Ne da se prepinje i da se gadjaju frejmovima to je cudo. Ovaj techpowerup je zlo od reklame.Plati i ima da nabiflamo da sve leti.Nikad nisu bili merodavni i pouzdani bar sto se tice testova a i nisu sajt tog tipa. Zanimljiva stvar gledajuci ovih dana i prateci sve testove raznih sajtova o HD5870 ,isti test ima 5-6 razlicitih rezultata na istim setovanjima i rezolucijama a razlika u FPS- se krece od 5-25 zavisno od testa,Znaci stvarno smesno.Sto bi rekli,neko od njih je i realan a vecina su potplaceni da izreklamiraju.Mislim da ne ispadne da ja trazim neku zaveru,imate linkove pa sami uporedite od testa do testa kolike su varijacije!
Ja jos uvek ne mogu da tvrdim da su ispunili obecanje mislim na ATI ali sudeci po testovima 5870 je ipak blizu 4870X2 ako nije i isti.Zaista bi voleo da probam jednu od kartica da se uverim u to.Ovako na prvi pogled mi se svidja sta karta donosi.
P.S.Ona Sapphire VaporX 5870 je zlo koliko je dobra!Pitanje je samo koliko ce da kosta :(
Ovo do sad od ATI-ja je ubedljivo najozbiljnija serija karti ikad izbacena!
Nebih se slozio sa tobom a i sa vecinom.Ovo nabijanje rezultata je najnormalnija stvar za novi proizvod,isto sto ce biti i sa GT300 kada izadje.Koliko sam ja obavesten od mojih izvora jer ovo na web-u je samo reklama,karte su cisto i jednostavno nova serija i nista vise.Jeste da je DX11 i 40nm ali to je samo pracenje standarda.Ati-jeve dobre serije krecu sa 3-kama i ako pogledate da 4870 dobija hladno 3870x2 onda je evidentno da je ovo standard pa cak i ispod bez DX11 okruzenja.
Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ako si me dobro ispratio rekao sam ako je ovo tacno..Znaci svo vreme potenciram da je ovo reklama i da i dalje performanse nisu realne sto je ocigledno kao sto je ocigledno da je ovo sasvim normalna serija karti tehnoloski napredna u skladu sa vremenom. Ali ziasta mislim da su najozbilniju seriju do sad napravili. Prvo 40nm proces proizvodnje.Drugo chip je poslednje generacije.Trece,PCB dizajn je sasvim nesto drugo,naponska sekcija drugacije odradjena,sve pro (ova nova karta me vise podseca na nvidia dizajn i nacin na koji oni to odrade ) ,cooler vise nije u stilu koji su furali vec sasvim nesto novo i kvalitetnije..Znaci,generalno ovo im je do sad ukupno najkvalitetniji i najbolji proizvod koji su imali sto dovodi do zakljucka da je i najbolja serija koju su imali tj najozbiljnija koju su plasirali na trziste..
Pa bolje da su lupili malo losiji kvalitet izrade a nizu cenu :).
Pozdrav!
:: Ako si me dobro ispratio rekao sam ako je ovo tacno..Znaci svo vreme potenciram da je ovo reklama i da i dalje performanse nisu realne sto je ocigledno kao sto je ocigledno da je ovo sasvim normalna serija karti tehnoloski napredna u skladu sa vremenom :: Ali ziasta mislim da su najozbilniju seriju do sad napravili :: Prvo 40nm proces proizvodnje.Drugo chip je poslednje generacije.Trece,PCB dizajn je sasvim nesto drugo,naponska sekcija drugacije odradjena,sve pro (ova nova karta me vise podseca na nvidia dizajn i nacin na koji oni to odrade ) ,cooler vise nije u stilu koji su furali vec sasvim nesto novo i kvalitetnije..Znaci,generalno ovo im je do sad ukupno najkvalitetniji i najbolji proizvod koji su imali sto dovodi do zakljucka da je i najbolja serija koju su imali tj najozbiljnija koju su plasirali na trziste. :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Moguce da nisam dobro procitao ipak je ovo 2 inch-a display.Medjutim ni ti mene nisi ispratio,napisao sam da su informacije iz prve ruke a ne sa web-a.Sto se nabrajanja tice opet nemas poentu,naponska sekcija je nesto s`cim oba proizvodjaca vec dosta nazad nemaju nikakvih problema-kuler je sljakao super i na 3/4-kama(high modeli)tako da je ova Nvidia kopija potpuno nepotrebna ako se uzme u obzir da je u pitanju stedljiv, malo veci cip od RV770 i 40nm arhitektura.A najgora stvar je upravo Nvidijin sistem rada da na osnovu nije nego drknu cenu od debelo plus 300e,stvarno mislim da je ovo daleko od revolucije tipa 88xx.Nekazem ja da su karte krs(daleko od toga)samo da su im nabili cenu,jesu i to nema osnova.Mislim da nema svrhe o ovome nastavljati,kada budu stigle bice sve jasno.
Pozdrav druze.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Vidis,u pravu si za naponsku sekciju.Nisam ni obratio paznju da je chip stedljiv i da mu toliko napajanje i ne treba.Tacno. Skrenucu paznju na cooler kao zaseban element.Cooler jeste sljakao druze ali je dno od kvaliteta i funkcionalnosti u pravom smislu.Od nacina izrade do materijala koji je koriscen. Znas kako,ja sam se hardveru posvetio u detalje pa mi je svaki delic bitan i zapazam sve pa uporedjujem. Zato sam ti rekao,cooler je dosta kvalitetniji kod ove serije 5xxx od bilo koje serije do sad a plus su zamenili onaj prethodni dizajn koji su dugo furali. Cena..U pravu si 200%.. Drago mi je da imas informaciju iz prve ruke jer to samo potvrdjuje sve ono sto sam do sad mislio da jeste..
ne mogu nazalost, trebalo je nesto da se prijavi jos pre dva dana, ja sam danas video da ce to biti, al neko sa Benchforuma ce biti sigurno pa ce da pricaju...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.