This is a WHQL-certified driver for GeForce 6, 7, 8, 9, 100, and 200-series desktop GPUs and ION desktop GPUs.
New in Version 191.07
* Adds support for OpenGL 3.2 for GeForce 8, 9, 100, and 200-series GPUs and ION GPUs. * Accelerates performance in several gaming applications. The following are examples of improvements measured with version 191.07 drivers vs. version 190.62 drivers (results will vary depending on your GPU, system configuration, and game settings): o Up to 12% performance increase in ARMA 2 o Up to 8% performance increase in Batman: Arkham Asylum with GPU PhysX enabled o Up to 50% performance increase in Call of Juarez: Blood in Bound with SLI enabled o Up to 14% performance increase in Fallout 3 (indoor scenes) with antialiasing enabled o Up to 10% performance increase in Far Cry 2 (DX9 version) with antialiasing enabled o Up to 34% performance increase in Prototype with antialiasing enabled * Adds SLI support for Aion, Darkfall, Dawn of Magic 2: Time of Shadows, Dreamkiller, Fuel, Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim, Need for Speed: Shift and more. * Includes numerous bug fixes, including the following key fix (additional bug fixes can be found in the release notes on the documentation tab): For graphics cards supporting multiple clock states, 3D clocks correctly return to 2D clocks after exiting a 3D application. * Users without US English operating systems can select their language and download the International driver here.
New in Release 190/191 Drivers
* Installs PhysX System Software version 9.09.0814. * Supports CUDA 2.3 for improved performance in GPU Computing applications. See CUDA Zone for more details.
Existing Support:
* Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel X58-based motherboards. * Supports NVIDIA PhysX acceleration on a dedicated GeForce graphics card. Use one card for graphics and dedicate a different card for PhysX processing for game-changing physical effects. Learn more here. * Supports GeForce Plus Power Pack #3. Download these FREE PhysX and CUDA applications now! * Supports GPU overclocking and temperature monitoring by installing NVIDIA System Tools software.
*Note: The following SLI features are only supported on Windows Vista and Windows 7: Quad SLI technology using GeForce 9800 GX2 or GeForce GTX 295, 3-way SLI technology, Hybrid SLI, and SLI multi-monitor support.
Ja ih sad instalirao sacju da vidim jel jma neke razlike... Jedino shto mogu da primetim je da u svakoj novoj verziji pojedine iste igre dobijaju po 10% ubrzanje...do sada koliko su puta to napisali ispada da te igre rade 10000% brzhe :)
Sta je ovo? imam za 1000 poena manje u vantage i u igricama manji fps sa ovim novim driverom??? npr. u batman za 5-6fps-a manje nego sa proslim 190whql driverom a ovde pise 8% performance ? u Vantage sam imao 14 400 i nesto a sada 13 200 .. ne razumem
Sad sam probao Batmana sa novim drajverima,kod mene sljaka normalno.Nisam primetio neko poboljanje.Sad cu da uradim jedan 3D Mark 06 test,da vidimo jel ima nekih poboljsanja. Bas sam danas radio 3D Mark 06 sa prethodnim drajverima i postigao sam sledeci rezultat.
:: :: Sta je ovo? imam za 1000 poena manje u vantage i u igricama manji fps sa ovim novim driverom??? npr. u batman za 5-6fps-a manje nego sa proslim 190whql driverom a ovde pise 8% performance ? u Vantage sam imao 14 400 i nesto a sada 13 200 .. ne razumem
Imao bi preko 12k da si radio na XP-u.Mozda cak i 13k.Sedmica gusi! Jesi uspeo da stabilizujes CPU na 3.8 Ghz?A na 3.7 Ghz?Mora da ide na 3.7 Ghz 100%!Po meni ce ici i na 3.8 Ghz,samo treba bios da se presteluje jos malo..
Green Green Grass Of Home
:: Sad sam probao Batmana sa novim drajverima,kod mene sljaka normalno.Nisam primetio neko poboljanje.Sad cu da uradim jedan 3D Mark 06 test,da vidimo jel ima nekih poboljsanja :: Bas sam danas radio 3D Mark 06 sa prethodnim drajverima i postigao sam sledeci rezultat :: :: http://img43.imageshack.us/img43/5852/50236652.pn :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Sta je ovo? imam za 1000 poena manje u vantage i u igricama manji fps sa ovim novim driverom??? npr. u batman za 5-6fps-a manje nego sa proslim 190whql driverom a ovde pise 8% performance ? u Vantage sam imao 14 400 i nesto a sada 13 200 .. ne razumem
Inace,nna 3,7 GHz mogu da probam,ali ako stavim FSB na 390 MHz,a mnozilac na 9x,memorija mi radi na 780 MHz. A,ako stavim FSB 410 MHz,a mnozilac na 9,5x,memorija mi radi na 840 MHz.Neznam sta da radim?Inace,na 3.8 GHz mi radi tek sa 1.45v Real,a mnogo se greje pri LynX-u,do 84c. Mada,pravo da ti kazem,boli me uvo sto se toliko greje pri LynX-u,jer CPU mi se nikad toliko nece opteretiti nego pri testiranju LynX-a.Mogu da probam da ga stabilizujem na 3.8 Ghz,ali da li je pametno drzati ga na 1.45v?
The Way It`s Meant To Be Played
:: Imao bi preko 12k da si radio na XP-u.Mozda cak i 13k.Sedmica gusi :: Jesi uspeo da stabilizujes CPU na 3.8 Ghz?A na 3.7 Ghz?Mora da ide na 3.7 Ghz 100%!Po meni ce ici i na 3.8 Ghz,samo treba bios da se presteluje jos malo. :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Sad sam probao Batmana sa novim drajverima,kod mene sljaka normalno.Nisam primetio neko poboljanje.Sad cu da uradim jedan 3D Mark 06 test,da vidimo jel ima nekih poboljsanja :: :: Bas sam danas radio 3D Mark 06 sa prethodnim drajverima i postigao sam sledeci rezultat :: :: :: :: http://img43.imageshack.us/img43/5852/50236652.pn :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: Sta je ovo? imam za 1000 poena manje u vantage i u igricama manji fps sa ovim novim driverom??? npr. u batman za 5-6fps-a manje nego sa proslim 190whql driverom a ovde pise 8% performance ? u Vantage sam imao 14 400 i nesto a sada 13 200 .. ne razumem
Citiracu samog sebe...Greska,hteo sam da kazem da ako stavim FSB na 410,a mnozilac na 9x ili FSB na 390,a mnozilac na 9.5x memorija mi radi na 820 MHz tj,780 MHz.
:: Evo,napisao sam sve u ovoj temi :: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20591&forid=18&katid= :: :: Pogledaj na kraju.. :: :: Inace,nna 3,7 GHz mogu da probam,ali ako stavim FSB na 390 MHz,a mnozilac na 9x,memorija mi radi na 780 MHz :: A,ako stavim FSB 410 MHz,a mnozilac na 9,5x,memorija mi radi na 840 MHz.Neznam sta da radim?Inace,na 3.8 GHz mi radi tek sa 1.45v Real,a mnogo se greje pri LynX-u,do 84c :: Mada,pravo da ti kazem,boli me uvo sto se toliko greje pri LynX-u,jer CPU mi se nikad toliko nece opteretiti nego pri testiranju LynX-a.Mogu da probam da ga stabilizujem na 3.8 Ghz,ali da li je pametno drzati ga na 1.45v :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Imao bi preko 12k da si radio na XP-u.Mozda cak i 13k.Sedmica gusi :: :: Jesi uspeo da stabilizujes CPU na 3.8 Ghz?A na 3.7 Ghz?Mora da ide na 3.7 Ghz 100%!Po meni ce ici i na 3.8 Ghz,samo treba bios da se presteluje jos malo. :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Sad sam probao Batmana sa novim drajverima,kod mene sljaka normalno.Nisam primetio neko poboljanje.Sad cu da uradim jedan 3D Mark 06 test,da vidimo jel ima nekih poboljsanja :: :: :: Bas sam danas radio 3D Mark 06 sa prethodnim drajverima i postigao sam sledeci rezultat :: :: :: :: :: :: http://img43.imageshack.us/img43/5852/50236652.pn :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta je ovo? imam za 1000 poena manje u vantage i u igricama manji fps sa ovim novim driverom??? npr. u batman za 5-6fps-a manje nego sa proslim 190whql driverom a ovde pise 8% performance ? u Vantage sam imao 14 400 i nesto a sada 13 200 .. ne razumem
Znaci stavio sam novi driver 191.07 WHQL i u Vantage mi daje 1500 Score manje!!!! u Batman mi daje 6 FPS-a manje!!!! Ja bi otisao tamo u Nvidiu i pitao bi ih prvo jer mogu da otklone kad stavis na 60hz da ostane tako a ne da se vraca na usranih 59hz i to poslednjih 10 drivera koji su izasli isti problem imaju onda za batman kazu 8% bolje performance da ali u MINUSU! i sa PsyhX i bez sa starim driverom 190.62WHQL sam imao veci FPS , Stavljao sam nov pa stari driver 100x testirao formatirao pa opet stavljao i uvek imam manji score sa ovim novim driverom, cim usnimam stari i uradim test mnogo bolje radi! pa vajlda treba sve bolje i bolje da idu a na u minus kako je krenulo... ovo nece u dobro da izadje, kod svakog drivera po 8-15-20% bolji FPS do sada bi trebao u Far Cry 2 da imam 300FPS-a
Sta reci sem da su losi `VOZACI` dobili otkaz u ATi-ju pa nasli sljaku u nVidiji.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Znaci stavio sam novi driver 191.07 WHQL i u Vantage mi daje 1500 Score manje!!!! u Batman mi daje 6 FPS-a manje!!!! Ja bi otisao tamo u Nvidiu i pitao bi ih prvo jer mogu da otklone kad stavis na 60hz da ostane tako a ne da se vraca na usranih 59hz i to poslednjih 10 drivera koji su izasli isti problem imaju onda za batman kazu 8% bolje performance da ali u MINUSU! i sa PsyhX i bez sa starim driverom 190.62WHQL sam imao veci FPS , Stavljao sam nov pa stari driver 100x testirao formatirao pa opet stavljao i uvek imam manji score sa ovim novim driverom, cim usnimam stari i uradim test mnogo bolje radi! pa vajlda treba sve bolje i bolje da idu a na u minus kako je krenulo... ovo nece u dobro da izadje, kod svakog drivera po 8-15-20% bolji FPS do sada bi trebao u Far Cry 2 da imam 300FPS-a
Ja nemam nikakvih problema sa novim drajverima.Nisam video neko poboljsanje u igricama.Drajveri su sasvim ok,kao i svaki prethodni.Nesto kod tebe ne valja.Ubagovani drajveri,ubagovani Windows...Jesi li prethodne drajvere ocisto Driver Cleanerom?
:: Znaci stavio sam novi driver 191.07 WHQL i u Vantage mi daje 1500 Score manje!!!! u Batman mi daje 6 FPS-a manje!!!! Ja bi otisao tamo u Nvidiu i pitao bi ih prvo jer mogu da otklone kad stavis na 60hz da ostane tako a ne da se vraca na usranih 59hz i to poslednjih 10 drivera koji su izasli isti problem imaju onda za batman kazu 8% bolje performance da ali u MINUSU! i sa PsyhX i bez sa starim driverom 190.62WHQL sam imao veci FPS , Stavljao sam nov pa stari driver 100x testirao formatirao pa opet stavljao i uvek imam manji score sa ovim novim driverom, cim usnimam stari i uradim test mnogo bolje radi! pa vajlda treba sve bolje i bolje da idu a na u minus kako je krenulo... ovo nece u dobro da izadje, kod svakog drivera po 8-15-20% bolji FPS do sada bi trebao u Far Cry 2 da imam 300FPS-a
Pedest puta sam brisao novi driver i snimao stari uvek sa starim imam bolje performance cak sam i formatirao i stavio najnoviji driver na cist windows i isti rezultat sugavi, definitivno mi bolji score daje stariji driver, kako je to moguce? zar ne treba oni da prave da bude brze bolje kompaktibilnije...
Kako novi driveri daju 7-8-10 FPS vise..To nije tacno.Varijacija moze da bude do 1-2,eventualno 3 FPS-a.Jedino ako ne koristite modovane Drivere pa moze da se desi skok i od 10 FPS na gore u odredjenoj igri. Nisam ovaj driver iz teme probao,koristim 191.03 beta i isti mi je frame rate kao u prethodnom.Problema sa driverom nemam ni najmanje a objasnio sam ti u temi nvidia PhysX da si problem sa tekxturama najverovatnije imao zbog wina koji je bio izbagovan.Tad i driveri ne rade kako treba!
Pazi nema razlike izmedju 191.03 beta i 191.07WHQL isto potpuno!
Posto mi je dosta cimanja oko drivera lepo cu sada da formatiram stavim Win7 x86 snimim 190.62WHQL nvidia driver i cekam Flashpoint 2, jel sta ce mi taj 191.07WHQL kad mi daje za 1500score manji u Vantage a u Batmanu do 7FPSA manje? Sto se tice NFSS moguce da je do windowsa bio bag jel mi se nije desavalo posle formata a odvozio sam bar desetak trka
Imam 5000+ , Asus 8600 GT Magic, M2N68, 2GB kingston @800MHz Ipak sam ocekivao malo vise od 2 frejma ali nema veze dobro je i ovako samo da radi
:: Nisu ovo tek onako napisali :: :: results will vary depending on your GPU, system configuration, and game setting :: :: :: :: Meni je u prototype dao 1-2 frejma vise sto sigurno nije `Up to 34% performance increase in Prototype with antialiasing enabled :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.