Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung i mrtvi pixeli
STRANA 1 OD 1
Ishmerish Samsung i mrtvi pixeli 06.10.2009. 14:55 T20716

status: user
broj poruka: 7285

Za sve koji imaju ili zele da uzmu Samsung monitore.

Prvo za buduce korisnike-Samsung(ERC Comerce) nema,niti je ikada imao garanciju na jedan mrtav pixel(Zero PP)vec je formula za izracunavanje mrtvih pixela potrebnih za garanciju sledeca:rezolucija puta 3 podeljena sa milion.
Primer:1680x1050 x3 :/:1000000 =5.292 mrtva pixela za monitor sa nativ rezolucijom od 1680x1050.
Postoje dve vrste mrtvih piksela:
1.Oni koji sjaje(tj.daju svetlost)i oni su sive boje.
2.Pixeli koji vise ni ne svetle(tj.totalno ugaseni)i oni su crne boje.
Broj 3 u formuli stoji za DOT,a svaki dot se sastoji od 3 pixela,otuda i varijanta da imate mrtve pixele razlicitih velicina.

Sve ovo sam naveo prvenstveno zbog buducih korisnika,ali i zbog nebuloza koje sam cuo od servisera iz ERC-a,koji me je zavlacio pola sata sa prasinom a onda ladno izjavio da nikada u svem svom iskustvu nije video a ni cuo za mrtav DOT!

Ako bude potrebe postovacu i linkove za programe koji detektuju mrtve pixele.

Nadam se da sam nekom pomogao sa ovom temom.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovankaO Kasno za mene 06.10.2009. 15:10 #145977

broj poruka: 446
vec sam kupila t220.
Kovle Re: Samsung i mrtvi pixeli 06.10.2009. 15:24 #145983

broj poruka: 976
Aj postavi link ako te ne mrzi

::
:: Ako bude potrebe postovacu i linkove za programe koji detektuju mrtve pixele
:: Nadam se da sam nekom pomogao sa ovom temom
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish kovle 06.10.2009. 15:53 #145989

Vecina programa ce ti izbaciti samo blank page,pixeli se generalno uocavaju okom na beloj pozadini veoma jednostavno:crveni,zeleni,plavi=zaglavljeni. Crni i sivi=mrtvi.

Generalno kursor je bog za pixele i prasinu,ako tacka na panelu kada kursor stavite preko nje stoji ispod njega a ne iznad i time ga prekriva onda je to pixel i tu nema reci o prasini.

Medjutim evo jednog testa i malo podrobnijeg objasnjenja vezano za pixel-e.

http://laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1
Kovle Re: kovle 06.10.2009. 16:04 #145994

broj poruka: 976
Pa generalno, star mi je podosta monitor, ima 4 god, rec je o samsung SyncMaster 740n i nemam nijedan mrtav piksel bas sam se jednog dana nabio u monitor i trazio, ali nisam nista otkrio, vise me interesuje zbog monitora koji planiram uskoro da kupim samsung 2350 ili 2370, sad cu da proverim jos jedanput

:: Vecina programa ce ti izbaciti samo blank page,pixeli se generalno uocavaju okom na beloj pozadini veoma jednostavno:crveni,zeleni,plavi=zaglavljeni. Crni i sivi=mrtvi.
:: Generalno kursor je bog za pixele i prasinu,ako tacka na panelu kada kursor stavite preko nje stoji ispod njega a ne iznad i time ga prekriva onda je to pixel i tu nema reci o prasini
:: Medjutim evo jednog testa i malo podrobnijeg objasnjenja vezano za pixel-e
:: http://laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=
Ishmerish Tvoja stvar 06.10.2009. 16:18 #146000

Sta ces uzeti,ja samo kazem nedao vam bog da vam riknu pixeli.
Kod Samsung imas jos i tipove panela,pa ako ti uleti A ili S a ne C,videces onda lepote.

Po meni Viewsonic,zero pixel policy i odlicni paneli sa jos boljom cenom.

Primer Viewsonic VX2260wm za 19k.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

GAMER4LIFE Dead Pixels 06.10.2009. 16:33 #146005

broj poruka: 839

Imate u Everestu Tools Monitor Diagnostic

Ja imam Samsung T240 HD i nisam imao nikakvih problema do sada nadam se da ih necu nikada ni imati jel je stvarno kvalitetan monitor
neXus2000 Zero Pixel Policy 06.10.2009. 16:50 #146010

broj poruka: 3351
From the 1st January 2005 the below models are applied to Zero Bright Pixel Defect warranty* SyncMaster 172X, 173P, 173P plus 193P Red, 193P Black, 193P Silver, 193P plus Silver, 193P plus Black, 960BF, 970P, 971P

Dead Pixel Limited Warranty Statement

Dead Pixel warranty is only applicable to TFT-LCD Monitors. The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD Monitor contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging.

Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.

E sad zavisi od regiona, tako da postoji racunica koju si opisao.

Inace, ako je taj serviser koji te je zezao oko nekih stvari, do jaja sam se posvadjao sa njim zbog velikog probijanja svetla i uniformnosti panela. Napricao mi je price i pricice, da je on fotograf, pa ne znam sta je jos tu bilo, da bi se svelo po njemu da je to normalno. A posto je govorio kroz zube od `njegovog` nerviranja, doslo mi je da mu nalupam samare.

Cimao sam ga da donese drugi isti takav monitor da uporedimo. Cak se i gazda ERC-a spustio da vidi u cemu je problem. I sto je najsmesnije vide gazda da postoji problem.

E onda se serviser kezio i `potvrdio` da postoji razlika u osvetljenju monitora kojeg sam doneo na servis i ovog sveze otpakovanog. Otpakovani je bio tamiji na testu. I odmah mi je zamenjen.
Kad bi vam pokazao sliku monitora na tamnoj povrsini, doslo bi i vama da nalupate servisera.

Svaka cast gazdi, a taj serviser bolje da radi kao fotograf nego serviser, posto mu to izgleda `ide` od ruke.
GAMER4LIFE !!!! 06.10.2009. 17:05 #146020

DEBILI! mene je jedan ubedjivao tako da je cista slika a puna snega , mislim da su u ovoj raspaloj srbiji ljudi toliko zatucani da stvarno ne primecuju razliku u kvalitetu, slika, zvuk i sl.
TheBear Imao sam 06.10.2009. 17:05 #146021

broj poruka: 6502
Samsung 710N nije imao nijedan mrtvi piksel, sada 2032BW takodje nijedan....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 06.10.2009. 17:15 #146032

broj poruka: 8138
Imam Samsung T220,nijedan pixel vec skoro godinu dana.Hvala Bogu!

The Way It`s Meant To Be Played

Daum ... 06.10.2009. 17:16 #146037

broj poruka: 12796
Upaljeni pixeli nisu mrtvi pixeli. To su stuck pixeli, i oni u nekim slucajevima mogu da se poprave masiranjem ekrana, ili programom koji menja boje na odredjenom delu ekrana da bi ga odglavio. Licno sam imao nekoliko zaglavljenih pixela koje sam uspesno odglavio masiranjem sa olovkom sa tableta jer ima tup vrh.

Ko ima zaglavljene pixel moze da isproba metodu, mozda ih odglavi. Dovoljno je da uzmete nesto sitno, kao vrh hemijske olovke, ali ujedno i tup, ili stavite hemijsku preko krpe na ekran, i stiskajte tacku, tacnije kuckajte normalnom jacinom po tacki. Trebalo bi da krene da menja boju dok se na kraju ne odglavi.

Zaglavljivanje pixela se desava jos na proizvodnoj traci, nakon proizvodnje. Jednostavno neki pixeli se ili ne upale, rezultujuci u mrtve pixele, ili se jednostavno zaglave...

Daum Re: !!!! 06.10.2009. 17:17 #146041

Nije problem sto su oni zatucani, vec sto seljaci zaposljavaju za sitne pare pekare, kasirke i shalterushe da rade posao za koji ne znaju ni sta rade...

:: DEBILI! mene je jedan ubedjivao tako da je cista slika a puna snega , mislim da su u ovoj raspaloj srbiji ljudi toliko zatucani da stvarno ne primecuju razliku u kvalitetu, slika, zvuk i sl.
Daum Re: Re: 06.10.2009. 17:20 #146043

Generalno je pojavljivanje zaglavljenih pixela nakon kupovine retka stvar, i uglavnom se desava na budzetnim TN panelima. Primera radi, desilo se mojoj devojci na LG L222WB iako je pri kupovini monitor testiran.

T serija samsunga ne spada u budzetnu seriju iako su u pitanju TN paneli, tako da generalno ne treba da brines o tome...

:: Imam Samsung T220,nijedan pixel vec skoro godinu dana.Hvala Bogu
:: The Way It`s Meant To Be Played
SkyFire @Daum 06.10.2009. 17:25 #146045

broj poruka: 18472
Pomenuo si neko masiranje pa da te priupitam..
Kad ces me spojiti sa onom tvojom prijateljicom sa punim usnama i ostalim punijim adutima?
Nebi bilo lose da me takva jedna izmasira..Odresicu joj ruke pa moze sama da bira delove

Green Green Grass Of Home

Daum Re: @Daum 06.10.2009. 17:26 #146046

Kad dodjes u civilizaciju...

:: Pomenuo si neko masiranje pa da te priupitam.
:: Kad ces me spojiti sa onom tvojom prijateljicom sa punim usnama i ostalim punijim adutima
:: Nebi bilo lose da me takva jedna izmasira..Odresicu joj ruke pa moze sama da bira delove
:: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: @Daum 06.10.2009. 17:32 #146053

broj poruka: 18472
Cim bace atomku na ovo moje `selo` eto mene kod tebe!

Green Green Grass Of Home

:: Kad dodjes u civilizaciju..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Pomenuo si neko masiranje pa da te priupitam.
:: :: Kad ces me spojiti sa onom tvojom prijateljicom sa punim usnama i ostalim punijim adutima
:: :: Nebi bilo lose da me takva jedna izmasira..Odresicu joj ruke pa moze sama da bira delove
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
GAMER4LIFE Daum 06.10.2009. 17:40 #146060

Upravu si, cak je i moja sestra koja se jedva nesto malo razume u kompjutere rekla za te momke i devojke sto rade po tm radnjama za hardware da ne znaju nista :D strasno, trazis x-fi a on gleda tamo gde su misevi i sl. x primera nema sta gore od ovog sad seljaci imaju pare i prave neki `biznis`
Ishmerish Re: Zero Pixel Policy 06.10.2009. 18:27 #146084

To sto si naveo ti je tipican primerak A panela,bas o tome sam i pisao.A to dali je Samsung T ili BW ili N ili neki svemirski i dalje ne resava problem A (S je uglavnom zastupljen u Aziji)panela i mrtvih piksela,ni jedan monitor bilo kog proizvodjaca nemoze biti favorizovan po pitanju mrtvih pixela.I kada je vec zaglavljen bolje ga pustiti da rikne,nego ga ozivljavati pa da posle rikne kada istekne garancija.

:: From the 1st January 2005 the below models are applied to Zero Bright Pixel Defect warranty* SyncMaster 172X, 173P, 173P plus 193P Red, 193P Black, 193P Silver, 193P plus Silver, 193P plus Black, 960BF, 970P, 971
:: Dead Pixel Limited Warranty Statemen
:: Dead Pixel warranty is only applicable to TFT-LCD Monitors. The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD Monitor contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging
:: Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.
:: E sad zavisi od regiona, tako da postoji racunica koju si opisao
:: Inace, ako je taj serviser koji te je zezao oko nekih stvari, do jaja sam se posvadjao sa njim zbog velikog probijanja svetla i uniformnosti panela. Napricao mi je price i pricice, da je on fotograf, pa ne znam sta je jos tu bilo, da bi se svelo po njemu da je to normalno. A posto je govorio kroz zube od `njegovog` nerviranja, doslo mi je da mu nalupam samare
:: Cimao sam ga da donese drugi isti takav monitor da uporedimo. Cak se i gazda ERC-a spustio da vidi u cemu je problem. I sto je najsmesnije vide gazda da postoji problem
:: E onda se serviser kezio i `potvrdio` da postoji razlika u osvetljenju monitora kojeg sam doneo na servis i ovog sveze otpakovanog. Otpakovani je bio tamiji na testu. I odmah mi je zamenjen
:: Kad bi vam pokazao sliku monitora na tamnoj povrsini, doslo bi i vama da nalupate servisera
:: Svaka cast gazdi, a taj serviser bolje da radi kao fotograf nego serviser, posto mu to izgleda `ide` od ruke.
Daum Re: Re: Zero Pixel Policy 06.10.2009. 18:56 #146097

Ne moze on da se odglavi, pa da se opet zaglavi ili rikne. Ako ti nesto smeta na monitoru, zasto ne bi to popravio?

:: To sto si naveo ti je tipican primerak A panela,bas o tome sam i pisao.A to dali je Samsung T ili BW ili N ili neki svemirski i dalje ne resava problem A (S je uglavnom zastupljen u Aziji)panela i mrtvih piksela,ni jedan monitor bilo kog proizvodjaca nemoze biti favorizovan po pitanju mrtvih pixela.I kada je vec zaglavljen bolje ga pustiti da rikne,nego ga ozivljavati pa da posle rikne kada istekne garancija
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: From the 1st January 2005 the below models are applied to Zero Bright Pixel Defect warranty* SyncMaster 172X, 173P, 173P plus 193P Red, 193P Black, 193P Silver, 193P plus Silver, 193P plus Black, 960BF, 970P, 971
:: :: Dead Pixel Limited Warranty Statemen
:: :: Dead Pixel warranty is only applicable to TFT-LCD Monitors. The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD Monitor contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging
:: :: Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.
:: :: E sad zavisi od regiona, tako da postoji racunica koju si opisao
:: :: Inace, ako je taj serviser koji te je zezao oko nekih stvari, do jaja sam se posvadjao sa njim zbog velikog probijanja svetla i uniformnosti panela. Napricao mi je price i pricice, da je on fotograf, pa ne znam sta je jos tu bilo, da bi se svelo po njemu da je to normalno. A posto je govorio kroz zube od `njegovog` nerviranja, doslo mi je da mu nalupam samare
:: :: Cimao sam ga da donese drugi isti takav monitor da uporedimo. Cak se i gazda ERC-a spustio da vidi u cemu je problem. I sto je najsmesnije vide gazda da postoji problem
:: :: E onda se serviser kezio i `potvrdio` da postoji razlika u osvetljenju monitora kojeg sam doneo na servis i ovog sveze otpakovanog. Otpakovani je bio tamiji na testu. I odmah mi je zamenjen
:: :: Kad bi vam pokazao sliku monitora na tamnoj povrsini, doslo bi i vama da nalupate servisera
:: :: Svaka cast gazdi, a taj serviser bolje da radi kao fotograf nego serviser, posto mu to izgleda `ide` od ruke.
vladarko I da dodam 06.10.2009. 18:57 #146098

broj poruka: 4228
Ja, za razliku od ostalih imam dobra iskustva sa ERC servisom.

Odneo sam im 2 monitora, bez računa, bez garancije, popravili su ih vrlo brzo i cena je bila 0, jer su monitori BILI u garanciji.

E, to je bilo do pre neki dan: nosi sam monitor očigledno neispravan, opet bez papira, ali je sada popravka koštala, mada je datum proizvodnje monitora NOV2006. Ne bunim se zbog toga što su naplatili, svi lepo pišu mora račun, mora garancija, orig. pakovanje i slično. Nije mi jasno zašto nisu umeli da mi objasne šta su popravljali na ovom monitoru. Jedino što mi je bilo jasno da ERC servis, valjda, nije više ERC i da sada to moraju da naplate zbog Samsunga itself.

Napominjem, možda ih nisam shvatio, ali tako nejasno mi je i objašnjeno.

@JovankaO T220 - odličan izbor, nema potrebe za kajanjem. Ali čuvaj račun!

Pozdrav!

Vlada

Ishmerish @Daum 06.10.2009. 19:13 #146105

Moje iskustvo kaze drugacije,medjutim ti radi kako hoces. Ja sam vecinu stvari koje znam i koje sam iskusio izneo u ovoj temi samo zato da se ljudi ne zalecu jer nije zlato sve sto sija.Inace 226BW je mama za T220.A koliko je stariji?

Pozdrav

Pisko Šmug-šmug 06.10.2009. 20:12 #146122

broj poruka: 6651
Zlopamtilo:
Ne kažem da nemaju kvaliteta, ali, sa toliko KVANITETA, i ne imali ga.... Često se zezam na račun proizvodnog programa ŠmugŠmug-a, od bagera do web kamere.... ali, kad smo kod monitora, ja sam i dalje zlopamtilo. Ko je ikada dao i dinar ili prodao (preprodao) nekome Samsung 753S, jednostavno je ispucao za ceo život nivo veresije (kreidt) koji ide svakoj normalnoj firmi.... bolje naći bilo šta drugo ili slično.... mora da negde u menadžmentu ŠmugŠmuga još uvek radi taj krmak koji je to pustio u proizvodnju i prodaju. Takvi se ne predaju lako, i, sigurno će tamo-vamo da ispliva neki šugav model, panel, kurwinska garancija i slično... a, kako se to lepo prima u Serbistanu, to je priča za sebe....

Ali, brate, usisavač (sa magičnom posudom), dvd rezač, web kamera, štampač, frižider, TV, miniDV kamera, fotoaparat, memorije, tastature, trista nekih kuradi-palladi, to je šmek, to je ukus. Sve u tonu, sve u stilu, sve isti proizvođač.
Jedino je ona riba što je izgovarala `moj novi monitor` iz ERC reklame, stvarno bila nešto (nisam zato uzeo tih nekoliko komada 753s-ova, ali sam ih ipak uzeo), ali tako to ide. Lepo je meni rekao babo: kad si video reklamu za Mercedes? Šta se pališ na te šarene laže.....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gile23 ... 06.10.2009. 20:19 #146124

broj poruka: 9121
Najjaca bi fora bila, da neko kupi monitor i da ima 2 mrtva piksela, ovaj kaze mora 5, ovaj vadi cekic lupi jednom u monitor na licu mesta i kaze evo :).

Pozdrav!

neXus2000 Re:Re:Re:Zero pixel policy 06.10.2009. 21:34 #146176

broj poruka: 3351
Ma meni su oba monitora, vratjeni i novi, sa S panelom(preko service coda), i oba su proizvedena u Slovackoj. Inace je 931BW
gile23 Re: Re:Re:Re:Zero pixel policy 06.10.2009. 21:39 #146179

broj poruka: 9121
Ti monitori proizvedeni u Slovackoj su bruka uradjeni, evo meni monitor radi vec 4 godine bez problema Samsung 713N.

Pozdrav!

:: Ma meni su oba monitora, vratjeni i novi, sa S panelom(preko service coda), i oba su proizvedena u Slovackoj. Inace je 931BW
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs