Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
TV FM CARD
STRANA 1 OD 1
alfi TV FM CARD 30.09.2009. 09:13 T20547

status: user
broj poruka: 133

Imam Color expert video kartu, instalirao sam je, radi.
Daljinski ne funkcionise. Kako se uopste pokrece ( Prvi put sam instalirao i koristim video kartu )
Na daljinskom nema nikakve LED da bih proverio da li salje signal. Ima li na karti-nisam uocio- neki LED koji signalizira prijem signala iz daljinskog?
Ukljucim PC, otvorim program, pojavi se slika i remote na gisplaju, mogu ga kontrolisati misem ali daljinski ne deluje. Baterije su ok.

Molim za savete,
Hvala svima,
Pozdrav,
Aleks
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: TV FM CARD 30.09.2009. 10:17 #144283

broj poruka: 9459
Daljinski ces proveriti tako sto ces ga usmeriti ka kameri od mobilnog telefona,pa ako radi videces svetlo koje odasilje IR dioda.
Sto se tice kartice na njoj nemas IR diodu koja ce primati signal sa daljinskog,vec IR receiver dioda koja se nalazi na kablicu sa malim dzekom koja se utakne u karticu u remote ulaz,trebalo bi da si ga dobio sa karticom.

A kablic izgleda ovako:

http://www.mythtv.org/wiki/Image:Hauppauge1.jpg

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Imam Color expert video kartu, instalirao sam je, radi
:: Daljinski ne funkcionise. Kako se uopste pokrece ( Prvi put sam instalirao i koristim video kartu
:: Na daljinskom nema nikakve LED da bih proverio da li salje signal. Ima li na karti-nisam uocio- neki LED koji signalizira prijem signala iz daljinskog
:: Ukljucim PC, otvorim program, pojavi se slika i remote na gisplaju, mogu ga kontrolisati misem ali daljinski ne deluje. Baterije su ok
::
:: Molim za savete
:: Hvala svima
:: Pozdrav
:: Aleks
Antilohije e, to je 30.09.2009. 14:23 #144316

broj poruka: 688
nemas kabal, cim ga ne pominjes

alfi Kabal-nadjen! 30.09.2009. 16:35 #144337

Nasao sam kabal ( bio je sa gomilom drugih stvari-nisam znao da ide sa TV kartom -logicno je da postoji prijemnik na TV karti-nisam razmisljao! ), probacu sa njim-nadam se da ce raditi ( ako je IR rec. ok ).

Hvala Gile & Antiloh,
Aleks
alfi RADI! 01.10.2009. 09:41 #144510

Daljinski radi!

Nista bez kablica!

Hvala,
Pozdrav,
Aleks

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs