Da li mogu da gledam blueray filmove sa monitorom koji nema DVI ulaz?
STRANA 1 OD 2
Flynn
Da li mogu da gledam blueray filmove sa monitorom koji nema DVI ulaz?
08.10.2009. 18:10
T20784
status: user broj poruka: 249
Imam Acer X233 koji ima samo analogni izlaz. Kupio big LG combo BLueray drajv. Sad negde sam citao da blueray filmovi mogu da se pustaju samo ako monitor ima HSPDA zastitu (omogucava gledanja originalnih blueray filmova). Dakle dal bi bio problem gledati original blueray filmove preko X233? Ostatak konfe je Phenom II x550, 2gb rama, asus Ati 4770
@MaliAbner otkud to da mu treba minimum HDMI kabl? zasto bas mora da ima HDMI, kad radi i preko DVi i VGA..
@Flynn komp ti je vise nego dovoljan da pusti BlueRay, a mozda su ti likovi sto su pisali ono sto si procitao ili pogresno razumeo, ili su mislili na kvalitet slike sa FULL HD monitora i Tvog Acer X233, samo kvalitet, a blueray mozes da gledas i na CRT monitorima, ne zavisi od toga..
Hvala na odgovorima. Procitao sam da mora da se ima monitor koji ima HCDP. U protivnom nece biti slike na monitoru, a posto HCDP imaju monitori sa DVI ulazom.............
:: @MaliAbner :: otkud to da mu treba minimum HDMI kabl? zasto bas mora da ima HDMI, kad radi i preko DVi i VGA.. :: :: @Flyn :: komp ti je vise nego dovoljan da pusti BlueRay, a mozda su ti likovi sto su pisali ono sto si procitao ili pogresno razumeo, ili su mislili na kvalitet slike sa FULL HD monitora i Tvog Acer X233, samo kvalitet, a blueray mozes da gledas i na CRT monitorima, ne zavisi od toga. :: :: ::
Ne znam ljudi evo citam po netu i svugde nalazm da treba da se ima hdcp monitor da bi pustao blueray originale inace nema slike zbog te zastite....... Bilo kako bilo pitacu u radnji gde nameravam da kupim blueray combo pa ako nije kako prodavac kaze vraticu mu (tj. gadjacu ga istim) : D Good day
Ne vjerujem da to zavisi od monitora, jer sam gledao BLU RAY (nije BLUE RAY ) film na Samsung 17` LCD monitoru spojenom preko VGA kabla, a film nije bio RIP nego original...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Ne znam ljudi evo citam po netu i svugde nalazm da treba da se ima hdcp monitor da bi pustao blueray originale inace nema slike zbog te zastite...... :: Bilo kako bilo pitacu u radnji gde nameravam da kupim blueray combo pa ako nije kako prodavac kaze vraticu mu (tj. gadjacu ga istim) : :: Good day
Čitam i ne verujem da je ljudima tako nešto palo na pamet!
:: :: ...naravno da monitor kao i sve ostalo mora da podžava HDCP...ako pričamo o pravim bluray filmovima :: :: http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p= :: :: Čak i software mora biti sposoban da aktivira taj sigurnosni da kažem put :: Apsolutna preporuka je PowerDVD 9 :: :: :: ::
He,he...To je ok,ali samo na novijim,tamo iz`69g.Oni stariji mislim da nemaju UHF podrucje,pa ce mu trebati neki UHF tjuner da bi ga spojio preko vhs rekordera,pa u composite.Vredelo bi truda:)) A za nagradu bi dobio koju teglicu domaceg dzema,njam njam:))
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: :: MOZE i na crno/belom AMBASADORU .. tako da mozes i kod BABE da gledas PLAVIZRAK
`devojko` razumes se u tv mehaniku, i osnove video signala...
cim se bavish? : )
:: He,he...To je ok,ali samo na novijim,tamo iz`69g.Oni stariji mislim da nemaju UHF podrucje,pa ce mu trebati neki UHF tjuner da bi ga spojio preko vhs rekordera,pa u composite.Vredelo bi truda:) :: A za nagradu bi dobio koju teglicu domaceg dzema,njam njam:) :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: :: :: :: :: MOZE i na crno/belom AMBASADORU .. tako da mozes i kod BABE da gledas PLAVIZRAK
Re: Da li mogu da gledam blueray filmove sa monitorom koji nema DVI ulaz?
08.10.2009. 22:09
status: user broj poruka: 3529
Sto se tice HDCP-a, to je vrlo diskutabilno, nisam se susretao sa originalnim blue ray diskovima do sada i ne znam mnogo o tome, non stop gledam mkv fajlove, ali sam se informisao tako da ocigledno da pojedini filmovi mogu da se puste bez ikakvih problema a pojedini ne, to znaci da su neki filmovi enkodovani sa hdcp zastitom a neki ne i na taj nacin pojedini se pustaju svuda a pojedini ne. BTW isto tako verujem da postoje i kopije blue ray-a koje su sigurno na neki nacin otkljucane i oslobodjene hdcp-a pa tako i ljudi ni ne primecuju da ustavri imaju kopiju a ne original, koju mogu da pustaju gde hoce.
Sve u svemu citiram jedan text o tome sa stranog foruma:
`First, HDCP is not a handshake protocol for HDMI. it is a handshake protocol for HDCP! If a source is not HDCP encoded, it doesn`t need to be HDCP decoded. The only sources using HDCP are DVD-A and Blu-Ray. If you try to play a blu-ray on a non-HDCP TV or computer monitor, nothing plays.`
:: :: Imam Acer X233 koji ima samo analogni izlaz. Kupio big LG combo BLueray drajv. Sad negde sam citao da blueray filmovi mogu da se pustaju samo ako monitor ima HSPDA zastitu (omogucava gledanja originalnih blueray filmova). :: Dakle dal bi bio problem gledati original blueray filmove preko X233 :: Ostatak konfe je Phenom II x550, 2gb rama, asus Ati 4770
Naravno da mozes da gledas, al da bi sve video u full kvalitetu treba ti skupa graficka karta koja ima HDMI izlaz takodje i kvalitetan monitor 24` 1080p sa FULL HD podrskom 1920x1200!
:: :: Preko ovog nece 100% moci da gleda u full hd-u :: :: http://img8.imageshack.us/img8/707/q9yu.jp :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: Nemozes preko CD-a ako nemas blueray cd rom, al ako imas na hdd naravno da mozes imam ih dosta. :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.