte pa veci FPS ne mogu ni da postignu.Ispod 25 FPS je Slow Motion skoro pa tako.
:: :: Razlika ne da nije mala vec je jako primetna.30 FPS moze da prodje za igru ali je opet na neki nacin natezanje,slika se rasteze po ekranu.Tacno je da je 60 FPS idealno jer taj broj FPS-a daje najbolju gipkost da ni u jednom trenutku nema `zastoja` ,pokreti,brzina i odziv ide tecno.Sve ispod 60 se vec oseca polako i primetno do odredjene vrednosti kad je zaista velika razlika.Veruj mi da vidim i osetim razliku i iznad 60 FPS.Kad je cak i 100 FPS osecam da bukvalno sve leti,osetim razliku ali ne u toj meri da sad znam koji je tacno framerate,to niko ne moze da proceni ali znam da je veci.
:: :: Ili ne zapazas detalje ili ocigledno ne igras toliko igre pa zato imas tu teoriju koja i da je tacna ne odnosi se uopste na gaming.Ljudi su ovo pogresno povezali.
SkyFire Re: ... 09.10.2009. 23:07 #147322

Bravo philaemos..Sad si me podsetio na nesto.Pustis Crysis test i zavisno od rezolucije i brzine karte menja se FPS.Da vidis kako leti na 80+ FPS a koliko je primetna ta razlika na 60 FPS i sve ispod ..
Nek mi onda neko kaze da i to ne primecuje jer je nemoguce zaista.

Green Green Grass Of Home

:: Skines FurMark, pokrenes i lepo vidis buckicu koja se vrti, i u zavisnosti od FPS-a koji ti pise sa leve strane osetis razliku. Naravno ko ima dobru grafiku imace dosta FPS-ova pa nece da primeti nista, ko ima slabiju, moze da menja podesavanja, pa lepo da vidi kako izgleda 25 FPS, 35, 40, 60,..
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
gile23 Re: Re: ... 10.10.2009. 00:22 #147363

broj poruka: 9121
Primecuje se razlika izmedju 60fps i 30fps, na 60 klizi, na 30 muca :).

Pozdrav!

:: Bravo philaemos..Sad si me podsetio na nesto.Pustis Crysis test i zavisno od rezolucije i brzine karte menja se FPS.Da vidis kako leti na 80+ FPS a koliko je primetna ta razlika na 60 FPS i sve ispod .
:: Nek mi onda neko kaze da i to ne primecuje jer je nemoguce zaista
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Skines FurMark, pokrenes i lepo vidis buckicu koja se vrti, i u zavisnosti od FPS-a koji ti pise sa leve strane osetis razliku. Naravno ko ima dobru grafiku imace dosta FPS-ova pa nece da primeti nista, ko ima slabiju, moze da menja podesavanja, pa lepo da vidi kako izgleda 25 FPS, 35, 40, 60,..
:: :: ________________________________________________
:: :: Hope is the first step on the road to disappointment.
markopvict Fergalit? 10.10.2009. 00:30 #147370

broj poruka: 4515
Sta je to?
Bas me interesuje...izblejao na toj igrici....?

Mozda je to kao i cuveni Sexality sa Skorpionom :)))))))))))))))))))))00

- -
- - Socijalna Mreza!!!

trogdor Primeti se razlika u fps-u... 10.10.2009. 06:41 #147417

broj poruka: 373
Ko je igrao nesto preko ps1 emulatora zna sta pricam :))) Ili npr. world in conflict...

Go Go Go !!!

Ishmerish Re: Fergalit? 10.10.2009. 09:11 #147423

Ne,ovo je malo komplikovanije.Radi ga Rayden...Znas kako sad cu ja polako da isceprkam tu igru(emulator,rom).Pa cu kao svaki dobar spamer ovde da opicim novu temu sa sve image-ima.

:: Sta je to
:: Bas me interesuje...izblejao na toj igrici....
:: Mozda je to kao i cuveni Sexality sa Skorpionom :)))))))))))))))))))))0
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs