Ovako, uzeo bih grafiku Asus 4850, 512dd3, 256bit, od ostalih komponenti imam J&W RS780UVD+128, AMD 7750 BE, KHX 2GB 1066Mhz, WD 640GB 32mb black , napajanje mi je Frontir od 500 ili 550 wati, strah me za njega kako ce sve to da gura, nemam kintu sada da kupujem i napajanje, a ova graficka mi ispala povoljno, recite mi jel je ok, kako ce se uklopiti sa ostalim komponentama,nemam nameru da je menjam u narednih 2, 3 god, igrao bih Crysis, call of duty 4, nov Wolfenstein....
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Sve je to ok ali u narednih 6 meseci menjaj napajanje gurace ga ono ali da bi ga malo pristedeo nemoj bas da ti komp radi danonocno,meni je taj frontier gurao i mnogo jacu masiniu!!!
provereno da ce raditi i taj od 500w,ali sledeca investicija nek ti bude napajanje,nije to napajanje pozeljno za takvu masinu na duze staze...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Ovako, uzeo bih grafiku Asus 4850, 512dd3, 256bit, od ostalih komponenti imam J&W RS780UVD+128, AMD 7750 BE, KHX 2GB 1066Mhz, WD 640GB 32mb black , napajanje mi je Frontir od 500 ili 550 wati, strah me za njega kako ce sve to da gura, nemam kintu sada da kupujem i napajanje, a ova graficka mi ispala povoljno, recite mi jel je ok, kako ce se uklopiti sa ostalim komponentama,nemam nameru da je menjam u narednih 2, 3 god, igrao bih Crysis, call of duty 4, nov Wolfenstein... ::
Sve ce to taj Frontier da gura opusteno, konfa nece da ti trosi ni 250W (realnije 200W ali da ne sitnicarim) sa ATI 4850 tako da nemas razloga za zabrinutost...
Naravno, pozeljno je da ga u neko dogledno vrijeme zamijenis kvalitetnijim (ne jacim nego boljim) napajanjem...
ne mešam, zato sam onda i uzeo lc a ne frontier ili nešto slično, međutim napajanja stare a ovo moje je baš matoro.
:: LC OD 400W JE KLASA IZNAD FRONTIER-A OD 500W,NEMOJ MESATI TE STVARI.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: radiće sigurno, nema frke, meni je komp radio godinu dana na LC-u od 400w sa ati 3850 a ona isto srče mnogo struje. nemaš šta da brineš :: :: :: :: :: ::
Ma gurace to, ali bih se slozio sa predhodnik komentarima, sledeca investicija neki LC power 420 / 450W (2000 - 2500din)...
Nesto mi nije jasno, u predhodnoj temi (nevazno koja - cini mi se da je od pre 2-3 dana) su svi redom pricali kako je LC shit, pa kao kinesko (od 400 -450W) ce da gura tu masinu, pa posle ja imam Q6600 + ATI 4850 na ZITO od 400W i sljaka super, pa sl. kom je bio josh gori ali su svi bili po principu kineska napajanje (450W) teraju sve zivo... hahah... Mislim da je stabilno i dobro napajanje najvazniji deo racunara... narawno bez preterivanja i prevelikog bacanja para...
Ja sam i tamo i ovdje napisao isto, i posto vidim da pricas o necemu sto sam ja govorio moram ti udariti repliku!
Svako kinesko Zito K(R)ME i ta Kung Fu napajanja imalo vece deklarisane snage (tipa 400 - 450W i vise W) ce tjerati bilo koju prosjecnu konfiguraciju koja trosi 50% njegove deklarisane snage!!! (Valjda moze da isporuci 50% majku mu)
Beretaxx ima Q6600 i 4850 na Zito 400W, ako ne vjerujes, pitaj covjeka... Razlog zasto to normalno radi je taj da ta konfiguracija trosi MAX 250W sto je 62.5% od nazivne snage napajanja, i sad ne vidim razlog zasto to napajanja ne bi moglo da isporuci tu snagu ? Prosvijetli me svojim znanjem!
Sto i sam kazes, dobro napajanje je osnova racunara, ali LC (Biturbo Nitro Ultra Mega Giga) Power i nije bas nekakva osnova, kada bih vec imao ``kineza`` u kucistu, ne bih ga mijenjao za drugog ``kineza`` kakav je LC (-||-) Power nego bih stekao jos malo pa uzeo kvalitetno napajanje...
Kao sto sam i ranije rekao (a ustvari citat kolege sa drugog foruma), od LC (-||-) Power-a samo Metatron serija valja, ostalo je... (Boranija)
Ako vec preporucujete LC (-||-) Power, preporucujte ga za Office konfiguracije, a ne za one koje nikako na njih ne podsjecaju...
Naravno bez preterivanja...
Uh, sta sve napisa... Roman jbte...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Ma gurace to, ali bih se slozio sa predhodnik komentarima, sledeca investicija neki LC power 420 / 450W (2000 - 2500din).. :: :: Nesto mi nije jasno, u predhodnoj temi (nevazno koja - cini mi se da je od pre 2-3 dana) su svi redom pricali kako je LC shit, pa kao kinesko (od 400 -450W) ce da gura tu masinu, pa posle ja imam Q6600 + ATI 4850 na ZITO od 400W i sljaka super, pa sl. kom je bio josh gori ali su svi bili po principu kineska napajanje (450W) teraju sve zivo... hahah... Mislim da je stabilno i dobro napajanje najvazniji deo racunara... narawno bez preterivanja i prevelikog bacanja para.. :: :: ::
Frontier napajanje je djubre, i ne moze da se poredi sa bilo kojim LC. Ne radi se uopste o , ko koliko ima W. radi se o naponima. Pogledaj naponsku granu 12v na Frontier. oko 12v mozda i 11.99., i kad se optereti pada na 11v, samim tim ne daje odgovarajuci napon i ploca se muci. LC power daje napon 13v. samim tim kad se komp optereti ploca dobija odgovarajuci napon. Proverite u Everestu. Ne radi se ovde u opste o nikakvim watt-ima. Radi se o kvalitetu napajanja, gde je LC izuzetan. Pozdrav RESISTANCE IS FUTILE
:: Ipak to nije napajanje da bude ukljuceno 24/7 .Gurace sve ,to je jedna od najprodavanijih grafickih ATI 4xxx serije.
Eh da je ono 12 ili 11,99V to bi bilo perfektno, problem je sto je napon uglavnom veci ili manji, a pri opterecenju jos vise opada, sto lose utice na stabilnost...
Ako LC (-||-) Power daje 13V ja idem da skocim sa mosta... Da je ne znam kakvo napajanje ne treba da daje 13V, ni u ludilu...
Druga stvar napon pri load-u ne bi trebao bas 1V da padne, tj. nisam jos nikada vidio nesto slicno...
Najbolje bi bilo kada se napon ne bi mijenjao, ili da se mijenja u minimalnim koracima...
Napon bilo koje grane se najbolje mjeri multimetrom direktno na kablovima napajanja, nista Everest...
A za to da LC izuzetnog kvaliteta cu se samo grohotom nasmijati...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Frontier napajanje je djubre, i ne moze da se poredi sa bilo kojim LC. Ne radi se uopste o , ko koliko ima W. radi se o naponima. Pogledaj naponsku granu 12v na Frontier. oko 12v mozda i 11.99., i kad se optereti pada na 11v, samim tim ne daje odgovarajuci napon i ploca se muci. LC power daje napon 13v. samim tim kad se komp optereti ploca dobija odgovarajuci napon. Proverite u Everestu. Ne radi se ovde u opste o nikakvim watt-ima. Radi se o kvalitetu napajanja, gde je LC izuzetan :: Pozdrav
Metatron serija je CWT,dosta su kvalitetna, dok sva ostala jeftinija pravi SHENZHEN CHI YUAN INDUSTRIAL CO LTD... Nisu nesto previse kvalitetna i ne isporucuju koliko pise nanjima a i efikasnost im nije nesto, ali ok su napajanja bolja od Frontir sigurno.
LC power Silent 550w. je u pitanju. Test sam uradio sam , kod komsije. Imas u Everestu polje Sensor pa odvojeno Field i Value.U polju Field su prikazane preporucene normalne vrednosti, a u polju value su stvarne vrednosti. Lc power pokazuje 13v. Kad se ukljuci i pokrene neka zahtevnija igra, ides ctrl,alt del pa pogledas vrednost u Everestu, kod LC-a pokazuje iznad 12v. Kod Frontiera pada daleko ispod 12v. to sam licno testirao. Eto zbog toga tvrdim to sto tvrdim, nista ne pricam napamet. U ostalom probaj sam pa ces da vidis. Ne znam ni jednu cinjenicu zasto ne valja LC RESISTANCE IS FUTILE
:: Ova skuplja su bolja sigurno,ova jeftinija ako nisu i gora od Frontier.Tu bi se delom slozio sa NMY.
Evo i ja da prenesem svoje utiske korišćenja LC-a. Naime, iz meni nepoznatog razloga često se dešava, barem u zadnje vreme, da na neko kratko vreme nestane struja. Toliko kratko, da se to jedva primećuje, ali se vidi po tome što mi se svi aparati po kući pogase. Dakle, stub i monitor se ugase, modem se restuje, a TV se posle nekoliko trenutaka ponovo upali. Na starom-bivšem kompu sa Codegen napajanjem obično bi sledio i reset računara. Upravo jutros se desila jedna prijatna stvar. Računar se nije resetovao-ugasio, već je nastavio da radi! To znači da napajanje ima dovoljno velike kondezatore (a što su veći to je bolje filtriranje) da mogu da podnesu kratkotrajne prekide napajanja. Odlično!
@ obradmi: Ne kazem ja da je LC Power losiji od Frontiera, ali je pitanje koliko je bolji uopste ? (cast CWT modelima)
@ TheBear: Zato sam i spominjao tu seriju, ostalo je to sto si ti naveo, a to bi trebao biti Hyntkey, a zna se kako oni prolaze testove...HeHe, nikako...
Jedini test LC Power napajanja na netu, koji sam ja nasao pokazivao je da neko napajanje od 420W (nesto 6420) ima iskoristenje 67% pri Load-u, a faktor iskoristenja samo 74%, posto nema cak ni Active PFC...
@ gliga79: I sad ti mislis da je to dobro sto je 13V pa opadne na 12.xx i to je sve OK ? Prvo, ne treba da bude 13V, a drugo ne bi trebalo da opadne vise od 0.1, ili 0.2V pri LOAD-u, ko zna koliko to kod tebe gubi napon... To sto opada napon pokazuje da nema dovoljno snage...
Taj metod o kome ti govoris se treba primjenjivati na identicnim konfiguracijama i na istom strujnom vodu, radi oscilacija napona...
@BlueSkyNIS: To zavisi od vremena prekida i od trenutne potrosnje konfiguracije, da si zaposlio procesor i (li) grafiku mozda bi se i ugasio, ko zna...
Pa to trosi nesto od 40-45% njegove nominalne snage, od cega da se ugrije ? Optereti ga sa 500W (ako smijes i imas cim) pa ces vidjeti kako dusu ispusta...
Nije bitno sta pise na sticker-u, nego je bitno sta je unutra u napajanju, tj. koji je OEM proizvodjac, ionako ovi samo udaraju svoje naljepnice...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: ja posedujem LC POWER Silent LC5550 550 :: :: gura E5300 oc na 4.0GH :: :: 2x2 Gb ram :: :: 4850 oc na 700/110 :: :: 2x320GB W :: :: tv kartu Leadtek XP2000 exper :: :: Nije toplo na dodir niti izbacuje vreo vazduh.. :: :: A ovde sam primetio da postoje samo corsair, enermax, chieftec, antec, oc :: :: Ostala napajanja ne postoj :: :: Isto kao jedno veme u nasoj lepoj zemlji za ram...kingston je bio bog i batina, a realno ona nije cak ni u top 5 memara
Kad ne mozes da ih pobedis,pridruzi im se!!! Vidis i sam da ne vredi pricati protiv LC-a...To je pristojno(ne vrhunsko) napajanje,koje ce u nasoj sredini biti prihvaceno zbog pristojne cene i pristojnog(ne vrhunskog) kvaliteta,i tu nista ne moze da se promeni tako sto ces ti pricati protiv LC-a... Mani se pishanja UZ vetar...Ne ide to nikako...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: A jesi ga i opteretio... :: :: Pa to trosi nesto od 40-45% njegove nominalne snage, od cega da se ugrije :: Optereti ga sa 500W (ako smijes i imas cim) pa ces vidjeti kako dusu ispusta... :: :: Nije bitno sta pise na sticker-u, nego je bitno sta je unutra u napajanju, tj. koji je OEM proizvodjac, ionako ovi samo udaraju svoje naljepnice.. :: :: :: Pozdra :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: ja posedujem LC POWER Silent LC5550 550 :: :: :: :: gura E5300 oc na 4.0GH :: :: :: :: 2x2 Gb ram :: :: :: :: 4850 oc na 700/110 :: :: :: :: 2x320GB W :: :: :: :: tv kartu Leadtek XP2000 exper :: :: :: :: Nije toplo na dodir niti izbacuje vreo vazduh.. :: :: :: :: A ovde sam primetio da postoje samo corsair, enermax, chieftec, antec, oc :: :: :: :: Ostala napajanja ne postoj :: :: :: :: Isto kao jedno veme u nasoj lepoj zemlji za ram...kingston je bio bog i batina, a realno ona nije cak ni u top 5 memara
...mislim da za testiranje napajanja, nije dovoljno samo software-sko resenje, ...mada je dobro da se optereti masina, a za napajanja postoje posebni testeri!
Sto se tice tog Frontire-a, ja bih to menjao pod hitno, imao sam Antec 430W pa sam ga menjao jer je bio star jedno 6godina, taj Frontire tesko da bi izdrzao i 2godine, ...antec jos uvek sljaka, u drugoj masini, ovo mu je vec 8-ma godina xD
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Nisam ja rekao da LC Power ne valja, sigurno je bolji nego Frontier, samo je pitanje koliko je realno bolji ???
Meni je samo smijesno to sto vecina vas preporucuje LC a niko ziv nije testirao to napajanje, koliko je stabilno pri opterecenju i kakve napone daje...
Te price imam ja i super radi (a opterecenje ni 50%) okacite macku o rep...
To isto moze da kaze svako ko ima bilo kakvo napajanje, imam ja i odlicno radi, SAMO je pitanje DO KADA CE DA RADI TAKO...
2m4Y je u pravu, postoje posebni testeri za napajanja, a moze i da se maksimalno optereti masina iako to ne mora da bude pokazatelj kvaliteta napajanja...
@2m4Y: Nema covjek kinte da sada odmah kupi novo, ali kupice, rekli smo mu vec... Polako jbga, ne moze sve odjednom...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Kad ne mozes da ih pobedis,pridruzi im se!!! Vidis i sam da ne vredi pricati protiv LC-a...To je pristojno(ne vrhunsko) napajanje,koje ce u nasoj sredini biti prihvaceno zbog pristojne cene i pristojnog(ne vrhunskog) kvaliteta,i tu nista ne moze da se promeni tako sto ces ti pricati protiv LC-a... Mani se pishanja UZ vetar...Ne ide to nikako... ::
:: ...mislim da za testiranje napajanja, nije dovoljno samo software-sko resenje, ...mada je dobro da se optereti masina, a za napajanja postoje posebni testeri :: :: Sto se tice tog Frontire-a, ja bih to menjao pod hitno, imao sam Antec 430W pa sam ga menjao jer je bio star jedno 6godina, taj Frontire tesko da bi izdrzao i 2godine, ...antec jos uvek sljaka, u drugoj masini, ovo mu je vec 8-ma godina x :: :: Pozz.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: DFI LP DK 790FXB-M2R :: AMD 4870 512MB To :: 2x 2GB DDRII 1066MH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750 :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.