Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
overvolting hd 4870...
STRANA 1 OD 1
budrak overvolting hd 4870... 09.10.2009. 17:58 T20813

status: user
broj poruka: 250

evo nesto zanimljivo...grafika po difoltu radi na 1.262 V. na toj voltazi radi stabilno gpu na 830mhz...sa programom Msi afterburner sam podigao voltazu na 1.35 V. zanimljivo je to da grafika nece da radi stabilno ni mhz vise od 830,kao i da nisam podigao voltazu...! inace voltaza je provereno podignuta...gpu-z i svaki drugi program mi pokazuje da je zaista 1.35 V...prosto mi je neverovatno da radi isto bez ozira na voltazu???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: overvolting hd 4870... 09.10.2009. 18:12 #147169

broj poruka: 18472
I meni se to desilo isto na oba primerka 4870,Jednostavno ne voli voltazu,nece da dizu clock sve jedno,dodavao voltazu ili ne.Karta svakako trotluje preko kloka koji ne moze vise GPU da postigne.Inace ima onih sa kojima moze i veci clock da se postigne.

Eto jos jedan primer.Ja non stop ovde pricam o arhitekturi i na kraju ispadoh najgori.
Jednostavno to je to ne moze drugacije.

Green Green Grass Of Home

::
:: evo nesto zanimljivo...grafika po difoltu radi na 1.262 V. na toj voltazi radi stabilno gpu na 830mhz...sa programom Msi afterburner sam podigao voltazu na 1.35 V. zanimljivo je to da grafika nece da radi stabilno ni mhz vise od 830,kao i da nisam podigao voltazu...! inace voltaza je provereno podignuta...gpu-z i svaki drugi program mi pokazuje da je zaista 1.35 V...prosto mi je neverovatno da radi isto bez ozira na voltazu???
budrak re 09.10.2009. 18:17 #147172

dobro...ali svaka 4870 ima istu arhitekturu,a neke se dobro klokuju sa podizanjem voltaze a neke nece uopste??? kako to?

Scyter Re: re 09.10.2009. 18:19 #147173

broj poruka: 8138
To sve zavisi od primerka.

The Way It`s Meant To Be Played

:: dobro...ali svaka 4870 ima istu arhitekturu,a neke se dobro klokuju sa podizanjem voltaze a neke nece uopste??? kako to
SkyFire Re: re 09.10.2009. 18:24 #147175

Pa lepo.Objasnio ti je eseses.Zavisi od primerka a te `neke` su dosta redje od ovih koje nece da se OC-uju.Pazi ja sam uspevao i da podignem clock i preko 850 ali karta trotluje i spuca na testu.

Maximalan Overclock kod AMD/ATI karti krece se do 80 Mhz,retki primerci idu preko.
Zanimljiva a slicna situacija je i kod AMD cpu-a.Maximalan OC je negde oko 800 Mhz,retki primerci idu preko.
Ovo ti je potvrdjeno tako 100%!

Moj primerak je isto radio na 825/830 dok sam drugi za test izvlacio i 835 Mhz ali nije bilo tu govora o stabilnosti.Maximalno stabilno 830 Mhz.

P.S.Sto se ne baziras na memoriji.Ona se dosta OC-uje!

Green Green Grass Of Home

:: dobro...ali svaka 4870 ima istu arhitekturu,a neke se dobro klokuju sa podizanjem voltaze a neke nece uopste??? kako to
budrak re 09.10.2009. 19:08 #147186

memorija mi je na 4000mhz...moze na 4400 ali mi nista ne znaci...uopste se ne primecuje u framerate-u...dok gpu clock znaci itekako...ali dobro...jaka je i ovako...nego,cisto sam mislio da ce sa ovolikim overvoltom da ode na 900mhz...to bi bio primetan oc,pa rekoh sto da ne...al` sutra malo...

Ishmerish Re: re 09.10.2009. 19:39 #147200

broj poruka: 7285
Znacenje primerka bi ti mozda bilo jasnije kada bih ti rekao da AMDg-ovi TWKR procesori nisu nista drugo nego obicni phenomi,tj,najbolji od najboljih primeraka iz date serije.Pa kada skontas da takvi primerci idu i preko 6GHz(doduse sa fazno promenljivim hladjenjem),a isti takvi obicni(neki) ni pod tackom mozda nemogu preko cetiri,onda ti je valjda jasno koliko moze da bude razlike izmedju primeraka CPU,GPU...

Sto se samog kloka tice nemogu reci da sam iznenadjen,jer je i ta default vrednost nategnuta.Kao kada bi hteo da klokujes DDR2 1200Mhz,sto bi bilo skoro nemoguce,ali zato bi relativno lako digao 1066 na 1200.

Primer dajem u vidu GA 4850 ZL,koji ima isti procesor(modifikovan(oslabljen)sa default-om na 625Mhz.Ta karta je klokovana preko catalysta isla na 745Mhz(sto je i max),a posle sam je preko rive digao stabilno na 800MHz i 2310MHz.Sto bi otprilke i bio njen takt procesora da prvobitno nije degradiran.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: memorija mi je na 4000mhz...moze na 4400 ali mi nista ne znaci...uopste se ne primecuje u framerate-u...dok gpu clock znaci itekako...ali dobro...jaka je i ovako...nego,cisto sam mislio da ce sa ovolikim overvoltom da ode na 900mhz...to bi bio primetan oc,pa rekoh sto da ne...al` sutra malo..
SkyFire Re: Re: re 09.10.2009. 20:37 #147228

Kolega :

:: .Pa kada skontas da takvi primerci idu i preko 6GHz(doduse sa fazno promenljivim hladjenjem),a isti takvi obicni(neki) ni pod tackom mozda nemogu preko cetiri

Ovo sa kaskadom je nemoguce postici.Ti extremni klokovi se postizu na LN2- Tecni Azot i na tecni nitrogen.Na tecnom azotu je moguce postici oko 5Ghz+ a sve preko toga je na tecnom heliumu!Na kasakadi je moguce postici do 5.0 ghz i to tesko,okvirno ide do jedno 4.5 Ghz - 4.6 Ghz!
Ako si se nadovezao na moj post ja sam pricao o stabilnim vrednostima a ne o extremnim klokovima za slikanje.

Ishmerish My bad 09.10.2009. 20:57 #147247

broj poruka: 7285
Potpuno si u pravu,azotom ide preko pet.Nemoj mi zameriti,posto em bodem po telefon,em moram brzo da pisem,jer hoce da mi izbaci da nisam ulogovan ako duze cekam prilikom pisanja,a onda ode cela poruka.
Shvatam ja sve vezano za klok i hladjenje procesora pri vrhunskim klokovima.Medjutim u toj sferi nemam fizickog iskustva,tako da i nemogu mnogo da polemisem sa tobom.

Prem da mislim da me nisi shvatio,to su samo navodjenja(primeri) koja su mu trebale pokazati dve stvari.

1.Koliko se isti primerci hardware-a mogu razlikovati.

2.Da je 4870,tj,procesor i ovako nasviran i da nije nista cudno sto odredjeni primerci nece ni Hz gore.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Slavuj ... 09.10.2009. 22:03 #147285

broj poruka: 2236
Ako nije tajna, na koji način si izvukao 800MHz iz GA 4850 ? Na kom naponu je radio GPU ?

Srbologija, nauka belosvetska.

:: Primer dajem u vidu GA 4850 ZL,koji ima isti procesor(modifikovan(oslabljen)sa default-om na 625Mhz.Ta karta je klokovana preko catalysta isla na 745Mhz(sto je i max),a posle sam je preko rive digao stabilno na 800MHz i 2310MHz.Sto bi otprilke i bio njen takt procesora da prvobitno nije degradiran
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner N2 je azot a LN2 je tecni azot... 10.10.2009. 13:17 #147510

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

2m4Y re: 10.10.2009. 13:56 #147526

broj poruka: 2353
...za 4870 treba hardware`ski overvolt da se radi da bi mogla karta vise da gura, jer software`ski jednostavno zakuca na nekih 850MHz... Provereno...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs