Mashina-Athlon 5000+,MSI k9 n neo v2,Gainward 3870 512mb,2gb Kingston 800mhz,Cooler Master 450w,ostalo nebitno.Komp se ugasi u sred igrice,zvuk ostane blokiran u igrici,monitor izgubi sliku kao kad se kabal izvuce iz graficke,i lampica na monitoru svetli zeleno (kao da kabal nije utaknut u graficku) a treba da svetli plavo kad je kabal u grafickoj... Pomaze jedino reset kompa. Proverio sam sve komponente jednu po jednu sam stavljao ispravne komponente iz kumovog kompa,sve radi normalno sa njegovom grafickom i za nekoliko danja urnisanja od igrica i testiranja se nije ni jednom ugasio,CIM sam ubacio moju graficku komp se ugasio posle 2 min igranja igre,dok kumov komp sa MOJOM 3870 nije mogao ni da podigne sistem,a kad je jedva podigao sistem trebalo mu je 20 minuta da udje u win i nije reagovao na komande uopste...Kontam da je grafika 99% ali da bi bio siguran pitam vas-da li postoji neki test ISKLJUCIVO za graficku karticu...inace 3dmark test PROLAZI bez problema...
desavalo mi se nesto slicno sa 9600GT isto je prolazila 3DMark06 bez problema, ali u nekim igrama ponekad monitor se ugasi (stand by) i mora da se restartuje, resenje je bilo da joj spustim core clock za ne znam koliko oko 100Mhz mozda i nije bilo problema tog u igrama vise...
Pa znas kako,to nije resenje jer je grafika pod garancijom,i morala bi da radi bez eksperimentisanja,spustanja klokova i sl,necu da se igram sa time,cim ona ne radi na fabrickim klokovima,tu nesto ne valja... hocu samo neki test da je istestiram da budem 100% siguran da je problem do grafike kad je odnesem na reklamaciju
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: desavalo mi se nesto slicno sa 9600GT isto je prolazila 3DMark06 bez problema, ali u nekim igrama ponekad monitor se ugasi (stand by) i mora da se restartuje, resenje je bilo da joj spustim core clock za ne znam koliko oko 100Mhz mozda i nije bilo problema tog u igrama vise.. :: ::
da grafika nije kompatibilna sa plochom iz nekog razloga, deshava se i to, chitao sam. Jednostavno, nekompatibilni. Ako ista grafichka radi i u trecem kompu, onda batali.
ma ne,napisao sam gore da moja graficka UOPSTE ne radi na kumovom kompu,dize sistem po 20 minuta a kad udje u win zaglupi mu sistem do maximuma,ne moze da radi nista na kompu jer je zablokiran... Pa probacu neke od testova koje ste naveli,pa cu videti sta ce oni pokazati...Tnx
:: da grafika nije kompatibilna sa plochom iz nekog razloga, deshava se i to, chitao sam. Jednostavno, nekompatibilni. Ako ista grafichka radi i u trecem kompu, onda batali :: :: `Zakljucak: 99% neslaganje karte i ploce, koliko god glupo zvucalo. :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=18012 :: :: cash rules everything around me :: ::
Nece ti test pokazati nista sto vec neznas.Karta ti nije mrtva ali je vec dobro zagazila na putu ka nirvani.Primera radi spusti setovanja u igri na medium,smanji rezoluciju i ubrzaj fan.Trebalo bi da radi bez problema.U prevodu nosi je kod lopova i spremi ih unapred da vide s`kim imaju posla.Pa nam javi sta si dobio u zamenu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Probao sam i sa slabijim setovanjima u igrama,ma blokira komp i na NFS Underground 2 skoro svaki put,a kamoli na novijim igrama...E da temperatura ne prelazi 65 stepeni sto je ok...Inace sa firmom gde sam uzeo komp imam lepu saradnju vec duze vreme,profesionalni su,brzi,i fer prema meni bili do sada,pa verujem da nece biti problema oko garancije,ali samo zelim da imam neki dokaz da je 100% grafika u pitanju... haha furmark ne moze ni da pokrene...
:: Nece ti test pokazati nista sto vec neznas.Karta ti nije mrtva ali je vec dobro zagazila na putu ka nirvani.Primera radi spusti setovanja u igri na medium,smanji rezoluciju i ubrzaj fan.Trebalo bi da radi bez problema.U prevodu nosi je kod lopova i spremi ih unapred da vide s`kim imaju posla.Pa nam javi sta si dobio u zamenu :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
se desilo nesto neocekivano...Izbacio mi je blue screen,i kad sam potrazio znacenje tog blue screen-a na google,nasao sam da je vezan za graficku karticu... inace ovo blokiranje kompa se desavalo i na Win XP,i na Visti i na Win 7 sa svim mogucim verzijama drajvera i sl,tako da sam sad siguran da je graficka u pitanju... PozZ i hvala svima...
sa ovim postom si odgovorio sam sebi.Ja predlazem da opalimo kladjenje po pitanju kada ce da crkne.Radi kako hoces ali je evidentno da samo sto nije izdahnula,a po meni bi i bez berze(saveta)odavno bila u servisu. Iznecu subjektivno misljenje,ali po onome sto si postovao rekao bih da je u pitanju nvram.
Deklokovanje karte da bi radila normalno moze samo znaciti da je neispravna i niukom slucaju takvu kartu netreba koristiti vec isto kao i zema-SERVIS-
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: sa ovim postom si odgovorio sam sebi.Ja predlazem da opalimo kladjenje po pitanju kada ce da crkne.Radi kako hoces ali je evidentno da samo sto nije izdahnula,a po meni bi i bez berze(saveta)odavno bila u servisu :: Iznecu subjektivno misljenje,ali po onome sto si postovao rekao bih da je u pitanju nvram :: :: Deklokovanje karte da bi radila normalno moze samo znaciti da je neispravna i niukom slucaju takvu kartu netreba koristiti vec isto kao i zema-SERVIS :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Cisto informacije radi ovaj tvoj post sa blue screen-om sam tek sada video tako da se moj poslednji odnosio na RE:Zemo.Jebiga nista od kladjenja a taman sam mislio da ojadim nekog optimistu za koji evro.Javi sta ti nude u zamenu.
Pozdrav
:: da,u pravu si 100% nosim na reklamacij :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: sa ovim postom si odgovorio sam sebi.Ja predlazem da opalimo kladjenje po pitanju kada ce da crkne.Radi kako hoces ali je evidentno da samo sto nije izdahnula,a po meni bi i bez berze(saveta)odavno bila u servisu :: :: Iznecu subjektivno misljenje,ali po onome sto si postovao rekao bih da je u pitanju nvram :: :: :: :: Deklokovanje karte da bi radila normalno moze samo znaciti da je neispravna i niukom slucaju takvu kartu netreba koristiti vec isto kao i zema-SERVIS :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Cisto informacije radi ovaj tvoj post sa blue screen-om sam tek sada video tako da se moj poslednji odnosio na RE:Zemo.Jebiga nista od kladjenja a taman sam mislio da ojadim nekog optimistu za koji evro.Javi sta ti nude u zamenu :: :: Pozdra :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: da,u pravu si 100% nosim na reklamacij :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: sa ovim postom si odgovorio sam sebi.Ja predlazem da opalimo kladjenje po pitanju kada ce da crkne.Radi kako hoces ali je evidentno da samo sto nije izdahnula,a po meni bi i bez berze(saveta)odavno bila u servisu :: :: :: Iznecu subjektivno misljenje,ali po onome sto si postovao rekao bih da je u pitanju nvram :: :: :: :: :: :: Deklokovanje karte da bi radila normalno moze samo znaciti da je neispravna i niukom slucaju takvu kartu netreba koristiti vec isto kao i zema-SERVIS :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Dakle,dobio sam Power Color 4730 ddr5 u zamenu za 3870 ddr3!!! Sve je reseno u jednom danu bez cimanja,i sl. Svaka pohvala za firmu At*m Computers,kao i uvek bili su korektni,fer i brzi u resavanju ove reklamacije...
E sad,utisci o kartici...Prvo sto sam uradio blo je da izvrtim 3dmark... Rezultat je bio za oko 400 poena slabiji od 3870...Ali kad sam pokrenuo igre,usledilo je prijatno iznenadjenje...Poboljsanje u igrama se vidi...Nije veliko ali se oseti... Karta je pod najvecim opterecenjem drzala temperaturu od 57 stepeni,sto je veoma dobra temperatura...Ja sam zadovoljan,a svi koji ne znaju gde da kupe komponente i racunare,pravac At*m
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.