posto imam XFX GTX260 192c, i nervira me sto se mnogo greje i zuji dok igram, hocu da je zamenim za gore pomenuti Gainward, pa me zanima da li se ona manje greje, obzirom na to da ima 2 kulera i koliko, i DA li i njoj zvece cooleri, ili sta vec u toku igranja??? sigurno je neko ima pa ako nije problem samo da mi javne, hvala unapred.
Ne-zujanje ne može da se garantuje, jer na svakoj 3-4 kartici zuje zavojnice manje ili više. Ako si siguran daje zujanje od ventilatora, ovi izgeldaju kvalitetno i obzirom da su oba paralelno vezani na isti konektor, mogu se softverski kontrolisati.
Kako rece Bax2003, ne moze da se garantuje, ali je skoro...
26.09.2009. 15:57
status: user broj poruka: 10999
sigurno da nece biti zujanja (odnosno da ce biti tise), pod uslovom da ono sada ZAISTA dolazi od karte. Gainward ugradjuje visoko kvalitetne komponente u svoje karte - kada god sam imao prilike da uporedim glasnoscu, grejanje itd. Gainward-ove karte sa odgovarajucom Gigabyte-ovom pa cak i Asus-ovom, Gainward je ili bio `tu negde` ili je bio bolji. Da i ne poredimo sa XFX, Powercolor, Inno itd.?!
Kod 99.9% kartica,jer cvrce zavojnice pod punim opterecenjem.Svaka nova karta se skoro cuje a meni iskreno to ne smeta,bar znam da je karta ziva i da funkcionise kako treba.Da dodam da se zujanje manifestuje u razlicitim intervalima pod punim opterecenjem.Nekad moze da se desi kroz ucitavanje igre na momenat a nekad da vam cvrci tokom cele igre vrlo malo i primetno.Manifestacije su razlicite ali sve se svodi na zavojnice.
@imarkovic
XFX ima manu sa naponskom sekcijom i ona mu se vise greje tj tantal kondenzatori na naponskoj sekciji i samim tim zagreva i GPU jer mu preseca dovod struje .. Cooler je referentan i nije bucan do nekih 60-70% bar meni. Sto se tice Gainwarda taj model jeste hladniji i dosta tisi ali se nesto plasim da nije i kvalitetniji.U poslednje vreme koliko sam pratio brzo crkavaju njihove kartice. Sve u svemu,nadam se da ces ti imati srece pa nek te sluzi.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.