da im se ne desi ono kao nvidi dok su na vrhu oni ce da diktiraju cene,koje ce biti (normalno)visoke,a onda ce nvidia da izbaci nesto bolje ,jeftinije,ati u autu,onda nvidia opet na vrh pa oni cepnu cene,pa ati izbaci nesto bolje,jeftinije i onda nvidia u aut ,i tako u krug
:: da im se ne desi ono kao nvidi dok su na vrhu oni ce da diktiraju cene,koje ce biti (normalno)visoke,a onda ce nvidia da izbaci nesto bolje ,jeftinije,ati u autu,onda nvidia opet na vrh pa oni cepnu cene,pa ati izbaci nesto bolje,jeftinije i onda nvidia u aut ,i tako u kru :: :: ::
Njemu je 5870 kao da ja kupim malo bolje slusalice...tamo je i sada prosecna plata oko 2k...Realno, za 40k moze , npr da se kupi ovo http://www.atom.rs/?sid=23 Fiat iustitia, et pereat mundus
GTX je karta sa dve glave,skuplji proizvodni proces.To ne moze da se poredi. Ipak je ovo izuvanje u samom startu.Cekate malo da prodje vreme,nece biti ovako..
P.S.Ima Sapphire-ov model za 300 Eur u Nemackoj.
Green Green Grass Of Home
:: Realno,nije mnogo.GTX 295 je kostao vise kad je izasao,a i dan danas kosta oko 40k kod nas :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
GTX295 je `dvoglava` karta od dve karte spojene SLI kablićem i jedno kućište. Mnogo je komplikovanije napraviti X2-oliku kartu gde sve ide na isti PCB + CrossFire čip + srediti naposnku sekciju kako bi se PCB prilagodio napajanju oba čipa.
:: GTX je karta sa dve glave,skuplji proizvodni proces.To ne moze da se poredi :: Ipak je ovo izuvanje u samom startu.Cekate malo da prodje vreme,nece biti ovako. :: :: P.S.Ima Sapphire-ov model za 300 Eur u Nemackoj :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Realno,nije mnogo.GTX 295 je kostao vise kad je izasao,a i dan danas kosta oko 40k kod nas :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Jeste,tacno proizvodni proces je skuplji sa X2 ili GTX290 single PCB koja je cak sad i jeftinija od GTX295 Dual PCB.Hocu da kazem da je proizvod u celokupnosti skuplji generacijski kad se pojavio od normalne karte sa jednim GPU-om. Koliko je bio GTX280 kad je izasao?A plus nvidia uvek zasije malo cenu.
P.S.Imas i na nvidia-i takodje dva sli chipa!
Green Green Grass Of Home
:: :: GTX295 je `dvoglava` karta od dve karte spojene SLI kablićem i jedno kućište. Mnogo je komplikovanije napraviti X2-oliku kartu gde sve ide na isti PCB + CrossFire čip + srediti naposnku sekciju kako bi se PCB prilagodio napajanju oba čipa :: :: :: GTX je karta sa dve glave,skuplji proizvodni proces.To ne moze da se poredi :: :: Ipak je ovo izuvanje u samom startu.Cekate malo da prodje vreme,nece biti ovako. :: :: :: :: P.S.Ima Sapphire-ov model za 300 Eur u Nemackoj :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Realno,nije mnogo.GTX 295 je kostao vise kad je izasao,a i dan danas kosta oko 40k kod nas :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: ::
GTX280 je koštao....hm....nema ovde dovoljno mesta za nule.
:: Jeste,tacno proizvodni proces je skuplji sa X2 ili GTX290 single PCB koja je cak sad i jeftinija od GTX295 Dual PCB.Hocu da kazem da je proizvod u celokupnosti skuplji generacijski kad se pojavio od normalne karte sa jednim GPU-om :: Koliko je bio GTX280 kad je izasao?A plus nvidia uvek zasije malo cenu :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: GTX295 je `dvoglava` karta od dve karte spojene SLI kablićem i jedno kućište. Mnogo je komplikovanije napraviti X2-oliku kartu gde sve ide na isti PCB + CrossFire čip + srediti naposnku sekciju kako bi se PCB prilagodio napajanju oba čipa :: :: :: :: :: GTX je karta sa dve glave,skuplji proizvodni proces.To ne moze da se poredi :: :: :: Ipak je ovo izuvanje u samom startu.Cekate malo da prodje vreme,nece biti ovako. :: :: :: :: :: :: P.S.Ima Sapphire-ov model za 300 Eur u Nemackoj :: :: :: :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Realno,nije mnogo.GTX 295 je kostao vise kad je izasao,a i dan danas kosta oko 40k kod nas :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: ::
Imas pravo..GTX280 je bio poskup.Ja znam da sam moj prodao za 380 Eur.Pa onda ove karte generalno tako gledajuci i vrede ove pare samo sto mi zaista ne znamo koji proizvod koliko kosta i koliko nas klepaju po usima.
320E - VAT (16-19% ne znam koliko je na IT) + 1(2)% carina + 8% PDV
E sad ne znam kolika je zarada trgovaca ali mi se cini da je ovde kod nas strahovito visoka, i da je oko 40%, jer kako drugacije objasniti da monitor koji uvozi PC Centar kod njih kosta ~19500 a kod drugog trgovca koji je njihova druga ruka kosta 16000 (doduse na akciji), verujem da je to u nemackoj daleko manje nego kod nasih gulikoza.
Cena bi po svemu kod nas trebala biti daleko veca ali nasi trgovci koriste zadnji krug dok imamo vize posle ce biti piksla bez dima, tj pusenje polnog uda.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: video sad na netu u nekoj prodzi u Dethschland cena je 320 e za gigabyte i 330 e za asu :: :: ::
Pa tamo je sve jeftinije bukvalno!Al sta da radimo mi kad nismo u mogucnosti da to uvezemo a da nam se isplati.Zivimo u Srbiji i naucili smo da nas deru.
Ko ima nekog tamo moze to da donese bez placanja carine, barem sam ja tako prosao za CPU jednom prilikom a drugom za dva vufera za kola(nisu za mene..). Tako da verujem da za tako nesto nije problem i isplati se itekako. A kartu uzmes za 250e na oglasima za mesec-dva i dodje ti na isto
Ma bre ovde ti je marza (za prehranu i sl) i do 300%!!! Igrom slucaja moj stric ima malu prodavnicu u DE, prodaje Munchmallow za 35 centi, a ispade negde cetvrta ruka pri uvozu....Ovde je najbitniji lopovluk i licna promocija...Sto kazu ljudi, tesko je biti Srbin a posten covek....
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: 320E - VAT (16-19% ne znam koliko je na IT :: + 1(2)% carin :: + 8% PD :: :: E sad ne znam kolika je zarada trgovaca ali mi se cini da je ovde kod nas strahovito visoka, i da je oko 40%, jer kako drugacije objasniti da monitor koji uvozi PC Centar kod njih kosta ~19500 a kod drugog trgovca koji je njihova druga ruka kosta 16000 (doduse na akciji), verujem da je to u nemackoj daleko manje nego kod nasih gulikoza :: :: Cena bi po svemu kod nas trebala biti daleko veca ali nasi trgovci koriste zadnji krug dok imamo vize posle ce biti piksla bez dima, tj pusenje polnog uda :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: video sad na netu u nekoj prodzi u Dethschland cena je 320 e za gigabyte i 330 e za asu :: :: :: :: :: ::
Samo bi da uzimaju pare na veliko :), samo ja mislim da je ovo u Atom-u preorder ?
Pozdrav!
:: Ma bre ovde ti je marza (za prehranu i sl) i do 300%!!! Igrom slucaja moj stric ima malu prodavnicu u DE, prodaje Munchmallow za 35 centi, a ispade negde cetvrta ruka pri uvozu....Ovde je najbitniji lopovluk i licna promocija...Sto kazu ljudi, tesko je biti Srbin a posten covek... :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: 320E - VAT (16-19% ne znam koliko je na IT :: :: + 1(2)% carin :: :: + 8% PD :: :: :: :: E sad ne znam kolika je zarada trgovaca ali mi se cini da je ovde kod nas strahovito visoka, i da je oko 40%, jer kako drugacije objasniti da monitor koji uvozi PC Centar kod njih kosta ~19500 a kod drugog trgovca koji je njihova druga ruka kosta 16000 (doduse na akciji), verujem da je to u nemackoj daleko manje nego kod nasih gulikoza :: :: :: :: Cena bi po svemu kod nas trebala biti daleko veca ali nasi trgovci koriste zadnji krug dok imamo vize posle ce biti piksla bez dima, tj pusenje polnog uda :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: video sad na netu u nekoj prodzi u Dethschland cena je 320 e za gigabyte i 330 e za asu :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Samo bi da uzimaju pare na veliko :), samo ja mislim da je ovo u Atom-u preorder :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ma bre ovde ti je marza (za prehranu i sl) i do 300%!!! Igrom slucaja moj stric ima malu prodavnicu u DE, prodaje Munchmallow za 35 centi, a ispade negde cetvrta ruka pri uvozu....Ovde je najbitniji lopovluk i licna promocija...Sto kazu ljudi, tesko je biti Srbin a posten covek... :: :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: 320E - VAT (16-19% ne znam koliko je na IT :: :: :: + 1(2)% carin :: :: :: + 8% PD :: :: :: :: :: :: E sad ne znam kolika je zarada trgovaca ali mi se cini da je ovde kod nas strahovito visoka, i da je oko 40%, jer kako drugacije objasniti da monitor koji uvozi PC Centar kod njih kosta ~19500 a kod drugog trgovca koji je njihova druga ruka kosta 16000 (doduse na akciji), verujem da je to u nemackoj daleko manje nego kod nasih gulikoza :: :: :: :: :: :: Cena bi po svemu kod nas trebala biti daleko veca ali nasi trgovci koriste zadnji krug dok imamo vize posle ce biti piksla bez dima, tj pusenje polnog uda :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: video sad na netu u nekoj prodzi u Dethschland cena je 320 e za gigabyte i 330 e za asu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.