Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Leadtek i AMD
STRANA 1 OD 1
cele1988 Leadtek i AMD 30.09.2009. 16:35 T20556

status: user
broj poruka: 1424
nekada davno kad sam imao Bartona 2800+ i Leadtek tv akrticu 2000+ expert. Imao sam problem sa zvukom. tj zvuk je posle 2min snimanja gubio sinhronizaciju i kasnio. Kasnije sam promenio tv kartu i resio problem... Ali sad bi opet da uzmem leadtek-a, ali imam sad 5000+ 690G cip set. Ne znam da li postoji jos uvek taj problem pa sam skeptican da se vratim na leadtek-a :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 30.09.2009. 16:57 #144343

broj poruka: 1583
Taj problem desinhonizacije zvuka je bio veliki problem kod slabijih kompjutera i direktno zavisi od snage procesora. Jedino resenje je bilo kupiti tv karticu sa hardverskim enkodiranjem i na taj nacin rasteretiti proc. Verujem da ce sada taj Amd X2 5000+ vrlo lako izaci na kraj sa Leadtek tv kartom.

Kod Kalču nema laganje.

obradmi Ja sam imao na Brisbane Asustek 7135 TV kartu 30.09.2009. 17:14 #144346

broj poruka: 7723
Nisam imao probleme sa sihronizacijom.Sustina je samo da radi capture u mpeg2 ,a posle transcode sa Ati Avivo ili sa nekim CPU enkoderom u divx.Mislim da je problem sa sihronizacijom i mao ruski program fly tv .Direkno capture u divx malo ljudi radi jer se gube frejmovi.Ja sada kod mene mogu da radim capture u divx sa powerdirector i 3 sata nece imati problema sa sihronizacijom ,ali rekoh gube se frejmovi.Znaci capture u mpeg2 pa onda encode u neki format .
Equinoxe Re: 30.09.2009. 17:37 #144355

broj poruka: 12057

Ako si snimao u neki AVI Codec, tipa DivX...za to se i preporučuje neki Dual Core CPU. Ako si imao problem sa MPEG-2 formatom, tu može i ffdshow da napravi problem, maximalno fragmentisan disk itd. A taj Barton, bi trebao da sažvaće MPEG-2 capture u realnom vremenu. Možda čipset drajveri issue...

obradmi Radio sam ja capture u mpeg2 sa P3 1ghz 512mb 30.09.2009. 17:44 #144356

i to sa onom starom tv kartom bt878 ,odradjivao je bez problema.Ne mogu tacno da se setim ali mislim da je sa tom kartom bilo problema za divx capture.Ako uzimas Leadtek vidi samo da nije sa bt878 ili bt848 chipom ,jer oce to da uvale u njihove kartice,a inace taj chip davno prevazidjen.
gilopile Misterija... 30.09.2009. 19:14 #144369

broj poruka: 9459
Imao sam isti problem sa K-world karticom.Posle nekih 15-ak minuta snimanja gubila bi se sinhronizacija.Inace snimano je u mpeg2 formatu sa rezolucijom 640*480.Zauzece procesora je bilo oko 50%,hard defragmentisan,odnosno novi sistem na njemu.Mislim da se tu radi onekompatibilnoscu kodeka i samog programa koji imaju neki misteriozni bag.Pokusaj sa nekim drugim programom.Sa originalnim programom PVR je bagovao,a sa InterVideo WinDVR v3.0 nisam imao tih problema,a snimljeni materijal je bio istog kvaliteta.Inace sa slabijim procesorom se nebi trebala gubiti sinhronizacija,vec bi se dobio veliki frame-drop,a sve ce i dalje bilo sinhronizovano.
Vrag ce ga znati!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

Equinoxe Re: Misterija... 30.09.2009. 19:49 #144375

K-World softver je......ono što ni napisao nije prigodno , zaboravljanje skeniranih kanala, skakanje CPU zauzeća na 160%, snimio je file koje je velik 0 bytes.......

:: Imao sam isti problem sa K-world karticom.Posle nekih 15-ak minuta snimanja gubila bi se sinhronizacija.Inace snimano je u mpeg2 formatu sa rezolucijom 640*480.Zauzece procesora je bilo oko 50%,hard defragmentisan,odnosno novi sistem na njemu.Mislim da se tu radi onekompatibilnoscu kodeka i samog programa koji imaju neki misteriozni bag.Pokusaj sa nekim drugim programom.Sa originalnim programom PVR je bagovao,a sa InterVideo WinDVR v3.0 nisam imao tih problema,a snimljeni materijal je bio istog kvaliteta.Inace sa slabijim procesorom se nebi trebala gubiti sinhronizacija,vec bi se dobio veliki frame-drop,a sve ce i dalje bilo sinhronizovano
:: Vrag ce ga znati
::
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
gilopile Re: Re: Misterija... 30.09.2009. 19:58 #144378

Da da,upravo to mi se sve desavalo s njim.Svaki par dana sam morao da skeniram programe.To je Bljakware:))

P.S. Obicno jednom u 100 g.snimam sa TV-a,kada naletim na nesto sto mi je jako bitno,i tada se obicno onesvestim sa fajlom od cirka 0 kb.

Dodje mi da osposobim jedan od par VHS-a koje imam.Tu nema omaske,jedino ako zaboravis da stisnes rec:)

:: K-World softver je......ono što ni napisao nije prigodno , zaboravljanje skeniranih kanala, skakanje CPU zauzeća na 160%, snimio je file koje je velik 0 bytes......
:: :: Imao sam isti problem sa K-world karticom.Posle nekih 15-ak minuta snimanja gubila bi se sinhronizacija.Inace snimano je u mpeg2 formatu sa rezolucijom 640*480.Zauzece procesora je bilo oko 50%,hard defragmentisan,odnosno novi sistem na njemu.Mislim da se tu radi onekompatibilnoscu kodeka i samog programa koji imaju neki misteriozni bag.Pokusaj sa nekim drugim programom.Sa originalnim programom PVR je bagovao,a sa InterVideo WinDVR v3.0 nisam imao tih problema,a snimljeni materijal je bio istog kvaliteta.Inace sa slabijim procesorom se nebi trebala gubiti sinhronizacija,vec bi se dobio veliki frame-drop,a sve ce i dalje bilo sinhronizovano
:: :: Vrag ce ga znati
:: ::
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
Equinoxe Re: Re: Re: Misterija... 30.09.2009. 20:04 #144380

Ma sve ih znam. Jedino mi je Studio TV terminator radio kako treba, al šta misliš zašto: imao je Phili SA7131 encoder.

:: Da da,upravo to mi se sve desavalo s njim.Svaki par dana sam morao da skeniram programe.To je Bljakware:)
:: P.S. Obicno jednom u 100 g.snimam sa TV-a,kada naletim na nesto sto mi je jako bitno,i tada se obicno onesvestim sa fajlom od cirka 0 kb
:: Dodje mi da osposobim jedan od par VHS-a koje imam.Tu nema omaske,jedino ako zaboravis da stisnes rec:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: K-World softver je......ono što ni napisao nije prigodno , zaboravljanje skeniranih kanala, skakanje CPU zauzeća na 160%, snimio je file koje je velik 0 bytes......
:: :: :: Imao sam isti problem sa K-world karticom.Posle nekih 15-ak minuta snimanja gubila bi se sinhronizacija.Inace snimano je u mpeg2 formatu sa rezolucijom 640*480.Zauzece procesora je bilo oko 50%,hard defragmentisan,odnosno novi sistem na njemu.Mislim da se tu radi onekompatibilnoscu kodeka i samog programa koji imaju neki misteriozni bag.Pokusaj sa nekim drugim programom.Sa originalnim programom PVR je bagovao,a sa InterVideo WinDVR v3.0 nisam imao tih problema,a snimljeni materijal je bio istog kvaliteta.Inace sa slabijim procesorom se nebi trebala gubiti sinhronizacija,vec bi se dobio veliki frame-drop,a sve ce i dalje bilo sinhronizovano
:: :: :: Vrag ce ga znati
:: :: ::
:: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
obradmi Bilo je dobrih TV karti kod nas 30.09.2009. 21:25 #144398

Vgear cyclone ,Asustek 7135 ,Ati theatar saphire (isto do ...) ,gore pomenuta Asus isto savrseno radi ,daljinski isto ,pustas DVD filmove preko daljinskog cak ,na Cyberlink Powercinema aplikaciji.Vide je i Intervideo programi ,Leadtek oce da ubacuje te stare chipove tipa Bt878 koji su praistorija ,uz marketing dobar covek pomisli dobra TV karta.Sa K-world srecom nisam imao posla ,jer sam cuo da su njasre.Sada i nije tolika ponuda poluprazni su rafovi na zalost zbog krize.

obradmi Probao sam sve gore navedene TV karte 30.09.2009. 21:38 #144401

Vgear cyclone je cak imal divx chip ,ali mislim da je Asustek bolji ,Ati theatar je imala najjaci kvalitet jer je bila 12 bitna.
NDSystem Radi.... 30.09.2009. 22:01 #144409

broj poruka: 209
Ja sam bas pre desetak dana stavio na AMD Athlon 1640 (2.6 Ghz,single core) 1GB Ram-a, Win7 x64, ATI HD4350... i Leadtek DTV2000H Plus. Radi sve bez problema, pa cak i onaj RTS HD u H.264 kodeku bez ikakve desinhronizacije ili kasnjenja. Inace ako uzimas opet Leadtek moja preporuka za ovaj model. Sve radi super, plus imas i DVB-T za prijem zemaljskih SD i HD kanala. Plus, ima hardverski MPEG-2.

Dušan Nastić
Beograd,

cele1988 ..... 30.09.2009. 23:38 #144423

broj poruka: 1424
ma taj problem sam ja resio pre 3 godine kad sam sve to rasprodao asd imam 15 komp od tad....
nego imam ovu karticu
http://www.dodaj.rs/f/20/Ta/1BOTb3sM/abcd0005.jpg
ta mi je ostala pa pitam dal ce da radi kako treba ! :D a kako vidim izgelda da hoce ako ne ako budem kupovao uzecu neku leadtek do 40e 3000 oznaku ima jako dobra kartica video sam kako radi
gilopile Re: ..... 01.10.2009. 00:01 #144427

Imam identicnu karticu u kompu i radi mi sasvim ok.Mada sam imao problema sa originalnim drajverima,pa sam skinuo druge i sada radi odlicno na xp-u i na w7 oba 32-bit-na.

:: ma taj problem sam ja resio pre 3 godine kad sam sve to rasprodao asd imam 15 komp od tad...
:: nego imam ovu karticu
:: http://www.dodaj.rs/f/20/Ta/1BOTb3sM/abcd0005.jp
:: ta mi je ostala pa pitam dal ce da radi kako treba ! :D a kako vidim izgelda da hoce ako ne ako budem kupovao uzecu neku leadtek do 40e 3000 oznaku ima jako dobra kartica video sam kako radi
baxter gilopile 01.10.2009. 00:07 #144428

broj poruka: 730
pogledaj meil

The universe of possibility

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs