Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nastavak na temu 5850
STRANA 1 OD 3  
gile23 Nastavak na temu 5850 07.10.2009. 09:47 T20744

status: user
broj poruka: 9121
Ubrzanje u Battleforge-u je ogromno sa DX11, oko 38%, dalje objasni ti meni zasto bi ja uzeo nVidia GTX285, zato sto je nVidia, boli mene uvo da ja uzmem 2000 skuplju kartu, a ista je po performansama onoj od 2000 manje ? 5850 u full trosi citavih 70 W manje isto i u idle. Drugo pa jer ocekujete vi da sistem iz 2009. godine bude brzi od sistema pre 8 godina, pa XP je pravljen za tadasnje racunare, pa samim tim je manje zahtevniji, dok je W7 pravljen za racunare novije generacije, pa samim tim i treba da bude malo zahtevniji. A ko hoce performanse neka ide na Win98, sta sve ima W7, a sta ima Xp, pa to je glupo porediti.

5870:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422.html

5850:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5850,2433.html

Ostatak

http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/DX11.png

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5850,2433-13.html

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trogdor Tako je... 07.10.2009. 10:25 #146363

broj poruka: 373
Bas sam to hteo da kazem, ljudi se tako lako izgube, kao da zive za inat sebi i drugima...

Go Go Go !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 07.10.2009. 10:47 #146368

broj poruka: 2236
Ma ne žive oni tako, to se tebi čini.

Sigurno imaš i ATi kartu, pa ti je zato krivo što se u nekim igricama ne vrti ATi logo i što imaju više bodova u 3dMark-u i SiSoftSandra-i, a i zato što ti ćale ne ostaje na poslu do 3 ujutru da namešta ATi drajvere (uprkos svim mojim očekivanjima, ispada da ipak mogu i ovde neke korisne stvari da se nauče).

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trogdor Imao sam 3 crvene i 3 zelene... 07.10.2009. 11:15 #146371

Uvek sam birao ono sto je bolje za novac koji dajem. Inace smatram da je atijeva 4xxx i 5xxx serija bolja od onoga sto nudi nvidia.
Imo sam npr. palit sonic 9600gt, super kartica... sad furam dva stara atija reda radi dok ne padne cena 5xxx seriji.
Ne mogu glupost i laz da pomognu, inace bog zna sta si ti hteo da kazes(ne zive ljudi u tvojoj glavi, verovo ili ne)... i sto te je pogodila zdravorazumska opaska?
Ziv bio, pa ozdravio!

Go Go Go !!!

GAMER4LIFE !!! 07.10.2009. 11:16 #146372

broj poruka: 839
Nekad samo ATI I AMD, sad samo NVIDIA - INTEL!

Izbacuju DX11 i razne gluposti marketing samo da bi imali bolju prodaju dok zazivi dx11 da to postane standard izacice DX15, jos uvek zivimo u dx9 svetu to sam 100x reko, par igara ima koje podrzavaju DX10 samo je crysis Dx10 kompletan engine, sve ostale igre imaju samo neke dx10 efekte...

Pa da sad je izasla 5870 koja je za par FPS brza od GTX285 koji je izaso pre godinu dana, a cena mu je ista!

p.s Imao sam X800XT Platinum Pro u to vreme to je bila najaca karta, posle nje sam preso na nvidi-u i od tad samo nvidia! Ranije nije bila al sad jeste bolja...

trogdor Pa matori nije to poenta 07.10.2009. 11:26 #146373

Ko je rekao kako je dx11 najbitniji kod 5xxx serije. Ako nas dokaci taj dx11, lepo sto je postojao, ako ne, nece da ti naskodi. Inace ako si svestan da je to trik, neces kupiti karticu zbog toga i kraj price. Ako ti ne znaci da uzmes noviju karticu za manje love, ti uzmi nvidiu(npr. kad bi sada kupovao).
Ko je kriv zelenima sto ati izbacuje pre njih(trenutno stanje valjda gledamo)?

Go Go Go !!!

MaliAbner Re: !!! 07.10.2009. 11:35 #146375

broj poruka: 7769
Nije pre godinu dana pre godinu dana je najvljena a na trzistu se pojavila i postala dostupna tek krajem januara 2009.

Znaci nekih 9 meseci.

Jedva cekam da se pojavi GTX 300 po ceni od 400+ (realno 600+) evra kod nas pa da ih ATi ubije spustanjem cene za 30%.

Ati trenutno drzi 30-tak % trzista ali kako stvari stoje do proleca ce to vec biti okolo 50%, sta ces kad je otpustio lose vozace...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Nekad samo ATI I AMD, sad samo NVIDIA - INTEL!
::
:: Izbacuju DX11 i razne gluposti marketing samo da bi imali bolju prodaju dok zazivi dx11 da to postane standard izacice DX15, jos uvek zivimo u dx9 svetu to sam 100x reko, par igara ima koje podrzavaju DX10 samo je crysis Dx10 kompletan engine, sve ostale igre imaju samo neke dx10 efekte..
:: Pa da sad je izasla 5870 koja je za par FPS brza od GTX285 koji je izaso pre godinu dana, a cena mu je ista!
:: p.s Imao sam X800XT Platinum Pro u to vreme to je bila najaca karta, posle nje sam preso na nvidi-u i od tad samo nvidia! Ranije nije bila al sad jeste bolja..
Ishmerish It starts! 07.10.2009. 11:39 #146378

broj poruka: 7285
Ma neka zivi bili.Od mene samo mali predlog:ako se vec prepucavate pokusajte da bar shvatite deo price(misljenja)druge strane,a ne kao neki(kao Svaba tralala).

Sve najbolje.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

TheBear Nije 5870 07.10.2009. 13:49 #146399

broj poruka: 6502
jaca za par frejmova od GTX285 nego je osetno jaca oko 20% i vise. A DX11 nije nikakva glupost, tako se moze reci i zasvaki novi DX onda koji izadje da je glupost za uzimanje para. A treba malo procitati koje novine i sta donosi pa onda pricati.

Pitanje je dal ce nVidia uspeti da napravi mnogo jacu single kartu od Ati 5870, nesto mi je sumnjivo mnogo kasne sa tim GT300...

GAMER4LIFE :) 07.10.2009. 14:17 #146401

Jedva cekam da izleti GT300 da se useru ovi atijevci!

http://www.youtube.com/watch?v=Mvyriovb0Io&feature=fvw
Equinoxe Re: :) 07.10.2009. 14:19 #146402

broj poruka: 12057

Od čega da se useru, pa ako bude bio brži, kvalitetniji i sa više mogućnosti i dovoljno povoljan, kupićemo ga. Sa kime se ti grudvaš konstatno. Šta misliš, da normalan čovek ne bi uzeo bilje ?!?
Najnormalnija stvar, kakvi bre atijevci i nvidijevci, uzimamo bolje, koji ti je đavo ?

:: Jedva cekam da izleti GT300 da se useru ovi atijevci!
:: http://www.youtube.com/watch?v=Mvyriovb0Io&feature=fvw
GAMER4LIFE Gpu 07.10.2009. 14:21 #146404

Salim se ja malo
TheBear Ja imam sada nVidia 07.10.2009. 14:32 #146408

pre togasam dve karte imao isto nVidia a pre njih Ati... Sad bih da kupujem uzeo Ati opet jer je isplativija HD5000 serija od na primer nVidia GTX2xx serije... I ja nisam imao problema nikakvih sa Ati drajverima i slicne gluposti niti oni koje znam da imaju Ati karte imaju nekih strasnih problema vezanih za drajvere... Na laptopu imam HD2600 i nikakvih problema sa Ati drajverima nemam.
A GT300 sumnjam da ce biti nesto mnogo jaci od HD5870, pretpostavljam da ce biti na nivou GTX295 ili malo slabiji...

SkyFire Samo nagadjdate ! 07.10.2009. 17:31 #146443

broj poruka: 18472
Dobro rece Ismerish,kao svaba tralala!Ne mogu da razumem da niko od vas to ne gleda sire i da vam je toliko usko glediste.
Nalozili ste se kao neki pavijani na te kartice a jos niko od vas da uzme bar jednu pa da ostalima prenese utiske vec hvatate na sve zivo sto pise na netu.Znas kako i na tarabi pise ona p**** pa nije za one stvari.
Niko ne kaze da su one lose.Naprotiv,ja imam jako lepo misljenje o njima uprkos nekim osobinama koje ATI prate godinama uznazad i to nisu uspeli da promene na zalost.Iskreno bi voleo da imam jednu bar 5850/5870 da ih malo osetim i proucim jer su mi interesantne skroz.

Sto se tice DX11 moje misljenje sam vec rekao.To zaziveti ubrzo nece .A igre sa ovom podrskom ce biti par od kojih ce sve biti zivi krsh!DX9.0C ima da vlada jos dugo,dugo dok god ne iscezne XP kao pojava da je ikad i postojao.Obzirom da Win 7 ne nudi nista posebno tesko da ce se XP povuci iz upotrebe osim ako se nesto na trzistu na silu ne promeni i ukinu se sve zive podrske za XP.E o tim potezima Microsofta sam pricao.Kao i velikom finansiranju da se naredni naslovi igara prave sa podrskom za DX11!

A vidim da ovde mnogi vec poznaju trziste i vec uveliko pricaju o povoljnostima koje nudi ovaj ili onaj brend.
Koliko mogu da primetim drzite se aduta da nije DX11 bitan kod ove nove serije vec sta drugo?Cena?Pa cena je i dalje jaka!Performanse?Pa i nisu nista specijalno realno gledano.Napravili su najnoviju seriju sa single GPU-om koja je za malo brza od single GPU od nvidia koja je po pojedincima zastarela karta!.Po meni kao tehnoloski napredak i korak u performansama trebali su bar za 50% da budu brzi najmanje ako ne i 100% tj da slome zelene sto da ne.Tako bi i trebalo da bude..Ovako generalno uvek kasakaju za performansama ali zato su za reklamiranje najjaci.
Definitivno sam se malo razocarao mada sam mozda i vise ocekivao ko zna,mozda je ovo zapravo bas ok kako i treba da bude sto se tice tih performansi.Ne znam.

Neko rece GT300 nece biti brzi od ati 5870?Pa ako ste ispratili sta chip nudi ne da ce biti brzi nego za sigurno ce imati skok u odnosu jer je sama arhitektura GPU-a za duplo brza od GT200 ,onda siri memorisjki protok,brza memorija GDDR5,veci radni takt ,od nekih 700 Mhz pa na dalje tako su najavili..Znaci karta bi trebala da bude realno 120% brza od GTX295 po onome sto se moze videti iz specifikacija itd.. sto ne znaci da ce tako biti..
Druga stvar to nece biti mali skok ako pogledamo koliko je GTX295 brzi od ATI 5870 nekih 50% pa na dalje sto znaci da ce GT300 biti mozda i duplo brzi od 5870..
Opet je ovo moje zapazanje na osnovu vidjenog.Ja bar spekulisem na osnovu cinjenica a ne na osnovu rekla-kazala.Polazim od naucnih podataka i tehnologije sta nudi pa onda gradim neko svoje misljenje.
Takodje neko rece da ce GT300 biti skup.Slazem se i to ce opet ATI-ju ici u korist a moze se opet desi onaj preokret sa obaranjem cena.E tad ce opet trziste biti povoljnije za ATI kartice.Za sada se to ne moze reci jer su cene i dalje visoke.

nVidia sprema celokupan odgovor u novim serijama karti GT21x chipa u srednjoj klasi ..Izgleda da je naucila lekciju od proslog put gde ih je ATI usio sa poslovanjem i preovladavanjem na trzistu.

Sta ce da se desiti will see!

Green Green Grass Of Home

Equinoxe Re: 07.10.2009. 17:41 #146446

Zašto se ovde uopšte poredi GTX295 sa 5870 ? Jel vi znate kako je nastao GTX295 ili se pravite toše ? Kad stigne 5870 X2 onda poredite. Malo je neočekivano da kartica od koje se očekuje da nije zadnja, tj najbrža bude brža od Top X2 kartice prethodne generacije. Najbolje uzmite pa poredite sa ASUS Marsom (GTX285 X2).

I još nešto jednom sam kupio X2 karticu od metar i nekad više. Sendviči me takođe ne zanimaju. Kad se sete pa naprave cross fire/SLI (kao DualCore) unutar jednog, e onda `Dobar dan`.

TheBear Sky 07.10.2009. 17:49 #146448

po svim testovima sa neta bili oni tacni ili ne. Kad se sve sagleda nikako nije GTX295 50% brzi od HD5870 ! Mozda do 20% ne vise, to kad bismo gledali na vecinu testova sa neta,ja nisam nigde video 50% da je brzi...
A da ce GT300 biti 100% brzi od GTX295 !!! To mislim da nema sanse kakve god specifikacije da su...
Mnogo nVidia kasni sa tim Fermijem (GT300)...

SkyFire Pa porede se performanse bez obzira na Dual GPU. 07.10.2009. 17:49 #146449

To nema nikakve veze sto je Dual GPU.Pa i GT300 ce imati jedan GPU pa ce po snazi biti najmanje kao GTX295 .Karte su karte,dal je Dual GPU ili ne to nije ni najmanje bitno.A nebi ni radili svi zivi testove da se prikaze snaga ako to nije od vaznosti..Doduse,tacno je a ovo nije vrh ATI ponude,ostao je jos taj X2 mada smo videli i on koliko daje kada se dve 5870 spoje u CF tako da se zna sta se moze ocekivati.
Ati koliko se secam nikad i nije radila sendvic sistem kod Dual GPU karti.To je nvidia-ino resenje.Sada je i to izostavljeno tako da se i GTX295 sada radi na jednom PCB-u a verujem i sve naredne Dual GPU karte.
A to Dual Core unutar same arhitekture kao nesto sto ima Intel ili AMD .Hm..O tome sam i ja razmisljao.To bi zaista bilo lepo,divno,krasno.Ko zna.Mozda je to sledeci korak..

@Medo pogledaj ti malo bolje testove pa ces da vidis da nisam na pamet pricao!
A to sto kasni nema veze sa brzinom chipa.Uostalom videces i sam da si bio u krivu kad karta izadje.

Equinoxe Re: Pa porede se performanse bez obzira na Dual GPU. 07.10.2009. 17:55 #146453

Nije mi ni bitno ko će da napravi sendvič, makar bio brži od GTX2167 ili Radeon 9850, prosto, budženju je dosta.vreme je za elegantnije pakovanje, i optimizaciju a ne Quad Milion Cross Turbo SLI.

:: To nema nikakve veze sto je Dual GPU.Pa i GT300 ce imati jedan GPU pa ce po snazi biti najmanje kao GTX295 .Karte su karte,dal je Dual GPU ili ne to nije ni najmanje bitno.A nebi ni radili svi zivi testove da se prikaze snaga ako to nije od vaznosti..Doduse,tacno je a ovo nije vrh ATI ponude,ostao je jos taj X2 mada smo videli i on koliko daje kada se dve 5870 spoje u CF tako da se zna sta se moze ocekivati
:: Ati koliko se secam nikad i nije radila sendvic sistem kod Dual GPU karti.To je nvidia-ino resenje.Sada je i to izostavljeno tako da se i GTX295 sada radi na jednom PCB-u a verujem i sve naredne Dual GPU karte
:: A to Dual Core unutar same arhitekture kao nesto sto ima Intel ili AMD .Hm..O tome sam i ja razmisljao.To bi zaista bilo lepo,divno,krasno.Ko zna.Mozda je to sledeci korak.
:: @Medo pogledaj ti malo bolje testove pa ces da vidis da nisam na pamet pricao
:: A to sto kasni nema veze sa brzinom chipa.Uostalom videces i sam da si bio u krivu kad karta izadje
:: Green Green Grass Of Home
TheBear Gledao sam testove dosta 07.10.2009. 17:58 #146455

i evo jedan primer:

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_5870/30.html

Pogledaj najjacu rezoluciju a i 1920x1200 na primer, ja vidim 15% razlike to je kad su sabrane performanse iz svih igara...

Ako Techpowerup laze i nisu dobri testovi evo ima jos jedan primer:

http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2009/test_ati_radeon_hd_5870/23/#abschnitt_performancerating

Isto performanse sabrane, opet ~15% a sa AA i AF ispada i brzi Ati...

Ima jos testova i slicni su rezultati....

SkyFire Mozda sam malo i pretegao ali.. 07.10.2009. 18:07 #146458

Gledas testove koji su sami po sebi oni malo pretegnuti u korist reklame.To su prvi testove koji su izasli.
Sad cu da prosaram po netu i da pohvatam neke rezultate!

gile23 ... 07.10.2009. 20:42 #146496

broj poruka: 9121
Ja sam lepo pokazao koliko je ubrzanje u Battle Forge-u sa DX11, ja mislim da je to sasvim dovoljno. @Sky sada kada bi izasao GT300 i imao neku low budget kartu i recimo GTX360 je po performansama ko 4890, a jeftiniji 2000 od 4890 sta bi ti uzeo, naravno nVidia. A kada se ta ista stvar dogadja sa ATI-jem govori se da je nVidia bolja, kvalitetnija, tehnoloski mnogo ispred, iako nVidia vise struje trosi, starija je kartica, 5850 je izradjena u sitnijem proizvodnom procesu ima DX11, ATI Eyefinity, eh da taj DX11 nece sigurno proci kao DX10, jer ovaj daje ocito ubrzanje, ja mislim da je tih 38% bas dosta, ah da najavljuje se da ce DIRT 2 imati podrsku za DX11, a sto se tice DX10 da nije zaziveo, mislim da je dovoljno reci da HAWX ima DX10.1 podrsku. nVidia se klasicno zajebala vrte jedan te isti G80 sa poboljsanjima do G92 i kada vide da ne moze da drzi 5 godina resili da izbace nesto novo, samo su se kasno setili ATI ih batalio. nVidia lagano tone, nikada se nije desilo da konkurent ovoliko kasni za konkurentom, a ako su stvarno lazirali onu konferenciju to je bilo da im ne bi se akcije srozale.

Pozdrav!
philaemos Re: ... 07.10.2009. 21:11 #146507

broj poruka: 2743
Zamisli propadne nVidia, a ti pokrenes igru, a ono pise `nVidia, the way it`s ment to be played` ... koma... salim se... daj Boze da im nista ne fali, daj Boze da izbace bolje karte, jer ce tada ATI biti jos jeftiniji, pa cu opet da kupim ATI kartu, a ne nVidi-u

:: Ja sam lepo pokazao koliko je ubrzanje u Battle Forge-u sa DX11, ja mislim da je to sasvim dovoljno. @Sky sada kada bi izasao GT300 i imao neku low budget kartu i recimo GTX360 je po performansama ko 4890, a jeftiniji 2000 od 4890 sta bi ti uzeo, naravno nVidia. A kada se ta ista stvar dogadja sa ATI-jem govori se da je nVidia bolja, kvalitetnija, tehnoloski mnogo ispred, iako nVidia vise struje trosi, starija je kartica, 5850 je izradjena u sitnijem proizvodnom procesu ima DX11, ATI Eyefinity, eh da taj DX11 nece sigurno proci kao DX10, jer ovaj daje ocito ubrzanje, ja mislim da je tih 38% bas dosta, ah da najavljuje se da ce DIRT 2 imati podrsku za DX11, a sto se tice DX10 da nije zaziveo, mislim da je dovoljno reci da HAWX ima DX10.1 podrsku. nVidia se klasicno zajebala vrte jedan te isti G80 sa poboljsanjima do G92 i kada vide da ne moze da drzi 5 godina resili da izbace nesto novo, samo su se kasno setili ATI ih batalio. nVidia lagano tone, nikada se nije desilo da konkurent ovoliko kasni za konkurentom, a ako su stvarno lazirali onu konferenciju to je bilo da im ne bi se akcije srozale
:: Pozdrav!
BlueSkyNIS Re: ... 07.10.2009. 21:19 #146512

broj poruka: 860
Ma daj, a kada je izašao Core 2, AMD je neverovatno kasnio sa onim Brisbane Athlonima, pa fijasko sa Phenomima i TLB-om, pa loše performanse Phenoma...AMD je tada mnogo,mnogo više kasnio u odnosu na Intel, nego nvidia u odnosu na ATI sada.

Windows-free with Fedora 10

::...nikada se nije desilo da konkurent ovoliko kasni za konkurentom, a ako su stvarno lazirali onu konferenciju to je bilo da im ne bi se akcije srozale
:: Pozdrav!
Ishmerish @Blue 07.10.2009. 22:44 #146536

broj poruka: 7285
Omasio si poentu,nije fora u kasnjenju vec u ponasanju i finansijama.Nvidia se kurci odavno,tacnije jos od proseravanja sa SLI-jem,a sad i sa mnogobrojnim svadjama i tuzbama sa do jucerasnjim prijateljima i partnerima.Pogledaj samo ko sve danas radi ATI karte.Samo su jos Leadtek,BFG i Sparkle ostali verni Nvidiji,znas kako kada brod tone pacovi prvo beze.I sve ovo navedeno mene vise zabrinjava od Nvidijine perjanice,i zbog toga nikako nemozes trenutnu situaciju Nvidije porediti sa hardware-skim promasajima AMD/ATI-ja.Ideje bez kinte su istorija i ako im od negde nekane bice jako lose po sve nas.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

obradmi U pravu je Gilo 07.10.2009. 23:01 #146537

broj poruka: 7723
Win98 manje bi uzeo memorije od XP-a ,a i bio je poznat kao dobra platforma za igrice i bio bi bolji u game perfomansama od XP-a.
BlueSkyNIS ... 07.10.2009. 23:02 #146538

broj poruka: 860
Mislim da je Gile mislio na kašnjenje na polju tehnologije, a ne na polju poslovanja nvidie.

Windows-free with Fedora 10

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs