dakle pitanje je sledece:posto mi ploca , navedena dole, podrzava crossfire, ali samo u odnosu 16x/4x, kolika je razlika u odnosu kada bi podrzavala 16x/16x, tj da li bih ista dobio ako bih dodao jos jednu ati 4770, obzirom da crossfire radi na njoj samo u rezimu 16x/4x?zanimaju me neki konkretni podaci?
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Realno ne bas,ploce sa 4x support for CF su golo govno sto se tice dveju kartica.Uglavnom kod njih CF znaci bombona za kupce.Onda tu imas i varijantu samog CF-a,koje ja nikada dosada nisam bio pobornik.Igre su ti daleko od mogucnosti da iskoriste CF isto kao i single card,plus dodavanjem druge 4770 ti stizes do cifre koja prelazi cenu 4890-tke,a nikako ti preformanse nece biti jace nego kod nje,naravno u onim igrama koje budu mogle da iskoriste CF.Onda tu ostaje i pitanje napajanja,tj,potrosnje koja ce takodje biti veca od potrosnje 4890-tke.
Mozda ti ovo izgleda kao crnjak,ali po mom iskustvu ovo je suvoparna istina. Medjutim na kraju je ipak tvoja poslednja,tako da razmisli dobro.
Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
mene samo zanima konkretna razlika tj da li bih ista dobio u frejmovima i performansama u odnosu na single card 4770. Nije tacno da dve 4770 trose vise od jedne 4890 i to potpisujem jer sam mnogo citao revizija o tome. konkretno, koliko je 16x/4x losiji od crosfire 16x/16x??znaci neko konkretno iskustvo?
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Pa realno najbolje je 16/16 link jer je tad najpuniji protok.Izmedju 16/16 i 8/8 a pogotovu kad je u pitanju CrossFireX nema neke razlike.Kao ima male u visokim rezolucijama mada se to nesto i ne primecuje.16/4 generalno ce da gubi ali ce biti pomak u performansama.E sad pitanje je koliko je to procenata i da li se za toliko uopste isplati stavljati jos jednu graficku.Mislim da je poenta Ismerisha nesto u tom smislu. Bolje ici na jacu single kartu.
hvala na odgovorima, jos neko misljenje, konkretnije? Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
konkretnije ? NEMOJ UZIMATI 2 KARTE, JEL TREBA DA TI SE NACRTA DA BI SVATIO
Ajd uzdravlje
:: hvala na odgovorima, jos neko misljenje, konkretnije :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
i sad ja sam primoran da udjem u raspravu iako to nisam hteo.Ti si pametan da mi na taj nacin objasnis?hajde daj mi neki link da vidim review i testove ili bilo ko ako tvrdi tako nesto, ja samo kazem da je to konkretno, za mene je sve ostalo rekla kazala.I ne kaze se SVATIO vec shvatio,cccc...
haha al si me presao kao prase raskrsnicu....Ne znas ni kad se zarez stavlja a imas muda da pricas o nekom pravopisu, kakvo me nerviraju takva prose**vanja.
pitao si za konkretan primer, dobio si misljenja od 3 clana...sta hoces da ti se i nacrta jos ? imas google,kao sto si i rekao da si citao `mnogo revizija ` o tome onda ti nece biti problem da nastavis.
Ajd uzdravlje
:: i sad ja sam primoran da udjem u raspravu iako to nisam hteo.Ti si pametan da mi na taj nacin objasnis?hajde daj mi neki link da vidim review i testove ili bilo ko ako tvrdi tako nesto, ja samo kazem da je to konkretno, za mene je sve ostalo rekla kazala.I ne kaze se SVATIO vec shvatio,cccc.. :: :: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
Razlika je veoma mala konkretno za to sto si pitao mozda nekih 5% ali ne kada je upitanju crossfire znaci dve karte,nego kada je u pitanjutaj odnos bas upavo ono sto ti pitas.Znaci full x16 PCIE mozes da koristis samo ako imas dva slota 2xpcie16.Ako imas slucaj da je jedan x8 a drugi x16 onda oba idu na x8.E sad ta razlika izmedju x8 i full x16 je nekih 5% odprilike.Pozdrav!
Nisi razumeo.Nije on tebi rekao da je razlika u brzini izmedju jedne karte i CF-a toliko vec razlika izmedju CF linkova tj PCI-E magistrale. Moras dobiti najmanje 30-40% sa dve karte!
Green Green Grass Of Home
:: kosta, koliko sam razumeo, ako stavim jos jednu 4770 u crosfire dobicu samo 5 posto poboljsanja u odnosu na sadasnji single card, zbog 16x/4x :: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
Vidi jos prvi put sam mogao da ti kazem da bi dobio od 30 do max 50% poboljsanja,s`obzirom na cinjenicno stanje-ali nisam,jer bi onda automatski bilo:kako,zasto,nemoguce,koji to review to potvrdjuje... A ja stvarno nemam vremena da nekom glumim google i to jos sa telefonom. Recu jos samo ovo:sa svim tim review-ima mozes dupe da obrises,jer da bi tebi nesto znacili moraju biti u najmanju ruku radjeni na slicnoj masini a optimalno na istoj.E sada ako ti mozes da nadjes dve 4770 u CF-u testirane na najgoroj P35 ploci koja je izasla dve godine pre tih karti,onda stvarno nema potrebe da nas zamaras(slusas).
ENJOY
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: i sad ja sam primoran da udjem u raspravu iako to nisam hteo.Ti si pametan da mi na taj nacin objasnis?hajde daj mi neki link da vidim review i testove ili bilo ko ako tvrdi tako nesto, ja samo kazem da je to konkretno, za mene je sve ostalo rekla kazala.I ne kaze se SVATIO vec shvatio,cccc.. :: :: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
objasnite mi prosto tj da li da kupujem jos jednu 4770 zbog 16x/4x na ploci ili ne?
evo jos jednog misljenja koje sam dobio na svetu kompjutera, sta mislite o tome?
Dobices next to nothing, taj slot prvobino nije ni bio planiran za CF. Ako si slucajno pratio reklame za P35 cipset kad se pojavljivao, video si reklamu za Ageia PhisX podrsku velikim slovima, a CF malim. Taj 4x slot je prvobino planiran za Ageia PhisX PPU koji, ironicno nikada nije ni izasao u PCI-e 4x varjanti (ostao je samo na PCI). NVIDIA je kupila Ageiu i propala je cela prica. Proizvodjaci ploca su brze bolje izbrisali ono Ageia, a povecali slova kojima pise CrossFire... naravno, Intelo CF cipset je bio ultraskupi X38.
Ako ti treba vise od dva monitora, onda ima nekog smisla uzimati jos jednu 4770, u protivnom nikako.
dakle?
Labude kojim jezikom ja pricam(pisem)?Pa sta jos hoces da ti kazemo,i na koji nacin(sa desna na levo??).Ajde lepo idi ponovo na Shit K pa pitaj Allmighty Kuzmu sta da radis,pa ce ti on lepo reci da si umobolan sto si uopste uzimao Ati sranja i da bacis to govno,tj,dodjes kod njega u NS(MK Racunari)gde ce ti on ultra povoljno prodati GTX260 za mizernih 200€ i bog da te vidi.
Naravno da se ne isplati,pa jel treba i Bax-a da zovemo da se vrati,i nekim cudom ti to utera u glavu. Ovo ti je jedna od retkih tema gde se svi slazu oko necega sto ti neces nikako da prihvatis.U tom slucaju uzmi jos jednu 4770-tku i uzivaj,ali odmah u startu zaboravi da posle pet dana napravis opet ovakav smor od teme,zato sto ti komp nije rodio dete koje si ti nicim izazvan ocekivao.
End of toy story!
Ocigledno ne pricas Labudovski posto te nije razumeo
:: Labude kojim jezikom ja pricam(pisem) :: Nece da rodi dete ali ce da rodi gremline jer ce sve da mu radi mnogo losije nego ocekivano dobro.
:: u startu zaboravi da posle pet dana napravis opet ovakav smor od teme,zato sto ti komp nije rodio dete koje si ti nicim izazvan ocekivao. :: :: End of toy story :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.