Paralelno sa 5850 i 5870 ce se pojaviti i 5770 i 5750, pretpostavljam da ce 5770 biti po performansama oko GTX285 pa ce imati sasvim ok cenu (oko 22k-23k), 5750 ce biti verovatno oko 20k videcemo :). Verovatno ce 5850 biti oko 25k.
Pa 5850 je kao GTX285 i kosta 25-30000 din. A 5770 ce biti na nivou 4890 i kostace mozda 20k...
:: Paralelno sa 5850 i 5870 ce se pojaviti i 5770 i 5750, pretpostavljam da ce 5770 biti po performansama oko GTX285 pa ce imati sasvim ok cenu (oko 22k-23k), 5750 ce biti verovatno oko 20k videcemo :). Verovatno ce 5850 biti oko 25k :: :: Pozdrav :: :: ::
Taj u nemackoj ce prodati 1000 kartica po toj ceni, a kod nas nece ni 50. Ne mozes da poredis nemacko trziste i nase gde se proda mnogostruko manje kartica....
:: Zalosno je koliko ovi Vasi (i nasi u Republici Srpskoj) kradu.. :: :: U Njemackoj 5850 kosta 220E (oko 20400din) a 5870 je 330E (oko 30600 din).. :: :: Da nam je isti standard i plate kao u Njemackoj ne bih rijeci rekao, ali ovako kako jeste.. :: :: :: LOPOVI, SVE MOJ DO MOJEGA!!! :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Ne znam gde si to gledao ali imas ATI 5870 za 300 Eur i ispod u Nemackoj.Ja pratim non stop cene tako da sam uvek sveze informisan.Ko sad ima lovu a nekog preko dobro bi prosao sa kupovinom. @Medo.Ne znam zasto ali Gigabyte nikad nije `pravio` dobre kartice by ATI.Nesto se uvek kvare ko zna zasto.Sa nvidiom nemaju tih problema .. Najbolje Sapphire ili HIS!
Do nove godine moci ce bas u Svabiji da se uzmu 5870 ispod 3 glave.Tipujem da ce moci da se nadju i za 250 Eur negde po specijalnoj novogodisnjoj ceni.
Green Green Grass Of Home
:: Zalosno je koliko ovi Vasi (i nasi u Republici Srpskoj) kradu.. :: :: U Njemackoj 5850 kosta 220E (oko 20400din) a 5870 je 330E (oko 30600 din).. :: :: Da nam je isti standard i plate kao u Njemackoj ne bih rijeci rekao, ali ovako kako jeste.. :: :: :: LOPOVI, SVE MOJ DO MOJEGA!!! :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Re: ...>AMD_ATi je legendaran po enormnoj potrosnji struje...
01.10.2009. 19:32
status: user broj poruka: 10999
i s tim u vezi, extremno visokim temperaturama. A zima je na pragu, pa zasto da ne kupis?! Radijatori hladni (Rusi zavrnuli ventile gasovoda) a ti skines stranicu sa kucista i greju te proizvodi firme AMD.
:: Kupio bih odmah taj 4890/4870 samo da ne troši 60/90-ak vati u IDLE modu. Mislim...stvarno je mnogo :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
Cisto primjera radi, Intel CPU-ovi se mnogo vise griju od AMD-ovih, a takodje i ove nove serije ATI grafickih karti imaju vrlo malu potrosnju, a ove stare cak 90W u IDLE, jao doci ce mi veliki racun za struju...(onima koji ne znaju spustiti taktove na neke nize...)
SONY VAIO VGN-FW285J
:: AMD_ATi je legendaran po enormnoj potrosnji struje i s tim u vezi, extremno visokim temperaturama. A zima je na pragu, pa zasto da ne kupis?! Radijatori hladni (Rusi zavrnuli ventile gasovoda) a ti skines stranicu sa kucista i greju te proizvodi firme AMD ::
Ae da ne navodim razloge zašto želim karticu sa što manjom potrošnjom (temperature, buka, potrošnja...jer ih ima dosta), navedi mi barem jedan razlog zašto je poželjno da se ima kartica sa većom potrošnjom.
Windows-free with Fedora 10
:: Cisto primjera radi, Intel CPU-ovi se mnogo vise griju od AMD-ovih, a takodje i ove nove serije ATI grafickih karti imaju vrlo malu potrosnju, a ove stare cak 90W u IDLE, jao doci ce mi veliki racun za struju...(onima koji ne znaju spustiti taktove na neke nize... :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285J
Dynamically manage power efficiency and take control of your performance with AMD`s revolutionary ATI PowerPlay™ power management technology delivering high performance features when needed and conserving power when the demand on the graphics processor is low. This industry-leading technology dramatically reduces the power consumption of ATI Radeon™ graphics family of products for the optimal balance between performance and power for break-through energy efficiency.
Nema teorije da Nvidia trosi manje od ATI ,nema Powerplay tehnologiju.smanjuje i povecava frekvenciju GPU nesto slicno kao cool and quiet.Nvidia nema tu tehnologija nego roka stalno max perfomanse iako sistem ne trazi recimo max perofmanse ako surfujete netom.Ovo vazi i za grejanje. I am sorry mister tortojed.
128-bit GDDR5 memory interface Up to 24x Custom Filter Anti-Aliasing (CFAA) 100% Offload CPU from MPEG-2/VC-1/H.264 playback Accelerated Video Transcoding and Encoding (Need Cyberlink PowerDirector) ATI PowerPlayTM Technology
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.