Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia 3D Vision Testiranje
STRANA 1 OD 1
Daum Nvidia 3D Vision Testiranje 26.09.2009. 22:16 T20450

status: user
broj poruka: 12798
Slucajno dok sam bio u Immo Centru, svratio sam u WinWin, kad ono, imaju prikacene 3D vision naocare, i naravno slobodne za testiranje.

Trenutno su imali samo Mirror`s Edge instaliran, ali je bilo dovoljno za neki prvi utisak.

Na prvi pogled, izgleda jako zanimljivo. Nvidia je uspela da postigne stereoskopsku sliku u boji, i dalje ne znam kako naocare funkcionisu detaljno, u sustini trepere dosta koliko sam video.

Dakle, dobijate isti efekat kao kad gledate stereoskopsku sliku sa Cian/Crvenim naocarima, samo u potpunoj boji.

Sve je bilo bajno dok me za 10 minuta nije pocelo desno oko da boli, i nije mi pripala muka.
Promoterka je naravno pokusavala da me ubedi da je to ustvari zato sto je upaljeno svetlo u lokalu, a trebalo bi u mracnoj prostoriji da se gleda kroz naocare.

Dalje... Cena, prava sitnica, samo 30.000 dinara. Kad sam ih napao i rekao da je to previse sto traze i da one kostaju 200$ u americi, pocela je da me smara kako je sve tamo jeftinije, itd...

Onda jos bajnija sitnica. Naocare rade samo na monitoru sa 120hz. Za sad jedini koji znam da ima 120hz je taj Samsung 2233RZ na kojem su naocare i bile prikacene, a cena jos bajnija: 29.000 za 22 incha monitor sa 1680x1050...

Znaci, nema poente kupovati naocare bez tog monitora...

Dakle treba da izdvojite svega 60.000 dinara, i povrh svega da imate barem GTX260 ili 280 zato sto se performanse srozavaju jer mora dodatna slika da se renderuje uporedo.

Posle glavobolje, bola u ocima i mucnini u zeludcu, moj zakljucak je da ovo nije vredno ni mojih para, a bogami ni mog vida...

Preporucujem da ih posetite i vidite ceo trip i sami...
Almighty84 Re 26.09.2009. 23:33 #143320

broj poruka: 294
Izvini na ispravci, ali treptanje i jeste bilo od sijalica, ja licno probao i video, neonsko svetlo je neonsko svetlo, ono je sve samo ne zdravo.... Usput koliko inace kostaju 3D cvikeri i monitor za iste, ovo jos ispadne i jeftino, tako da za te pare savrseno zavrsava pricu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 26.09.2009. 23:56 #143327

broj poruka: 9121
Kupis za te pare neki projektor, pa se nadas da ce igre da se lepo vide :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re 27.09.2009. 01:07 #143337

Bas naprotiv, spustio sam ih na sto, i video sam da flikeruju. Cak sam video kad su usle u stand-by i ugasile se...

:: Izvini na ispravci, ali treptanje i jeste bilo od sijalica, ja licno probao i video, neonsko svetlo je neonsko svetlo, ono je sve samo ne zdravo.... Usput koliko inace kostaju 3D cvikeri i monitor za iste, ovo jos ispadne i jeftino, tako da za te pare savrseno zavrsava pricu.
SkyFire Jesi ti siguran da mora i 3D Monitor? 27.09.2009. 04:02 #143361

broj poruka: 18472
Posto sam gledao na netu 3D gaming naocare.Nigde se ne pominje da je potreba i monitor sa 3D podrskom.Trebalo bi da postoji mogucnost i bez toga.

Green Green Grass Of Home

Daum Re: Jesi ti siguran da mora i 3D Monitor? 27.09.2009. 05:25 #143367

Prso si skroz. Nisam nigde rekao da ti treba 3d monitor. Treba ti monitor koji ima refresh minimum 120hz...

:: Posto sam gledao na netu 3D gaming naocare.Nigde se ne pominje da je potreba i monitor sa 3D podrskom.Trebalo bi da postoji mogucnost i bez toga
::
:: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Jesi ti siguran da mora i 3D Monitor? 27.09.2009. 05:26 #143368

broj poruka: 18472
Pa to imaju sad ovi sa LED pozadinskim osetljenjem.Bas cu sad,evo trcim da menjam monitor zbog glupih naocara!Smesno..
DELL rules :)

Green Green Grass Of Home

:: Prso si skroz. Nisam nigde rekao da ti treba 3d monitor. Treba ti monitor koji ima refresh minimum 120hz..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Posto sam gledao na netu 3D gaming naocare.Nigde se ne pominje da je potreba i monitor sa 3D podrskom.Trebalo bi da postoji mogucnost i bez toga
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
obradmi To je vise marketing 27.09.2009. 10:50 #143389

broj poruka: 7723
Nego sto je stvarno OK tehnologija.Bilo je pokusaja i sredinom 90-ih to sa naocarima ,nije uopste za dugo gledanje.

markozutic .. 09.01.2010. 09:22 #179013

broj poruka: 1463
bas bi voleo to da vidim uzivo gledao sam par reviewa na netu i ljudi koji su to testirali kazu da radi poso`
monitor od 120hz je ninimum, zato sto kroz jedno okno vidis pola slike (60hz) a kroz drugo drugu polovinu slike (60hz) i to je minimum da bi slika imala neki kvalitet, naravno ako imate monitor sa vise od 120Hz bilo bi pozeljno, npr 2x75 Hz = 150 Hz samo ne znam da li postoje takvi monitori i da li naocare podrzavaju veci broj od 120Hz (trebalo bi da da) ali ko ce ga znati, to je tek nova tehnologija i treba da se razvija.
naocare trepte tako sto se neizmenicno otvara i zatvara jedno pa drugo okno i tako dobijate utisak da gledate 3d sliku, ovo mozete i sami da probate kod kuce na vasem monitoru ako mozete da trepcete 30 puta u sekundi svakim kapkom za monitor od 60 hz, sto nece biti savrsena slika ali odprilike cete videti kako to radi :DDDD

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs